Re: שוקת רחבה יוני - דיונים ופרשנויות
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ofiry
ציטוט:
פורסם במקור על ידי leayael
יום נחמד של שחיקה.
אבל ה1150 קצת מדאיג. השחקנים מנעו היום פריצה של 1110 אבל אם האמריקאים יכנסו לאופוריה מחר נפתח בגאפ ואז עלולים לקבל שורט סקוויז..... ומשם זה קרוב מדי ל1150.
מישהו יכול בבקשה להסביר למתלמדים שביננו מה זה שורט סקוויז? :P
שורט סקוויז: מצב בו יש חריגה מהבטחונות וצריך לקנות חזרה חלק מכתיבות, ומהר.
לדוגמא, שחקנים כתבו החודש המון C1120. כשהמדד יגיע לאזור הזה, הם עלולים להמצא בחריגת בטחונות, מה שייאלץ אותם לקנות חזרה קולים כתובים בכל מחיר.
הרגעים האלה בהם יש ביקוש גדול לקולים בכל מחיר גורמים למחיר הקולים לעלות חזק בזמן קצר (באופן משעשע, אלה שחקנים אחרים שמוכרים לשחקן שנקלע למצוקה, את הקולים במחיר "מופקע").
בו זמנית, מתבצעת גם קנייה חזרה של נכס הבסיס (כי הם לא עובדים רק עם אופציות, אלא גם עם נכס הבסיס, וביחד עם כתיבת קולים, הם גם מוכרים אותו... פעולה זהה הרי...). השילוב הזה יוצא קטלני ומטיס את המדד למעלה בזמן קצר.
ממה שידוע לי - לאחר הסקוויז, המדד חוזר לרמות נורמליות.
"לונג סקוויז" - אותו דבר, רק בצד הפוטים, ובשילוב מכירת נכס הבסיס - גורם לירידות אגרסיביות בזמן קצר.
חן חן על ההסברים, מובן :)
מעניין איך השחקנים יתמודדו מחר עם הזינוק בוול סטריט, יש מצב לסקוויז :)
ושוב אני מבקש, אם מישהו יכול לשלוח לי את קובץ הסימולטור של רון - מאוד אשמח.
תודה
עריכה: תודה רבה על ההיענות חברים :)
טוב כנראה שמחר הולך לפתוח 1.5-2% למעלה. מעמיד אותנו במצב של לחץ ובכל זאת אני ממתין ולא מתכוון להשיג את 1140 אחורה עדיין. חוזים אדומים מחר בצהריים ונרד, ויש עוד מספיק זמן. במקרה הכי גרוע - אגלגל לחודש הבא, בשבוע הבא.
יש פקיעה בארה"ב בשישי, ייתכן שהם מכוונים שם לפקיעה גבוהה, אבל השוק שם בטירוף...
יהיה מעניין לראות מחר את "המלחמה" של החשקנים על המדד...
לפי השחקן הם לא רוצים את המדד בשלב זה מעל 1120.
נראה מה יהיה.
בטח גם יהיו שחקנים שיהיו חייבים להתכסות וזה יצור סקוויזים למעלה... יהיה יהיה מעניין.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
טוב כנראה שמחר הולך לפתוח 1.5-2% למעלה. מעמיד אותנו במצב של לחץ ובכל זאת אני ממתין ולא מתכוון להשיג את 1140 אחורה עדיין. חוזים אדומים מחר בצהריים ונרד, ויש עוד מספיק זמן. במקרה הכי גרוע - אגלגל לחודש הבא, בשבוע הבא.
יש פקיעה בארה"ב בשישי, ייתכן שהם מכוונים שם לפקיעה גבוהה, אבל השוק שם בטירוף...
גומר,
אני מציע לך לעבוד על פי חוקים ברורים, תחת משמעת, אותם עדיף לקבוע כשהבורסה סגורה. קבלת החלטות תוך כדי מסחר מלווה בהרבה אמוציות שלעיתים יכולות לפגוע.
