Re: אגח"ים בתשואה של כ-9% - 15%
pirate
תודה על תרומתך :)
שמח שהצלחנו קצת לעורר כאן דיון פרודקטיבי
עוד ממה שאני מחזיק:
1. טאואר אגח ו - החברה מכניסה כסף, המנייה זה בספק גדול אבל תזרים לאגח נראה שיש
2. אפריקה נכסים ה - יותר סולידית ועכשיו אחרי העלאת הדירוג נראית טוב
3. גלובל כנפיים - לאחר ההודעה כי תמשיך להכחיר את 6 המטוסים נראה לי כי זו החזקה טובה
פתחתם נושא חשוב שכל אחד מחפש המלצות לאג"ח.
אני חושב כי אנו צריכים לאמץ שיטה זאת על ידי פתיחה של המלצות לאג"ח כל שבועיים כפי שהתחיל כאן Pirat ו Freedom
וכל אחד שיכול לתרום עם תגובות ונימוקים לאגחים השונים
אלמוגים א' - גם אני חושב לקנות. חושש קצת כי עיקר הפעילות שלכם אינה במרכז.
צאם 1 - נראת לי חברה יציבה. אולי כדאי לצרף אותה גם.
כמו כן ממתין לתיקון למטה לפני הקניות.
freedom, נראה לי שמצאת את גישת הקסם.
מההמלצות פה, נראה לי שאני נמצא על הצד היותר מסוכן של האגחים (בפריסה רחבה). לדוגמא, אפריקה כו היא אצלי הסף התחתון לתשואה בימים אלו (12% ומח"ם ארוך). אנא כולם, התייחסו אל ההצעות שאני מציע (ברובם) כהצעת השקעות בסיכון בינוני-גבוה שלטעמי נסחרות way-off ביחס לסיכון (ולכן מכרתי גלובל כנפיים ואפריקה נכסים ב-90, למרות שאלו השקעות סולידיות מעולות). באמרי זאת אוסיף:
1. נאנט אגח ג - בדוח האחרון סולו היה להם כסף לתשלום האגחים הקרובים. במחיר העכשווי, נאנט תשלם במאי כ-75% מההשקעה. החשש העיקרי הוא מבעלי השליטה (ש"העלימו" 20 מליון שקל מאולימפייה הזכורה לטוב). עם זאת הם לא הבעלים היחידים (לוינשטיין הוא בעל שליטה נוסף - אמין למדי לטעמי). בהחלט מציע להחזיק בנאנט ג (או ב דרך אגב).
2. אנגל משאבים אגח ו - חברה אחרי הסדר עם נכסים נאים ובלי גרוש על התחת. בעל השליטה החדש מחויב לעת עתה להסכם ואנגל משאבים ו פודה 50% מהקרן בתוך שנה וחצי, לפני כל נושה אחר. בנוסף יש את השיעבוד על נכס בישראל ששוויו כ-50% משווי האגח (25 מליון). במחיר 67 אגורות, נראה לי מציאה.
3. קמן אגח ג/ישאל אגח ה - מסוכן מאוד, שהרי הבנקים יכולים לשמוט את השטיח מתחת לחברה ואז לא נראה אגורה. עם זאת, במחירים הקיימים, אני מעריך שהסיכון משתלם (במשורה כמובן).
4. גלובל פיננס 5 - זהו הג'וקר שבחבורה. חברים, זהו כרטיס לוטו האומר, אם עד סוף יוני אף חברה בפרוטפוליו לא תפשוט רגל, הכפלתם את הכסף. אם חברה אחת - החזרתם לערך את ההשקעה ואם שניים ומעלה -הפסדתם את ההשקעה. אם נניח שחברות יחסית יציבות לא פושטות את הדגל מהיום למחר וכמו כן ידוע שכל החברות שהשוק העריך שיפשטו רגל עד יוני, אכן כבר פשטו. נותרו בפרוטפוליו 5 אגחים של חברות רעועות. כעת תשאלו את עצמכם מה הסיכוי ש-2 מתוך 5 חברות בסיכון יפשטו את הרגל תוך 5 חודשים. גם אם אתם מעריכים שהסיכוי נמוך, אנא - לא לאנשים עם תיק קטן מ-1/2 מליון וגם אלו, אנא - לא יותר מ-1% מהתיק (כך אני מחזיק :-).
בברכה,
freedom,
עוד הערה שהחלטתי להעיר. אני רואה איך השוק מתייחס לטאואר ואני שומע איך אתה מתנסח ביחס אליה. אני הייתי (ועדיין לפעמים גם בימים אלו) איש טכני בתחום השבבים. בזמנו דרכי נחתכה עם טאואר מספר פעמים (לאחרונה ב-2006 ולכן לא בטוח כמה נכון היום). בכל מקרה, אותי לא היית תופס עם שום נכס של טאואר (אגח או מניות) - הסיכון שם הוא (לפחות היה) מטורף!!!. לא הייתי מתייחס לאגח של טאואר כ"סולידי" - זהו שוק של השקעות ענק וסיכון מאוד גבוה.
בהצלחה,
pirate
לגבי גלובל פיננס 5 -אם אני לא טועה נשאר להם רק עוד אג"ח שאם יפול ,אזי תיפול כל הקרן
תקן אותי אם אני טועה
לדעתי זה כמו למלא ווינר
תודה לכולם על השיתוף :)
לעניות דעתי זו הדרך להעשיר את החברים פה ברעיונות השקעה
לי זה מאוד עוזר ומעשיר
קצת חבל לי שמנהל הפורום לא משתתף ותורם לנו מהידע שלו...
ace,
אתה טועה (אך כמובן מוזמן לבדוק שוב).
לפי פרסומים לא רשמיים, ה-default האחרון (חברת PMI כמדומני) נתנה recovery של כ-20%. היתה קיימת כרית ביטחון של כ-1.1% ולכן כרית הביטחון כעת היא כ-0.3% (1.1-0.8). בהנחת recovery ממוצע של כ-30%, ה-default הבא (אם יגיע, לא עלינו) ייפגע בקרן ב-40% (0.3-0.7) ולכן ישאיר 60% תמורה. הפארי בספטמבר יהייה כ-124 ולכן במקרה default אחד יתקבל בספטמבר כ-74 אגורות לאגח (היום הוא ב-55).
אין לי נתונים על פשיטות רגל בתקופה של חודשים ספורים עבור חברות בדירוגים CCC-BB בינלאומיים אך תחושת הבטן שלי אומרת שהסיכוי "ללא יותר מאירוע אשראי אחד עבור 5 חברות רעועות ב-5 חודשים" הוא מעל 85%. אם אני צודק, אז לא - זה עולה על winner עשרות מונים.
בהצלחה,
pirate
תודה על הדיון הפורה
מה אתם אומרים על דלק ישראל ב', אמנם התשואה היא קצת פחות מ- 9% אבל ניראת טובה יחסית לסיכון
וגם צרניאק המליץ עליה וציין כי הם רכשו לאחרונה
ינון
האסטרטגיה שלי כיום היא... לשבת על הגדר, כאשר מתחילים לדבר על אגחים זבל, אבל ממש זבל, רק בגלל תשואה גבוהה, ללא קשר לאיתנות החברה, שעלו בפורום, בעוד שבעלות הסיכון הבינוני מדגדגותהפארי עם תשואה נמוכה, זה הזמן לדעתי לשבת על המזומן ולהמתין להזדמנויות, לדעתי בתוך חודשיים ניראה ירידת מחירים ועלייה בתשואות, זו דעתי.
בהצלחה 8-)