Re: ניהול שוקת רחבה - דצמבר
היום עבר "ברבור שחור" בבורסה ביוון. זאת משום ש S&P הורידו ליוון את הדרוג. מסתבר שהם בבעיות לא קטנות.
ננצל את ההזדמנות כדי ללמוד מצרות של אחרים. מצאתי את הגרף של המסחר היום. הם התרסקו היום ב 7.35%. והשאלה העיקרית היא, האם אפשר היה להחלץ מזה, אם זה היה קורה בארץ.
התשובה היא בפרוש כן. Stop Loss היה מציל אותנו במקרה הזה. אמנם, צריך לזכור שהורדת הדירוג התבצעה במשך יום המסחר. וזה שונה מאשר אם זה היה קורה בזמן שהבורסה סגורה. אבל זה עדיין מעניין. ועוד מעניין, שמי שעקב אחרי העיתונות הכלכלית ידע שיש שם בעיות, ולמעשה היה נסוג כבר קודם.
וזו עוד נקודה מעניינת: אתה בשוקת רחבה? קרא עיתונים.
הי,
אני שמח שלפחות פותח השרשור מתחיל לפקפק באסטרטגיה זו.
זו אסטרטגיה מאוד בעיתית ולא מומלצת לדעתי האישית. זו מסוג האסטרטגיות שבהן תרויחו בכפיות ופעם בשנה/חצי-שנה/3 שנים תחטפו את המכה שלא ציפיתם לה.
הברבור השחור זה ספר נהדר לקריאה למי שרוצה להמשיך להתפלסף בנושא.
למי ששואל אז מה לעשות, אני ממליץ על אסטרטגיות שבהן יחס הסיכוי/סיכון יותר מאוזן. השיפוצים יותר הגיוניים, התקבולים שמנים יותר והעמלות לא אוכלות את כל הרווחים.
ניהול אוכפים או שוקתות צרות (2-6 סטרייקים) כתובות הוא הפתרון. ההגנה מברבורים שחורים מתבצעת באמצעות שוקתות רחבות יותר קנויות וסטטיות. ההגנות צרות יותר אפילו מהשוקתות הכתובות שמתוארות בשרשור זה.
שימו לב שבהצעה שלי אני הצד שכנגד אלה שבוחרים לנהל שוקתות רחבות כתובות. אני זה שמבטח את עצמי נגד ברבורים שחורים וגוזר את הקופונים מכל ה"פראירים" או אלה שחושבים שגילו את הכסף הקל. אני זה שאפסיד ("אדמם") כמה גרושים על הגנות אבל זה שירויח בסופו של דבר רוב הזמן מדשדוש של האוכף/שוקת הצרה. במקרים של ברבור שחור אני זה שאצא בהפסד מוגבל מאוד שהוגבל ע"י "פראירים" שמכרו לי שוקת רחבה.
מקווה שאף אחד לא נפגע מהמילה "פראיר". אין כאן כוונה לפגוע באף אחד אלא לתת לכם קצת ממה שלמדתי בדרך הקשה.
סביון,
אני לא בטוח שהדברים הנחרצים שלך, והגדרת ה"פראיירים" שמוכרים שוקת רחבה נכונה. לא מסרת הרבה פרטים על מה שקרה לך. קראתי שוב את הדברים שכתבת, ומהקצת שהבנתי, עולה שהתגובה שלך למדד שברח 13% הייתה שגויה. המשכת להחזיק באסטרטגיה ולשפץ אותה, כאשר המדד התנהג באופן לא נורמלי.
אני החודש, הזזתי מ 1180 ל 1200 במחיר הורדת הרווח העתידי. ואם היה ממשיך לעלות, הייתי חותך לגמרי את 1200 ומפסיד כסף, אבל בכפית.
הניסיון שלך מאד מעניין לדיון הזה. אם לא איכפת לך לשתף במה שקרה לך באותו חודש, אשמח מאד אם תכתוב את הסיפור המלא, שיהיה אפשר להסיק ממנו מסקנות. כי יכול להיות שאתה צודק. ששוקת רחבה זה פצצת זמן. אבל יכול להיות שניכוות כי לא פעלת נכון.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי סביון
הי,
אני שמח שלפחות פותח השרשור מתחיל לפקפק באסטרטגיה זו.
זו אסטרטגיה מאוד בעיתית ולא מומלצת לדעתי האישית. זו מסוג האסטרטגיות שבהן תרויחו בכפיות ופעם בשנה/חצי-שנה/3 שנים תחטפו את המכה שלא ציפיתם לה.
הברבור השחור זה ספר נהדר לקריאה למי שרוצה להמשיך להתפלסף בנושא.
למי ששואל אז מה לעשות, אני ממליץ על אסטרטגיות שבהן יחס הסיכוי/סיכון יותר מאוזן. השיפוצים יותר הגיוניים, התקבולים שמנים יותר והעמלות לא אוכלות את כל הרווחים.
ניהול אוכפים או שוקתות צרות (2-6 סטרייקים) כתובות הוא הפתרון. ההגנה מברבורים שחורים מתבצעת באמצעות שוקתות רחבות יותר קנויות וסטטיות. ההגנות צרות יותר אפילו מהשוקתות הכתובות שמתוארות בשרשור זה.
שימו לב שבהצעה שלי אני הצד שכנגד אלה שבוחרים לנהל שוקתות רחבות כתובות. אני זה שמבטח את עצמי נגד ברבורים שחורים וגוזר את הקופונים מכל ה"פראירים" או אלה שחושבים שגילו את הכסף הקל. אני זה שאפסיד ("אדמם") כמה גרושים על הגנות אבל זה שירויח בסופו של דבר רוב הזמן מדשדוש של האוכף/שוקת הצרה. במקרים של ברבור שחור אני זה שאצא בהפסד מוגבל מאוד שהוגבל ע"י "פראירים" שמכרו לי שוקת רחבה.
