נועם, תוכל להסביר למה אתה מתכוון בציטוט:
פורסם במקור על ידי noam_a
א. לשחרר מרווח יורד
ב. להרגיע את הדלתא
אודה לך אם תוכל לתת דוגמאות למה אתה מתכוון.
תודה,
ניר
Printable View
נועם, תוכל להסביר למה אתה מתכוון בציטוט:
פורסם במקור על ידי noam_a
א. לשחרר מרווח יורד
ב. להרגיע את הדלתא
אודה לך אם תוכל לתת דוגמאות למה אתה מתכוון.
תודה,
ניר
כשאתם מדברים על כתיבת שוקת עם הגנות הרי זה בעצם מרווח יורד ועוד מרווח עולה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
למשל כתיבת שוקת 1190 1090 (סתם לשם דוגמא), עם קניית הגנות ב1200 וב1080
הרי שיש לך מרווח יורד בעזרת קול כתוב 1190 וקול קנוי בקול 1200 ויש לך גם מרווח עולה בפוטים (פוט מכור 1090 ופוט קנוי ב1080)
ככל שהדד עולההדלתא של המרווח העולה נהיית יותר ויותר גדולה והדלתא של המרווח העולה מצטמצמת לה.
לכן אם תתחיל לשחרר חלק מהמרווחים היורדים, הדלתר הכוללת של הפוזיציה יישאר פחות או יותר מאוזן בסביבות האפס ותוכל להנות משחיקת התטא.
כמובן שכל שחרור של מרווח יעלה לך כסף, ולא תוכל להשיג את אותם 100 אחוז שרצית בהתחלה אבל הפוזיציה שלך במצב יותר טוב כי:
הפוזיציה נשארת פחות או יותר עםדלתא אפס- ואת זה אני אישית אוהב
ואם המדד ממשיך לעלות עוד ועוד אז לא תצטרך להזיז את כל ה40 מרווחים שיש לך שם אלא ישארו לך הרבה פחות והנזק הפוטנציאלי המרבי שלך יקטן.
מקווה שהצלחתי להסביר את כוונתי
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dragon74
אני מצטרף לכל הברכות על השרשור הזה והדיון על שוקת רחבה שהיא האסטרטגיה העיקרית שלי כבר כמה חודשים....
לגבי שבועיים המתנה...לדעתי אפשר לפספס קירובי רגליים(ורווחים) במהלך החודש אם לא מבצעים את השוקת בתחילתו....אנו הרי רוצים רווח מקסימלי לא? אולי אני טועה ובטוח שיש מבינים ממני ..אשמח לשמוע תגובות.
אולי מישהו מוכן לשים כאן את כל התורה כולה לניהול שוקת כפי שיוסי לימד בקורס?
הי חברה,
קודם כל הכוויה שקיבלתי משוקת רחבה היה בתחילת דרכי בתחום. היום היו מספר דברים שהייתי עושה אחרת. זה נכון שהניהול המתואר כאן הוא שמרני יותר.
אבל... עדיין זה לא משנה מהקיטלוג של האסטרטגיה הזאת כאסטרטגיה מסוכנת ביותר עם רווח קטן (שמחוסל גם ע"י עמלות שיפוץ) וסיכון גבוה מאוד.
קחו כדוגמה את הבעיה הבאה: כל חודש מגרילים מספר בין 0 ל-999. אם יוצא מספר שונה מ-0 אתם מקבלים 1 ש"ח. אם יוצא 0, אתם משלמים 1000 ש"ח.
האם הייתם בוחרים לשחק את המשחק הזה? אני לא. אם כבר יש לי בחירה רק בין 2 אפשרויות, הייתי מעדיף להיות בצד של זה שמפסיד 1 ש"ח כל חודש וחולם על ה-1000 ש"ח שאולי יקבל.
אז יש שיגידו שלא מדובר בהפסד של 1000 ש"ח אלא פחות אבל זה לא משנה כי המשחק הזה מאוד בעייתי. אם 1000 ש"ח מייצג חלק נכבד מהבטחונות שלכם, יהיה לכם קשה להתמודד עם מקרים נדירים אבל אפשריים של הפסדים כאלה בצמידות.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי סביון
סביון, קודם כל אני מכבד את דעתך אך לא מסכים.
