-
Re: אסטרטגיה מכירת אוכף+קניית שוקת+שיפוצים 01-2010.
[אוכלים את ההפסד מהרגל באופן מלא, מוכרים רגל הקול ברווח מקסמאלי לאותו הזמן(מוכרים כלום , ומקבלים 1500 ש"ח, ובאותו הזמן הגענו לשיא המחיקה של רגל הפוט).
יש לציין כי היופי באסטרטגיה הזו שאין צורך לנתח את הפונדמנטלי , להמתין לנקודות התנגדות/תמיכה וכו'. כאן מדברת אך ורק המתמטיקה.
גם עם המדד היה רץ , הינו ממשכים לפעול על פי הכללים של משה והשלב הבא, אם המדד היה מתקדם 1220 זה לסגור את האוכף הכתוב, בלי רווח ויותר חשוב בלי הפסד או הפסד מינמאלי.
האסטרטגיה המשולבת דורשת עבודה רבה, קשה ומעקב תמידי אחר השוק, את זה צריך לקחת בחשבון ולהבין.
אני אישית אשמח מאוד עם משה ימשיך לגנן אותנו ולהוסיף יחסים נוספים לשיפוצים.
כמו 250/500 לשוקת קנויה, כמו שיפוץ אוכף כתוב תזוזת שני רגלים ולאחר מכן עם צריך להזיז לאותו כיוון אז סגירת האוכף.
סקירה נאה אולם לא הבנתי
מדוע אם היינו סוגרים את הקול ב1190 או את כל האוכף ב1220 לא היינו מופסדים
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי navhmjep
סקירה נאה אולם לא הבנתי
כיוון , שבתחילה קיבלנו 5500 ש"ח, ובכל פעם שאנו זזים , ומעכלים הפסד , עדין אנו מוכרים רגל נוספת ומקבלים תקבול, בנוסף לא לשכוח שבאותה המידה הרגל של הפוט שכתבנו "נמחקה" ולכן גם שם הרווחנו לא מעט, נקודת האיזון היתה נשברת ב- 1220 נקודות.
צריך לזכור כתיבת אוכף = שוק רגוע לכן 3 תזוזות שלו , גומרות את האוכף.
דרור.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ציטוט:
סקירה נאה אולם לא הבנתי
כיוון , שבתחילה קיבלנו 5500 ש"ח, ובכל פעם שאנו זזים , ומעכלים הפסד , עדין אנו מוכרים רגל נוספת ומקבלים תקבול, בנוסף לא לשכוח שבאותה המידה הרגל של הפוט שכתבנו "נמחקה" ולכן גם שם הרווחנו לא מעט, נקודת האיזון היתה נשברת ב- 1220 נקודות.
דרור.
דרוור תודה לך!
עדיין ברצוני להבין
הרי גם את השוקת אנו מזיזים והשחיקה בשוקת גבוהה יותר מאשר באוכף ואם את האוכף סוגרים בלי הפסד השוקת מופסדת?
-
ציטוט:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ציטוט:
סקירה נאה אולם לא הבנתי
דרור.
דרוור תודה לך!
עדיין ברצוני להבין
הרי גם את השוקת אנו מזיזים והשחיקה בשוקת גבוהה יותר מאשר באוכף ואם את האוכף סוגרים בלי הפסד השוקת מופסדת?
צריך לזכור יש לנהל כל אסטרטגיה בנפרד עם חוקים משלה.
שלמנו על השוקת הקנויה 2800 ש"ח, בטרייד הזה על מנת להחזיר את עלות השוקת הינו צרכים לבצע בעולם אדאלי, בכלל 250/500 ש"ח. 12 תזוזות כדי להחזיר את העלות שלה.
קשה לעשות זאת ולכן עיקר הרווח צריך לבוא מהתקבול באוכף, הרווחים בשוקת צרכים. להגדיל את מסת ההכנסות הכללית של האסטרטגיות המשולבות , לתת עוד אוויר ולהגן אחת על השנייה.
בנתיים בשוק כמו שלנו במידה ולא תהיה פריצה למעלה או למטה (כעת בטוח תהיה) 2 האסטרטגיות המשולבות הללו צריכות יחדיו להשיא את הרווח המקסמאלי.
דרור.
-
צריך לזכור יש לנהל כל אסטרטגיה בנפרד עם חוקים משלה.
