ע"פ מפת הפוזיציות מסתמן גבול עליון והוא 1250 עם כ 17000 פוזיציות.
Printable View
ע"פ מפת הפוזיציות מסתמן גבול עליון והוא 1250 עם כ 17000 פוזיציות.
[quote=דמי כיס]אפשר לעשות את זה רק אם אתה סגור על זה שסטיות התקן יעלו. כי אם לא, הווגא והטתא ילחמוציטוט:
פורסם במקור על ידי "אביגדור1":l231k1jc
בדלתא, ועוד תמצא עצמך מופסד. זה גם הימור. הדבר היחיד שהוא לא הימור הוא מכירה של שוקת סופר רחבה בתקופה הזו.[/quote:l231k1jc]
אני לא יודע מה יהיה עם סטיות התקן בעתיד אבל גם אתה לא יודע. מכאן, ששנינו מהמרים! עם יתרון קטנצ'יק להימור שלי כיוון שבכל זאת הסטיות די נמוכות(אמנם הן יכולות לרדת יותר)
כמובן שזה לא נכון. כי אם אני אטעה בהערכה שלי, וסטיות התקן יעלו, כל מה שאצטרך לעשות זה להמתין מספיק זמן ולחכות לטתא שתבוא להציל אותי. וכמו שאומרים בצבא, עוד לא נולד המאנייק שיעצור את הזמן. במקרה שלך, אם אתה תטעה, וסטיות התקן ירדו, אף אחד לא יבוא להציל אותך. המקסימום שאתה יכול לעשות זה להתפלל לאלוהי הווגא והדלתא.ציטוט:
פורסם במקור על ידי אביגדור1
[quote=דמי כיס]כמובן שזה לא נכון. כי אם אני אטעה בהערכה שלי, וסטיות התקן יעלו, כל מה שאצטרך לעשות זה להמתין מספיק זמן ולחכות לטתא שתבוא להציל אותי. וכמו שאומרים בצבא, עוד לא נולד המאנייק שיעצור את הזמן. במקרה שלך, אם אתה תטעה, וסטיות התקן ירדו, אף אחד לא יבוא להציל אותך. המקסימום שאתה יכול לעשות זה להתפלל לאלוהי הווגא והדלתא.[/quote:2zlxot72]ציטוט:
פורסם במקור על ידי "אביגדור1":2zlxot72
צודק אבל..
מכיוון שכנראה לאורך זמן ה"הימור" שלי על הסטיות יתאפס- הוא לא רלוונטי!
אביגדור/דמי כיס, זה מה שכתבתי בתחילת החודש, התקבולים עבור שוקת רחבה היו פשוט "בדיחה" בוודאי עבור הסיכון.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
אני החודש לא פתחתי שוקת רחבה ומצד שני גם לא רכשתי שוקת רחבה, החלטתי להמתין למחצית השנייה של החודש , שאז התטא משמעותית במיוחד וכן גבולות הגזרה הרחבים הרבה יותר ברורים.
לדעתי, בתחילת חודש כאשר הסטיות נמוכות עדיף לרכוש שוקת רחבה וכאשר יש תנועה לאחד הכיוונים ויש עליה בסטיות פשוט להפוך את הרגל החזקה משוקת קנויה לשוקת מכורה.
במקרה שלנו אנשים מכרו שוקת ברגל הקול 1260 הגנה 1270, במידה והיו רוכשים 1260 ומוכרים 1270. כל שהיה נותר לעשות זה בתנועה כלפי מעלה למכור קול 1260 (שהתנפח מאוד יפה) ולקנות קול 1280. אז מצד אחד מקבעים רווח יפה בצד הקולים וממשכים בניהול שוקת רחבה מכורה בצד הקולים.
מצד שני בצד הפוטים "נמחקה" רגל הפוט , ניתן להתקדם כלפי מעלה לקראת מחצית החודש ולבנות שם רגל מכורה.
הסיכון: באסטרטגיה זאת שטענו (הסטיות ימשיכו להיות נמוכות והשוק ישאר קפוא ללא תנוע לאחד הכיוונים, ואז נפסיד את הפרמיות שרכשנו בהם את השוקת הרחוקה.
הפסד קטן מאוד ביחס לסיכון של מכירת שוקת רחבה בסטיות נמוכות בתחילת חודש.
לעומת זאת הסיכוי גדול מאוד וניתן להרויח מהמהלך הזה עד פי 4 לאותו פרק זמן של תחילת החודש, בסיכון הרבה יותר נמוך.
ובכל מקרה במחצית החודש לאחר שהתטא נכנסת לפעולה בונים את השוקת הרחבה ביותר בהתאם למצב.
לי בכל אופן נראה כי אסור לדבוק ,"באסטרטגיה" ויהי מה.
