Re: שוקת רחבה ינואר - דיונים ופרשנויות
gsk
נכון, הבנת בדיוק.
1. אילו לא תעשה שום פעולה מעבר לכניסה לאסטרטגיה, לא תוכל להגיע לרווח שהוא יותר מהתקבול הראשוני (כי אז הצפי הוא שכל 4 האופציות המשתתפות יפקעו רחוק מחוץ לכסף).
2. ההנחה גורסת שהאסטרטגיה הזו אמנם אמורה להיות משעממת, והכוונה אינה שלא נבצע בה שיפוצים, אלא שלא נבצע שיפוצים מתוך אילוץ אלא רק שיפוצים "נוחים" ללא לחץ שתפקידם רק להגדיל תשואה לכיוון היעד ולאפשר סגירתה באם הגעה ליעד , אפילו לפני הפקיעה.
זה הבהיר לי כמה דברים. תודה
ציטוט:
פורסם במקור על ידי גיל (רעננה)
הי HRL ,
אכן כשכבר קרובים לפקיעה המשחק שונה, ואם המדד יושב לך בין הכתוב לקנוי, זה כבר לא כל כך משנה בדיוק היכן, אתה בכל מקרה בבעיה. וכמעט כל שיפוץ "שפוי" שתנסה לעשות לא כל כך יעזור (או שתשפץ בטירוף כמו להרחיק 2 סטרייק ולהכפיל כמות פי חמש, או שתעשה קומבינציה מ- הרחקה + הכפלה + קירוב צד שני + הכפלתו + השלמת מצלצלין מהמזומן שבחשבון).
העניין כאן שאותו אזור הוא בבחינת אזור מאד בעייתי אם קרובים לפקיעה וגם קרובים לסטרייק שבכסף, אבל כאשר אנו רק בתחילת חודש ובמרחק גדול, גם אם אחד הפרמטרים ילך חזק נגדנו (כמו שינוי חד במדד) עדיין ישנו הגורם השני שמגן עלינו - כלומר יש זמן לבצע תיקונים כי הפקיעה רחוקה (על כל המשתמע מכך גם בשיפועי העקום של היווניות - שכולן עדיין לא כל כך חדות)
היי גיל, כשאנו רחוקים מהפקיעה, השפעת תטא בין הסטרייקים השונים עוד פחות חזקה, אני מבין שכל האזור ההוא בעייתי, זה ברור
אבל מה מיוחד בין שני הסטרייקים האלה (קל וחומר כשאתה רחוק מהפקיעה)
HRL
אני מבין אותך, ולדעתי גם אתה מבין בדיוק את אותו דבר, רק שאולי אתה מסתכל על כך מזווית אחרת.
1. תחשוב על גבעה, כשהשפיץ שלה נמצא בדיוק בכסף. משני צידיה זה הולך ויורד - כך גם התטא הולכת ויורדת משני כיווני המדד(גם מחוץ לכסף וגם בתוך הכסף). השפיץ הזה זז כל הזמן עם המדד.
2. ככל שרחוקים מהפקיעה, כך הגבעה יותר מתונה וככל שמתקרבים לפקיעה הגבעה הופכת תלולה יותר.
אתה גם צודק בטענתך כי כיום שאנו רחוקים מהפקיעה אין הפרשי תטות גדולים בין הסטרייקים - ולכן גם שחקן פתח מרווח של שני סטרייקים בפוטים - בגלל שגם במקרה ותהיה תנודה חריפה במדד, עדיין הסיכון שלנו נמוך בגלל המרחק מהפקיעה , קרי "הגבעה" עדיין לא כל כך תלולה.