שלמנו על השוקת הקנויה 2800 ש"ח, בטרייד הזה על מנת להחזיר את עלות השוקת הינו צרכים לבצע בעולם אדאלי, בכלל 250/500 ש"ח. 12 תזוזות כדי להחזיר את העלות שלה.
קשה לעשות זאת ולכן עיקר הרווח צריך לבוא מהתקבול באוכף, הרווחים בשוקת צרכים. להגדיל את מסת ההכנסות הכללית של האסטרטגיות המשולבות , לתת עוד אוויר ולהגן אחת על השנייה.
בנתיים בשוק כמו שלנו במידה ולא תהיה פריצה למעלה או למטה (כעת בטוח תהיה) 2 האסטרטגיות המשולבות הללו צריכות יחדיו להשיא את הרווח המקסמאלי.
דרור.[/quote]
שוב תודה!
הרשה נא לי לסכם את דבריך בכדי שאוכל לדעת ברור שהבינותיך.
השוקת לא משנה את הדפוס הבסיסי של האסט' שהיא כתיבת אוכף שנכתב בשוק בו לא צפוי תנודות חדות אלא לתת מרווח תמרון לנטייה לאחד הצדדים.
ברור שלתנועה חד האסט' הזו לא מתאימה.
בנוסף לכך כתבו כאן בשרשור בקשר למכירת שוקת רחוקה יותר.
לפי הנ"ל אין לכך מקום כיון שאם אנו בונים על חוסר תנודתיות אנו מורווחים גם כך ואם תהיינה תנודות או עליות בסטיות תקן מכירת השוקת הרחוקה רק תגרום לנו הפסד גדול יותר.
לסיכום עדיין אי אפשר להשאר רק במטמיטיקה אלא הנכנס לאסט' הזו חייב להניח שהשוק לא ינוע חריפות.
-
אם תעשה רק את השילוב של שתי האסטרגיות הללו אתה צריך להניח כי השוק ינוע בתוך טווח צר של חמישה סטרייקים מכל כייוון במהלך החודש.
במידה וההנחה הזו אינה מתממשת אתה יכול לצאת בעולם אדאלי ללא הפסד.
אבל ויש אבל גדול לשם השלמת התמונה יש לתפור את כל החליפה , אנחנו לבשנו רק חולצה ומכנסים , חסרים לנו נעליים וג'קט.
דרור
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
אם תעשה רק את השילוב של שתי האסטרגיות הללו אתה צריך להניח כי השוק ינוע בתוך טווח צר של חמישה סטרייקים מכל כייוון במהלך החודש.
במידה וההנחה הזו אינה מתממשת אתה יכול לצאת בעולם אדאלי ללא הפסד.
אבל ויש אבל גדול לשם השלמת התמונה יש לתפור את כל החליפה , אנחנו לבשנו רק חולצה ומכנסים , חסרים לנו נעליים וג'קט.
דרור
ושוב תודה
האם אתה מוכן לגלות לנו מהן הנעליים והג'קט.
-
-
כמובן שאם עסקינן בשוק מדשדש לכל אורך החודש ואילו היית יודע זאת מראש ברור ששוקת מכורה היא האסטרטגיה הכי מוצלחת ואפשר להגיע איתה ל- 10% בלי בעיה. כמובן, שאי אפשר לדעת מראש ולכן שוקת רחבה מטבעה טומנת סיכון רב במקרה של תנועודת חדות, בעיקר תנועות חדות מטה.
על האסטרגיה של משה אפשר להלביש כל מיני פריטים נוספים כגון היגוי, כתיבת אוכף נוסף, שילוב של אסטרטגיות ביחס שונה כגון 2:1, שוקת עם הגנה רחוקה יותר וכו'.
מה שיותר מעניין הוא כיצד ניתן להתקדם לכיוון של בוקס, כי לפי מה שניתן לראות כרגע ההפרשים הם גבוהים מדי בין סטרייק לסטרייק. לדעתי כדי להגיע לבוקס צריך בשיפוצים לעבוד עם צד אחד בלבד, כלומר במקרה שהשוק עולה לקדם את רגל הפוט יחד עם רגל הקול כאשר הקידום של הקול מממן את קידום הפוט ויכול גם להשאיר עוד רווח, ואז בירידהנעים רק עם הקול ומשלמים כסף בשביל זה מהשיפוץ שהיה קודם לכן. רק ככה לדעתי תיווצר קופסה רווחית. אפשר לזכור שקופסה רווחית תמיד ניתנת לסגירה עם רווח בגלל הדלתא של הקצוות, ולכן גם אם נוצרת קופסא באמצע החודש שווה לממש.
