מצורפת כתבה מביזפורטל
http://www.bizportal.co.il/article/378070
אשמח לשמוע את דעתכם
תודה
אייל
Printable View
מצורפת כתבה מביזפורטל
http://www.bizportal.co.il/article/378070
אשמח לשמוע את דעתכם
תודה
אייל
תשמע, מה שפטרוכימיים פיספסו אחרי הנפקת הזכויות זה שעכשיו החברה גמורה טוטאלית.
אם קודם היו להם איזה 200 מליון שקלים בצד בשביל לשלם ריבית, קרן משכורות וכו'. עכשיו הם ממונפים עד השקל האחרון. וזה אומר שהחברה בלחץ תזרימי גדול הרבה יותר.
עכשיו זה חלב שנשפך אבל לדעתי הדרך הנכונה להתנהג בהנפקה הייתה להוריד מינוף -כלומר לעשות מאמץ למכור את הזכויות של מניות בזן - ולהמיר חלק למניות על מנת למכור מניות בבורסה.
(בכל זאת לא בטוח שאפשר להיפטר מכלכך הרבה זכיויות ביום מסחר אחד).
עכשיו המצב הוא שאין כסף בקופה, ולכן החברה יותר חלשה מלפני ההנפקה, (שוב בזן אינה עסק מניב ודיבידנד משם לא יגיע בקרוב). יהיו לחברה הוצאות, משכורות (אולי ריבית) ובגדול החברה החליטה לצפות ל (רעשנים) אפ סייד עתידי. להבנתי זו מילה גסה, שכן יכולנו לפרק את בזן היום לקבל כמה גרושים, לקנות איתם מניות בזן ולצפות בעצמנו לאפ סייד עתידי.
(נכון שאם בזן תהיה טובה יותר בעתיד זה טוב לאג"ח אבל זו לא סיבה לחכות).
בכל מקרה, המקור היחיד לתשלום הוצאות הוא המניות הלא משועבדות של בזן. אלו ישועבדו לדעתי בקרוב בתנאים לא טובים לפטרוכימיים שכוללים ריבית גבוהה ובטחונות מלאים.
בזמנו חלקתי את שיקולי ההשקעה שלי לגבי אג"ח ג - לו יש בטחונות חלקיים על מניות בזן. אני עדיין בפוזיציה הזאת בהפסד משמעותי. אני לא מאוד מוטרד מההשקעה הזאת שכן מחיר האג"ח עדיין זהה למחיר השיעבוד +- אחוזים בודדים.
כלומר האג"ח מתנהג כמו מניות בזן + קיבלתי קצת ריבית שמיתנה את ההפסד. עיקר ההפסד הגיע מירידה בערך של מניית בזן לה יש בעיות משלה. ואני החלטתי להיות חשוף לבזן. לכן לדעתי אג"ח ג היה השקעה מעט רעה פחות ממניית בזן.
בכל מקרה, אני חושב שהנפקת הזכויות עשתה טוב לבזן, ואני אחכה לדוחות הקורובים על מנת לנסות להעריך האם זה 'מעט מידי ומאוחר מידי', או שבזן עלתה על מסלול של צמצום חובות. כל עוד אני מחליט להמשיך להיות חשוף לבזן אני אעשה את זה דרך אג"ח ג של פטרוכימיים במידה ואני אעריך שריבית תתקבל, או ישירות במידה ולא.
בכל מקרה, מה שעובד לי לאורך השנים זה לקבל את ההחלטות שלי לאט, ולהיות ברמת ביטחון גבוהה לגביהן. שכן בהשקעות מהסוג של בזן או פטרוכימיים, התנודות גדולות ובלי איזהשהי הערכת ערך הולכים לאיבוד.
הפעם ההסדר הגיע מהר מהצפוי וסוף סוף יש בו גם הגיון פנימי ברוח הדברים שכתבתי בעבר - מחזיקים מובטחים - מקבלים את הבטחונות, מחזיקים לא מובטחים משארים עם היתר , מקבלים בעלות על החברה והבעלים הקיימים מדוללים כהוגן אך נשארים עם החזקה תמורת מימון הוצ' החברה לתקופה של מספר שנים שכולם מקווים שתהיה השבחה של בז"ן
כך תשלומי הריבית לנושים המובטחים לא "יאכלו" את הנתח שנותר ללא מובטחים , מבוצע "פרוק מרצון" זול ע"י העברת הבטחונות לנושים המובטחים והבעלם הקיימים של החברה קונים זמן בכסף מבלי לפגוע במחזיקים.
מה לדעתף השוויי של ו' ? (ללא בטוחות)
כמוכן שים לב שיצא הודעה במאיה שהמתווה לא נחתם עדיין
http://mayafiles.tase.co.il/RPdf/879...P879345-00.pdf
אגח ו' "שווה" כ 20% מפארי בהתבסס על מה שיוותר בחברה.
אם ההסדר יצא לפועל זו תהיה אופציה ארוכה על בז"ן ולכן נדרש תמחור כאופציית ארוכת טווח - בשקט יכול להגיע ל 30% מפארי תלוי בהנחות
לא ברור הרעיון של לתת למחזיקים עם הביטחונות את המניות. זה רק יצור לחץ על המניה. במידה והם נשארים הם גם ככה מקבלים את אותו חלק יחסי. אני יופתע אם הסדר כזה באמת ייסגר.