מקווה שאף אחד לא נפגע מהמילה "פראיר". אין כאן כוונה לפגוע באף אחד אלא לתת לכם קצת ממה שלמדתי בדרך הקשה.
סביון,
האם תוכל לפרט ולהדגים לגבי האסטרטגיות שציינת - אוכפים ושוקתות צרות?
בעיקר מעניין לשמוע גבי הכללים המנחים שגיבשת (איפה למקם, רוחב וכו'), אופן היישום של שיפוצים, שיעורי תשואה צפויים וכו'.
תודה.
היי סביון, אף אחד כאן לא מתיימר להכיר אתה תורה כולה
נשמח מאוד אם תוכל להדגים או להסביר את עקרונות ההשקעה שאתה מציע וכיצד אתה מתקן אותם (משה לקח על עצמו משימה דומה)
אני לא מנהל שוקתות כאלו רחבות כך שמראש אני מתנצל אם ההצעות שלי לא יהיו לטעמכם.
אני מציע כמה הצעות שעוזרות לי בפוזיציות אחרות.
1)כפי שאמרתי עוד בהתחלה - סטופלוס, אבל על זה כבר דובר פה רבות
2)לטעמי אין טעם לשפץ אלא להתחיל לדלל את הצד המפסיד. זה אומר שאתה מוחל מכבודך, ולא מנסה לקחת 100% עד הפקיעה. אלא מוותר ומתחיל לדלל ולדלל את הצד המפסיד וכך אם יבוא אותו ברבור, הבור לא יהיה כזה גדול.
אם לדוגמא המדד עולה צפונה ומתחיל להלחיץ אותך (הקירקריון שלי זה
הדלתא
האופציה הכתובה) אז מתחיל לשחרר מרווחים יורדים וכך מרגיע מעט את הדלתא
3)דרך נוספת ,יותר יקרה, אתה יכול לקנות בצד שמדאיג אותך מספר קולים/פוטים שירגיעו לך את הדלתא
שוב פעם אם המדד מטפס מעלה ואתה כתוב ב1190, כאשר הוא מגיע ל1160 אתה קונה 2 ,3 קולים שמרגיעם את
הדלתא
ויתנו לך מרווח נשימה לשיפוץ/ או לשחרור המרווחים היורדים.
4) אתה גם יכול לקנות קולים בחודש הבא ונהנה מזה שהתטא לא אוכלת להם את הצורה ועדיין מצליח להוריד את
הדלתא.
לסיכום, אפשר לנהל שוקת רחבה, אבל צריך להבין טוב טוב את הסיכונים ולגזור את הפעולות שתעשה כמו רובוט כאשר אותו ברבור מפורסם יגיע.
נהנה מאוד מהדיון פה.
יישר כח!
היי נועם, לא הבנתי את סעיף 4
אם אתה קונה אופציות לחודש הבא, אולי אתה מוריד את
הדלתא,
אבל לא מוריד את הסיכון. פקיעה מעבר לסף השוקת תגרום לך לשלם טבין ותקילין
נכון מאוד HRL
אתה מוריד את
הדלתא,
ע"מ שהתטא תיתן את את הפירות והדלתא לא תפריע.
אתה בהחלט תפסיד, זו לא הגנה מוחלטת.
אני רואה את זה כאילו אני נותן לחיה הפצועה לרוץ עוד קצת , היא בסוף תעצור לנוח (ברוב המקרים) ובינתיים התטא מתשיך לאכול והדלתא לא תפריע.
אני גם לא מאמין בלקחת 100% הדעת ל40%? 60%? אלא כיפאק. קח את הכסף.
*** כמובן שהסופלוס צריך להגזר מפרופיט שאתה מעוניין לקחת.
בקיצור, מצטער אם הדברים נשמעים קצת מבולבלים, מנסה לזרוק פה כמה רעיונות.
הבנתי. זה קצת מסוכן...אבל אם
הדלתא
מפריעה לך (ולא הבטחונות) אז זה יכול לעזור
אני בכלל מתחיל לחשוב שאולי כדאי לשפץ עוד הרבה לפני כן ולא להמתין שאתה סטרייק לפני השוליים
או לחלופין, שהגידור של 1:1 אינו הגידור הנכון אלא צריך להיות גידור מדורג של 2:1 בשוליים קצת יותר צרים
השירשור הזה ארוך ומתיש.
אני די חדש בעסק , אבל לקח לי בדיוק חודש להבין ששוקת מאוד רחבה עם הגנות צמודות זה די מתסכל.
לבצע שוקת מאוד רחבה עם הגנות צמודות 40 פעם נשמע לי מוגזם. רק בשביל לפתוח ולסגור פוזיציה כזאת צריך 40*4*2 = 320 פעולות. וזה בלי שצריך להוזיז כלום.
במקום זה אני מבצע שוקת רחבה אבל לא יותר מדי (7-9 סטריקים) לא סימטרית כשתמיד החשש היותר גדול הוא מירידות.
אני בדרך כלל לא קונה הגנות (אני זוכר שגם יוסי שמלמד את הקורס אמר שבמרחקים כאלו אין צורך בהגנות). אבל מצד שני אני מתעסק עם כמויות הרבה יותר קטנות (3-4 אופציות בכול כיוון) , וזה בעצם ההגנה שלי.
כמובן כשמתחילה תזוזה אז מזיזים כמו שלמדנו.