-
מדד תא" 25 , וכלל הבורסה בישראל.
עדכון ל 12-11-14
זה יום מסחר שהוא " לחם, ואוכל" לכותבים ! בפרט לי שאני עובד כאן על פי תצורה של מעקב צמוד על עשרות מניות ומדדים !
מיותר לציין ש 95% מהעדכונים של סופ"ש מוצלחים, אבל לא באתי לכתוב על עצמי , כי מי שעוקב ומקפיד לקראת יודע !
באתי לכתוב שישנם דרכים רבות לומר " יש פאניקה" וכול אחד , או כול בית השקעות יגדיר זאת אחרת , וגם לי יש את דרכי לומר והיא....
כול פעם שהטכני עוזב את גרפים והמניות מאולצות לעשות דרך או כיוון לא מרצונם = הפונדמנטלי חודר לגרפים = פאניקה !
תא" היום בפאניקה למרות שזה לא נראה על פי הנפח היומי , של 872 מילין ש"ח, אבל יש לזכור שזו נפח של ירידה מאולצת ולא
רצונית, ונפח זה גם בא לומר שלא כול המוסדיים באותה דעה. אבל חלק כן !
בתא" 100 רבתי היו היום די הרבה מניות שהיו צריכות טכנית לעלות , ומה הן עשו ? כמובן ירדו( לא מדבר על דואליות כי הם לא שייכות לנו, ,) מדבר על מניות נדל"ן, מזון, דלק וגז, ואחרות,
הם לא היו צריכות לרדת היום ! חלקם הלא קטן היו צריכות לעלות..
והינה מגיע בנק נוסף היום כולה מתוך 5 !!! אפשר לחשוב כמה בנקים יש כאן , מונפקים לפחות, ואדון מיזרחי טפחות שהלך בדרכו של לאומי הגדול , קטן, מלבין כספים בעולם,
ומה קורה כאן בבורסה, סתם ירידות , לא הערה, לא הפסקת מסחר , ולא כלום , מנכ"ל הבורסה כנראה זה יום שהוא בחופש בכדי לא להוציא תגובה, כי באמת אז מה אם 2 מתוך 5 בנקים מלבינים כספים, אז מה !!!!
ברור לכם בדיוק כמוני מה מניות שעשו עשירית מזה , מה היה קורה להם במדינה מתוקנת, כמו ארה"ב נניח !!
שתי הכוכבות ההללו הפילו את שוק הישראלי שבוע אחרי שבוע. ומה כאן קורה ???? כלום ! הכול בסדר.
אין סיבה טכנית אחת בעולם שמדד הבנקים היה צריך לרדת 2.3%, אבל יש פאניקה,
אין שום סיבה בעולם ש מניות מהשורה הראשונה והשנייה בתחום המזון, תקשורת, דלק וגז, נדל"ן , ירדו כול כך חזק,
אני לא מדבר על קמהדע !! כלל ביו, אני מדבר על השורה הראשונה והשנייה !!
טוב לא אשגע אתכם יותר מדי בדברי יושרה שכנראה מזמן לא כאן בבורסה,
אבל אסיים ואומר שבזמן פאניקה , אין טכני, ואם אין טכני אין עדכונים, אני אשמח באם מישהו ישאל , על מנייה זו או אחרת , אבל עדכונים רציפים כמו שאני מוציא, מיותרים כרגע,
הדברים החשובים בגרפים הם קווי תמיכה עכשיו, כי צריך להבין כמה נמוך המחיר יכול להגיע בסבב זה , והוא יכול !!!
תודה ובהצלחה
-
לוי תודה,
לדעתי אתה הראשון להגיב על הדבר הזה שקרה במגזר הבנקים (באינטרנט בכללותו). אתה מבין מה קורה במדינה הזו
תמשיך כך
-
ממש נראה שהבורסה היום התנהגה במנותק ממה שקורה בעולם ...
-
שלום,
לצערי הרב הבורסה שלנו לא רלוונטית למסחר.
כבר מעל לשנתיים שהעסק פה לא עובד.
התמונה שאני רואה :
מחזורים נמוכים מאוד - פשוט בדיחה (מניות בודדות עם מחזורים של מעל מיליון ש"ח).
חברות נמחקות כליל מהמסחר.
מעבר חברות למסחר בארה"ב (מלאנוקס), עכשיו כיל הפכה לדואלית.
ניתוח טכני על סל של 20 מניות בלחץ - לא רציני.
שחקני המעוף סובלים מסטיית תקן היסטורית (ראו סקירה שבועית שחקן מעוף).
מסחר על מניות בכיוון אחד (לונג) - לאחר המעבר לארה"ב אני מבין עד כמה נותרו 20 שנה אחרונה כאן.
אינטרסים במניות המעוף - שליטה של מוסדיים/שחקנים על מניות הבנקים, וויסות ועוד.. (לא רק לרעה כמובן).
מניות דואליות כמו טבע ופריגו שעולות/יורדות ללא שום קשר לת"א 25 ובשל משקלן מעוותות לחלוטין את המדד.
