ציטוט:
פורסם במקור על ידי erezk
דני כיס ומיכאל,
נראה לי שאתם מפספסים את הנקודה.
משה מציג כאן שיטה לאיך לבצע אסטרטגיה עם שיפוצים.
כול אחד יעשה בסוף את ההתאמות שלו. (וזה אפילו לא חייב ליהיות אוכף + שוקת , כי יש הרבה אפשרויות אחרות)
זה לא חוכמה להגיד שבדיעבד אם היינו רק כותבים שוקת בינונית זה היה ריווחי יותר. יכול ליהיות שאם הייתם כותבים רק שוקת בינונית בלי הגנות , הייתם נלחצים וסוגרים.
ולסיכום מי שעשה עם התוספת , יש לו עכשיו בערך רווח של 600 ש"ח ליחידה , ונשאר עוד זמן
, אז מה רע?
בגדול כאשר השוק יורד חזק או עולה חזק סוגרים את האוכף ללא הפסד אחרי שתי שיפוצים,
מה שנישאר זה השוקת הקנויה+השוקת הבנונית.
כאשר ממשיכים לשפץ את השוקת הקנויה.
מי שחושב שהוא יכול להרויח בלי לעבוד קשה יש לו טעות חמורה,זה פשוט כמו כל עבודה או עסק צריך לעבוד קשה בכדי להביא אוכל לילדים.
לא ירדת לסוף דעתי. אני בדיוק מנסה להבין את החלק עם השיפוצים. אני אומר שוב, החודש הוא חודש נורמלי. החלק עם השיפוצים לא נתן עד עכשיו כלום. ואני מנסה להבין למה? ויש כל מיני אפשרויות:
-החודש לא מתאים לאסטרטגיה, ואז צריך לדעת מתי כן מתאים.
-לא נצמדנו לכללים, צריך לדעת איפה טעינו.
-הכללים לא שלמים, צריך לדעת מה חסר.
-האסטרטגיה לא עובדת. (קשה לי להאמין שזה המצב).
אני אנסה לנתח:
האוכף והשוקת אמורים להיות שני חלקים המשלימים אחד את השני. אם יש דישדוש, הכסף אמור להגיע מהאוכף (שכן לשוקת יש טתא קטנה יותר מלאוכף).
אם יש תנודתיות, הכסף אמור להגיע מהשוקת, שכן כל שיפוץ שלה אמור להיות שיפור מצב. שיפור מצב זאת אומרת שכאשר עושים את השוקת עם השיפוצים, אמורים להגיע לעלות יותר נמוכה מאשר ביצוע שוקת היעד בצורה ישירה. במילים אחרות, זה אמור להיות טריק שנותן לנו שוקת בעלות זולה יותר מאשר ביצוע ישיר.
אז נשאלת השאלה מה דופק את העסק? ובכן, נראה לי שכאשר מצד אחד צריך לשפץ את האוכף, ומצד שני שיפוצי השוקת לא מכניסים מספיק. ואולי זה מה שהיה החודש.
מסקנה אפשרית:
יכול להיות שהאסטרטגיה הזו לא עובדת טוב כאשר יש סטיות תקן נמוכות. אם היו סטיות תקן גבוהות, יכול להיות שהתמונה הייתה שונה. אני לא יודע כמה הזדמנויות היה למשה לעשות את האסטרטגיה הזו בסטיית תקן של 16.
השוקת הבינונית, שרוכבים עליה, לא ממש קשורה. כל עוד נשארים בגבולות שלה, זה טוב ויפה. אבל אם המדד מתחיל לברוח, היא מוסיפה דאגה נוספת.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי mosheb
אומרים לחמור לא מראים חצי עבודה,זה מתברר מאוד נכון{זה מכוון בכללי ,לא לכם}.
אתם מדברים לא מניסיון אז תתאזרו בבקשה בסבלנות.
משה, ברור שמדברים שלא מניסיון. זו בדיוק הסיבה שמדברים.
אין כאן שום עניין של ביקורת. מנסים להבין. לעשות סיכום ביניים. מה רע בכך?
אין בכך להוריד פסיק מההערכה שיש לידע שלך ולסבלנות שלך אלא להיפך.