אתה חושב שיש לו קייס בתביעה נגד אפריקה??
Printable View
אתה חושב שיש לו קייס בתביעה נגד אפריקה??
קצת מוזרה בעיני הנסיקה של המניה ביומיים האחרונים. מה ההסבר לכך?! התקווה שבנק הפועלים ימצא רוכש בעל כיסים עמוקים שיזרים כסף לחברה?
גם המחזור יחסית גדול ביומיים האלו.
אבל אם האופטימיות כזאת גדולה, למה רוב סדרות האג"חים לא עולות, וחלקן אף יורדות??
יש שני גורמים שמושכים . אם הפועלים ימצא קונה זה יכפיל את מחיר המניה או יותר אבל תהיה תספורת לאגחים.
אם הקרנות ישתלטו אז יהיה דילול ובטווח הקצר המניה לא תהיה שווה הרבה.
תספורת מגולמת כבר חזק חזק באג"חים.
אני חייב להסב את תשומת הלב לעסקה. העסקה אמנם בדיעבד, אך בזמנו הוצעה עסקה דומה באידיבי אחזקות, ורק לשם הבנת הרעיון.
כל מי שראה את ההסדר הזה מתחיל להתקרב, מה העסקה הטובה ביותר שהיה אפשר לקחת?
אגב, לא היה צריך לצפות את זה חודשים מראש, העסקה התחילה לתת כסף לפני חודש בערך.
בהסדר סדרות האג"ח שוות(ביחסן לפארי), והשוק לא תמחר זאת בכלל.
עסקה של לונג אג"ח ארוך ושורט אג"ח קצר נתנה תוך כמה ימים תשואה טובה אפילו לשנה(סביבות 50%)!
זאת עסקה מגודרת, בעלת פוטנציאל הפסד לא ענק, ויכולת להיכנס אליה בסכומים מאד גדולים(ניירות נזילים יחסית).
גילוי נאות- עלתה במוחי עסקה כזאת, אך לא ביצעתי אותה ולכן כל זה נאמר בדיעבד ובתאוריה(חכמה קטנה), ובכל זאת...
גם באידיבי אחזקות וגם בהדמיה, בסופו של דבר הניירות מתרכזים לאותו מחיר, וזאת למרות הבדלי המח"מ.
פעם הבאה ננסה לתפוס בזמן אמת.
ערב טוב
אם בנק הפועלים הולך לכינוס נכסים על מניות אלביט, המניות שוות 0 - גם אם יבוא משקיע - ואני לא מאמין שימצא משקיע לפני כניסה להקפאת הליכים.
הבנק לא הולך על מהלך כזה אגרסיבי ובסוף ישארו בעלי מניות קיימים עם שווי - לבנק ברור שאלביט חדלת פרעון ונדרש וויתור רציני על חוב על מנת להציל את ההשקעה - בבנק לא יושבים טמבלים, הם מבינים שהחברה שייכת לבעלי האגח.
לפיכך , האינטרס של הבנק זה למחוק את בעלי המניות כחלק מהסדר שהוא שותף לו - הרי הוא נושה של אלביט עם שיעבוד על חלק ממניות פלאזה ויש אינטרס של הנושים שהבנק לא יעקל את מניות פלאזה אלא ימתין להשבחה - כך שהוא יקבל "תשלום" להיות סבלני . אם הבנק יצליח להביא משקיע הרי הוא יקבל תמורה גם על כך.
על כל פנים - המשקיע לא ישלם על מניות - הוא יכניס כסף לאלביט בהסדר תמורת מניות חדשות למשקיע ולנושים ובכך ימחקו למעשה את המחזיקים הקיימים,
יתכן והחוב של פועלים באלביט לא יעבור תספורת ויחשב חלק ממימון העיסקה והבנק הפועלים יקבל אופציות כפיצוי על סבלנות, בסבירות גבוהה הבנק יסייע למשקיע במימון , יקבל שוב שיעבוד על אלביט החדשה ויקבל אופציות למניות במחיר מימוש נמוך .
אתה כבר לא רואה תסריט שבו בעלי המניות הנוכחיים יהנו מעלייה בשווי אלביט הדמיה אחרי הסדר ?
אין מצב שהבנק ובעלי האגח ידללו את בעלי המניות אבל אחרי התספורת יקבלו חברה עם נכסים והרבה פחות התחיבויות ?
זו לא השיטה שלי. זו המציאות.
בעלי מניות שלא מזרימים כסף לחברה בהסדר - איזה סיבה יש לתת להם פרס ולהשאיר להם מניות ?
כל שווי שנשאר לבעלי המניות הקיימים הוא על חשבון בעלי החוב שעוברים תספורת - למה שהם יסכימו לעבור תספורת יותר גדולה כדי להשאיר שווי לבעלי המניות הקייים?
אינני יודע להסביר את העליות האחרונות במניות, כפי שלא ידעתי להסביר את הבטחון שהיה למחזיקי אגח א' שהם הולכים לקבל תשלום. לא כל השחקנים רציונאלים, אך גם לא לכל השחקנים יש את אותו מידע - אם עליית מחירי המניות היא תוצאה של מידע חיובי שדולף - לי אין את המידע הזה.
לדעתי זו הזדמנות אחרונה לצאת / לבצע שורט - אך איני יודע מה שאיני יודע והשוק מצביע או על שחקנים עם מידע פנים או על שחקנים שלא יודעים חשבון. יש לא מעטים משני הסוגים....
בינתיים כל רווחי השורט שלי כמעט ונעלמו.... אך אני מתכונן להגדיל את הפוזיציה
תודה.
איזה שער שואפת לכבוש הדמיה (במחזור חריג), ומה מדרבן אותה?
(כל התשובות נכונות).