כשפתחת את הרגל הזו אמרת במפורש מתי אתה מתכוון להזיז אותה, אני לא יודע עם זה נכון או לא, רק חושב שרצוי שתעמוד באותו סטופ שקבעת.
והכי חשוב לדעתי, לקבל את ההחלטות לבד, לא להסתמך על אמירות של אחרים, כי הם נוטים להעלם מהר כשהם טועים
אנחנו מנהלים פה שוקת ולעיתים גם טועים, החוכמה היא לעלות על הטעות בזמן בכדי להיות פה גם בחודש הבא, כי אם לא נהיה, מה נעשה?
בהצלחה לכולנו,
ד.
צודק לגמרי - עדיף להזיז רגל עכשיו ולכסות את התמורה מקירוב הפוט מאשר להצטער אח'כ.
תודה על הדאגה חברים.
אני מסכים אתכם שצריך לעבוד עפ"י הכללים ואכן אמרתי שבמדד 1122-3 אני מדלג אחורה,
אך יש 2 גורמים נוספים שנכנסו לתמונה:
1. כששאלתי את יוסי/שחקן בקורס ספציפית לגבי - הוא אמר לא לדלג עדיין (נכון, בניגוד לכלל היבש, אבל בכל זאת אני קצת סומך עליו)
2. אני נמצא באסט' של שחקן מה6.6, שם אנחנו כתובים 1120 ו 1130. אני ממתין לראות מה שחקן יעשה באסט' (בסופו של דבר יש שם שוקת דומה לשלי, רק שאני רחוק יותר בקולים וגם בפוטים). כששחקן יוציא הודעת תיקון - אבחר את הכיוון שלי גם.
יש מצב ששחקן לא יוציא תיקון על הבוקר עם פתיחה גבוהה, אלא ימתין לראות התייצבות של המדד. ייתכן שהמדד יתייצב מתחת לגבולות ההגנה שלי ואז אין בעיה בכלל.
זהו אחד הלקחים שלי מחודש שעבר (או שמא זה היה אפריל, כבר לא זוכר), כשבעקבות שחקן כתבתי 1160 כדי לקבל תקבול על היסטריית הפוטים, וכשהמדד הראה שהוא מתכוון לעלות - נלחצתי וגלגלתי את 1160 בנזק. אם הייתי ממתין יום יומיים, הייתי רואה ש1160 נמחק לפקיעה ולא מעניין אף אחד. אז אני לא מתכוון לבצע גלגול בשיא העליות אלא להיות סבלני.
הרי אם נפתח על 1125+ יש 3 אפשרויות:
או שיורדים, ואז אין בעיה.
או שעולים, ואז צריך לראות כמה עוד עולים, מה קורה עם החוזים, ויש את התטא שמקזזת עליות נוספות (בהנחה שהן לא חריגות)
או שמדשדשים - גם אז התטא איתי ואין סיבה לדלג במחירי שיא.
יש מספיק זמן לדלג אחורה או לגלגל לחודש הבא. הפעם אני בוחר שלא לפעול מתוך ובתוך הלחץ.
תודה והרבה בהצלחה!
בוקר טוב,
נראה שהשחקנים מחזיקים בינתיים את השוק. לא יודע אם הם יצליחו בכך מה שכן נראה שהסנטימנט בשוק השתנה. לדעתי מי שחושש מהמשך העליות, היום יש הזדמנות פז לעשות שינויים.
אני באופן אישי קניתי כבר חלק מהגנות לצורכי הזזה אפשרית, מקסימום אמכור אותם בחזרה בסוף היום או מחר אם לא יהיו עליות...
איך אפשר לדעת בסבירות גבוהה שהשחקנים מתערבים בשוק?
כשיש מחזור גדול לתעודת סל על ת"א 25?
יש עוד דרכים?