לא נעים מה שקורה בפירמידה הזאת.....
Printable View
לא נעים מה שקורה בפירמידה הזאת.....
אז הייתה היום ישיבה של כל הסדרות
האסיפה הייתה די סוערת,
בתחילת הישיבה הציג צוקי הרוש שהוא סמנכ"ל הכספים והמנכל בפועל כרגע, את מצגת החברה
http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=850935
החידוש בה היה בעיקר הפירוט של המזומנים נכון לאתמול כל שאר המידע היה ידוע
ביחד עם צוקי היו נוכחים גם עוד 2 עו"ד מטעם החברה, וערן שוורץ המנכ"ל לשעבר,
החברה התחמקה מלתת תשובות לכמעט כל שאלה שנשאלה, ותשובותיה היו בעיקר חוסר תשובה או מענה כי הנציגות יודעת את התשובה אך הם לא יכולים לפרט אותה בפורום הזה.
לאחר מכן עלה נציג של חברת היעוץ MNS עם המצגת
http://maya.tase.co.il/bursa/report....938&CompCd=756
כאשר כל מטרת המצגת היא להראות כמה כדאי להשתתף בהנפקת הזכויות שהמתוכננת לבז"ן
ללא שום התייחסות לסיכונים שגלומים בה,
נשאלה גם השאלה אם המניות שינבעו מהזכויות יוצמדו לשיעבודים על המניות הקיימות או כל המניות החדשות יחשבו כמניות חופשיות
דברים שמשנים בעצם את סדרי הנשייה בין הסדרות המבוטחות והלא מבוטחות.
כאשר נשאל מה השווי הכלכלי לדעתו למניית בזן נמנע היועץ לתת תשובה וחד משמעית, רק אמר שגבוה מהשוק ונמוך מהערכתו של סווארי ,כן אמר שבשלב זה עדיף לא לומר מספר ( דבר שיצר התקוממת מצד אחד מהנושים שצעק כי איך זה יכול להיות שיועץ שנשכר על ידו לא יתן לו תשובה לשאלה שהוא שואל רק כי החברה חושבת שזה לא נכון )
באופן כללי תחושתי הייתה כי המשחק מכור,
החברה הנציגות והיועץ הכלכלי החליטו כי הדבר הכי טוב זו הנפקת זכויות ולא ממש עניין אותם כל השאלות שנשאלו מהצדדים השונים
כמו כן אני ממש לא מבין למה יש נציגות משותפת כאשר יש ניגוד אינטרסים ברור בין הסדרות המובטחות ללא מובטחות
בתום הישיבה נשארו סדרות ב-ד לישיבה נוספת אני כמחיזק סדרה ו' לא נשארתי אז לא יודע מה דובר שם
לדעתי הפתרון המיטבי הוא כניסה לפירוק
מכירת כל המניות כגרעין שליטה במכרז יניב כמה שיניב וחיסול כל המוטציה שנקראת פטרוכימיים
לצערי עושה הרושם כי יהיו פה מריחות כמיטב המסורת של הסדרי החוב בארץ
ולמרות שאני מאוד מאמין שבזן שווה יותר משוויה הנוכחי אני שוקל לממש את האחזקה באגח בהפסד מאחר שכרגע ההחזקה באגח היא פשוט מאוד אופציה על מניית בזן ( ואופצייה מאוד יקרה כאשר צריך לשלם תשלומי ריבית של 9% לפועלים ובראשית על החוב שלהם )
בינתיים אמתין לדיווחים של הנאמנים על מנת לקבל החלטות להמשך
תודה על העדכון המועיל
יש עוד בעיה עם הבנקים שהחברה בחרה להפקיד בהם את המזומנים שלה - אותם בנקים לה יש הלוואות ככה שבפועל - יש להעריך שקופת המזומנים משועבדת לבנקים. (במידה ויהיה באלאגן הם פשוט יקזזו את החובות שלהם מהפיקדונות שיושבים אצלם.)
ניתוח מצוין של יניב רחימי
שדרך אגב היה באסיפת אג"ח האחרונה והוציאו אותו באמצע למרות שיש לו אחזקה רק בגלל שהוא עיתונאי
http://www.calcalist.co.il/markets/a...615547,00.html
הי, לכל המתמצאים באג"חים של פטרוכימיים - אשמח לדעתכם.
אני "תקוע" עם כמות קטנה של פטרוכימים סדרה ו'.
לאחר הקריסה ל 15 (עקב הודעת חדלון הפרעון של החברה) בספטמבר - החל האג"ח לטפס, ובחודש האחרון עלה עד ל 24 (מ 15 בשפל).
האם מישהו יודע לתת צפי / המלצה / מחיר יעד לאג"ח בסצנריו כזה או אחר?
אודה לתשובותיכם
לפי חישובים שנעשו הערך האינדקטיבי של האגרות הלא מובטחות ,קרי אגח ה ואגח ו הוא24 לפי שווי בזן של 120וערכן עולה ב5 אגורות על כל 10 אגורות עלית מחיר של בזן.29 לפי בזן1.3 34 לפי בזן 1.4 וכן הלאה
תודה ברנש, תשובה ברורה מאד.
OG
קצת עידכונים למי שמעוניין
אז אחרי שבנק איגוד קיזז את ההלואה על דעתו ( למרות שלא היו לו בטחונות כנגד ההלואה )
ואחרי מימוש רוב הזכויות בהנפקת בזן האחרונה
פטרוכימים מחזיקה כעת כ-950 מ' מניות של בזן שמהוות כ-29.74% מהון בז"ן
כמעט ואין מזומנים אולי מס' בודד של מיליוני ש"ח
לפי שער של 1.1 לבזן
השיעבודים של פועלים ובראשית בדיוק מכסים את החוב שלהן
ולאגחים נשאר בערך ככה
מניות משועבדות שווי בטוחוחת אחוז החזר של הבטוחות אחוז החזר פירוק כעת חוב א 0 0 22.34% חוב ב 192.84 212.12 35.75% 50.10% חוב ג 95.88 105.46 44.86% 57.18% חוב ד 60.18 66.20 74.38% 87.97% חוב ה 0 0 22.34% חוב ו 0 0 22.34%
אגח ב נסחר ב 40% מהפארי
אגח ג נסחר ב 42% מהפארי
אגח ד נסחר ב 73% מפארי
אגח ה נסחר ב 22% מהפארי
אגח ו נסחר ב 21% מהפארי
ג' הכי כדאי