Re: ניהול שוקת רחבה - דצמבר
כל הכבוד על העבודה והסיכום שעשית.
הגרף ממחיש בצורה יפה מאד, עד כמה שוקת רחבה היא רחוקה מאד מלהיות "שגר ושכח" כמו שהוצג בקורס.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי HRL
ה. לא תמיד כדאי ליצור שוקת מיידית באותו הרגע. בוחרים נקודת יציאה, אם יש עליות מתחילים לכתוב במשך מספר ימים (כולל הגנות) ניתן אפילו לפרוס את זה על מספר סטרייקים. כאשר יש ירידות לכתוב את הרגל התחתונה (כולל הגנות) זה יכול להגדיל את התשואה במספר אחוזים
לעשות את זה, משמעו להמר על כיוון. אם למשל היית עושה את זה החודש, היית מפספס כתיבות טובות למטה. כי החודש (כמעט) רק עלה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי HRL
ו. את זה קיבלתי היום מסוחר נאסד"ק מנוסה: בזמן ירידות חזקות, גם אם הסטטיסטיקה עומדת לצידך- אתה הולך לעשות שטויות. לגדר!
לדעתי, לברוח מהרגל הבעייתית.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי HRL
אם מישהו בקשר עם המרצה יוסי, כדאי להתייעץ איתו לגבי הכללים בנושא הטיפול בשוקת, הבנתי שיש לו כאן שם משתמש
בהחלט. וגם אם שחקן היה מוצא זמן לחוות את דעתו זה היה מעולה. אני אשלח לשניהם הודעה פרטית. אולי ימצאו זמן לראות את כל ההתחבטויות שיש כאן.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי HRL
לגבי תאריכי הפקיעה: העליתי כאן תאריכי פקיעה של יום חמישי אחרון בחודש. אם למישהו יש רישום של חריגות מהכלל הזה (למשל שהיו פקיעות בימי רביעי) אשמח לקבל אותן ולעדכן את הקובץ.
לא נראה לי שזה ממש משנה. הגרף שהכנת מראה מצויין את הגבולות הסופר רחבים שצריך לשמור.
השאלה העיקרית שנשארת אצלי ללא מענה, זה איך להתגונן ממקרה של התרסקות פתאומית של המדד מסיבה חיצונית כלשהי. הבעייתיות העיקרית של השוקת הרחבה זה הצורך לכתוב הרבה יחידות. וכרגע אני לא רואה איך להתגונן מפני זה, במקרה קיצון. אם נניח 40 הכתיבות שלי ב 980, ששוות היום 40 ש"ח או פחות, יתנו זינוק ל 1000 ש"ח בגלל מקרה קיצון, זה נזק של 40,000 ש"ח.
האמת, שצריך לשמוע ממישהו בעל ניסיון, מה היה בעבר במקרים כאלו. כי אולי אלו חששות שווא.
בכל מקרה, בטווח הקצר, אני לא רואה מסביב סיכון כזה מלבד אולי תקיפה באירן.
כפי הנראה השוקת הרחבה הבאה שלי תהיה יותר צנועה ויותר מוגנת.
הערות
HRL כתב:
ה. לא תמיד כדאי ליצור שוקת מיידית באותו הרגע. בוחרים נקודת יציאה, אם יש עליות מתחילים לכתוב במשך מספר ימים (כולל הגנות) ניתן אפילו לפרוס את זה על מספר סטרייקים. כאשר יש ירידות לכתוב את הרגל התחתונה (כולל הגנות) זה יכול להגדיל את התשואה במספר אחוזים
לעשות את זה, משמעו להמר על כיוון. אם למשל היית עושה את זה החודש, היית מפספס כתיבות טובות למטה. כי החודש (כמעט) רק עלה.
לא התכוונתי להמר על כיוון אלא לקבוע כלל למשל שאת השוקת יוצרים במספר ימים (נניח שלושה ארבעה ימים) בדוגמה של החודש שלנו שהוא רצוף עליות היינו כותבים בנתיים- כל זמן שיש עליות רק את הרגל העליונה. יתחיל תיקון כלשהו, נתחיל לכתוב את הרגל התחתונה (שתקבע במרחק ע"פ זמן הפתיחה)
לגבי הערתך
שאלה העיקרית שנשארת אצלי ללא מענה, זה איך להתגונן ממקרה של התרסקות פתאומית של המדד מסיבה חיצונית כלשהי. הבעייתיות העיקרית של השוקת הרחבה זה הצורך לכתוב הרבה יחידות. וכרגע אני לא רואה איך להתגונן מפני זה, במקרה קיצון. אם נניח 40 הכתיבות שלי ב 980, ששוות היום 40 ש"ח או פחות, יתנו זינוק ל 1000 ש"ח בגלל מקרה קיצון, זה נזק של 40,000 ש"ח.