הדברים נאמרים בבחינת מחשבה בלבד הואיל ולא ניסיתי מעולם על חי.
משה מה דעתך?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמקה
כמובן שאם עסקינן בשוק מדשדש לכל אורך החודש ואילו היית יודע זאת מראש ברור ששוקת מכורה היא האסטרטגיה הכי מוצלחת ואפשר להגיע איתה ל- 10% בלי בעיה. כמובן, שאי אפשר לדעת מראש ולכן שוקת רחבה מטבעה טומנת סיכון רב במקרה של תנועודת חדות, בעיקר תנועות חדות מטה.
על האסטרגיה של משה אפשר להלביש כל מיני פריטים נוספים כגון היגוי, כתיבת אוכף נוסף, שילוב של אסטרטגיות ביחס שונה כגון 2:1, שוקת עם הגנה רחוקה יותר וכו'.
מה שיותר מעניין הוא כיצד ניתן להתקדם לכיוון של בוקס, כי לפי מה שניתן לראות כרגע ההפרשים הם גבוהים מדי בין סטרייק לסטרייק. לדעתי כדי להגיע לבוקס צריך בשיפוצים לעבוד עם צד אחד בלבד, כלומר במקרה שהשוק עולה לקדם את רגל הפוט יחד עם רגל הקול כאשר הקידום של הקול מממן את קידום הפוט ויכול גם להשאיר עוד רווח, ואז בירידהנעים רק עם הקול ומשלמים כסף בשביל זה מהשיפוץ שהיה קודם לכן. רק ככה לדעתי תיווצר קופסה רווחית. אפשר לזכור שקופסה רווחית תמיד ניתנת לסגירה עם רווח בגלל הדלתא של הקצוות, ולכן גם אם נוצרת קופסא באמצע החודש שווה לממש.
הדברים נאמרים בבחינת מחשבה בלבד הואיל ולא ניסיתי מעולם על חי.
משה מה דעתך?
במתכוון לא נותן תשובות,את הסיכום נעשה בסוף.
דמקה שוקת בנונית רק מוסיפה לרווח של האסטרטגיה אני חוזר ואומר את האוכף סוגרים לחלוטין כאשר מחזירים את התקבול מתחילת החודש,לכן נישארים עם שוקת רגילה+שוקת בנונית בלבד את השוקת הרגילה ממשיכים לשפץ כרגיל.
המטרה מלכתחילה היא שתלמדו לעבוד נכון בלי פחד+שלא תכנסו ללחץ כאשר השוק עולה או יורד חזק,לאחר מכן כל אחד וצורת העבודה שלו.
-
משה שלום,
שאלה פשוטה, לא היה כדאי לשפץ את השוקת היום? כלומר לעלות אל C1180 P1160 בעלות של כ- 200 ש"ח? אני יודע שהשוק לא עלה אבל היתה לנו אפשרות לקדם את רגל ה-PUT
-
משה מה שלומך ?
לא שמנו אותך מזמן,אתה מתחיל להיות חסר :)
אולי את היודע ?
שחקן כתב דין מדד 1150 לא כדין מדד 1153 ?!
כיצד ניתן לעשות התאמה ל3 נקודות במדד ?
לעלות סטרייק?
לעלות רק אחרי 5 נקודות או 6 ?
מה אתה חושב על זה ?
תודה
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי שוקי
משה מה שלומך ?
לא שמנו אותך מזמן,אתה מתחיל להיות חסר :)
אולי את היודע ?
שחקן כתב דין מדד 1150 לא כדין מדד 1153 ?!
כיצד ניתן לעשות התאמה ל3 נקודות במדד ?
לעלות סטרייק?
לעלות רק אחרי 5 נקודות או 6 ?
מה אתה חושב על זה ?
תודה
לא הבנתי אותך.
מחכים לתנועה.
-
כן אני יודע שמחכים לתנוע לכן לא רואים אותך.
אז סתם שאלה מה שלומך?
שאלה שניה על הדרך ,אם אתה יודע להסביר בנוגע להסטרטגיה של שחקן ועל מה שהוא כתב "דין מדד 1150 לא כדין מדד 1153 " , כיצד ניתן לבצע התאמה עם המדדד זז 3 נקודות בלבד ?