במצב אחר, אילו היינו קרובים לפקיעה, והמרחק מהסטרייק בכסף לכתיבה שלנו היה קטן בהרבה, אני חושב שהסיכון שבפתיחת שני סטרייקים היה גדול בהרבה. לכן שחקן "הרשה לעצמו" לחרוג מהכלל של לשמור על הגנה במרחק סטרייק אחד (אך בכל זאת ציין שבד"כ יש סכנה באם המדד "מתיישב" בין הכתיבה לקניה - אולי ציין זאת כדי שלא נעשה פעולות כאלו בקלות דעת)
שתי שאלות הבהרה לשחקן ותהייה אחת פדגוגית בשביל הלימוד:)
1. בניהול ההשוקת מתאריך 31/12 ציינת מספר מקרים להרחקה - ורק בדוגמא השנייה הוספת תנאי - מעל 21 יום. לא ברור לי אם התנאי הזה גורף לכל המקרים שתיארת או רלוונטי רק למקרה השני ("אם שווי האוםפציה הוכפל והמרחק הוא 21 יום ומעלה ובנוסף התקבול הכולל.......") :?:
2. בפוסט האחרון על ניהול השוקת כתבת כך "למקסם אך לא רק. כלומר, מעבר למיקסום הרגיל שניתן לעשות כאן עלינו להתחיל ולצבור "שומנים" בכדי לשאוף למצב מושלם לפיו ברגל ה put יתקבל סכום משמעותי על גבול ה 1000 ש"ח. זו אינה המטרה של השוקת אך בחודשי קיצון בהחלט יש לכוון לשם."
א. מה אתה מגדיר חודשי קיצון?
ב. לאיזה סכום/רווח עלינו לשאוף בחודשים "רגילים".
* קידמנו היום את כתיבת הפוט. לא ניתן היה בשום פנים ואופן לקבל 55 על הכתיבה (שידרתי דקה אחריך). קניתי ב-40 וכתבתי ב-50. אני תוהה אם לא כדאי היה "לחסוך" דילוג אחד ולקבל רווח יותר משמעותי (ופחות לממן את מגדל) ....
(במחשבה שנייה אם אני מבינה את לוגיקת ה"תזוזות" שלך - אז אתה בעצם מבצע דילוגים קטנטנים (אחרי שהכתיבה נשחקת לפחות 50%) וגוזר כל פעם עוד רווח קטן תוך שמירה אדוקה על גבולות הגיזרה (וסבלנות אין קץ). האם הבנתי נכון?
תודות ממש רבות וחבל שאין כאן מספיק אייקונים לבטא זאת.... :oops:
אני לא מבין אחרי איזה שחקנים מנוסים עוקבים מנהלי השוקתות הרחבות פה. אני דווקא התרשמתי ששחקן מעוף מדגיש פעם אחר פעם שהוא מתנגד לכתיבה ללא הגנה קרובה וברורה, הוא נוהג כך הכל פעולה שלו, הוא מדגיש שהדבר חשוב מאוד. אפשר לעשות ההפך ממה ששחקן מעוף עושה וממליץ אבל לא לבלבל את העובדות כמעט כל החברים בדיון שתומכים בשוקת ללא הגנה הם חסרי נסיון כמעט לחלוטין.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי WGF_Flame
אני לא מבין אחרי איזה שחקנים מנוסים עוקבים מנהלי השוקתות הרחבות פה. אני דווקא התרשמתי ששחקן מעוף מדגיש פעם אחר פעם שהוא מתנגד לכתיבה ללא הגנה קרובה וברורה, הוא נוהג כך הכל פעולה שלו, הוא מדגיש שהדבר חשוב מאוד. אפשר לעשות ההפך ממה ששחקן מעוף עושה וממליץ אבל לא לבלבל את העובדות כמעט כל החברים בדיון שתומכים בשוקת ללא הגנה הם חסרי נסיון כמעט לחלוטין.
