Re: שידרוגים באתר – תיק המניות של האתר ושחקן ו-fair valueת"א 25
ציטוט:
פורסם במקור על ידי רואה ממטר
שוב תודות.
אם אפשר כמה הצעות לשיפור אז: :P
1): ב-FV האם אפשר לעשות צבעים שונים אם זה עלייה (ירוק) וירידה (אדום)?
2) בתיק המניות, האם אפשר להזרים את המחיר האמיתי בזמן ההמלצה, וכמובן גם התאריך הנכון, ומכאן התשואה האמיתית?
תודה שוב וסליחה על החוצפה, אבל עם האוכל בא התיאבון... :d
בדיוק מה שרציתי להגיד, יש מניות בתיק שהומלצו בתאריך אחר ובמחיר אחר.
כמו כן, לא ברור האם מדובר בתיק או באוסף מניות מומלצות. למה הכוונה? לפעמים שחקן ממליץ על שורט נדל"ן ולונג על מניות
בודדות מהנדל"ן כי הוא מאמין בתשואת יתר שלהם על מדד הנדל"ן. זו בעצם אסטרטגיה לכל דבר (תיק) ולכן יש צורך לכתוב
את משקל כל מניה בתיק באחוזים.
כל הכבוד על ההשקעה!
עוד משהו:
שחקן כותב בסקירה האחרונה:
"• החל ממחר (שני) יעלה תחת רובריקת מניות תיק האתר, בו יופיעו המניות בעלות הדיסקאונט הגדול ביותר."
מה הכוונה "המניות בעלות הדיסקאונט הגדול ביותר"?
נראה לי שרצוי להגדיר זאת מראש ובמדויק.
כל המניות הקיימות כרגע בתיק הם מניות ש"נאספו" היום?
הייתי מוסיף הרכב, כלומר, משקל (באחוזים) מנייה בתיק.
בנוסף, הייתי מוסיף התייחסות לשינויים בתיק, מילולית, הסברים.
תודה רבה על השידרוגים והשיפורים !
מצטרף לתודה על השידרוג המבורך מצטרף לבקשות להכניס תאריכים ומחירים בעת ההמלצה
באשר למשקל של כל מניה בתיק - אני חושב שכל אחד צריך לשקול לעצמו
כל הכבוד על השידרוג!!!
להבנתי, אין כאן תיק, יש כאן ריכוז המלצות, שמטעמי יישור קו ונוחות כולם מתחילים מה-31/1.
כל אחד יקבע לעצמו את המשקולות השונים, לפי העדפותיו האישיות ואהבתו/שנאתו לסיכון.
מה שאני רוצה להמליץ, זה להוסיף רובריקה שאומרת - האם המנייה לטווח ארוך או קצר, שכן זה יכול להטעות את המשתמשים המזדמנים ואלה שלא קוראים באדיקות את הסקירות והצ'אטים. זה חשוב מאוד ויכול למנוע אי הבנות.
ושוב תודה, האתר הזה פשוט מדהים.
כל הכבוד על השדרוגים, מתחילים לייתר את הצורך לפתוח במקביל מקורות אחרים.
בעניין התיק - גם אני רואה בו אוסף המלצות עדכני, כאשר אין שום בעיה להעתיק לאקסל את התכולה ולהשלים כל אחד לעצמו טורים נוספים כגון : סכום כסף מושקע, סה"כ סטטוס למניה בש"ח עדכני, כמות רווח/הפסד בסכום כספי, רמת סיכון של המניה (מקדם ביטא או ס.תקן שלה, וכו').
ובנוסף, למי שאינו סוחר יומי, אין בעיה להסתפק בעידכון יומי או אפילו שבועי של הטבלה.
לדעתי - המידע העיקרי בטבלת המניות מורכב משלושה דברים: אילו מניות או נכסים פיננסיים מומלצים לאחזקה, מתי להיכנס , מתי לצאת
ותודה רבה לשחקן ולצוות האתר
(אישית, ממתין בכליון עיניים לסימולטור, ויש לי תחושה שלמרות החיקיון המעצבן :d הוא ישתלם ובגדול)
מצטרף לאיחולים. כל הכבוד!
כמה נקודות למחשבה (חלקן כבר הוזכרו פה):
1) הייתי מעדיף שכל ההמלצות יופיעו, לא רק 20 "הגדולות".... ושכל אחד יחליט לעצמו.
2) גם מדדים, שורטים, מטבעות, אג"חים! הייתי שמח לראות תיק כולל, לא רק מניות.