לדעתי הפתרון הוא הפתרון שכבר העלית, יש לגדר בצורת W דהיינו לקנות רחוק יותר 2 יחידות על כל כתיבה אחת (גם לזה קיבלתי חיזוק מהסוחר נאסד"ק). קניה שכזו, תכסה אותך בצורה סבירה (אם כי לא מושלמת) במקרה של קריסות
קודם כל המון המון המון תודה לכל החברים על השרשור הנהדר.
שאלה שמטרידה אותי (מעבר לנושאים הרבים שהועלו כאן) ורציתי להתחלק עם התלבטותיי היא כזו: נניח החלטנו על צורת השוקת שלנו, איזה CALL-ים ואיזה PUT-ים כותבים ואיזה הגנות רוכשים. מכיוון שכולנו פה מוטרדים מאפשרות של תנודות חזקות לאחד הכיוונים, אז שוקת שלנו היא מאוד רחבה. אך כידוע אין ארוחות חינם והתרחקות משמעותית מהכסף פירושו פרמיה נמוכה. כאילו שזה לא היה מספיק, ההגנות אוכלות חלק נוסף מהפרמיה שקבלנו עבור הכתיבות. ואז כולם עושים את הדבר היחיד שאפשר לעשות (ונדמה לי שדמ"כ עשה את זה 40 פעמים) וזה שיכפול השוקת. על מנת ליהנות מפרמיה סבירה (אין טעם להתעסק בכתיבת האופציות בעבור תקבול של 80 ש"ח) יש צורך לשכפל בעשרות פעמים (נניח 40 לצורך הדיון).
40 כתיבות לכל צד פירושו 40000 ש"ח הפסד פוטנציאלי במקרה האסון (וזה אם יש הגנות צמודות) או יותר. כמובן שלא יושבים בחיבוק ידיים ומתחילים לנהל את כל העסק - מקרבים רגל שנחלשה, מנסים להרחיק רגל ש"התחזקה" וכו'.
אז אני לא מצליח להבין - האם מטרד שווה את הפרמיה הלא כ"כ גבהה או במילים יותר יפות, האם היחס סיכון+מאמץ כנגד סיכוי מצדיק את ההתעסקות?
מצד שני, סטטיסטית רב החודשים אמירים להביא תמורה כמעת ללא התערבות ולכן כל ההתלבטויות. תודה מראש על התשובות ורעיונות
ציטוט:
פורסם במקור על ידי chizhk
40 כתיבות לכל צד פירושו 40000 ש"ח הפסד פוטנציאלי במקרה האסון (וזה אם יש הגנות צמודות) או יותר. כמובן שלא יושבים בחיבוק ידיים ומתחילים לנהל את כל העסק - מקרבים רגל שנחלשה, מנסים להרחיק רגל ש"התחזקה" וכו'.
אז אני לא מצליח להבין - האם מטרד שווה את הפרמיה הלא כ"כ גבהה או במילים יותר יפות, האם היחס סיכון+מאמץ כנגד סיכוי מצדיק את ההתעסקות?
מצד שני, סטטיסטית רב החודשים אמירים להביא תמורה כמעת ללא התערבות ולכן כל ההתלבטויות. תודה מראש על התשובות ורעיונות
אין לי תשובה לזה. אני הרבה פחות נחרץ בעניין מאשר בתחילת הדיון.
בעד: ברוב רוב רוב המקרים, יש כאן רווח עם רמת סיכון נמוכה עד נמוכה מאד.
נגד: מקרה של אסון.
מידע חסר: התנהגות הבורסה כאשר יש אסון. האם התזוזה היא 5% בחצי שניה, או שיש זמן להגיב ולחתוך הפסדים בזמן.
דמי כיס (אופיר)
למרות שאיני שותף פעיל בשרשור הזה עקבתי אחריו כל הזמן וזה אחד השרשורים המעניינים ביותר שקראתי. הכל כאן בזמן
אמת
כל החששות הלבטים, הסיכונים הסכויים, הרווחים ההפסדים, הפחד והתאוה, הכל צף ועולה וזה מדהים איך שהשרשור הזה התפתח. וזה עוד בתקופה הכי קשה ומבלבלת שהייתה בבורסה מאז מעולם.
דמי כיס והכותבים הנכבדים בזכותכם כולנו מבינים טוב יותר את עולם האופציות שעד לא מזמן היה נראה כמו קזינו.
