Re: שוקת רחבה מאי - דיונים ופרשנויות
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
דמי כיס, כיצד אתה כתוב בפוטים? 1040 בלי הגנות? מה ניצול הבטחונות?
אני אכן ב 1040. מוגן ברוב הכמות עם 1000.
הרבה מחשבה השקעתי במה שיש לעשות ביום ראשון. האפשרויות שחשבתי עליהן הן:
1) לסגור לגמרי את הצד התחתון. אנחנו אומרים, שוק משוגע, לא רוצה להיות בפנים. מפסידים קצת. מה לעשות. נרוויח את זה במקום אחר.
2) לסגור את המכירות. להשאיר את ההגנה. הופכים למעשה למהמרים על כיוון באופן מוחלט. כי אם המגמה תתהפך יצאנו פארש פעמיים. גם הפסדנו כשסגרנו את המכירות, וגם נפסיד עם ההגנה.
3) לסגור את המכירות, ולחכות. אם יש ירידות, אז ההגנות מרוויחות בנתיים. וכשמרגישים שירד מספיק, קונים בחזרה אופציה יותר נמוכה באותו המחיר. למעשה עושים ככה הזזה למטה, כאשר התשלום הוא בלקיחת סיכון שאולי בדיוק אחרי שנסגור המגמה תתהפך.
4) להזיז כלפי מטה עם הכפלות. מרוויחים עוד ספייס, אבל אם השוק ממשיך להשתגע, אז רק דחינו את הקץ.
5) להזיז כלפי מטה ללא הכפלות. המשמעות היא חיתוך חלקי החוצה. אם השוק ממשיך להשתגע למטה, הכאב פשוט מגיע בחלקים.
6) לקנות פוטים על הסטרייק, באותו ערך כספי שיש לרגל התחתונה. מכאן והלאה, אם יש ירידות, הפוטים על הסטרייק יתנו יותר רווח מאשר ההפסד מהרגל. אם יהיו עליות (יחסית לרגע הקניה), הפוטים יתחילו לאכול את התקבול שקיבלנו. זאת אומרת שאם קנינו בשיא הפאניקה, נדפקנו.
7) לקנות שקתות על הסטרייק. צריך לקנות הרבה יותר שקתות. מגדילים את החשיפה לירידה בסטיית התקן ולשחיקה. אבל אולי אפשר לקנות שקתות יוני.
בקיצור, אלו האופציות שאני רואה. אפשר בהחלט לשלב בניהן. אני למשל יכול לסגור את החלק שיש לי ב 1040 שאינו מוגן, ובמקביל לקנות כמה שקתות. וכאשר אני מרגיש שהיו מספיק ירידות, אני מוכר בחזרה יותר נמוך אבל באותו המחיר.
לאחר שסקרתי את האפשרויות שעומדות בפנינו, אגיד את דעתי על השוק. מדובר כרגע בפאניקה טהורה. שום דבר לא השתנה מאז שבוע שעבר. השוק ירד כי הוא היה גבוה מאד. והבעיה עם פאניקה, שהיא יכולה להחליף כיוון מאד מהר. ולפי זה שיטת קניית השקתות נראית לי הדבר הכי מתאים. יכול להיות משולבת עם סגירה חלקית + הזזה חלקית ל 1020.
דמי כיס, כנראה שפתרון משולב הוא הנכון בשלב זה, לצמצם רגלים, חלק להרחיק, ולקנות הגנות מעל לשוקת הכתובה, השאלה כמה מזה נממן ממכירת קולים וכמה נצטרך להתקרב בצד הקולים, כמו שאמרת פניקה יכולה להתחלף במהירות, במיוחד שנעמוד בתיקון של עשרה אחוז לפחות מי 1240 ואז יתכן ויהיו כאלה שיראו בזה הזדמנות קנייה והמגמה תתהפך.
די ברור כי הכוחות העולמים חזק כנגד הירידות , "אפילו ספרד מלווה כסף ליוון",חוקרים ספקולנטים, מבטלים עסקאות, ואפילו התוצאות יוצאות טובות.
דמי כיס וחברים שלום,
אני במצב דומה. מה שצפוי כרגע ביום ראשון פתיחה סביב 1192 ועליה חדה ביותר בסטיות התקן! וזה קצת יקשה על כדאיות ביצוע השקתות וחלק מהאופציות שציינת.