3) האחוז של כל רכיב מהתיק כן חשוב! לפחות לקבלת פרופורציות (כמובן שכל אחד יחליט לעצמו),
אבל יש הבדל בין מניית עוגן, מנייה מסוכנת, מנייה עם מחזור מסחר נמוך וזה ייתן אינדיקציה נהדרת.
(למשל:
פרוטליקס,
אם אמורה להיות 15% מהתיק, זה בכלל לא עניין של מה בכך!)
4) שער קנייה, יעד, דיסקאונט- כמה כמה נשאר לנייר להגיע ליעד (ב-%), אם נמכר - באיזה שער, ומה הרווח\הפסד.
5) פירושים, חדשות, דיווידנדים, עדכונים על הנייר. מתי עודכן לאחרונה.
6) רמת סיכון, תנודתיות
7) אפשרות לקישור לאתר BIZ או מאיה...
8) אפשרות לקישור לתחום הניתוח הטכני -
תמיד שואלים את שחקן בקשר לערכיות הנייר, ואת ג'קי בקשר לניתוח הטכני.... אז למה לא לשלב?
ז"א נכון, הנייר מומלץ, אבל מתי לקנות? לחכות לתיקון? לחכות לרמת התנגדות? לשים סטופ לוס? ואיזה?
שוב, תודה, ובהצלחה =)
ניב.
הרבה שאלות ונקודות הועלו, ואענה לכולן. הסיבה שאני נועל את השרשור היא בכדי שכולם יראו את התשובות. אם עדיין ישנם דברים בוערים, תרגישו חופשי לפתוח שרשור חדש בפורום הראשי.
1. תעודות סל – הסיבה שלא מצויין שם התעודה היא שמיום הקמת האתר הקפדנו לא להיחשד כמוטים, ולכן כל משקיע יבחר את חברת תעודות הסל הראויה בעיניו.
2. רואה ממטר – הצבעים של ה FV ישונו. כרגע אנחנו עוד מריצים את הנתונים.
3. מחירי זמן
אמת
של המניות – בשלב זה יעודכן בסוף יום המחיר + התשואה. בהמשך יהיו גם מחירים בזמן
אמת,
אע"פ שזה כחלק משדרוג כולל ואני חושב שפחות רלוונטי לתיק היות וקצב החלפת המניות בו יהא מדוד למדי.
4. תיק כולל או אוסף מניות? –לא מדובר על תיק כולל וניתן לראות כל מניה בפני עצמה. יחד עם זאת למגדרים מוטב לקחת מניה + השורט על המגזר, דוגמת עזריאלי ושורט נדלן. שוב, אין זה חובה.
5. תאריכי רכישה – לשם נוחות יישרו קו והתשואה תימדד החל מהתאריך המצוין. בהמשך, כמובן שישתנו התאריכים עפ"י מועד העדכון.
6. המניות בעלות הדיסקאונט – המניות בעלות פוטנציאל הרווח הגדול ביותר המאותר בשלב זה, תוך מגבלות מסוימות דוגמת מחזור מסחר, רמת סיכון וכן הלאה.
7. משקל באחוזים – נשקול בהמשך, אך מציע שבשלב זה כל אחד יעשה את החישוב שהוא מוצא לנכון בנוגע למשקל כל אחת מהמניות אם בכלל.
8. ציון טווח השקעה – אני מציין מניות לטווח קצר בינוני בלבד (עד שנה וחצי לכל היותר). לא מוצא טעם לציין מניות לטווח ארוך
באמת,
משום שזה לא אופי המשקיעים. לאלו אמשיך להמליץ כמובן בסקירות ובפורום, אע"פ שישנן מניות (דוגמת סיטי בנק) שלטווח ארוך אני בטוח שיניבו תשואה נאה.
9. אני ער לצורך בהערות אך חושב שהמקום לזה הוא תחת פורום שאלות. שם נוכל לרכז עניין בכל מניה בנפרד, ולקבל זוית ראיה של חברים נוספים באתר.
10. יהיו גם אגחים, אך בשלב זה אני לא רואה סיבה או דיסקאונט מיוחד בנייר דומה. גם מטח וסחורות יופיעו אע"פ שבשלב זה אנו לא בפוזיציה בנפט בזהב או במטבעות.
11. רמת סיכון – בהמשך נוסיף רמת סיכון למניה בדירוג של 3 רמות. זיכרו כי מניות מאוד מסוכנות לא תיכנסנה לתיק.
12. קישורים – אנחנו צריכים קצת זמן לכל השדרוגים הדחופים יותר (אנשי האופציות כבר על קוצים). רמז: בהמשך לא תצטרכו קישורים לאתרים חיצוניים אך זה יקח זמן, ותלוי בעלויות השדרוגים הנוכחיים.