Re: שוקת רחבה מאי - דיונים ופרשנויות
שלום לכולם,
אני החודש פעם ראשונה שברתי את הכללים הסולידיים של שוקת וזה תפס אותי לא טוב.
אני כתוב למטה ב 1050 מוגן ב 1000 ,אם אפשר לקרוא לזה "הגנה" כי הייתי מוכוון פרמיה בפתיחה של כזה מרווח.
דרך הפעולה שלי למחר היא דפנסיביות כלומר לחתוך ולקפוץ לאחור לאזור ה 1000 - 1020.
צריך לזכור שפוטנציאל ההרס בשוקת שיצאה משליטה הוא עצום, לכן אם החודש אני אצא על האפס אין לי שום בעיה עם כך,העיקר זה ללמוד ולשמור בחודשים הבאים על תוחלת הרווח החיובית :!: .
תודה לאופיר על סיעור המוחות ובהצלחה מחר לכולם.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי חביתוש
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sashaz1455
ציטוט:
פורסם במקור על ידי adicoltd
אני מציע לחברים לשבת החודש על הגדר.
שכר הלימוד עלול להיות גבוהה מאד.
מה פתאום לשבת על הגדר?
זה לא הזמן לקנות אוכף על הסטרייק ?
מה הסיכויים שמדד לא יזוז למעלה או למטה ב20-30 נקודות ( אלה הטווחים שמתחילים
להרוויח על אוכף ) ?
בנוסף לכך האוכף מגדיל את הביטחונות ב 20k, כך שאפשר "להשתולל" בכתיבת קולים
סביב 1210-1220 כמובן עם הגנות
אם קונים אוכף כאשר הסטיות בשיאן, ירידה בסטיות תגרום להפסדי עתק.
לכן אם קונים אוכף מאמינים בהמשך התנודתיות - יותר נכון בהמשך הירידות.
הכל שאלה לאן פניו של השוק...
אני דווקא מאמין שזה הזמן למכור אוכף עם הגנות מתאימות וניהול נכון.
קשה לראות איך אוכף יכול לגרום להפסדי עתק בשוק שכזה ( מחר בבוקר אנו צפויים
לקבל סטיה בסביבות 22-26 % ,אפילו תיקון (עליה) לא יגרום לסטיה לרדת משמעותית )
כנראה לא הסברתי את עצמי נכון .
אוכף - הוא רק חלק מאסטרטגיה שמאפשר מרווח מחיה בביטחונות .
חלר השני , כרגיל, זה כתיבות .
זהירים יכולים לכתוב מלמעלה , בצד של קולים , ו" אמיצים" יותר מלמטה , בסביבות 1000
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
לאחר שסקרתי את האפשרויות שעומדות בפנינו, אגיד את דעתי על השוק. מדובר כרגע בפאניקה טהורה. שום דבר לא השתנה מאז שבוע שעבר. השוק ירד כי הוא היה גבוה מאד. והבעיה עם פאניקה, שהיא יכולה להחליף כיוון מאד מהר. ולפי זה שיטת קניית השקתות נראית לי הדבר הכי מתאים. יכול להיות משולבת עם סגירה חלקית + הזזה חלקית ל 1020.
לדעתי צריך להניח שהירידות יימשכו.
לכן לדעתי לא צריך להכפיל כמויות או לגלגל חודש אלא להחליט על גובה ההפסד הנסבל -הפסד שלא מוציא אותך מהמשחק - ולחתוך בהקדם האפשרי, ולהתחיל מחדש
יש לי שני דברים להגיד:
האחד זו שאלה, איזה אוכף מוצע לפי דעתכם?
אשמח אם תתנו מספרים.
דבר שני, לדעתי בחודש כמו זה בו הצפי הוא כלפי מטה באופן ברור אנחנו צריכים להיות יותר בזרימה עם השוק ולא לפחד מנקיטת צד (במקרה שלנו ירידות)
כמובן שזהו סוג של "הימור" אך לדעתי וגם מניסיוני בחודש זה הוא כדאי.
דבר נוסף זה שצריך לדעת גם לחתוך הפסדים בצד התחתון ולהמשיך ולהרוויח בצד העליון (יש עוד מספיק זמן לעשות שם כסף עוד החודש)
יום מוצלח לכולם
להלן דעתי (בלבד!!) לגבי התרחשויות במסחר היום:
בהחלט תהיה "פאניקה", תיזרק סחורה לשוק. בשלב מסויים היום יהיה מי שיאסוף סחורה, ויחזיר את המדד מעט מעלה (הרי הוקמה "קרן לייצוב האירו"). ייתכן שלקראת סוף היום ינקטו המשקיעים במשנה זהירות, שלא יירצו להיות "חשופים" למחר.
