Re: אסטרטגיית יולי - הראל
מסכים עם jonyk. ניהול כמובן חייב להיות, אבל קצת זהירות גם במקום.
אנחנו זוחלים למטה כבר חודשיים, לא יתכן יום בו נפתח בגאפ של 2-3 אחוזים למטה אחרי חדשות קטסטרופליות?, אז יהיה יקר לשפץ.
גם אני מנהל החודש אוכף, נפתח על 1210 עם פחות פרמיה, וכמובן מוגן - עם עדיפות לירידות.
הצלחות.
תודה רבה על ההתייחסות.
אני כרגע לא רואה סימנים למפולת.
עם זאת, אני כן מעוניין להגדיל טווח פקיעה בצד התחתון.
בוצע שיפוץ מס' 1 .
מימון הקניות נעשה בכתיבות P1130 (רגל תחתונה של השחקנים לפי סקירה של שחקן והמפה כמובן).
http://www.zerosum.co.il/Users/941/Positions/Show/14183
הראל
ציטוט:
פורסם במקור על ידי harel4u
שים לב
למרות מה שנכתב ע"י שחקן והמפה,לגבי ה 1130
לקנות 2 מול 4 ללא ביטחונות
לא מומלץ לחברים בפורום שעדיין לא משופשפים די צרכם במעוף
(הכוונה שלא הפסידו מספיק בכדי לכתוב ערום ו 2 על 4 זה ערום למחצה לפחות)
ציטוט:
פורסם במקור על ידי קאריה
שים לב
למרות מה שנכתב ע"י שחקן והמפה,לגבי ה 1130
לקנות 2 מול 4 ללא ביטחונות
לא מומלץ לחברים בפורום שעדיין לא משופשפים די צרכם במעוף
(הכוונה שלא הפסידו מספיק בכדי לכתוב ערום ו 2 על 4 זה ערום למחצה לפחות)
תודה על האזהרה.
שלום הראל
א. אתה נראה די מוגן 1250-1110 נראה כמעט כמו שוקת מצד המרחקים.
ב. יש מחיר לבטחון שהשגת בהרחבת הגבול והוא הרווח האפשרי שהוא לא מאוד גבוה, ומה גם שנראה שתצטרך להמתין קרוב לפקיעה כדי לממשו.
ג. איני אומר שב. לא טוב, זה מצוין, אני בחרתי להגן על עצמי מלמטה, ללא רווח אך אם נגלוש, אכתוב למטה אז התקבול יהיה הרבה יותר גדול, מה היה קורה אם היית ממתין שנגיע ל-1180 והיית כותב 4 יחידות P 1130 , היית יכול לקבל הרבה יותר.
ד. למה חשוף? באוכף שחקן למד לקנות אפילו הגנה עודפת לצורך תיקונים.(שים לב שבגלישה לצד אחד בקשת הביטחונות תתפח מהרה)
סה"כ מאוד מעריך את ההתנהלות שלך (כל השאלות כדי שאני אלמד מהם)
בהצלחה.
היי דויד,
תודה רבה על התגובה. האמת היא שהתייחסותך מעניינת מאוד ונהנתי לקרוא אותה!
ברצוני לציין מספר נקודות חשובות, שביחד יעזרו לך להבין מה אני מנסה ליצור פה (לפעמים זה עובד לי, ולפעמים לא... אע"פ שאני סה"כ די מאמין שזהו הכיוון הנכון מבחינתי)
האסטרטגיות שלי הן חודשיות. אני פותח אותן בתחילת החודש, בד"כ סמוך לפקיעה של חודש קודם.
השאיפה היא להחזיק את האסטרטגיה עד סמוך לפקיעה כדי ליהנות מהתטא כמובן.
אני מכוון ל 5% חודשי מסך התיק. בדוגמא הנוכחית אני מכוון ל 3.5 אלף ש"ח, מתוך מקסימום ביטחונות של 70 אלף ש"ח (וד"א, אני מבצע את האסטרטגיה בכפולות במספר תיקים, לפי גודל התיק. כלומר, אם גודל התיק הוא כ 200 אלף ש"ח, סביר שאבצע בתיק זה את האסטרטגיה ב 3 סטים).
אז נתחיל מהסוף. השאיפה שלי היא להגיע למצב שסמוך לפקיעה יש לי משהו שדומה לשוקת כתובה בעלת טווח גדול יחסית, כשלפחות 50% מהרווח הפוטנציאלי כבר בפנים. כל זאת, מבלי לבצע שוקת רחבה כמו בשרשור של דמי כיס!
הסיבה שאני לא מבצע שוקת רחבה היא הכמויות. שזה מבחינתי דבר מסוכן מאוד, בעל פוטנציאל מחיקה גבוה לתיק.
אני שואף להגיע לאסטרטגיה שבה אני מצליח להרויח 4-5% על התיק בחודש, ושאם אני יוצא בפסד באסטרטגיה כזו, אני לא נמחק (ראה שרשור ספטמבר שוקת רחבה).
האסטרטגיות שלי תמיד מנוהלות על-פני החודש. לא מדובר במצב של שגר ושכח.
הרעיון הוא לנהל את הסיכון. איך זה מבוצע למשל החודש?
אני קצת אפשט את האסטרטגיה ברשותך...
כרגע אנחנו קרובים כרגע לגבול העליון של האסטרטגיה יותר מאשר לגבול התחתון.
מסיבה זו, כמות הכתיבות בחלק העליון כרגע נמוכה (1), לעומת לחלק התחתון, שממנו אנחנו רחוקים יותר (פחות מסוכן). בחלק התחתון יש כבר 3 כתיבות פתוחות (בקיזוז ה PUT-ים הקנויים).