דבר אחד ברור בזמנים רגועים שוקת רחבה זה
באמת
האסטרטגיה הבטוחה ביותר אל ירפו ידיך אופיר עוד יגיעו זמנים טובים
עוד קצת שמן למדורה:
נראה שבאמת זו אינה אסטרטגית השקט הנפשי שיוסי הזכיר, אלא בהחלט אסט' שדורשת מעקב ותחזוקה. מצד שני, זה אומר שכנראה
באמת
אין כסף קל בעולם וזה בסדר.
המסקנות שלי:
1. למכור רחוק מאד.
2. ההגנות לא עוזרות הרבה בכמויות גדולות ומקטינות את הרווח הזעום ממילא. מצד שני הן עוזרות לבטחונות.
3. לחכות כמה שניתן - אני זורק כאן כפפה למי שמוכן להרים - האם ניתן לעשות את אותם רווחים שבועיים לפני הפקיעה ? הסיכון אז לתזוזה של 15% קטן משמעותית.
אם לא ניתן, עד איזו נקודה כן ניתן ? יכול להיות שאנחנו פשוט צריכים להתאפק כמה ימים/שבועות לפני מכירת השקתות ואז להעביר שבועיים ברוגע יחסי.
מה דעתכם ?
אני מצטרף לדברי חיים מעלי, בימים האחרונים, הדבר הראשון שאני עושה באתר זה לבדוק אם נוספו הודעות לשרשור הכ"כ מעניין וחיוני הזה. (טוב, זה הדבר השני, אחרי בדיקה אם יש תיקונים לאסט'... :))
מאוד אשמח אם שחקן ו/או יוסי יצטרפו ויחוו דעתם על הנאמר.
אופיר, HRL, harel4u וכל השאר - תודה!
לגבי אין כסף קל => בהחלט מסכים :P גם לא באסטרטגיית שוקת רחבה
יכול להיות שאכן ברוב הפעמים היא מרוויחה. אבל בתזוזות גדולות במדד כמו הפעם זה די מלחיץ. במיוחד שמבצעים בכמויות גדולות!!
סעיף 1 ו 2 נכונים
חד
משמעית
לגבי סעיף 3, מצד אחד אתה
באמת
תוריד את רמת הסיכון של האסטרטגיה, אבל מצד שני המרווחי רווח יהיו קטנים יותר
יכול להיות שצריך לעשות את מה שאתה אומר בסעיף 3, לא עם כמות כ"כ גדולה של אופציות, ולקנות הגנות עם 20-30 נקודות הפרש
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dragon74
עוד קצת שמן למדורה:
נראה שבאמת זו אינה אסטרטגית השקט הנפשי שיוסי הזכיר, אלא בהחלט אסט' שדורשת מעקב ותחזוקה. מצד שני, זה אומר שכנראה
באמת
אין כסף קל בעולם וזה בסדר.
המסקנות שלי:
1. למכור רחוק מאד.
2. ההגנות לא עוזרות הרבה בכמויות גדולות ומקטינות את הרווח הזעום ממילא. מצד שני הן עוזרות לבטחונות.
3. לחכות כמה שניתן - אני זורק כאן כפפה למי שמוכן להרים - האם ניתן לעשות את אותם רווחים שבועיים לפני הפקיעה ? הסיכון אז לתזוזה של 15% קטן משמעותית.
אם לא ניתן, עד איזו נקודה כן ניתן ? יכול להיות שאנחנו פשוט צריכים להתאפק כמה ימים/שבועות לפני מכירת השקתות ואז להעביר שבועיים ברוגע יחסי.
מה דעתכם ?
לשאלתי את שחקו היום ב 14:25 (בערך) בצ'ט
"איזו שוקת מומלצת ל 5-10% רווח לשונאי סיכון" אמר השחקן
1170-1040
לידיעת החברים
ציטוט:
פורסם במקור על ידי harel4u
לשאלתי את שחקו היום ב 14:25 (בערך) בצ'ט
"איזו שוקת מומלצת ל 5-10% רווח לשונאי סיכון" אמר השחקן
1170-1040
לידיעת החברים
נשמע הגיוני וטוב.
אבל רק שתדע, עם כל הכבוד לשחקן (ויש כבוד), לאותה שאלה בחודש שעבר שחקן ענה ש C1070 זה בסדר גמור.
אני בתור פחדן מושבע הזזתי למרות זאת ל C1090, ואחר כך ל C1100. תאר לעצמך שהייתי נשאר על 1070...
מה שאני אומר, היצמד לכללים. כששוקת רחבה נושכת, אז זו חתיכת נשיכה.