פורסם במקור על ידי
tby
הבעיה היא שבאוצר יושבים חברה בעלי השכלה טובה
tby,
בוא נדייק, יושבים שם אנשים צעירים לאחר אוניברסיטה עם תואר ראשון אולי שני בכלכלה. יש להם ראיית עולם של אנשים צעירים, אין להם שום כלים להכנס לנעלים מקצועיות של המשרדים ולנהל אותם. אין לשום ילדון אוצר את היכולת להחליט האם צריך או לא צריך להטפיל מים, לגרוט או לא 2 אוגדות טנקי מג"ח, או להחליט כמה תאגידי מים יווצרן במדינה.
כשאני שומע פקיד אוצר שעולה לשדור ברדיו וטוען כי מתה החזית המזרחית ולכן צה"ל צריך לפרק אוגדות מילואים זה רציני? האם הידע במזרחנות \ אסטרטגיה צבאית \ הסטוריה צבאית מאפשרים לו לפסוק בכאלו עניינים מבלי שהאחריות על כתפיו?
, רמה אישית גבוהה ומוטיבציה גבוהה, ובניגוד ליתר המגזר הציבורי הם אינם רואים את עתידם קשור למגזר הציבורי עד פרישה - הם יכולים לקבל יותר במגזר הפרטי.
ואז מה קבלנו? ילד שבא לעשות סטאז, מחלק כאפות לשרים ומנכ"לי משרדים כי הוא יכול, מתקצב מה שבא לו, לא מתקצב מה שהוא רוצה, הוא בא במגע עם דמויות צמרת עולם העסקים הרכוזית של ישראל, במהלך שירותו מקבל קריצות כי כשתסיים לעבוד באוצר אנחנו משלמים 300,000 ש"ח בחודש,......
כשחבורה כזו נתקלת ברמה הירודה של יתר משרדי הממשלה, אין פלא שמתרחשים שני דברים -
מה שאתה מתאר הוא אפקט פיגמליון, אנשים טובים לא באים למערכות מספיק כי את ההחלטות החשובות מקבלים יועצים מפשטיים ונערי אוצר - אז, בשביל מה לטרוח? בשביל כתוב שר או ח"ח לפני השם?
ראשית הם מעורבים בכל החלטה משמעותית - אי אפשר לסמוך על משרדי הממשלה לקבל החלטות אינטליגנטיות , נכונות וחפות משיקולים זרים - זה פשוט לא יכול להתבצע בגוף שהעובדים מחממים שם כיסאות עד פרישה , אין יכולת לפטר אף אחד והשכר נמוך.
שמע, לקחת ממשלה העלות של מאות מיליוני ש"ח בשנה, שמת אחריות על כתפיהם, כל מעשיהם זוכים לבקורת של העיתונות וצבא היועצים המשפטיים ולבסוף אתה לא נותן להם להחליט?
עם כל הסימפטיה שלך לאנשי כספים וכלכלה, כל חברה או כמעט כל חברה שאני מכיר שאותה הוביל איש מעולם זה דאכה. ראה מה קרה ב- ECI שלאחר רובנר שהיה מהנדס בעל תואר שני בידיו של איש הכספים ענבר.
שנית - הם בולמים כל מה שנתפס אצליהם כביזבוז משאבים - ואני סומך עליהם יותר מאשר פקידי המשרדים. לדעתי רכבת חיפה כרמיאל היא בזבוז כסף מוחלט ממש , אבל ממש לא מסכים. קו עכו - כרמיאל יאפשר לכל ישובי מזרח הגליל העליון להגיע בחצי שעה לכרמיאל ברכב, להשאיר את האוטו, לקחת רכבת ובתוך חצי שעה להיות בעבודה במת"מ חיפה. כנ"ל לגבי קו חיפה-עפולה בית שאן - במקום לגור בחיפה ניתן לקנות בחצי מחיר בעפולה לרבות שכירות או ברבע מחיר בבית שאן ובתוך חצי שעה להגיע לעבודה לעיר הגדולה.
, ובוודאי לא בעדיפות תקציבית על פני פרויקטים תחבורתיים אחרים (כמו לפתור את הפקקים בגהה - גבעת שמואל, להאריך את כביש 6 צפונה כך שכרמיאל תהיה מחוברת למרכז כמו שצריך ,לחבר את רעננה/כפר סבא / ראש העין / יהוד / ראשון לציון לתל אביב ברכבת קלה ), רכבת לכרמיאל זה פרויקט קל תכנונית, נותנים תקציב ויש תוצאה שהשר יכול לרשום לזכותו . מספיק לראות את הרכבת לדימונה - 10 נוסעים .ביום - כדי להבין שעם ישראל משלם הרבה כסף בשביל יחסי ציבור לכץ
אני הייתי מעדיף לאזור המרכז להפוך up side down את כל אזור התחנה המרכזית הישנה, ותוך כדי להניח את היסודות לרכבת תחתית בת"א שבהמשך תגיע לפ"ת, גבעת שמואל, בת ים, חולון, וחיבור לרשת הרכבות הארצית.
בעיר בגודל של ת"א על שטחה המצומצם שום פתרון של מחלף ועוד מחלף ועוד מחלף לא יפתר את הבעיה אלא ידחה אותה. ערים בגודלה של ת"א רבתי בעולם צריכות פתרון under ground וברגע שיהיה אנשים ילמדו להשתמש בו.
אנחנו לא צריכים להגיע לגודל של פאריז או קהיר על מנת להבין שפתרונות תחבורה על בסיס רכב פרטי שמסיע איש אחד לעבודה בבוקר לא יעבדו.
אם במשרדי הממשלה ניו יושבים חברה עם השכלה, רמה ומוטיווציה כמו באוצר - המדינה היתה נראית אחרת לגמרי.