5 שקל זה המון באסטרטגיה כזו.
אם אני מוכר ב50 וקונהב40 (שזה יקח קצת זמן אבל ניתן לביצוע)
בניכוי עמלות כל הרווח הוא 6 ולא 15 כמחושב.
Printable View
5 שקל זה המון באסטרטגיה כזו.
אם אני מוכר ב50 וקונהב40 (שזה יקח קצת זמן אבל ניתן לביצוע)
בניכוי עמלות כל הרווח הוא 6 ולא 15 כמחושב.
שאלה:
לא פעם שחקן כתב, כמו בפעם האחרונה לגבי השוקת כי "...ההנחה הסמויה היא שהמדד לא יצלול למעלה מ 10% בשבוע. במרחק צמוד גם המצב לפיו המדד יעצר בדיוק בין שתי הנקודות על גבול הבלתי אפשרי, ולכן ניתן לעשות כן."
ובכן, מדוח המצב הגרוע ביותר שהמדד נעצר בין שתי הנקודות? מה יש ב'נקודה המתה' הזו? אי אפשר לתקן?
יעל וכשתרצי לקדם את הרגל שוב.. תצטרכי לשלם שוב עמלה
ועל כן הרווח האמיתי יהיה 2 ...
HRL
לגבי הנקודה הספציפית בין שתי האופציות שכל כך קשה לתקן (נגיד לדוגמה מדד "נתקע" ב- 1100 כשאתה כתוב פוט 1110 וקנוי 1090), ההנחה שלי שזה בגלל היחס בין הטתא לשאר היווניות, מכיוון שהתטא המקסימלית הינה בכסף וממנו היא קטנה בשני הכיוונים (גם בתוך הכסף וגם מחוץ לכסף) לכן זה הכי גרוע באם צריך לשפץ דווקא כשהמדד נתקע לך באמצע הרגל בין הכתוב לקנוי ובעצם תצטרך "לקנות" בחזרה מקסימום תטא ולמכור אח"כ בסטרייקים עם פחות תטא.
אולם מנגד, מכיוון שהמרחק בין הכתוב לקנוי אינו גדול, ואנו עדיין רחוקים מהפקיעה (עקום התטות עדיין אינו כה חד כמו בסמוך לפקיעה) הנזק שיכול להיווצר מ"פתיחה" זמנית של 2 סטרייקים בהגנה, אינו גדול במיוחד.
אשמח לשמוע מה דעתך על כך.
בוא נגדיר שני מצבים (באסט' שהצעת: כשאתה כתוב פוט 1110 וקנוי 1090)
מדד 1110.1 - אתה עדיין בכסף, עדיין מרווח אולם 'כפסע בינך לבין התהום'. הפרש התטא בין המצב הזה לבין מדד 1109.9 הוא כהתעטשות קלה, אולם המצב השני הוא מכניס אותך להפסד בפקיעה. גם הפרשי התטא בין המדדים הללו הוא מזערי בכל נקודת זמן, גם כשעה לפני תום המסחר ביום רביעי האחרון לפני הפקיעה
אם אתה במדד 1090.1 אתה נמצא עמוק עמוק בהפסד, ואין הבדל גדול בין הפסד זה, לבין הפסד במדד במדד 1089.9. כאמור, גם הפרשי התטא הם מזעריים בכל שלב שהוא
כמשתמע מדבריו של שחקן, שכדאי בכלל להיות במצב של מדד 1089.9 ולא להיות במדד של 1090.1 ולא ברור לי למה. מה מיוחד ובעייתי 'בהתקעות' בין שתי האופציות הללו, האם עדיף להתקע אחרי אופציית 1090 ?!
הי HRL ,
אכן כשכבר קרובים לפקיעה המשחק שונה, ואם המדד יושב לך בין הכתוב לקנוי, זה כבר לא כל כך משנה בדיוק היכן, אתה בכל מקרה בבעיה. וכמעט כל שיפוץ "שפוי" שתנסה לעשות לא כל כך יעזור (או שתשפץ בטירוף כמו להרחיק 2 סטרייק ולהכפיל כמות פי חמש, או שתעשה קומבינציה מ- הרחקה + הכפלה + קירוב צד שני + הכפלתו + השלמת מצלצלין מהמזומן שבחשבון).
העניין כאן שאותו אזור הוא בבחינת אזור מאד בעייתי אם קרובים לפקיעה וגם קרובים לסטרייק שבכסף, אבל כאשר אנו רק בתחילת חודש ובמרחק גדול, גם אם אחד הפרמטרים ילך חזק נגדנו (כמו שינוי חד במדד) עדיין ישנו הגורם השני שמגן עלינו - כלומר יש זמן לבצע תיקונים כי הפקיעה רחוקה (על כל המשתמע מכך גם בשיפועי העקום של היווניות - שכולן עדיין לא כל כך חדות)
מצטער שאני מוריד את הדיון לרמה נמוכה יותר אבל יש לי שאלה בסיסית יותר. האם בשוקת רחבה אנחנו הולכים לפקיעה?
נכון להיום הרווח מהתקבול הראשוני + קירוב פוטים פעמיים הניב לי 50 ש"ח בלבד. יכול להיות שאחרים, שהתעקשו על המחירים, קיבלו תקבול של נניח 80 ש"ח.
ע"פ שחקן, יעד הרווח הוא עדיין 10% אפילו שמדובר באסט' מסוכנת פחות. אם נחשב ע"פ בטחונות פחות תקבולים ראשונים יוצא שיעד הרווח הוא בסביבות 100 ש"ח.
השאלה האם הולכים לפקיעה באסט' זו או שהרעיון לקרב את רגלי השוקת, עם התפתחות החודש, ולנסות להגיע למצב שהתקבולים הקטנים, מקירוב הרגליים, מגיעים לסך של 100 ש"ח.
שחקן כתב באיזשהו מקום שלכל אסטרטגיה צריך להציב קודם כל יעד. (גם בקורס יוסי לימד כך). היעד הוא 10% חודשי ובהתאם נלקח רוחב השוקת. כשמגיעים ליעד סוגרים. החודש למטרות לימוד שחקן כתב שימשיך עד הפקיעה.
נכון. אבל בהנחה הזו יעד הרווח הוא 100 ש"ח. ניתן להגיע ליעד זה רק ע"י שיפור עמדות במהלך החודש. זאת אומרת שאם תיאורתית המדד לא זז בכלל בחודש והולכים לפקיעה. אזי הרווח המקסימלי לא יכול להגיע ל10%. כלומר, למרבה האבסורד, המצב (שבאסטרטגיה רגילה) הכי טוב לכותבי אופציות לא יביא אותם ליעד הרווח בשוקת רחבה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי leayael
יש כאן הנחה סמויה שהרווחים מהזזת הרגליים יניבו לנו את התשואה הדרושה בכדי להגיע ליעד.
האם אני מבין את העניין נכון?
גם אם המדד לא זז בכלל מזיזים רגליים בגלל התטא ששוחקת את האופציות. או בגלל שבמצב כזה גם סטיית התקן יורדת ולכן הווגא גם היא שוחקת את האופציות. כך שצמגיעים ל10% מאוד מהר