Re: שוקת רחבה יוני - דיונים ופרשנויות
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
אוקי חברים, הגיע הזמן - ואני והתטא חברים מתמיד, אז מצטרפת אליכם לשוקת , לא כזו רחבה אבל חטובה לאאלא.......
כתובה ב-1120, 1130
הגנות בשני סטרייקים (לא ברור אם זה חכמה או ההיפך....)
בצד הפוט, היום החלטתי באינטואיציה לא מוסברת לקנות את ההגנות
ומחכה ליום אדום לכתוב התקפות.
נקווה לחודש יותר רגוע..
הצלחות
ערב טוב,
ראשית בהצלחה.
שנית, זה לא שוקת רחבה...
זה כתיבה, קרובה , ואגרסיבית, אם תצליח תניב רווח יפה, לעומת זאת אם תכשל.. תצריך פעולות מילוט אגרסיבית שיגרמו לנזק כבד.
כל מה שצריך, זה שמירה על סינטמנט חיובי, קצת נתונים חיוביים , לעצום עיניים אל מול החדשות הרעות והופ נגיע ל- 1140...
אני חייב לציין, כי בעבר שחקן ציין את 1120 כגבול עליון....
אבל מי יודע?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי hanan121
מאוד ייתכן שאני טועה אבל אני דווקא די חושש משינוי הסנטימנט בשווקים , ובהתחשב בכך שיש עוד שבועיים לפקיעה, ולכן הרחקתי כתיבות ל-1170.
בצד הפוט אני עדיין ב-960 ובהחלט יש מקום לקדם לכיוון ה-1000 אך לא הצלחתי לסגור במחירים טובים.
את העליה הלא גבוהה היום צריך לייחס לדעתי בעיקר לשחקנים והשאלה עד כמה יעמוד כוחם בהמשך השבוע במקרה של המשך עליות ומה הם עשו היום עם הפוזיציות שלהם
אני לא יודע עד כמה ניתן לייחס את היום רק לשחקנים. למרות שאני מאמין שהם (או המכונות או גם יחד) נתנו סטירונת למדד כל פעם שהעז להגיע ל1107 - המחזור בעליות היום היה נמוך, וכן הגלום לאורך כל היום נסחר מעל המדד וניסה "למשוך" אותו למעלה הרבה פעמים.
אגב, בד"כ הגלום נסחר מתחת למדד. מה ניתן (אם בכלל) להסיק מהיום במובן הזה?
כמובן שהשיוך לשחקנים הוא רק השערה .
אני מסתמך על העבר שבו פער של כ-4% בסוף שבוע בוול היה נגמר בסביבות ה- 3%.
גם רואים את ההורדות של המדד כפי שנכתב פה למעלה וגם שחקן כתב באסט' שהשחקנים היום "יזיעו".
ואם מחר תשתנה האווירה לרעה אז אף פעם לא נדע.
בכל מקרה- מבחינתי מכיוון שיש ספק ואנו עוד שבועיים לפקיעה והמרחק לסטרייק פחות מ-4%, הרי שעם כל הצער אזי ההרחקה מתבקשת.
אצלי הלקח הצרוב מחודש שעבר -חודש בו עד לשבוע הפקיעה הרווחתי 10% ובשבוע הפקיעה הפסדתי אותם- להכנס לשבוע הפקיעה במרחק בטוח ורק לנסות לנצל הזדמנויות שקיימות בשפע בשבוע זה ולא להתעסק בדאגות לתחזוקת השוקת.
אני גם חושב שאת הכסף בתקופה זו כדאי לעשות בכתיבות נוספות על אותם כתיבות שנמצאות במרחק בטוח במקום לקדם. כמו כן- אם לקדם אזי כדאי ל"קדם לאחור" את ההגנות ולא לקדם לפנים את הכתיבות.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי hanan121
כמובן שהשיוך לשחקנים הוא רק השערה .
אני מסתמך על העבר שבו פער של כ-4% בסוף שבוע בוול היה נגמר בסביבות ה- 3%.
גם רואים את ההורדות של המדד כפי שנכתב פה למעלה וגם שחקן כתב באסט' שהשחקנים היום "יזיעו".
ואם מחר תשתנה האווירה לרעה אז אף פעם לא נדע.