אבל, רובנו כבר למדנו שירידות ועליות מתנהגות שונה... "שור עולה במדרגות, דוב יוצא מהחלון" :d
מסיבה זו, הכנסתי מעין "גלגל הצלה" בחלק התחתון. ה"גלגל" הוא גבעת הרווח שיש לי באיזור 1130.
עכשיו אתייחס להערותיך...
א – זה נראה כמו שוקת, אבל זה לא יתנהג כמו שוקת במיוחד במקרי קיצון. ומבחינתי זה מוריד את הסיכון של כל האסטרטגיה.
ב – אני מכוון כאמור לעיל ל 5% חודשי על כל התיק. לא מחפש יותר מזה. כאמור לעיל, שיטת עבודה זה לחכות קרוב לפקיעה...
ג – "אם ואם..." אני לא מבצע הימורים, אע"פ שלפעמים הם נראים מאוד הגיוניים... ראה עכשיו. אם הייתי רק רוכש את ה P1160 ו P1170, ומחכה עם הכתיבות P1130 להיום, הייתי מפסיד. אי אפשר לדעת... אני פשוט נמנע מלהמר על כיוון.
ד – למה חשוף? כי חשוף בכמות קטנה יחסית לגודל התיק יכול להיות מאוד בטוח. החשוף מחייב אותי לכתוב בכמות קטנה (חשוף = יותר בטחונות פר כתיבה).
תחשב כמה הפסד יהיה שהמדד יוצא מגבול תחתון של אסטרטגיה לא מוגנת, בכמות של 1 כתיבות חשופות, מול אסטרטגיה מוגנת, בכמות של 7-8 כתיבות (מוגנות בסטרייק אחד)
נקודת איזון במידה ומדובר על פקיעה היא כ 7-8 סטרייקים מתחת לגבול תחתון!! כל פקיעה גבוהה יותר תיצור הפסד הרבה יותר גבוה בכתיבות המוגנות. מקווה שההמחשה ברורה.
יצא קצת ארוך. מקווה שלא השתעממת :-)
הראל
הראל.
תודה על התגובה המפורטת.
הבנתי את כיוון המחשבה.
אמשיך לעקוב.
שלום למי שעוקב,
נראה שהמדד מקבל רוח גבית משווקי חו"ל וזז לו מעלה.
בשלב זה, עוד מאוד מוקדם לבצע שיפוץ משמעותי.
עם זאת, אני רואה לנכון להוסיף שתי כתיבות ברגל תחתונה.
במידה והמדד ימשיך לטפס אדאג להזיז מעלה את מרכז הרווח מעלה.
הסכנות כרגע הן טיסה מעלה (עם עלייה איטית אין ממש בעיה), או מפולת שתכלול עלייה רצינית בסטייה.
אשמח לשמוע הערות והארות
http://www.zerosum.co.il/Users/941/Positions/Show/14183
הראל
שלום הראל
א. נראה לי שהגבול התחתון מעט רחוק, ואתה משום מה ממשיך לחזק אותו.
ב. החשש מעליה בסטיית התקן- הווגא באסט' שלך נמוכה יחסית בסביבות 230 ש"ח הסטייה בערך- 15.7, לאן החשש שהיא תטפס?
נאמר ל-18.7 סכ"ה נזק לאס' של כ-690 ש"ח, נדמה לי שהדלתא השלילית אצלך והתטא יכסו את זה.
ג. אני במקומך הייתי מחזק את הרגל העליונה, במיוחד כאשר מדובר על שינוי מגמה באויר, אפילו קנייה של 2 יחידות C1270 יעשו הבדל אם תהיינה עליות. (הסטייה לא כל כך גדולה לקניות), זה צעד אם אינך רוצה לבזבז בטחונות.
בהצלחה
ציטוט:
א. נראה לי שהגבול התחתון מעט רחוק, ואתה משום מה ממשיך לחזק אותו.
יכול להיות לא הבנת את כוונתי..? התכוונתי שאני לוקח סיכון גדול יותר ברגל התחתונה (מוסיף כתיבות => "מחזק" את הרגל התחתונה) כדי להגדיל את הטווח לפקיעה בחלק העליון (עוד 4 נקודות).
ציטוט:
ב. החשש מעליה בסטיית התקן- הווגא באסט' שלך נמוכה יחסית בסביבות 230 ש"ח הסטייה בערך- 15.7, לאן החשש שהיא תטפס?
נאמר ל-18.7 סכ"ה נזק לאס' של כ-690 ש"ח, נדמה לי שהדלתא השלילית אצלך והתטא יכסו את זה.
כשהסטייה תעלה בצורה קיצונית ה פוטים הכתובים יתנפחו.
זה פשוט ניתוח קר המצב של האסטרטגיה. ניתוח של הסכנה בחלק התחתון שלה. המילה חשש אולי קצת מטעה.
ציטוט:
ג. אני במקומך הייתי מחזק את הרגל העליונה, במיוחד כאשר מדובר על שינוי מגמה באויר, אפילו קנייה של 2 יחידות C1270 יעשו הבדל אם תהיינה עליות. (הסטייה לא כל כך גדולה לקניות), זה צעד אם אינך רוצה לבזבז בטחונות.
אני בהחלט אשקול בקרוב ללטפל באופן כלשהו ברגל העליונה. קצת מוקדם לי מדי. בינתיים הכתיבות הנוספות בחלק התחתון הוסיפו טווח של 4 נקודות לפקיעה בגבול העליון.