1. כיצד עושים גלגול לאחור במצב שכזה?- לדעתי זה לא אופציה סבירה, בגלל הסטיות הגדולות , גלגול לאחור יהיה כרוך בהכפלת הכמויות במכפיל שי גבוה, מה שיעלה את הסיכון ואת רמת הבטחונות באופן לא כ"כ סביר.
2. יש אפשרות לכתוב CALL 1190 או 1200 עם הגנה 3-4 סטרייקים למעלה- הפרמיות שנקבל ענקיות, אם השוק יירד זה יעבוד לטובתנו ואם השוק יעלה אז סטיית התקן תרד ושחיקת הזמן תעשה את שלה כך שלא נפסיד מכך.
3. יש אפשרות לקנות פוטים רחוקים על 1150 במחצית מהכמות הכתובה בחשיפה-פוטים רחוקים כאלה
בירידות - ירוויחו ויפצו על ההפסדים בשוקת הכתובה.
בדשדוש- לא ישחקו וכתיבות השוקת בינתיים יישחקו.
בעליות -הפוטים הקנויים יפסידו אך השוקת הרחבה תרוויח.
ניתן לשלב אופציה 2 עם אופציה 3
מה דעתכם?
שבוע טוב
מאיר טל
איך אפשר לעשות ומה דעתכם על גלגול לחודש הבא?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי מאיר טל
דמי כיס וחברים שלום,
אני במצב דומה. מה שצפוי כרגע ביום ראשון פתיחה סביב 1192 ועליה חדה ביותר בסטיות התקן! וזה קצת יקשה על כדאיות ביצוע השקתות וחלק מהאופציות שציינת.
1. כיצד עושים גלגול לאחור במצב שכזה?- לדעתי זה לא אופציה סבירה, בגלל הסטיות הגדולות , גלגול לאחור יהיה כרוך בהכפלת הכמויות במכפיל שי גבוה, מה שיעלה את הסיכון ואת רמת הבטחונות באופן לא כ"כ סביר.
2. יש אפשרות לכתוב CALL 1190 או 1200 עם הגנה 3-4 סטרייקים למעלה- הפרמיות שנקבל ענקיות, אם השוק יירד זה יעבוד לטובתנו ואם השוק יעלה אז סטיית התקן תרד ושחיקת הזמן תעשה את שלה כך שלא נפסיד מכך.
3. יש אפשרות לקנות פוטים רחוקים על 1150 במחצית מהכמות הכתובה בחשיפה-פוטים רחוקים כאלה
בירידות - ירוויחו ויפצו על ההפסדים בשוקת הכתובה.
בדשדוש- לא ישחקו וכתיבות השוקת בינתיים יישחקו.
בעליות -הפוטים הקנויים יפסידו אך השוקת הרחבה תרוויח.
ניתן לשלב אופציה 2 עם אופציה 3
מה דעתכם?
שבוע טוב
מאיר טל
מאיר בוקר טוב,
המצב שלי הוא כזה, יש לי הגנות פוטים 1090, פוטים מכורים 1060/1050 הגנות 1040, ועוד רבע רגל כתוב 1030, הגנות 1020.
נקודת האיזון שלי 1050. פקיעה ב- 1040 משלם 40 אחוז מבטחונות.
בוא ננתח את מה שאתה מציע:
קניית פוט עמוק בכסף, מכירת קולים על הסטרייק, משמע נהפוך את השוקת הכתובה לקניית חוזה לירידות. מכירת הקולים תממן רכישת הפוטים.
ובעצם אם השוק יתהפך, תהיה לך אותה הבעיה בצד הקולים, אבל עם עליות קל יותר להסתדר, כיוון שמרכיב הסטיה ירד משמעותית.
אני חושב כך, אם המדד אכן ירד ויתיצב סביב 1100-1090, לדעתי זה ישנה את המצב בצורה כזו שנצטרך לנהל את זה בדרך שונה מאשר "כללי שחקן לשוקת רחבה".
בהנחת מוצא כזו הסביבה תשתנה באופן מהותי,אז הכפלות = הגדלת הסיכון בשוק תנודתי, (לא בא לי לשלם בפוטים כאשר אני אישית ממתין מיולי לתיקון אגרסבי).
הדרך שאתה מציע , תחייב אותנו להמשיך עם זה "עד הסוף".
כי יהיה לנו שיווי משקל חדש בין פוטים עמוקים בכסף(שמשלמים עליהם מינימום על סטיה-בקניה), לעומת פוטים כתובים שאמורים להישחק(המרווחים של השוקת המכורה).
אתה בכל מקרה תצטרך שהפקיעה תהיה מעל השוקת הכתובה, אחרת תשלם ובגדול.