בכל מקרה- מבחינתי מכיוון שיש ספק ואנו עוד שבועיים לפקיעה והמרחק לסטרייק פחות מ-4%, הרי שעם כל הצער אזי ההרחקה מתבקשת.
אצלי הלקח הצרוב מחודש שעבר -חודש בו עד לשבוע הפקיעה הרווחתי 10% ובשבוע הפקיעה הפסדתי אותם- להכנס לשבוע הפקיעה במרחק בטוח ורק לנסות לנצל הזדמנויות שקיימות בשפע בשבוע זה ולא להתעסק בדאגות לתחזוקת השוקת.
אני גם חושב שאת הכסף בתקופה זו כדאי לעשות בכתיבות נוספות על אותם כתיבות שנמצאות במרחק בטוח במקום לקדם. כמו כן- אם לקדם אזי כדאי ל"קדם לאחור" את ההגנות ולא לקדם לפנים את הכתיבות.
ת"א גם לא הגיבה לירידות של 3% שהיו בארה"ב בסוף שבוע הקודם.
קידום לאחור של הגנות, שקול ב 100% לכתיבה מוגנת רחוקה יותר.
למשל, אם אתה כתוב 1150 מוגן 1170, ומרחיק את 1170 ל 1190, זה בדיוק שקול כאילו כתבת כתיבה חדשה של 1170 מוגן 1190.
התלבטות קשה.
מצד אחד, לא רוצה לכתוב פוטים בעליות.
מצד שני, יכול להמשיך לדשדש ככה כל השבוע. ואז יהיה קשה לתפוס את הרכבת, לרווחים האחרונים האפשריים. ויש הבדל בין המצב היום לבין המצב בתחילת החודש, כאשר הטתא לא משמעותית.
פיתרון: קודם כל קניתי הגנות 990.
עכשיו אני מנסה למכור 1020 במחיר טוב.
יש מצב שזה הקרוב האחרון באזור הפוטים.
עידכון:
תפסתי הפרש ממוצע של 62.5 ש"ח.
כרגע ההפרש 50 ש"ח.
נראה שהצעד היה במקום. יש קונטרה ל 1150.
ואילו אני פתחתי כמה יח' בודדות 1040 מוגן 1030.
אם נרד , לא אכפת לי לשלם קצת בשביל לסגור אותן, אבל אהיה רגוע מהצד העליון.
אם נמשיך לדשדש - מצויין.
אם נפרוץ 1115, ארחיב את הרגל הזו, כקונטרה לגלגול שכנראה אצטרך לבצע ל1140.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
אם נמשיך לדשדש - מצויין.
היכן אתה כתוב?
היום ניצלתי את העליות הקלות לסגירת 970 מוגן 950 (סגרתי במרווח של 7 ש"ח).
בזה סגרתי את הרגל התחתונה לגמרי... נמתין לירידות (אם יגיעו) בכדי לפתוח שם שוב.
ברגל העליונה כתוב 1170 מוגן 1190.
עד כה רווח לא רע (בהתחשב במרחקים ששמרתי).
אני מאוד מאוד משתדל לשמור על חוקי השוקת הרחבה ולא להתפתות לכתיבה קרובה יותר.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
אם נמשיך לדשדש - מצויין.
היכן אתה כתוב?
1170-1190
1140-1150
1040-1030
980-960
אצלי עקר הכתיבות, 1160 עם הגנה צמודה 1170.
וכן קול 1150 כתוב לפי מפתח של , קול קנוי 1130 כנגד 3 כתיבות קול 1150, (הגנה להקטנת בטחונות 1210).
הבעיה שבקולים ככל שנעלה ריבוי הכתיבות יגרום לנזק ממש עד לפקיעה, שאז ניתן להרויח מהקולים הקנויים, לעומת חלק הפוטים שם ירידות על פי אותה שיטת עבודה יכולה להביא לרווח יפה בטרם פקיעה. מה שיאזן את הנזק אני מקווה זו ירידת הסטיה (וגא) שתאזן את הנזק מהעליה.
בפוטים קדמתי את הרגל הקנויה לפוט 1090 לפי מפתח של פוט 1090, כנגד 2 פוט 1040 כתובים.
ועקר הכתיבות שלי בפוט 990 כנגד הגנות 960, ממתין לראות האם עליות מתקבעות אם כן צריך יהיה להזיז רגל תחתונה, השאלה לאן?לפי מרווחים/ומחירים נראה ל- 1020.