בפירסום היה מדד 1150 כאשר התחלנו לבצע מדד זז והיינו צרכים לבצע התאמות.
-
מי שהוא אולי בכל זאת יודע?
-
שוקי, את הסטרייקים אתה לא יכול להזיז, אבל את הציפיות שלך אתה יכול.
השלוש נקודות האלו המשמעות שלהם באחוזי הרווח למעלה/למטה על פי המצב.
דרור.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
שוקי, את הסטרייקים אתה לא יכול להזיז, אבל את הציפיות שלך אתה יכול.
השלוש נקודות האלו המשמעות שלהם באחוזי הרווח למעלה/למטה על פי המצב.
דרור.
אני במעקב אחרי השוק אין מה לידאוג.
כרגע אתם מאוזנים,
מי שעשה יותר מיחידה אחת מחר כדאי לו לצאת ולהשאיר רק יחידה אחת.{בגלל הטתה}.
לדעתי השוק הולך לפחות ל-1180.
-
משה-
איך 1180? נראה שלא מצליח לעבור את 1160?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי hanan121
משה-
איך 1180? נראה שלא מצליח לעבור את 1160?
לכל החברים בוקר-טוב.
אם השוק מתחיל בירידה ליקנות קול 1160 ולימכור קול 1170{לא לשלם יותר מ-300 ש"ח}.
-
משה,
הזזתי מ 1170 ל 1160 ב 300 ש"ח
-
-
משה
אני לא תפסתי הפרש של 300
האם לעשות בכל מחיר או להמתין ליום של ירידות?
תודה
-
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי שוקי
אני גם לא
בינתיים ממתין
לדעתי צריך לחכות.
-
שלום לכולם
מישהוא יכול לרשום את ריכוז הפעולות ומצב העלויות שבוע לפקיעה
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Danielp
שלום לכולם
בגדול מי שביצע היום את השיפוץ,קול 1160 קנייה כנגד 1170 מכירה הוא לא מופסד ולא מורווח.
-
משה
האם לבצע את קנית קול 1160 ומכירת קול 1170 ??
כרגע ההפרש הוא 100 ש"ח
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי mosheb
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Danielp
שלום לכולם
בגדול מי שביצע היום את השיפוץ,קול 1160 קנייה כנגד 1170 מכירה הוא לא מופסד ולא מורווח.
לכולם: מי שבצע קול 1170 מכירה+קנייה 1160 ביום חמישי..ליקנות קול 1140 ולימכור קול 1160.
מי שלא בצע ביום חמישי ליקנות קול 1140 ולימכור קול 1170.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי devy
משה
כרגע ההפרש הוא 100 ש"ח
תקנה קול 1140 ותמכור קול 1170.
-
ציטוט:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי devy
משה
כרגע ההפרש הוא 100 ש"ח
ביצעתי
קול 1140 650 ש"ח
קול 1170 75 ש"ח
עלות 575
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי devy
ציטוט:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי devy
משה
כרגע ההפרש הוא 100 ש"ח
ביצעתי
קול 1140 650 ש"ח
קול 1170 75 ש"ח
עלות 575
בסדר גמור.
-
מה בקשר לאוכף האם לא עושים כלום?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי שמש צהובה
מה בקשר לאוכף האם לא עושים כלום?
בנתיים לא
-
נכון לעכשיו אנו מופסדים כסף, בעיקר בגלל שרגל הפוט של האוכף ורגל הפוט של השוקת דרים בכפיפה אחת.
מה שאומר שכבר מזמן הפסדנו את התקבול של האוכף. מי שהיה לו תקבול של 1800-1900 על האוכף יכול לראות כי כרגע רק מהפוט צריכים להחזיר לשוק כ- 2500 ש"ח.
משה - מה אתה מציע לעשות?
בתכלס מי ששם לב - בסופרפוזיציה אפשר גם לראות באוכף ובשוקת (רגלי הפוט) כמבטלים אחד את השני, מה שאומר שכאילו אין לנו לא שוקת ולא אוכף, אלא נותרנו עם מעין מירווח יורד בקולים (סטייל שוקת מכורה בקולים).