אין מינוף במסחר בדומה לארה"ב - בקולמקס על כול 1$ קיים מינוף יומי ל 14$ - לכן לא צריך הון עצמי גבוה.
עונת הדוחות ? בארה"ב חגיגה של ממש זינוקים וקריסות של מניות - אצלנו כותרת בביזפורטל בלחץ.
ארה"ב והמדדים בעולם בראלי חסר תקדים שיאים חדשים מדי יום - אצלנו מדד הבנקים מינוס 2.3% על מה ולמה.
על קצה המזלג נתונים יבשים :
16 מניות (לא דואליות שעולות אך ורק בגלל המסחר בארה"ב) מתוך ת"א 100 בלבד עם תשואה של מעל 10% לשנת 2014.
לעומת זאת 29 מניות עם תשואה שלילית של מעל למינוס 10% (רק 5 מתוכן נקבעות בחו"ל).
יש עוד הרבה,
שעמום מוחלט.
הבטן מלאה.
הבנתם את הרמז.
בהצלחה,
-
היי ניסן,
מה שלומך?
תודה על תגובתך,
לצערי, אני חולק עליך בכול הכתוב , לגבי הבורסה בארץ,
והנושא כאן בפוסט היה על הלבנת כספים של שני בנקים גדולים בארץ, ולא על חוסר פעילות או מחזורים.
תודה לך
לילה טוב
-
בוקר טוב לוי
אני מסכים עם דעתך
ומקווה שאין עוד בנק על כוונת ההלבנות (נראה שבכוונה מפרסמים את החדשות בהדרגה)
נראה לי ששחקן מכיר את הנושא ולכן אומר כל הזמן בנקים 1200
שים לב להתנהגות של 75 שבפניקה ונראה שם ראש כתפיים אימתני (אשמח להתיחסות בפוסט של 75)
-
היי,
סליחה על העיקוב,
אבל לא יכולתי לענות עקב תקלה באתר.
מעבר לכך שזו דעתי הברורה, אני כבר כותב על הבעייה בבנקים מזמן !!
לך אחורה וראה שכבר כתבתי על פועלים + לאומי שהם ראו את הגבוה השנתי כבר לפני חודשיים ! למה??
כי ראיתי בעיה בלי לדעת כמובן על הצפוי להתרחש,
יחד עם זאת ביום בו קרתה ה תקלה המביישת עם לאומי כבר כתבתי , שיש בנק צדיק אחד והוא דיסקונט, כי בכול האחרים ראיתי בעיה ועובדתית מזרחי הודיעה שבוע לאחר מכן, על קסינו חוקי מבחינתה.
כך שאיני יכול להתחייב כרגע שאין אחרים כי הבעיה עדיין קיימת , ומי נשאר לנו למעשה, פועלים ובינלאומי , כי הרי דיסקונט הוצאתי מהצרה .
להערתך,
איני רואה ראש וכתפיים בגרף מדד 75 !! סורי!
תודה ובהצלחה
-
1 קבצים מצורפים)
מדד תא" 25,
עדכון ל 17-11-14
המעוף ממשיך להחזיק בקווים הטכניים שכבר דיברתי עלייהם מזמן, והם,
1423 -- 1432,
וכול עוד כך יקרה פני המדד מעלה או ימינה, כאשר הוא שומר לעצמו את האפשרות לתקוף את הגבוה הקודם. ב 1470.
קובץ מצורף 5660
תודה ובהצלחה
-
1 קבצים מצורפים)
מדד הבנקים,
עדכון ל 17-11-14 1300 H,
כך נכתב אתמול בערב על המדד.....
"היום קרה משהו חיובי לאחר המון זמן בגרף ובכך העליות של היום יכולות להזמין עליות מחר כאשר מהלך עולה יוכל להתפתח בפריצת ה 1270 שבהחלט יוכל לקראת מחר,"
וזה נכתב בטעות על השרשור של הבנקים ולא בשרשור המדד.
http://www.s-maof.com/Forum/threads/...92%D7%95%D7%93
כך שמהנמוך לגבוה המדד כבר עלה מעל 2% בתוך יומי.
תיקון עולה היה כבר צפוי כול יום, אבל הדבר החשוב שאנו רואים עדיין, הוא חוסר התלות של המעוף במדד הבנקים ,
תלות זו לא הייתה בירידות בבנקים והיא איננה בעליות.
כך שמשהו במשוואת היסוד השתנה.
הצפי במדד הבנקים ממשיך להיות חיובי.
קובץ מצורף 5680
תודה ובהצלחה
-
1 קבצים מצורפים)
מדד הבנקים,
עדכון ל 18-11-14
בסה"כ עלייה מרשימה, כאשר נכתב כאן בפורום באופן הגלוי ביותר שהעליות היו צפויות מבחינתי.
1.75%+ זו בהחלט עלייה יפה חד יומית,, וגם הקווים ב 1270 -- 1280 נפרצו ובכך נשאר צפי חיובי למחר , כאשר הקווים הקרובים שצפויים ליצור בעייה בגרף הם:
1301 -- 1305 -- 1318.
וכאשר יתקרב נעדכן.
קובץ מצורף 5684
תודה ובהצלחה