Re: אוכף מכור - שאלה לשחקן
ציטוט:
פורסם במקור על ידי omer
כמה תהיות,
1) בכתיבת האוכף נלקחה החלטה לכתוב הגנה צמודה יותר לפוט, בשל הנחת היסוד לשוק יורד בנוסף לסטיית התקן וטיפה טטה קיבלנו רווח משמעותי בשלב מוקדם של החודש, זה נחמד וקצת מכניס לאופוריה (יעד הרווח הושג אחרי שבוע) אבל תורם פחות מאשר התובנות של המה לעשות או לא לעשות במידה והשוק היה מתנהג שונה.נכון, לכן בפעם הבאה נפתח כמה אוכפים, על מנת ללמוד בלייב איך כל אחד מהם מתנהג באותו מצב שוק. עושה רושם שצריך להתחיל לחלק מטלות כאן
בנוסף לזה עוד מילה אחת - בחודש שעבר פתחתי בדיוק אותו אוכף עם אותן הגנות, מה לעשות שהסטייה היתה אותה סטייה (שכה אחיה) והשוק בחר להתנהג בערך אותו דבר, כשפניו למטה. מה שקרה הוא שבשלב מסוים לאחר שניזוקתי בגלל התיקון של רגל הקול החדשה שנכתבה והחלה להפסיד, הפוט הכתוב "פיצה" אותי והרידה בסטיות כשהחל השוק לעלות - החזירה לי כסף יפה
2) מכאן והלאה אם המדד ממשיך לרדת אני מניח שמבחינת האסטרטגיה ההמשך די ברור, המשך קידום רגל הקול, בכל הזזה נחזיר כסף לשוק (זאת הנקודה שעדיין מפריעה לי ובגללה אני מתנהל רק עם אוכף קטום בינתיים) אך במידה והמדד יתקן למעלה אולי נקבל נקודת יציאה טובה מהאסטרטגיה.נכון לחלוטין
3) מה שבאמת מעניין זה מה יקרה אם בתחילת השבוע השוק יתחיל לתקן למעלה, מה שצפוי שיקרה זה שרגל הקול שקודמה תתחיל להפסיד (מן הסתם), במידה וסטיית התקן תרד ההפסד צריך להתקזז טיפה, בנוסף ההפסד מרגל הפוט יפחת ככה שבגדול בעליות קלות הרווח פחות או יותר ישמר (את הטטה נרגיש רק בעוד שבוע וחצי בינתיים הוגא והגמא יתנו את הטון). נראה לי שהתייחסתי בדיוק לזה בסעיף הקודם
4) כרגע בגרף לפקיעה האסט' מוגנת 4.8 אחוז למעלה עד 1110, הכתיבות הגדולות מרוכזות באזור 1120 1130. אני מניח שככל שנתקרב ל1100 החששות יגברו כמו גם הפיקפוק בקידום רגל הקול (שהרי לפני הקידום היינו מוגנים עד 1120), כדי לא לתת לרגש להשפיע צריך תכנית עבודה גם למקרה כזה.
החודש עוד ארוך והכל יכול לקרות, אבל על סמך מפת הפוזיציות והסנטימנט הנוכחי אני מניח שבמידה והמדד עובר בצורה מובהקת את 1110 והנחות היסוד לא משתנות נקדם את רגל הפוט כדי להגדיל במעט את גבול הרווח (בציפייה לחזרה לירידות), במידה והמדד ימשיך לעלות נצטרך לשקול מה עושים בהתאם לפרמטרים השונים, מצב השוק והזמן לפקיעה שיצביעו על יחס הסיכון סיכוי.
5) שחקן צוטט מספר פעמים בימים אחרונים כמי שמסתייג מהאסרטגיה הזו בשל תוחלת לא מספקת לעומת אסטר' אחרות ואפשרויות התיקון המעטות שיש במידה והמדד בורח.
