Re: אוכף מכור - שאלה לשחקן
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
תודה לגיל על רוח ההתנדבות. :d
אכן מעניין.
מצפים לדיווח בזמן אמת מהקרנבל.
אגב, כהערת ביניים בונה - היה מתאים לראות את האופציות עם היווניות הצמודות בהתפתחות לאורך זמן לצד המדד. כך יותר קל להבחין בתנועה ובמגמה.
בכל מקרה רואים שהתאמצת.
תודה!
את אחראית על התצלומים מיוון (ומהקרנבל) ואני אנסה להיות פרשננו לענייני......
נכון, יש מה לראות גם מהתפתחות היווניות בהפרשים של יום, אולם עדיף להציג את כל הפנורמה בסוף החודש, כאשר נהיה יותר חכמים ונוכל לבחור את אותם ימים בחודש שבהם היווניות רקדו סמבה לוהטת, עד אז וע"מ לא להעמיס יותר מידי, חשבתי לנכון להראות רק מצב פתיחה ומצב עדכני פעם בשבוע.
נ.ב.
איני חושב שאנו בשלב שבו ניתן כבר להסיק מסקנות אופרטיביות מאותן יווניות, לדעתי עדיף לעקוב ולנתח לפחות חודש / חודשיים, ורק אז להתחיל להפיק מסקנות, ובהסתמך עליהן לתכנן שיפור בבניית אסטרטגיות וניהולן.
אתמול במדד 1120 בוצע עדכון באוכף.
http://www.zerosum.co.il/Users/1141/Positions/Show/5444
הרחקת רגל הקול, הגדלנו את הטווח לפקיעה ל- 1132 נקודות.
תודה SUN על העידכון
ואני החלטתי לחכות לימים וורודים יותר עם האוכף שלי.
הסבלנות השתלמה והיום חל שיפור במצבו, ומכאן דרומה משתפר.
http://www.zerosum.co.il/Users/1226/Positions/Show/5151
בוקר טוב
זוהי הודעה אחרונה לכל רוכבי האוכפים - היום ישנה הזדמנות לתקן עמדות (לעבור למחלקת עסקים) או לעצור את העיר ולרדת (כך נראה לי אולי אני טועה אבל בד"כ לא )
בכל מקרה, נשמח לעידכון.
יום טוב ושבוע עוד יותר
חברים - התייעצות
כרגע על האוכף (הלוהט) שלי ברווח של 650 ש"ח - היינו כ-59% תשואה.
האפשרויות העומדות בפני:
1. לעצור ולרדת - לא רע לקחת 650 ש"ח על בטחונות (מקוריים) של 1110 ש"ח.
2. לקדם הגנה הקולים. יעלה לי כ-280 ש"ח.
3. לכתוב מרווח על 1130-1140 (קולים) ולקחת עוד כסף (כ-80-90 ש"ח)
4. לשלב 2+3, להקטין נזק פוטנציאלי מלמעלה, ולהקטין רווח פוטנציאלי מלמטה.
מה אתם אומרים??????
זו התלבטות קשה, ששאלתי את עצמי עליה לא פעם.
מצד אחד, מפתה לקחת רווח ולצאת. ועוד רווח פנומנלי כזה.
מצד שני, מה הלאה? יושבים שבועיים בחוץ? למה בעצם? אולי כדאי לפתוח אסטרטגיה חדשה. אבל אולי מה שפותחים זה קרוב למה שיש עכשיו. אז המשמעות היא בעצם תיקון/מיקסום.
אם הייתי ניגש לעניין באופן מתמטי, הייתי מציע את החישוב הבא:
מחשבים את הגבולות בהם בפקיעה יהיה את הרווח הנוכחי (או יותר). מבצעים הערכה (סובייקטיבית כמובן, אבל אין משהו אחר) מה הסיכויי שהפקיעה תהיה בתוך הגבולות הללו.
מחשבים מה הרווח הממוצע הנוסף שיש כאשר נשארים בגבולות הללו (למתמטיקאים שביננו, הדבר הנכון הוא לעשות אינטגראל, אבל נניח לזה). חוזרים על התהליך כאשר מחשבים מה קורה מחוץ לתחום.
בסופו של דבר, כשיש את כל המספרים, מחליטים אם ההישארות שווה את הסיכון סיכוי.
אתן דוגמא מספרית:
נניח שבאוכף, בפקיעה, נשאר רווח של 650 ש"ח בדיוק ב 1090 וב 1100. הממוצע בין 1090 ל 1100 הוא 1000 ש"ח. אבל מחוץ לתחום, הרווח הממוצע יורד ל 200 ש"ח.
מה הסיכוי שהפקיעה תהיה בין 1090 ל 1100. אני מעריך נניח שזה 20%. זאת אומרת שיש סיכוי של 20% שארוויח עוד 350 ש"ח, וסיכוי של 80% שהרווח ירד ל 200 ש"ח. עכשיו צריך להחליט אם זה כדאי או לא.
מקווה שהצלחתי להעביר את הרעיון.
הי,
תודה על ההצעה.