קולים כתובים על הסטרייק החדש שיווצר בסטיה גדולה אכן יתנו לנו הכנסה לשם המשך שיפוצים.
אבל עדיין ישנו לנו את נקודת האיזון באופן
חד
כלפי מטה. ובמקרה של תיקון אלים כלפי מעלה תיווצר לנו בעיה הפוכה בקולים, כאשר אתה מניח שיהיה יותר קל לנהל מאשר תנודה חדה כלפי מטה.
נתונים נוספים: מנהיגים פולטים
פועלים
אך ורק תחת איום, האזרחים מוכנים לקבל את מה שצריך לעשות רק לאחר שנצרב להם פחד בתודעה.
ממשיכות לזרום לשווקים כול הזמן ידיעות "טובות". האחרונה שבהם זה התאגדות נגד לכל הספקולנטים כנגד מדינות...
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 6&fid=1225
היתרון במסחר ביום א', זה שיש לכולם זמן לעכל את המשמעויות ולספוג את החדשות הטובות שמאזנות את הרעות.... :d
לדעתי יש מספיק זמן עוד החודש לשיפוצים ותיקונים.
הייתי מאד שמח אם שחקן היה נותן את דעתו כיצד לשפץ את השוקת הרחבה בתנאים החדשים שנוצרו !
מאיר טל
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
איך אפשר לעשות ומה דעתכם על גלגול לחודש הבא?
גם אני במתלבטים, כתוב 1040 מוגן 1020 בניצול מלא של הבטחונות בצד הזה.
ירידה ל1040 משמע 9.6% נפילה. אין נביא בעירו ועם זאת קשה לי לראות אותנו יורדים ככ נמוך בזמן כל כך קצר. נראה לי שלא נראה כל יום בשבוע הקרוב ירידות של 2-4% ברציפות.
אני מתכוון לסגור חלק מהרגל בראשון, אולי רק לעבור מ1040 ל1030 ולהמתין.
אם נגזר עלי לא להרוויח החודש (ואף, שומו שמיים, להפסיד כמה מאות שח) - אני מעדיף לקחת את הסיכון ולקבל עלי את ההפסד בשלב מאוחר יותר של החודש ולא 3 שבועות לפני הפקיעה, כשכלום עוד לא ברור.
מה שכן הייתי רוצה לבדוק מתי המוסדיים מחליטים להכנס לשוק. הם הרי יצאו כבר בסביבות 1100 וישבו בצד מאז. (איך עושים זאת? איך יודעים כשהמוסדיים נכנסים חזרה?)
בין אם לא נרוויח ואף נפסיד החודש - טוב מאוד! אני חושב שרובנו לא פעלו בתחום הנגזרים בזמן הנפילות של 2008 ואיזו הזדמנות זו בשבילנו ללמוד איך עובדים עם שקתות בתקופה של תיקון אלים, סטיות קופצות וחוסר וודאות מוחלט.
מה שבטוח - כשנסכם את החודש הזה, נשתף לקחים ונחכים הרבה יותר מהחודשים האחרונים. מסתמן לי שעם הבנה בסיסית+ בנגזרים - בחודשים רגועים זו לא חוכמה גדולה לקחת 2-5%. ה catch הוא בחודשים כמו הנוכחי.
אני מציע לחברים לשבת החודש על הגדר.
שכר הלימוד עלול להיות גבוהה מאד.
אני נתקעתי בצד הפוטים עם כתיבות חשופות של 1060 עם ניצול מקסימלי של בטחונות....
יש למישהו הצעות לתיקון?
בתודה מראש!
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
אני נתקעתי בצד הפוטים עם כתיבות חשופות של 1060 עם ניצול מקסימלי של בטחונות....
יש למישהו הצעות לתיקון?
בתודה מראש!
דן, במידה והמדד ייתיצב על 1100, הסטיות יהיו בשמיים ונראה לי כי במצב כזה הכיוון שלך צריך להיות ההצעה של מאיר רכישת פוטים עמוק בכסף , מימון על ידי מכירת קולים קרובים לכסף עם הגנות.
אבל אתה צריך לתכנן זאת מראש, ניתן באתר zeerosum
על הבוקר במידה ויש לך מצוקת בטחונות כדאי לקנות פוטים רחוקים בכסף להגנות.
במידה ולא כצעקתה, כדאי לזוז אחורה וליצור הגנות, לא היתי מכפיל כדי לא להגדיל את הסיכון.
בהצלחה