באותן פעמים הוזכר גם השימוש במרווחים קלנדריים לשם הגנה על האוכף, היתרון בהגנה בחודש הבא ברורה, השפעת הטטא על האופציות הקנויות נמוכה יחסית, בקיזוז השפעת הטטא שאר היווניות אמורות להתכנס גם לאופציות קנויות לחודש הבא מה שאמור לאפשר גמישות גדולה יותר בניהול, שווה לעלות את זה בהמשך.הייתי מאוד שמחה למצות את הדיון כאן בנושא האוכף, לבלוש אחר כל היוונניות המשתתפות בחגיגה, ולמצות איתן את הדין לפני שנפתח זירה חדשה
יצא לי ארוך, בטח איבדתי חצי מכםהשתדלתי להחזיק מעמד עד כאן....אוףףףףף זה היה קשה
סופ"ש נעים.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
ציטוט:
פורסם במקור על ידי omer
הייתי מאוד שמחה למצות את הדיון כאן בנושא האוכף, לבלוש אחר כל היוונניות המשתתפות בחגיגה, ולמצות איתן את הדין לפני שנפתח זירה חדשה
סופ"ש נעים.
איי ארגנטינה, ארגנטינה... :x .. טוב התפנה קצת זמן.. נחזור לדברים קצת יותר שמחים,
היווניות השובבות שנזנחות תדיר על ידנו אבל בעצם מספרות את כל הסיפור...
אני חושב שלפני שמחברים את כולן יחדיו לחגיגה צריך להפריד כוחות לרגע, יותר קל יהיה להסתכל על השוקת הקנויה בנפרד והאוכף בנפרד, אני אנסה את מזלי בשוקת, תיקונים והערות יתקבלו בברכה.
לגבי הגמא (שגיל כבר העלה בקצרה לפני כמה עמודים טובים) והשפעתה על השוקת.
גרף הגמא נראה כמו גרף פעמון גאוס סטנדרטי ששיאו מתקבל באופציות שנמצאות בכסף,
הגמא נהיית משמעותית יותר ככל שהזמן עובר (הפיק של הפעמון עולה) ופחות משמעותית כשהתנודתיות עולה.
גרף הגמא יכול להסביר את הסיבה לרווח שנוצר בשוקת הקנויה כאשר מתקבלת תנועה חדה לכיוון אחד, אם נשתמש בשוקת של ריקי, השוקת נכתבה כשהמדד היה 1090, המדד התחיל לרוץ למטה ולפי גרף הגמא התאוצה הולכת וגדלה כאשר אופציה מתקרבת לכסף - במקרה הזה עליית המחיר החדה של אופציית הפוט, מנגד לפי אותו הגרף ירידת הערך כאשר אופציה מתרחקת מהכסף (או התאוטה) היא מתונה יותר, מכאן אנו מקבלים רווח בשוקת קנויה למרות שלכאורה ירידת הערך באופציית הקול היתה אמורה להתקזז עם הרווח מאופציית הפוט.
אני מניח שהזזת השוקת נעשית על מנת שההשפעה המתוארת למעלה לא תפוג, כלומר מנסים להזיז את השוקת (לשמור אותה באזור הכסף) כ"הכנה" להמשך תנועה למטה או לכיוון היפוך תנועה וקבלת אפקט זהה.
עוד הערה קטנה, ממה שיצא לי לקרוא בספרות המקצועית (באנגלית בעיקר) ממליצים לבצע שוקת קנויה רק על אופציות שפקיעתן גדולה מחודש, וכאשר נכנסים לטווח החודש לשקול למכור.
כמובן שההתייחסות היתה לגמא בלבד בלי להתייחס לשאר החברות בחגיגה, אני אנסה פעם הבאה את מזלי איתן.
תודה עומר!
וכדי לחזק את דבריך ולעגן אותם במציאות הלכה למעשה - להלן נתוני הגמא שאספתי, מאז הקמת האוכף (הלוהט) שלי:
אכן, כמו שציינת, הגמא גדלה עם הגעת האופציה הקנויה לכסף (פוט 1060). באופציה הקנויה הנוספת, (קול 1130) השפעתה הלכה וירדה עם התרחקות המדד.
אבל - כמו שציינת, הגמא היא חלק מהחבורה. שאר היווניות עדיין ב"עוצר" ומחכות לגאולה.
Red
זוכרת את השיפוץ הראשון שהצעתי, זה שהעלית לזירוסם, אך לא המשכת איתו בתור Main, אז מחר בבוקר, אנסה לבצע שיפוץ נוסף - בהתאם למה שהשוק יאפשר לי.
