Re: שוקת רחבה מרץ - דיונים ופרשנויות
סיכום מרץ
חודש מרץ היה חודש לא פשוט. הייתה ירידה גדולה מאד, מאזור ה 1320 ועד ל 1230, ואחר כך עליה גדולה מאד עד ל 1300. העליה הגדולה היוותה בעיה שכן שיאה היה יום לפני הפקיעה. כמו כן, היא הייתה מאד לא צפויה, שכן העולם מסביב כמרקחה:
-רעידת אדמה
-אסון גרעיני
-מהומות בעולם הערבי
-זינוק במחירי הנפט
-מלחמה בלוב
-נתונים פושרים בארה"ב
-הורדת דרוג של מדינות באירופה
-טילים מעזה
ובתוך כל המהומה הזו, הבורסה שלנו מרביצה עליה של 70 נקודות ברציפות כאשר השיא הוא ביום רביעי לפני הפקיעה.
בכפוף לנתונים הללו, אני חייב להגיד שההתנהלות של רוב המשתתפים בשוקת הייתה למופת. לקחי ספטמבר נלמדו ובגדול:
-בצד התחתון, אנשים פתחו רחוק. לקחו ספייס. הפתיחות היו באזורים של 1120 ועד 1130. רק אולי אחד או שניים עלו לאזור ה 1160.
-אנשים לא מיהרו לקרב למטה. ובצדק רב.
-הקרובים שנעשו למעלה, לאזור ה 1310 ו 1320 היו מוצדקים בזמנו. המגמה הייתה שלילית מאד, וראינו כבר את 1230.
-כאשר הנחת העבודה התגלתה כלא נכונה, והחל גל העליות הנוכחי, אנשים לא חיכו והזיזו למעלה. למעשה היינו קרובים מאד לתסריט ספטמבר. ואילולא הפיגוע אתמול, יתכן שהיינו פוקעים ב 1310.
ועל ההתנהלות הזו, אפשר להגיד לכולם שאפו.
והעובדה היא שאין שום קטסטרופה. אמנם לא כולם יצאו ברווח, וחלק אפילו בהפסד, אבל זה הכל בגבולות הסביר מאד.
ועדיין צריך לשאול, מה אפשר לעשות יותר טוב. לגבי, אני יודע בדיוק את הנקודה.
הקרוב מ 1350 ל 1310,1320 היה מיותר. למעשה מה שעשיתי היה לסכן 1.5% רווח תמורת האפשרות לקחת עוד 0.5% רווח. אי אפשר להגדיר את זה כטעות. אבל במבט לאחור, אפשר היה לוותר על זה.
אני מסכם 6 חודשים של רווחים רצופים, שהביאו עד כה 22%.
22% בחצי שנה, זו תשואה מדהימה. אין כאלו דברים באף מקום.
אז זהו עד כאן. לפננו אפריל ארוך של חמישה שבועות.
שיהיה לכולם בהצלחה!
ברכות על שינוי הסטטוס :)
תמיד בדיעבד אפשר לומר שאסור היה לכתוב ב 1300, 1320 (פתיחות שסגרתי)
באותו יום ד', כשהבורסה פתחה במינוס 2% זה היה מתבקש
יש חודשים קשים (כאלה) ויש יותר קלים
ואם בחודש קשה אני גם יוצא ברווח, אז הכל טוב
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
סיכום מרץ
חודש מרץ היה חודש לא פשוט. הייתה ירידה גדולה מאד, מאזור ה 1320 ועד ל 1230, ואחר כך עליה גדולה מאד עד ל 1300. העליה הגדולה היוותה בעיה שכן שיאה היה יום לפני הפקיעה. כמו כן, היא הייתה מאד לא צפויה, שכן העולם מסביב כמרקחה:
-רעידת אדמה
-אסון גרעיני
-מהומות בעולם הערבי
-זינוק במחירי הנפט
-מלחמה בלוב
-נתונים פושרים בארה"ב
-הורדת דרוג של מדינות באירופה
-טילים מעזה
ובתוך כל המהומה הזו, הבורסה שלנו מרביצה עליה של 70 נקודות ברציפות כאשר השיא הוא ביום רביעי לפני הפקיעה.
בכפוף לנתונים הללו, אני חייב להגיד שההתנהלות של רוב המשתתפים בשוקת הייתה למופת. לקחי ספטמבר נלמדו ובגדול:
-בצד התחתון, אנשים פתחו רחוק. לקחו ספייס. הפתיחות היו באזורים של 1120 ועד 1130. רק אולי אחד או שניים עלו לאזור ה 1160.
-אנשים לא מיהרו לקרב למטה. ובצדק רב.
-הקרובים שנעשו למעלה, לאזור ה 1310 ו 1320 היו מוצדקים בזמנו. המגמה הייתה שלילית מאד, וראינו כבר את 1230.
-כאשר הנחת העבודה התגלתה כלא נכונה, והחל גל העליות הנוכחי, אנשים לא חיכו והזיזו למעלה. למעשה היינו קרובים מאד לתסריט ספטמבר. ואילולא הפיגוע אתמול, יתכן שהיינו פוקעים ב 1310.
ועל ההתנהלות הזו, אפשר להגיד לכולם שאפו.
והעובדה היא שאין שום קטסטרופה. אמנם לא כולם יצאו ברווח, וחלק אפילו בהפסד, אבל זה הכל בגבולות הסביר מאד.
ועדיין צריך לשאול, מה אפשר לעשות יותר טוב. לגבי, אני יודע בדיוק את הנקודה.
הקרוב מ 1350 ל 1310,1320 היה מיותר. למעשה מה שעשיתי היה לסכן 1.5% רווח תמורת האפשרות לקחת עוד 0.5% רווח. אי אפשר להגדיר את זה כטעות. אבל במבט לאחור, אפשר היה לוותר על זה.
אני מסכם 6 חודשים של רווחים רצופים, שהביאו עד כה 22%.
22% בחצי שנה, זו תשואה מדהימה. אין כאלו דברים באף מקום.
אז זהו עד כאן. לפננו אפריל ארוך של חמישה שבועות.
שיהיה לכולם בהצלחה!
אני חושב שנקודה שהעלית בהקשר לקירובים היא עקרונית ולדעתי שתי הגישות הן מקובלות, זה יותר עניין של אופי הכותב. המקילים שבנינו יבחרו את האפשרות של קירוב (וכל עוד זה לא קירוב פרוע זה לגיטימי לגמרי). כמובן, כמו כל דבר בחיים, הסיכון הולך יחד עם הסיכוי וצריך להיות מוכן למצב שסיכון מתממש ולהרחיק ללא רחמים גם על חשבון הקטנת הרווח או אפילו הפסד סביר. השמרנים (כמוני) כנראה יעדיפו לא לקרב ולקחת סיכון שזה גם לגיטימי באותה מידה. למעשה בלתי אפשרי לדעת איזו מהגישות יותר נכונה (אחרי הכל זה מחשק ההסתברויות), החודש ידם של השמרנים היא על הליונה. העיקר (גם אם קירבת), לא להיכנס למצב "דמוי ספטמבר" כאשר אנשים עשו קירובים שהסתבכו והשאירו את הכתיבות בידי הגורל. הגורל לפעמים מכה קשה ...