מדובר רק בדמי כיס - והוא כבר אמר לכולם מראש שהוא לא ממליץ לאף אחד ללכת בדרכו. יחד עם זאת, יש הרבה הגיון בדבריו של דמי כיס, שכן באופציות ממש רחוקות יתכן וכתיבה ללא הגנות יכולה לחסוך הרבה כאב ראש עמלות ולפעמים מאפשרת גמישות רבה יותר - ובאמת צריך מקרה של פצצת אטום כדי לגרום להפסד כואב ממש. הדגש הוא על אופציות מאד מאד מאד רחוקות - באזור ה- 20% לכיוון תוך הקפדה על הימים הראשונים בחודש בלבד שממילא לאחר מכן אין יותר אופציות כאלה במצאי או במחירים שפויים שיש בהם בשר לכתיבה.
[quote=דמקה][quote="WGF_Flame":37c8fb34]אני לא מבין אחרי איזה שחקנים מנוסים עוקבים מנהלי השוקתות הרחבות פה. אני דווקא התרשמתי ששחקן מעוף מדגיש פעם אחר פעם שהוא מתנגד לכתיבה ללא הגנה קרובה וברורה, הוא נוהג כך הכל פעולה שלו, הוא מדגיש שהדבר חשוב מאוד. אפשר לעשות ההפך ממה ששחקן מעוף עושה וממליץ אבל לא לבלבל את העובדות כמעט כל החברים בדיון שתומכים בשוקת ללא הגנה הם חסרי נסיון כמעט לחלוטין.[/quote]
מדובר רק בדמי כיס - והוא כבר אמר לכולם מראש שהוא לא ממליץ לאף אחד ללכת בדרכו. יחד עם זאת, יש הרבה הגיון בדבריו של דמי כיס, שכן באופציות ממש רחוקות יתכן וכתיבה ללא הגנות יכולה לחסוך הרבה כאב ראש עמלות ולפעמים מאפשרת גמישות רבה יותר - ובאמת צריך מקרה של פצצת אטום כדי לגרום להפסד כואב ממש. הדגש הוא על אופציות מאד מאד מאד רחוקות - באזור ה- 20% לכיוון תוך הקפדה על הימים הראשונים בחודש בלבד שממילא לאחר מכן אין יותר אופציות כאלה במצאי או במחירים שפויים שיש בהם בשר לכתיבה.[/quote:37c8fb34]
לדעתי, הרעיון של כתיבת אופציות חשופות רחוקות הרבה פחות אטרקטיבי ממה שמצטייר -
1. ככלל, אופציות חשופות מזמינות צרות.
2. אופציות חשופות מצריכות בטחונות גבוהים. גם הרחוקות דורשות בטחונות לא מעטים, אם כי יותר מצומצמים. במילים אחרות, התשואה יורדת.
3. לב העניין - השחיקה המואצת, הוא בחזקת הימור התלוי במגמת השוק. בדקתי, למשל, את האופציות בחודש שעבר. בסימולציה שהרצתי (והנתונים מופיעים מוקדם יותר בשרשור זה - קישור למטה), האופציה נשחקה ב-50% רק לאחר שלושה שבועות. ראוי לציין, שהבטחונות עלו משמעותית במהלך תקופה זו.
[url="http://www.s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=108&t=5246&start=100"]viewtopic.php?f=108&t=5246&start=100[/url]
חברים,
הגבול העליון בשוקת שלי הוא 1220, בלי להיכנס לשאלה האם זה היה נכון או לא נכון לקחת מרחק קטן יחסית, האם לדעתכם הגיע זמן להזיז את c1220? או שאפשר להמתין לדעתכם עוד קצת?
ע"פ הכללים של השחקן המחיר האופציה הכתובה צפוי להכפיל את עצמו היום ולכן כנראה שצריך להזיז...
האם הזזה בשני סטרייקים (לפי שחקן) ל 1240 מספיקה לדעתכם?
תודה מראש על תשובות ענייניות!
תן ליום להתחיל ואז תראה. אם האופוריה פה ממשיכה עד אחרי 1200, תזיז.