[quote="גיל (רעננה)"]Red
זוכרת את השיפוץ הראשון שהצעתי, זה שהעלית לזירוסם, אך לא המשכת איתו בתור Main, אז מחר בבוקר, אנסה לבצע שיפוץ נוסף - בהתאם למה שהשוק יאפשר לי.
מכיוון שהשוק עולה, אין אפשרות לבצע את השיפוץ (טכנית אפשר, אך התמורה תהיה מזערית, ולא מצדיקה זאת), ולכן כרגע לא מבצע שום שיפוץ נוסף.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ריקי,
בנסיבות של השוק ופתיחת האוכף, הטיפול ברגל הפוט הוא טוב מאוד.
לא לגעת וזה מצויין.
בורכת בסבלנות וזה מאוד חשוב. :)
בתיקון הזה קבעת למעשה גם את נקודת היציאה שלך.
במידה והשוק מגיע ל- 1080 צריך לצאת, שם יהיה שיא הרווח ומבחנתך ככל שזה יהיה בשבוע האחרון וקרוב לפקיעה כך הרווח יהיה הגדול ביותר. 7 ימים לפקיעה בין 1065 ל- 1080 רווח של 750 ש"ח לפחות.
מקובל עלי.
שמי לב לו היית פותחת עם הגנות כפולות, דהינו כתובה ב- 1090 2 קנויים ב- 1030.
נראה לי שבפעם הבאה אפעל כך. הגנות כפולות במרחק של 5 סטרייקים בכפוף כמובן לתקבול. נראה לי שכך התיקון יותר נח וגם הטווח למעלה גבוה יותר (נותן עד 1122 במקום עד 1111 אצלי)
אז היו עומדות בפנייך שתי ברירות:
1. הקטנת סיכון ברגל הפוט על ידי מכירת 2 פוט 1030 ורכישת פוט 1060., היה מתקבל תקבול נוסף שהיה מעלה אותך מעל ל- 3K. וזאת מבלי שנוגעים ברגל הקול.
סימלצתי זאת. ביצעתי את התיקון לפי המחירים בזמן התיקון שלי (יום ה':11:30) מכירה של 2 1030 נותנת לי רווח של 1710 לשתיהן, אבל רכישת 1 1060 עולה לי 2920 - סהכ התקבול הינו 3200 (50 ש"ח יותר מאשר אצלי, שורה תחתונה: 300 ש"ח רווח - פחות מאשר עם התיקון אצלי, מה דעתך??)
http://www.optionline.co.il/Stg/He/Stg.html?stgID=18284
נכון, אבל זאת מבלי שהית צריכה לקרב את הכתיבה בצד הקולים. בנוסף ניתן היה להמשיך לטפל ברגל הקול ללא קשר
2. הגדלת פוטנציאל רווח על חשבון הקטנה של הסיכון-עקב הגדלת התקבול- רכישת פוט 1090 ומכירת 2 פוט 1060- נותרנו פתוחים ברגל הפוט 6K אבל קבלנו 1000 ש"ח נוספים.
בעצם מה שאתה מציע זה להשאר חשוף ברגל התחתונה?, לא בטוחה שהבנתי אותך
האפשרות הזאת משמעה להיות חשוף ברגל תחתונה אבל מצד שני להגדיל פוטנציאל רווח, לו הינו עושים את התיקון הזה נכון להיום הפוט 1060 היה נשחק כפול=רווח 1000 ש"ח לעומת זאת הפוט 1090 כיוון שהוא עמוק בכסף נשחק רק ב- 400 ש"ח. הדרך הזו מכפילה את השחיקה, כיוון שיש שתי כתיבות והם בכסף, לעומת כתיבה אחת שהיא עמוק יותר בכסף.
כל זאת מבלי שנגענו ברגל הקול שם ניתן להוסיף כתיבה החל מקול 1140 ומטה מבלי לקרב את הרגל הראשית ב- 1090. אומנם מגדיל בטחונות בצד הקול אבל עדיין המדד צריך לעבור דרך גבעת הרווח המצויה בעליה של המדד.
ריקי בהצלחה.