המשחק שתיארת לא דומה בכלל לשוקת רחבה באופציות, ובכלל התעסקות עם אופציות היא מסוכנת יחסית לנכסים אחרים בשוק ההון ולא משנה מהי האסטרטגיה..יש מסוכנות יותר ויש מסוכנות פחות , כל אחד לפי אופיו וצרכיו.
במשחק שתיארת זוהי ממש הגרלה. כאשר מנהלים שוקת רחבה ואכן מצליחים להפעיל משמעת עצמית חזקה (שזה לדעתי המפתח באסטרטגיה), אפשרות התגובה שיש לך בגלל שזו שוקת רחבה מבטלת את ההגרלה שתיארת. לדעתי עם עבודה נכונה גם במקרה שהשוק תופס כיוון כלשהו חזק, אפשר להימנע מהפסדים כבדים כמו שקרה לך(ואני מצטער שזה קרה לך אבל כדי להבין עד כמה השוק הזה מסוכן צריך להיכוות לפחות פעם אחת לדעתי וגם אני נכוויתי אבל למדתי מטעויות כטירון וזה מה שחשוב).
לסיכום: לפי דעתי ( וזוהי דעתי בלבד) אפשר להרוויח תשואה יפה באמצעות שוקת רחבה ע"י עבודה נכונה ומשמעת עצמית. גם אם במהלך 12 חודשים יהיו 3 או 4 חודשים(ואני מגזים) שהשוקת לא תעמוד בגבולות לא יקרה כלום אם בחודשים הללו לא נרוויח כלום אבל נמנע גם מהפסדים גדולים. הרי המעוף לא יורד או עולה ביום אחד 10%...ואם מגיבים נכון אפשר בהחלט להימנע מהפסדים גדולים.
זוהי דעתי בלבד ואין לראות בכך שם המלצה....
למרבה הצער, מה שיוסי לימד בקורס לא מחזיק מים. הוא אמר לקחת 12% לכל צד, לבנות שוקת אפילו ללא הגנות, ולשכוח מהעניין עד הפקיעה. עוד הוא אמר שבדרך זו הוא היה עושה רווחים קלים במשך תקופה ארוכה. הדיון שעשינו כאן, כולל עבודת המחקר הסופר מעניינת שעשית עם גרף הפקיעה, מוכיח שמה שהוא לימד הוא קצת חפיף (או שאנחנו ממש לא מבינים כלום).ציטוט:
פורסם במקור על ידי HRL
אני רוצה לחדד את הבעיה:
כל עוד המדד נע, לכל כיוון במשך המסחר התוך יומי, אין לנו שום בעיה. זרקנו הצידה את הגאווה, למדנו לחתוך בזמן, ולמדנו לא לשפץ כאשר החודש מוטרף. אנחנו יודעים להגיב גם לבורסה שזזה 20% בחודש.
הבעיה הייתה ונשארה אחת. מה קורה עם בלילה מפציצים את איראן, או לחילופין הסעודים מחליטים לתת לישראל את כל הנפט שלהם במתנה. ואז קמים בבוקר, והמסחר מתחיל בכזו קפיצה, שלא נותנת זמן להגיב.
למעשה, אנחנו אולי מתווכחים ומתחבטים בבעיה לגמרי איזוטרית. משהו שקורה פעם ב 20 שנה. וזו השאלה העיקרית כרגע. האם וכמה פעמים קרה בעבר, שהמסחר פתח בקפיצה אדירה. ומה היו התכונות של הקפיצה הזו. האם זה קרה ב 5 שניות? בדקה? בחמש דקות?
מדבריך, סביון, אני מבין שהנפילה שלך נבעה מהתנהגות לא נכונה, ולא מברבור שחור. ואם זה כך, אז צריך ללמוד מהמקרה שלך מצוות "עשה" ו "אל תעשה". אבל לא להסיק מכך שזו אסטרטגיה מסוכנת ופסולה, ושמי שעושה אותה "פראייר".
