Re: שוקת רחבה אפריל - דיונים ופרשנויות
סאן
האמת
אני חושש לקדם את הרגל העליונה ,אני כתוב כרגע על 1280 והנה כמה סיבות:
א.בירידות ס"ת עלתה קצת ,לא היה זינוק ענק כלומר פאניקה בינתיים אין בשוק, בכל זאת ס"ת נמוכה מאוד.
ב.יש מיגדל בP1200 והרבה כתיבות מתחת ,ירידה חדה לא משרתת אינטרס של שחקנים והחודש הם צרכים להרוויח יפה על מנת לפצות על פקיעה אחרונה.
ג.דוחות מארה"ב יחיסית טובים חברות מדווחות על עליות ברווחים, שוב יחסית טובים, צרות לא חסר שם.
ד.השלמנו ירידות ויש מצב שציבור אפרש את זה כתיקון שהסתיים וזה הזמן להכנס.
אני לא חושב שנירד ל1180 החודש אבל לא חשוב מה אני חשוב נתונים יבשים והכלים שאנו מכירים זה המצפן שלי בארפל של השוק.
שוקי,
אתה צודק לגמרי.
מכאן נובע שמי שמנהל שוקת רחוקה יש לו זמן להערך בהתאם, ההגנה העקרית שלו זה המרחק, וההפסדים תאורטיים כל עוד אין פקיעה/או תזוזה.
ועל כן אסור לנו לפעול בחפזון, המרחק מהמדד נותן לנו זמן להערך לתנודתיות הצפויה.
צריך לזכור, שלדעתי , סדר הפעולות הנכון בשוקת רחוקה במקרה שלפננו, כאשר אנו חוששים מירידות, צריך להיות קודם כל קידום רגל הקול לשם קבלת תקבול נוסף. כיוון שאתה מעלה ספקות נכונות בדבר קידום רגל הקול, לכן קודם כל לא לעשות דבר, שנית לראות מה קורה מחר, אם מרגישים בטוח לקדם רגל קול , זו צריכה להיות הפעולה הראשונה, רק לאחר מכן צריך להתפנות לכל סדר הפעולות של השגת רגל הפוט לאחור.
במידה שהמדד מתחיל ללחוץ באופן בלתי נסבל על רגל הפוט , רק אז צריך לנהל את הדילוג שלה לאחור, בהתאם לכללי שחקן ואני הייתי מוסיף שצריך לבדוק אותם תמיד לאחר 11 בבוקר ורצוי לקראת סוף מסחר, שאז יש לאופציות רחוקות תכונה שהם מקבלים את המימד האמיתי שלהם.
מי שלחוץ בבטחונות עקב רגל הפוט, יכול פשוט, לקנות פוטים נוספים רחוקים, או לסגור כמות הכרחית של רגליים כדי להישאר במסגרת.
הצלחות
היום אנחנו רואים עד כמה הקירבה של רגל פוטים מסוכנת בהרבה מקרבה ברגל קולים. הסטיה קפצה כבר לאיזור 16%.
אני אישית לא מאמין ש 1200 יפרץ בקלות.
בהצלחה לכולנו!
השאלה הגדולה מבחינתי היום, זה האם לקדם את הקולים.
אני נמצא בעיקר ב 1270, וקצת ב 1260. אני מעריך שיחזרו העליות.
יש כמה אופציות:
- קידום רגל קול - מניח שאנחנו הולכים להשאר באזור 1200 ומטה.
- לא לעשות כלום - מניח שנחזור לאזור ה 1230
- למכור את רגל הקול, ולשבת בחוץ בצד הזה. אם יהיו עליות, אפשר יהיה להכנס שוב. אבל זה שקול כמובן להימור על כיוון.
כרגע אני לא עושה כלום. נראה איך יתפתח היום הזה.
בוקר טוב,
אני אישית, רכשתי ברגל הקולים חלק מהכתיבות בחזרה, אני אמתין לזמן מאוחר יותר להחליט היכן לכתוב אותם בשנית, "ההימור" מינמאלי, לאופציות ב- 1270/1280 אין כמעט לאן לרדת, אם השוק יעלה, נחליט כמה לכתוב והיכן ואז ניתן להגביר הרווח, אם ימשיך לרדת ממילא נצטרך לבצע כתיבות נמוכות יותר בקולים, ממתינים.
אגב עבור ימים כמו היום וביום ה' , אני מתלבט אם לא עדיף לשמור בטחונות , שאז הסטיה מתנפחת ואפשר למכור פוטים רחוקים במחיר יקר, עקב הסטיה העולה.
אופיר, מה דעתך?
אני מעריך שהשוק כרגע נמצא במצב של "יריה מהמותן" ללא מחשבה. הכוונה לציבור וזה מקור הירידות. סתם בהלה.
על הירידות בארה"ב ניתן לאמר שני דברים:
- הם לאחר 6 ימי עליות רצופים.
- גם שם היו מכירות בלחץ.
בסך הכל, הדו"חות של החברות בארה"ב טובות. אנשים יקפצו על מניית גוגל לאחר הירידות של ה 7.5%. בסך הכל מדובר בחברה שהרוויחה יפה מאד. אני מניח שארה"ב תחזור לעצמה.
לכן, לדעתי רב הסיכוי לחזור לעליות אחרי יום העצמאות, מאשר להמשיך לרדת. מה שאומר שסטיית התקן תרד והפוטים ירדו.
אני מבחינתי נשאר ב 1140 למטה. ההימור הקטן שלי (וזה היה הימור מוחלט, שגם לא קשור לשוקת) על P1180 נכשל, והזזתי אותו ל P1170 תוך הכפלת כמות (מוגן 1160). ההרפתקאה הזו הסבה לי ניזקון. אבל זה חלק מהמשחק. אותו הימור שעשיתי בזמנו על C1260 הניב רווח יפה מאד.
אגב, את דעת השחקנים בנוגע ל C1260 ו C1270, ניתן לראות בביקושים אדירים באופציות האלו. מדובר בביקושים של אלפי אופציות. מה שאומר שלדעת השחקנים C1260 ומעלה בכלל לא רלוונטי.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
אגב, את דעת השחקנים בנוגע ל C1260 ו C1270, ניתן לראות בביקושים אדירים באופציות האלו. מדובר בביקושים של אלפי אופציות. מה שאומר שלדעת השחקנים C1260 ומעלה בכלל לא רלוונטי.
מדוע לא רלונטי?
אולי הם רוצים לשווק אותם בשנית, במידה והמדד יעלה שוב?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
מדוע לא רלונטי?
אולי הם רוצים לשווק אותם בשנית, במידה והמדד יעלה שוב?
כמו שאני מבין, ביקושי ענק במחירים נמוכים, מטרתן לסגור פוזיציה. כזו מאסיביות לא יכולה להיות "קניית הגנות". מה עוד שאין הצעי ענק באופציות הנמוכות יותר.
זה לא אומר שיום בהיר אחד (המדד יעלה) הם לא ירצו לפתוח אותן שוב. אבל כרגע יש ניסיונות סגירה המונית.
דמי כיס אם לדעתך הם סוגרים פוזיציות ב- 1270 ו-1260 , זה לא אמור להוות תמרור אזהרה לכך שהם חוששים מהרמות האלה בהמשך ומעדיפים לסגור ולקחת רווח כל עוד יש הזדמנות טובה?
שהרי אם רמות אלה כפי שאמרת לא רלוונטיות ואין סיכוי להגיע לשם : למה שלא ישארו איתם לפקיעה ??*