פורסם במקור על ידי גיל (רעננה)
דמ"כ
בהנחה שידידנו פורמולה כותב בשם עצמו ובתור אדם פרטי (ולא סוכן או מטעם IG או ספרייד בטינג), ישנן מספר נקודות שמעניין אותי לדעת:
1. האם המסחר שהוא מבצע באופציות על הדאקס הינו מסחר של חוזים בלבד + הגנה בדמות פקודות "Stop" למיניהן, או שניתן לבצע אסטרטגיות המשלבות כתיבה וקניה, סטרייקים שונים, פוטים וקולים.
2. האם המינוף הקיים באופציה מובנה במחיר שלה והינו קבוע (ואינו תלוי בברוקר או בעושה השוק) או שהמינוף משתנה ובעצם תלוי בשני הצדדים (סוחר וחברת מסחר), כאשר המינוף מוצא את ביטויו בגובה הבטחונות הנדרשים (במקום במחיר האופציה, דרך היווניות)
3. זה שחברה היא רצינית או וותיקה וגם שווה מיליארדים או נסחרת בבורסת לונדון, עדיין לא אומר לי כלום, גם
מר.
ישראל פרל (מישראל) שווה מאות מיליונים, הוא מאד רציני (רציני עד להכאיב, בהתמדתו בגריפת אותם מאות מיליונים מסוחרים תמימים), הוא ותיק והכל אצלו חוקי.
ועם כל זאת, רק לשונאי הייתי ממליץ ללכת לסחור דרכו (דרך אחת החברות שלו)
4. מי החברה פחות מעניין אותי, מה שמעניין אותי זה כיצד היא פועלת מולי, ומול מי אני סוחר.
אם אני סוחר במוצר ממונף, אז רק בפלטפורמה ישירה מול השוק, בלי אף עושה שוק באמצע. חבר בורסה באמצע זה הכרחי, אולם אך ורק ע"מ לאפשר לי לפעול מול השוק עצמו, כאשר
חד
משמעית, אותו חבר בורסה אינו צד לעסקה (לא מגדר ולא "לא מגדר" את עצמו, כלום - הוא רק צינור מעבר שקוף, שדרכו עוברת הפקודה שלי ישירות לרצפת המסחר של השוק)
5. כל וורסיה אחרת שבה לחברה דרכה אני סוחר במכשיר ממונף יש איזושהי מעורבות או אפשרות ליטול צד בעסקה, פסולה בעיני לחלוטין. אפילו לא בבחינת "זכאית עד שלא הוכחה אשמתה" ואף לא "נטל ההוכחה עליה" כי לא משנה מה היא תוכיח לי או לא, אם אני לא פועל ישירות מול השוק, אני לא פועל בכלל (כמו עם חומוס "או שעושים באהבה או שלא עושים בכלל" , ואגב, פרסומות הם יודעים לעשות אבל חומוס לא).
אז אכן, דמ"כ, האזהרה שלך מאד במקומה, וגם אם מדובר במוצר פיננסי מוכר, מפוקח, מקובל בבורסת לונדון, אוסיף גם אני אזהרה משלי - מי שרוצה לעסוק באופציות שיתחיל עם אלו שנסחרות בארץ, שילמד היטב (היטב בריבוע) את הנושא, קורסים + ספרים + פורומים, ואח"כ שיתגלגל תקופה של שנתיים לפחות במינון נמוך מאד, עד שייפתח כישורים וירכוש נסיון.
ואם בכל זאת מישהו מהסוחרים או מאלו שמתכוונים לסחור בעתיד, מרגיש כי השוק בארץ "קטן" עליו, ורק שוק גדול ונזיל כמו בארה"ב או בלונדון יכול לענות על צרכיו - שיחשוב פעמיים.
או באם מישהו לא מצליח להרוויח מהשוק בארץ (אופציות מעו"ף) וחושב כי בחו"ל תצלח דרכו יותר, שיחשוב שלוש פעמים (כי מה שלא עבד לו טוב בארץ, כנראה שלא יעבוד גם בחו"ל, רק שם זה בדולרים ופה בשקלים) אין דבר כזה שהשוק בארה"ב או בלונדון יותר "קל" לסוחרים רגילים, הסיכויים אותם סיכויים והסיכונים כנ"ל, ההבדל היחיד הוא שלישראל עדיין לא הגיעו כל הגרסאות וכל השיכלולים של המכשירים הפיננסיים מחו"ל, כך שכמות המלכודות שבהן ניתן ליפול, קטנה יותר מאשר בחו"ל.
ולידידנו פורמולה, אשר חיש מהר ישמח להמליץ על חברת המסחר עמה הוא עובד, אומר זאת:
א. אם שם כל כך טוב, מה פשר התעניינותך באופציות המעו"ף, שמח תשמח בחלקך.
ב. ואם רק את טובתנו אתה רוצה, ולפקוח את עיננו במכשירי הפלא של IG כה חפצת, אדרבא, עזוב את ענייני המעו"ף וספר לנו ישר על המכשירים בהם הנך סוחר, אבל רצוי כי תשפוך את כל המידע הרלוונטי, ולא דרך אגב או בתור הערת שוליים.