כמו שאתה יודע, גם בהסתברות ניתן לטעות בקלות. לכן, לא התקדמנו.
אבל, לאחר ששחקן בכבודו בישל אוכף קטום שממש מזכיר את שלי (שיא הרווח בין 80-90) נראה לי שאמתין קמעה עם ההחלטה ובכל מקרה אנסה לקרב ההגנה בקולים לכשיתאפשר.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
הי,
תודה על ההצעה.
כמו שאתה יודע, גם בהסתברות ניתן לטעות בקלות. לכן, לא התקדמנו.
אבל, לאחר ששחקן בכבודו בישל אוכף קטום שממש מזכיר את שלי (שיא הרווח בין 80-90) נראה לי שאמתין קמעה עם ההחלטה ובכל מקרה אנסה לקרב ההגנה בקולים לכשיתאפשר.
נו, בטח שאפשר לטעות בהסתברויות. אבל אם את לא רוצה לעשות הערכות לעתיד, תטילי מטבע.
ושימי לב שלגבי שחקן, האוכף הקטום שלו זה חלק מאסטרטגיה כוללת, שמטרתה להשיג 10% ולא יותר.
שלום חברים. עבר זמן מאז כתבתי פה.
ריקי - אני במקומך הייתי לוקח את הכסף והולך. הגעת לרווח פנומנאלי. אני בטוח שהיית חותמת על הצלחה כזו בכל פעם שתגעי באוכף (מי יודע, אולי יש לך ידי זהב :d ).
אל תשכחי שאנו מתחילים להתקרב לפקיעה. האפשרויות לתיקון במידה והממד רץ לו לכיוון מסויים - הולכות ומתמעטות.
מצד שני - אכן יש את האסט' של שחקן (שאגב, עדיין לא מצא לנכון להגיב כאן ולו פעם אחת, למרות שהבטיח לעשות זאת בצ'ט האחרון עמו) שתוכל לסייע לך רבות אם תאלצי לתקן. בכל מקרה - האוכף שלך החודש הוא סיפור הצלחה (לוהט) ואני ללא ספק אצטרף באוגוסט.
האמת, כבר עכשיו הצטרפתי. החלטתי לנצל את התנודתיות הנמוכה, והתטא המתגברת לפתיחת זוג אוכפים (או "אוכפיים") על 1080,1100. הגנות 1060, 1120.
תקבול ראשוני: 4160 שח
רוווח מקסימלי מתקבל בפקיעה בין 1080-1100 = 2160 שח.
הפסד מקסימלי 1060 ומטה או 1120 ומעלה = 1840 שח.
האוכף ברווח בין 1069-1110
שיקולים בפתיחה הספיציפית הזו:
1. יכולתי לפתוח אוכף רגיל על 1090, אבל ההפסד המקסימלי היה דומה, והרווח המקסימלי היה מתקבל בדיוק על 1090. רציתי לרווח את המקסימום הזה, וכך נוצר משהו שנראה כמו אוכף קטום.
2. אני חושב שיהיה קל יותר לנייד/לנהל צמד אוכפים במקרה וצריך, מאשר רק אחד. בעליות, למשל, אני יכול לקרב את אוכף 1080 ולכתוב אותו עד 1100 מבלי להצליב. כנ"ל בירידות.
3. אין לי מושג ירוק (או אדום) לאן פונה השוק, אבל נתתי יתרון קל לירידות שכן אני לא מאמין שנראה עליות חזקות עתה. לדעתי הזניחה ראינו את הגבוה החודשי בדמות 1125, ומפת הפוזיציות אכן מראה שהשחקנים בשלהם - לא רוצים יותר מ1120. אם נתקרב לאזור זה - כמובן שאבצע תיקון ואעלה את 1080 למעלה. הגבול התחתון לעומת זאת - מבלבל אותי והכתיבות מפוזרות לכל האורך.
עדיין אין לי מטרה מוגדרת באוכף הזה (למעט כמובן לקחת כסף ממנו...). אני מנסה לראות עד כמה משתלמת האסט' כשאנחנו מתקרבים לפקיעה, והיחס וגה/תטא פועל לטובתי בצורה חזקה.
אני נוטה שלא להכנס לפקיעה עם האוכף. במידה ויתקבל רווח יפה כבר בימים הקרובים - אסגור אותו.
למי שמעוניין - האוכפיים שלי כאן:
http://www.zerosum.co.il/Users/908/Positions/Show/5737
ניר,
אכן ציינת כי הטתא מתחיל להתגבר על הוגא, וזה נכון שבעתיים באם יהיו עליות מתונות מאד או דישדוש, אולם אסור לשכוח את הדלתא שככל שמתקרבים לפקיעה היא מתחדדת באמצע (כתוצאה של התגברות הגמא).
לכן חייבים להשגיח על הדלתא באישית לוחצת שלא תברח לנו בין הידיים (הנטייה של הדלתא לברוח חזק יותר בעליות ימאשר בירידות)
כרגע זה רק דורש תשומת לב, ובאם יהיו עליות, צריך לפעול בהתאם ע"מ למנוע מהדלתא להינעל עלינו.