בכל מקרה אנו מופסדים, כי ההחזר של השוקת שעלתה לנו למעלה מ- 3000 ש"ח לא יוחזר אלא אם השוק יעלה (כולל בפקיעה) ויתקבע על 1170 - מה שלא נראה כל כך מעשי.
אשמח אם משיהו יתקן אותי...
ה
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמקה
נכון לעכשיו אנו מופסדים כסף, בעיקר בגלל שרגל הפוט של האוכף ורגל הפוט של השוקת דרים בכפיפה אחת.
מה שאומר שכבר מזמן הפסדנו את התקבול של האוכף. מי שהיה לו תקבול של 1800-1900 על האוכף יכול לראות כי כרגע רק מהפוט צריכים להחזיר לשוק כ- 2500 ש"ח.
משה - מה אתה מציע לעשות?
בתכלס מי ששם לב - בסופרפוזיציה אפשר גם לראות באוכף ובשוקת (רגלי הפוט) כמבטלים אחד את השני, מה שאומר שכאילו אין לנו לא שוקת ולא אוכף, אלא נותרנו עם מעין מירווח יורד בקולים (סטייל שוקת מכורה בקולים).
בכל מקרה אנו מופסדים, כי ההחזר של השוקת שעלתה לנו למעלה מ- 3000 ש"ח לא יוחזר אלא אם השוק יעלה (כולל בפקיעה) ויתקבע על 1170 - מה שלא נראה כל כך מעשי.
אשמח אם משיהו יתקן אותי...
ה
דמקה יש לך טעות.
ההשקעה היא 3200-2040=1160.
יש בתיק קול 1140+פוט 1150{שוקת}.קול 1190+פוט 1150.{אוכף}.
-
משה ערב טוב
איפה אנחנו עומדים? יש לך משהו בשרוול או שמגלגלים הלאה?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי devy
משה ערב טוב
איפה אנחנו עומדים? יש לך משהו בשרוול או שמגלגלים הלאה?
יש משהו בשרוול.
טוב ביותר יהיה אם השוק יעלה למדד 1156.אז ניסגור עם רווח.במדד 1150 נצא מאוזנים.
הנקודה היא לילמוד טוב את האסטרטגיה.
אני אסכם עכשיו הטעות היחידה היא בגללי ,כאשר העלנו את רגל הפוט 1130 ל-1150 וקיבלנו 350 ש"ח בלבד על 20 נקודות.אם לא היינו זזים עם רגל הפוט,היינו כעת ברווח של 1600-1160=440 ש"ח לכל יחידה בלי הבונוס.ועוד היד נטויה.
ניראה לי שגם החודש תבצעו רק יחידה אחת בכדי לילמוד טוב את השיפוצים,{לדעתי אחרי שתלמדו טוב את השיפוצים זה יעזור לכם לאורך כל הדרך}
יש חברים שהבינו טוב את העיקרון הם רק צריכים להשתפשף עוד חודש חדשיים.
-
תודה משה
אין לך מה להאשים את עצמך, אתה היית בסדר גמור.
עוד נסכם בסוף ונראה מה למדנו ומה לשפר.
ערב טוב
-
ערב טוב
אני אישית סגרתי את ההאסטרטגיה היום,כבר לא היה טעם להמשיך מפני שהלכתי לאיבוד מזה שבוע ימים.יחד עם זה למדתי כמה דברים חדשים שלא הייתי מודע להם מקודם.לכן מבחנתי יצאתי ברווח.
עכשיו משה היקר כתבת שטעית !אתה מודה לכמות האנשים שקוראים את השרשור הזה?
אני מאמין שכן.
אני מוריד בפנך את הכובה,על האומץ ואל זה שאתה לוקח אחראיות.
אני באמת מודה לך מכל הלב על ההשקעה הרבה שלך, זה ממש לא מובן מאליו.
חודש הבא אני אשמח לעשות האסטרטגיה בליווי שלך.
תודה
-
משה בוקר טוב,
אני חייב להביע את הערכתי הרבה למקצועיות והכנות שלך!!!!!
יש לי שאלה לגבי השיפוצים, כתבתה שהיתה טעות בהזזת רגל ה-PUT כארשר קבלנו פחות מ-500 ש"ח עבור הפעולה.
אני מבקש לחזור ל-18.1, באותו יום היתה אפשרות להזיז את רגל ה-PUT אל P1160 בעלות של 200 ש"ח, למה לא היה כדאי לעשות זאת?