וזה לא שאני לא רואה חסרונות באסטרטגיה הזו. בהחלט יש. לא הכל וורוד. אבל לא הכל אמור להיות וורוד. אחרת אנשים לא היו הולכים לעבוד. (הא, יצא לי חרוז :d )
למעשה מה שאני זוכר הוא שתי מקרים הראשון היה בינואר 2006 כששרון קיבל שבץ שמאז הוא שרוי בתרדמת המקרה כזכור היה בלילה וכשהמסחר בנגזרים נפתחה לפי מיטב זכרוני לא היה הרבה מה לעשות חוץ מללכת לונג (שזה למעשה עשיתי) אבל הוא נפל כבר ברגע הראשון וכמעט כל היום הוא היה בטריטוריה של מינוס 50 נקודות בערך (5 סטרייקים)ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
המקרה השני היה מלחמת לבנות שגם היתה ב 2006 (יולי) שאז התפרס הנפילה ליומים אינני זוכר במדויק כמה היה ביום הראשון וכמה ביום השני אבל אם אינני טועה זה היה בסביבות 50 נקודת שהתפרס ביומים אבל לא בטוח מדויק
לדעתי, אין בעיה בנפילה חופשית ביום או יומיים בכל שיעור שהוא, ובתנאי שהם לא הימים הקרובים לפקיעה. שהרי זו אסטרטגיה לפקיעה. גם במלחמת לבנון, גם הנפילה שהייתה תוקנה תוך כשבוע וחצי.
אפרופו, הסלוגן האופנתי "ברבור השחור" קצת מצחיק אותי ואני לא בטוח שהוא מה שהוא צריך להדאיג אותנו. לברבור שחור אתה לא יכול להתכונן, זה כמו להתכונן לחמסין בקוטב הצפוני
לעומת זאת, ריכוז של ברבורים שחורים כן צריך להדאיג אותנו- מה שנקרא בסטטיסטיקה 'זנב ארוך' (long tail) משמעו שההתפלגות אינה "נורמאלית" סביב הממוצע אלא יש לה זנב עבה וארוך - ריכוז של מקרים לכיוון חיובי או שלילי המשנה את צורת התפלגות התשואות
גם הגרף שעשיתי אינו מתאר בצורה נכונה את המקרים כי הוא בהחלט מכיל בתוכו ברבורים שחורים, או אפורים אולם אינו מתאר את ההתפלגות בתוך הקבוצה המעיד על הכלל יותר מאשר אינו נמצא בכלל. אגב, אני עומל על כך בימים אלה, למצא איך ניתן לבדוק השערות (H1 ו H0) בהתפלגות שאינה נורמאלית (מישהו מכיר?)
מכל מקום, אני לא חושב שצריך להשליך את האסטרטגיה לפח, אלא צריך לתת לה את מקומה בין אסטרטגיות ומה שחשוב זה ללמוד את העקרונות בבניית אסטרטגיה נכונה למצב שוק גם אם היא לטווח קצר (שבוע שבועיים)
ולגבי יוסי המרצה, אם הוא עשה באסטרטגיה זו רווחים במשך תקופה ארוכה, מדוע הוא הפסיק עם זה?. מה גרם לו להעדיף אסטרטגיה אחרת?
מה שאתם שוכחים זה את סטיית התקן.
שיפוצים, ביחוד כשהמדד נע בחדות כלפי מטה, מלווים בעלייה חדה בסטיית התקן. הסטייה לא תאפשר לכם לשפץ בקלות ללא הפסד של כל הרווח החודשי ויותר גם בירידות יומיות קלות יותר ממה שהוזכרו.
מי שרציני שיבצע בדיקה שבה הוא מכניס את העמלות וסטיות התקן (בקירוב, כי באתר הבורסה ניתן לקבל בחינם רק את סטיית התקן באזור המדד). בתור מקרי דוגמה מהתקופה האחרונה הייתי ממליץ לכם לבחון את תחילת משבר הסאב-פריים (יולי-אוגוסט 2007) ואת הירידה מ-1100 ל-990 (מרץ 2008).
למי שמתעניין במקרה האישי שלי שיבדוק את השיפוצים שנדרשו ב-26.7.2007, 29.7.2007 ובמיוחד ה-5.8.2007.
הצלחות לכולם,
סביון.