התיאבון הלא ברור למניות אלביט נרגע במעט - ירידה של כמעט 7% במסחר בארה"ב
Printable View
התיאבון הלא ברור למניות אלביט נרגע במעט - ירידה של כמעט 7% במסחר בארה"ב
סדרה ב' היא קטנה מאד - 14מיליון , שבה מחזיק עופר אייזנברג 15%.
הוא ירצה לקבל את מלוא התמורה , זו הסיבה שגם קנה.
לכן מענין מה יעשו הקרנות כדי שלא יפריעה לכם בגיבוש העיסקה?
האם יכולים לקנות את החלק שלו במחיר הפרי או חייבים לשלם לכול הסדרה?
אולי כדאי לקנות אגח זה ולהנות מהלחץ שהוא מפעיל ?
מה דעתכם?
ב 20 לפברואר התשלום לא יבוצע אייזנברג ועוד כמה מחזיקים יגישו בקשה לבית המשפט לפירוק ולמנות כונס נכסים נ וסף בנק הפועלים יגיש בקשה דומה בכל מקרה
ביהמ"ש לא יכול להתעלם ואז תהיה הקפאת מסחר שתימשך, אלא אם יגיעו אלביט הדמיה עם פתרון שמקובל מחזיקי האגח, אולי יש משהו כבר מבושל אבל לא נראה לי אחרת היה כבר דולף
איזה נרגע...מה קורה שם ?
מה שקורה עכשיו רק מוכיח שהמשקיע הקטן לא יודע כלום...הכל משחק של גדולים ומתחת לפני השטח.
שלום רב,
האם מישהו יכול להעלות הסבר הגיוני לעלייה כזאת במחיר המניה מבלי שהאג"חים יעלו יחד איתה?
אם אין כזה הסבר, לדעתי אפשר לחפש(עם הרגעות הסערה) לונג\שורט אג"ח מניה.
להזכירכם, תציצו אחורה במניית אידיבי- גם לה היו זינוקים כאלו ואחרים של קרוב ל-100% ללא שום קשר למציאות(קניות של נוחי).
כל הזינוקים הנ"ל נגמרו באותה הצורה.
אפשר גם להישאר באלביט הדמיה- קצת אחרי תחילת תכנית הרכישות של האג"ח במימון החיצוני, עלו האג"חים בצורה משמעותית, מבלי כל קשר למציאות הכלכלית ואך ורק מסיבות טכניות(קניות החברה, הצטרפות סוחרים). מהר מאד חזרו האג"חים למקומם הטבעי.
אם לא יבוא גיבוי לעליה המטאורית במחיר המניה(שוב, אני מחפש הסבר לזינוק שכזה ללא זינוק באג"חים), היא תחזור למקומה הטבעי.
מה גם שאין הרבה זמן כדי להציג גיבוי שכזה, כי הדד ליין כבר פה.
כדי להיות מוגן מתרחיש חיובי, עדיף לקחת את האג"ח בלונג מצד שני.
לדעתי, אם הטרייד נתפס בזמן, תוך יום יומיים הוא יכול לתת גם 20%-30%.
כמובן שאין באמור המלצה לשום דבר, ושכל אחד יבדוק בעצמו ויעריך בעצמו את הסיכון והסיכוי, ויחליט על דעת עצמו.
בהצלחה
שורט זה רעיון טוב. בוודאי בהתחשב בכך שמחרתיים החברה צריכה לפדות תשלומים...
הייתי נזהר עם שורט כרגע. מבחינה נאיבית זה נשמע מהלך נכון מכל הסיבות שTBY כבר כתב עליהן בניתוחו המצויין ואשר הלואי שהייתי רואה ומגיב להן בזמן במכירת אגח א, שחשבתי שישלמו.
עם זאת, צריך לזכור שזה משחק עם מידע חסר ביותר, ולא זו אף זו, שפועלים בו בעלי אינטרסים חזקים מאוד אשר להם יש מידע רב שאין לך, ואינטרסים שונים משלך.
למה אני מתכוון?
סתם אפשרות אחת בגדר הספקולציה:
נניח שקיים בעל מניות חזק מסויים (או כמה כאלו) שרואה הסדר ממשמש ובא, ומבין שבכל הסדר שלא יבוא אגח יומרו למניות לפי מפתח שקשור לשווי המניה ב 30 יום שלפני ההסדר. מה יותר נכון עבורו מלבצע כמה קניות אסטרטגיות שיקפיצו את מחיר המניה (ויגררו עוד עשרות טכנוקרטים ורובוטים לחזק את המגמה)? במצב כזה מחיר המניה גם יכול להגיע ל 2000 לפני שיתרסק בהסדר. הוא אולי יפסיד על הקניות האחרונות, אבל ירוויח בכך שבמקום להיות מדולל 75%, הוא ידולל רק (נניח) 50%.
אפשרות אחרת או דומה היא שמחיקת החובות הצפויה ע"י המרה למניות, בשילוב עם תספורת כזו או אחרת (שלדעתי אגב לא צריכה לקרות - פשוט צריך להמיר מספיק חוב למניות ולתת לשוק להגיד את דברו) - מהלך שכזה יכול להותיר לנו חברה עם נכסים עודפים על התחייבויות בשיעור של כ-500 מליון ש"ח כלומר - הון עצמי כפול משווי השוק היום.
אני לא אומר ולא בא להגיד שזה המצב או מה שהולך לקרות. להיפך, גם אני שקלתי ושוקל פוזיציית שורט.
אבל כאמור, אני רואה את המצב הנוכחי מסוכן מידי. יש יותר מידי שאנחנו לא יודעים, והכסף במצבים כאלה נשאר אצל מי שכן יודעים.
גילוי נאות, מחזיק אגחים של הנ"ל.
אהלן,
שורט יבוא גם יבוא, אך הסערה עוד לא עברה.
זה לא הזמן ולא נכנסים נגד כאלה מהלכים.
יום טוב
אגב- אם בעל המניות ה"חזק" החזיק 5% או יותר מהמניות(בעל עניין), או שבעקבות קניותיו מחזיק ב-5% או יותר, הוא חייב בדיווח.
יום טוב