תודה, אתה שותף לה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ריקי,
2. הגדלת פוטנציאל רווח על חשבון הקטנה של הסיכון-עקב הגדלת התקבול- רכישת פוט 1090 ומכירת 2 פוט 1060- נותרנו פתוחים ברגל הפוט 6K אבל קבלנו 1000 ש"ח נוספים.
בעצם מה שאתה מציע זה להשאר חשוף ברגל התחתונה?, לא בטוחה שהבנתי אותך
האפשרות הזאת משמעה להיות חשוף ברגל תחתונה אבל מצד שני להגדיל פוטנציאל רווח, לו הינו עושים את התיקון הזה נכון להיום הפוט 1060 היה נשחק כפול=רווח 1000 ש"ח לעומת זאת הפוט 1090 כיוון שהוא עמוק בכסף נשחק רק ב- 400 ש"ח. הדרך הזו מכפילה את השחיקה, כיוון שיש שתי כתיבות והם בכסף, לעומת כתיבה אחת שהיא עמוק יותר בכסף.
הולכת לבצע את התיקון - כאילו ביצענו אותו ביום ה' לפי המחירים בשעה 11:30 - מקביל לתיקון שלי-
אחרי התיקון שלך צ"ל בתיק :קול 1090 ו-1130 - לא נגענו. פוט: יחידה אחת כתובה של 1060 (כי היתה לנו הגנה אחת וכי רכשנו חזרה 1090)
http://www.optionline.co.il/Stg/He/Stg.html?stgID=18284-
האם התיקון נכון?
כל זאת מבלי שנגענו ברגל הקול שם ניתן להוסיף כתיבה החל מקול 1140 ומטה מבלי לקרב את הרגל הראשית ב- 1090. אומנם מגדיל בטחונות בצד הקול אבל עדיין המדד צריך לעבור דרך גבעת הרווח המצויה בעליה של המדד.
ריקי בהצלחה.
תודה, אתה שותף לה.
"נותרנו פתוחים ברגל הפוט 6K"
איך? אם מה שריקי הבינה זה נכון - אז קנינו את פ1090, מכרנו פעמיים פ1060 - משמע יש יח' אחת פ1060 כתובה חשוף. בטחונות של היחידה הזו = 12K~.
אלא אם כן לא הבנתי נכון ומה ש SUN מתכוון הוא אם מלכתחילה היה כתוב פ1090 עם שתי הגנות פ1030 - אז המצב הנוכחי לאחר התיקון היה 2 פ1060 כתובים + 2 פ1030 קנויים, וזה אכן נותן 6K בטחונות.
עידכון:
מצב האוכף (הלוהט) שלי 4/7/10
אין שינוי מבחינת פוזיציה
(קול 1080 כתוב ו-1120 הגנה; פוט 1090 כתוב ו-1060 הגנה).
רווח 383 ש"ח
תשואה 45% על בטחונות בסך 850 ש"ח.
המדד לא מראה כיוון ברור כרגע, לכן ניתן לתטא לעשות את שלה (לפחות בצד הקול היא עובדת יפה, בצד הפוט אני מזהה אבטלה סמויה).
SUN99 : לא הבנו את הרעיון שלך. סתכל למעלה. תוכל להסביר?
ציטוט:
הי הראל,
צץ לי רעיון.
מאחר ואתה למוד ניסיון עם גרף הרגישויות של הזירוסאם - מה דעתך לנתח את האוכף (הלוהט) שלי בזירוסאם ולומר לנו מה אתה למד מכך.
כך כולנו ניתרם - ונבין את התרומה של הגרף הזה.
http://www.zerosum.co.il/Users/1226/Positions/Show/5151
המון תודה
(כפי שאתה רואה..לא הותרתי לך ממש ברירות
(את התובנות שלך - תכתוב בבקשה בשירשור על האוכף)
תודה רבה!
אני הייתי שוקל לקרב הגנה של ה CALL, אולי ע"י סבסוד של מכירת CALL-ים גבוהים יותר.
מעבר לכך, בפן המיקסומי רווח שלך, יש מקום לדעתי להרים גבעה בחלק התחתון של הגרף. נניח ב 1050 תוך כדי לקיחת סיכון בירידות (נניח רכישה של P1060, מכירת 3 P1040 וכדומה)
הצלחות מרובות גם לך :-)