תכל'ס במסחר
בתחילת היום סטיית תקן תקפוץ כמובן. אולי אפילו לאיזור ה 30%.
ירידות לאיזור 1100-1090
במהלך היום הסטיה תרד, ותהיה חזרה של המדד מעלה, אולי מעט מעל ל 1100.
ה PUT-ים יעלו הרבה גם בגלל הסטייה וגם בגלל הירידה במדד.
ב CALL-ים יהיו כמובן ירידות עקב ירידה חדה במדד, אשר יקוזזו במידה מסויימת בעליית בסטיית התקן.
תסריט שלדעתי אפשרי למדי הוא התייצבות בשלב מסויים באיזור ה 1100-1120. לאו דווקא היום, אולי מחר או מחרתיים.
אני הייתי מנסה להימנע מביצוע פעולות באופן פזיז. אני יודע שזה קשה מאוד, כשרואים שערך החשבון יורד ((זו דרך בטוחה ל"קבע הפסד")
מה שלא יהיה, כדאי לקרוא סקירות של השחקן לפני שמבצעים פעולות!
בכלל, אם להסתכל על הצד החיובי שבעניין, ולדעתי יש כזה! ההתרחשות הזו קרתה יחסית בתחילת החודש, הנזק אמור להיות בר תיקון עם התנהלות נכונה!
והכי חשוב, זו אולי תזכורת לגבי הסיכון בביצוע "שוקתות מסוכנות" על כל המשתמשע מכך.
כמובן גם מומלץ להביט אחורה בכללים לניהול שוקת ששחקן נתן לנו.
מאחל הצלחה לכולם במסחר
הראל
קריאה לשחקן - מה דעתך בנושא השקתות ?
נשמח לדעת מומחה - לסגור ? להזיז ? למכור עוד ? לא לגעת ?
אני מסכים עם הראל בסך הכל. השוק יהיה בחצי שעה הראשונה. אחר כך או שיעלה חזרה או שישאר פחות או יותר באותו המקום.
סה"כ השוקת שלי נמצאת בהפסד על הנייר של 4.5% (כולל עמלות).
מה שביצעתי היום הוא:
הזזה של החלק הלא מוגן מ 1040 ל 1030 מוגן ב 1000. הנזק בפעולה סביר ביותר. הייתי חייב לעשות זאת על מנת להכנס למסגרת הביטחונות בחזרה.
נימוקים:
הירידה של 3% הייתה ההערכה שלי אתמול. הירידות היום זו פאניקה של הציבור. אנשים רגילים שאמרו לעצמם בוויקאנד משהו בסיגנון: "מחר אני חותך החוצה, לא מעניין אותי שום דבר". אל דאגה. אלו אותם אנשים שיכנסו שוב מעל 1200.
בטווח הקצר (מחר למעשה), קרוב לוודאי שיהיו עליות. לאור זאת עשיתי עוד משהו. סגרתי את המכירות של 1210 (השארתי את ההגנות). מקווה למכור את זה בחזרה בסוף היום או מחר.
אני מודה בפה מלא שזה הימור מוחלט על כיוון. אני מהמר כרגע באופן ברור מאד שאנחנו בדרך למעלה היום מחר.
הסיכון למעשה הוא לא גדול. רגל הקול נשחקה מאד. וממילא לא מהווה קונטרא רציני לרגל הפוט. אז כמו שאומרים בצרפתית: What the hell...
נראה לי סביר...להמתין ולא להילחץ.
ולמרות שכללי ההכפלה רלוונטים מתמיד - וכולנו היינו צריכים מזמן לזחול למעלה בכמויות של טונות....עדיין נראה לי להמתין בסבלנות ולא להילחץ - למרות ההפסד שהוא על הנייר בלבד כרגע - ולו משום העובדה שאנחנו עוד על המפה ב-18 ימים הקרובים וזה הרבה זמן לתיקונים.
הפאניקה שהכנסנו את עצמנו בסופ"ש מסתמנת כמוגזמת מעט.
המדד עדין לא פרץ את 1100, ועל כן לא נאלצתי לדלג אחורה. סימן נוסף ומעודד הוא שהבורסה לא הועילה אף לפתוח מסחר על פוט 1010, הם כנראה לא מאמינים ביכולתו לפקוע בכסף :d
אולם אני מעט נלחצתי הבוקר שפוט 1020 נסחר ב - 330 וקניתי בחזרה מעט מהכתיבות שלי, דבר שהסב לי נזק קטן. אך בצד הקולים התקדמתי ל - 1190 והצלחתי לכסות חלק מהנזק.
אני כבר מתגעגע לימי השעמום :d
ד.