קודם כל, אם אתה עובר לצד הקונה, קנה אוכף על הסטרייק או שוקת צרה, ולא שוקת רחבה. הרי אנחנו יודעים כבר שהטתא מכרסמת קודם כל באופציות הרחוקות. אז בשביל מה להתעסק איתן בתור קונה? אתה גם חוסך עמלות.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
שוב, אם אתה עובר לצד הקונה, בשביל מה בכלל למכור? אין לך עניין של ביטחונות. תקנה בלבד, אבל פחות. שוב, אתה חוסך עמלות.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
טוב. יש כאן עירבוב של דברים. אין קשר בין שוקת מכורה לשוקת קנויה. בתחילת החודש, תמיד כדאי למכור שוקת רחבה מאד מאד לא מוגנת. מה שלא יהיה, תנצל את הביטחונות שיש לך בשביל לקלף כמה ג'ובות. גם 500 ש"ח מתנה זה כסף. ואם אתה מוכר למשל בטווח של 1000-1320, אז כל האפיזודה שהייתה עד עכשיו לא מעניינת אותך בגרוש.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
חוץ מזה, אם אתה חושב שבשלו התנאים לשוקת קנויה (סטיות התקן נמוכות, אתה מעריך שצפוייה תנודה חזקה לאיזה כיוון, או כל הערכה לגיטמית אחרת), קנה בלי שום קשר שוקת צרה מאד עד אוכף על הסטרייק, ותתפלל שהתחזית שלך תתממש.
אין שום מניעה שאם אתה משוכנע ב 100% שאתה יודע לאיזה כיוון השוק הולך, שתקנה/תמכור חוזה. שזה שקול בדיוק ללשים 120K בתעודת סל ת"א 25 (לונג או שורט, לפי בחירתך), רק בלי לשים את הכסף ממש.
הטעות שאני שם עליה את האצבע (גם שלי כמובן), שבתחילת החודש חיפשתי קצת בשר. ולא צריך לחפש אותו. תחילת החודש זה הפיצוחים. הבשר יגיע בשבוע 3. זו טעות מהסוג ה"לא נורא" כמובן, כי משמעות הטעות היא שיכולתי להגיע לרווח יותר גדול בסוף החודש. עדיין לא מדובר על הפסד.
אחרי שקראתי שוב SUN את מה שכתבת, למעשה אתה מציע אסטרטגיה שונה משוקת רחבה, שהיא גם מאד מעניינת, אבל היא משהו שונה. זה למעשה חוזה מדורג רחב, ואני אפתח עליו דיון משלו.
מסכים איתך זה קצת בעיתי כנראה למכור שוקת מוקדם בסטיית תקן שכזו ושאלה של כדאיות בשל סיכון סיכוי במקום.
התטא חלשה ודלתה עלולה להסב נזק.
בתחילת החודש חשבתי לקנות אוכף ולמכור שוקת בינונית על מנת לפצות קצת על תטא שמפסידים באוכף אם אין תזוזה.חשבתי להחזיק אוכף קצת כל עוד התטא לא משמעותית ואז למכור ולכתוב שוקת לפי התנאים.כאשר יש תנועה מרווחים יפה ,מוכרים אוכף וניתן אף לנצל עלייה לכתיבה של שוקת רחבה ברגל שעלתה ,כמובן במקרה של דשדוש מפסדים מאט.
בסופו של דבר רעיונות לחוד ומציאות לחוד כתבתי שוקת .
אולי חודש הבא עם התנאים לא ישתנו (הכוונה לסטיית תקן).
דעתכם ?
דמי כיס, עדיין נראה לי כי כאסטרטגיה כללית לי אישית עדיף מכירת שוקת רחוקה. וזה המצב שאני מעדיף להגיע אליו לקראת הפקיעה.
לו הסטיות גבוהות בתחילת החודש אז הדרך המועדפת עלי הינה להיכנס למכירת שוקת רחבה כבר בתחילת חודש.
לאור זאת אני רואה באפשרות של רכישת שוקת רחבה בתחילת חודש כאשר הסטיות נמוכות כבסיס למכירת שוקת רחבה בהמשך החודש.
את כל האפשרויות האחרות אותם הזכרת אני מכיר ולא הייתי משיך זאת לשוקת רחבה.
החודש מי שהיה רוכש אוכף על הכסף ב- 1160 היה עשוי להרוויח בתחילת השבוע חמישים אחוז וזה אכן המשמעות של הסיכוי כאשר שוררות סטיות נמוכות.
מובן כי הדרך האחרת של מכירת שוקת עוד יותר רחוקה ללא בטחונות בתחילת החודש היא דרך נוספת לגיטימית לפתיחת החודש.
כשהמדד ירד מ-1178 ל-1157 בסוף יום חמישי (יום הפקיעה), הסטיה בטוח לא היתה נמוכה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
בכל זאת מי שקנה אז אוכף ומכר אותו בתחילת השבוע ב-1215 הרוויח יפה, אבל אלה נקודות קיצון ו"קצת" קשה לתפוס אותן.