שלום לכולם,
שחקן כתב "כתבתי בתקבול 100 ש"ח שווי האופציה 240 ש"ח ולא בצעתי קירוב מוקדם - אסגור 1260 ואכתוב 1280."
האם הכוונה בשווי 240 למה שעולה לסגור את הפוזיציה או למחיר קניה של האופציה הכתובה בלבד?
תודה.
דורון
Printable View
שלום לכולם,
שחקן כתב "כתבתי בתקבול 100 ש"ח שווי האופציה 240 ש"ח ולא בצעתי קירוב מוקדם - אסגור 1260 ואכתוב 1280."
האם הכוונה בשווי 240 למה שעולה לסגור את הפוזיציה או למחיר קניה של האופציה הכתובה בלבד?
תודה.
דורון
זה לא ממש משנה.
אם אתה מסתכל על הפרשים, אז תמשיך להסתכל על הפרשים. ואם אתה מסתכל על מחיר האופציה שמכרת, אז תמשיך להסתכל שם. הדברים זזים פחות או יותר באותה פרופורציה כאשר אתה במרחק סטרייק אחד.
תודה אופיר אבל יש לי בכל זאת בעיה עם זה:
אם קניתי הגנה ב-100 ומכרתי סטרייק מעליו ב-200 (מספרים נוחים רק לצורך הדוגמה), אז התקבול הוא 100 ש"ח כמו בדוגמה של שחקן.
בכל זאת נשאלת השאלה מתי לבצע תיקון:
האם כשמחיר האופ' הכתובה עלה ל-440 (פער 240 ממחיר הכתיבה וכ-3.5% במדד) והקנויה בערך ב-280 שאז סגירה עולה לי כ-160 ש"ח, או כשמחיר הסגירה מגיע ל-240 ש"ח - יש פה פער של 80 ש"ח לזוג מה שמאד משפיע על הכמות של הרגל המתוקנת.
קרא עוד פעם את דיברי שחקן ותראה שהוא מדבר על הכתיבה!! כלומר מחיר האופציה הכתובה שווה כעת פי שניים מהמחיר בה היא נקנתה.
היי ,
שחקן התייחס לאופציה הכתובה בלבד ( ולא לשינוי במרווח עצמו ) , כלומר אם האופציה הכתובה בצד המפסיד הייתה 200 ש"ח בתחילה ( בדוגמא של dcolton ) , הרי שבכדי להרחיק אותה צריך :
1. שהאופציה הכתובה תתיקר לפחות ב 100% - כלומר תעלה לפחות 400 ש"ח .
2. שזה יהיה לאחר ניכוי של קירוב הרגל ( שאותה אנו בוחנים ) במידה והספקנו כבר לבצע כזו , דוג' קיבלנו X ש"ח מקירוב רגל ה Call במהלך קודם , אך עכשיו המדד עלה ועימו עלה מחירה של ה Call ועומד כעת מעל ל 400 ש"ח , אנו נרחיק רק במידה ומחירה של ה Call נמצא כעת לפחות על 400+X ש"ח .
3. במידה וזה יותר מ - ...( יש המשך מפורט יותר ששחקן ציין שם )
לשים לב ! שכל המדובר הוא רק במידה והזמן לפקיעה גבוה מ 21 יום , במידה וזה פחות הנוסחה צריכה להשתנות מעט עקב תאוצת היווניות ( אני מעריך ששחקן יתייחס לכך בהמשך החודש ).
לפי דעתי יש לך טעות בסעיף 2.ציטוט:
פורסם במקור על ידי doron820
הניקוי של קירוב רגל מרויחה רלונטי אך ורק אם הוא בוצע לאותה רגל.
זה לפחות מה שאני הבנתי.
שאלה טובה שגם אני שואל את עצמי עוד מדיוני השוקת של דמי כיס בחודש שעבר.ציטוט:
פורסם במקור על ידי דג המזל
אני מניח שבהינתן והמדד דישדש במשך כל החודש אז התשובה חיובית וכך אפשר להרוויח מאפקט התטא 10% בחודש בלי פעולות (ועמלות, וזמן מול המחשב) מיוחדות.
אם אני לא טועה, מישהוא גם העלה סטטיסטיקה, שהיסטורית רוב השנים המדד בסה"כ מדשדש.
השאלה שלי היא, שזה נשמע "to good to be true" להרוויח כך...לא? :?:
או שזה הכוונה "היופי של השוקת" וה "לחם והחמאה של השחקנים" כמו שיוסי אומר בקורס?
כך גם אני הבנתי. לגבי מה ששחקן התייחס עד עכשיו הוא לא "ערבב" חישובים בין הרגליים.ציטוט:
פורסם במקור על ידי erezk
לא הבנתי כמה דברים, אשמח להבהרות :
1. שחקן כתב - "מכיוון שהתטא היא כשליש עד מחצית מהווגא הרי שעליה ל-25 מתקזזת עד יום ראשון הבא. האם התכוון לעלייה בס.ת. (של הקרובות לכסף) ל-25? מישהוא יכול להסביר את הרעיון? (האם התכוון שהתטא תהה שקולה לעלייה בס.ת. רק כעבור שבוע?)
2. שחקן החל לתאר מה עושים בתנודה חדה. השאלה עד כמה אנחנו קרובים - ואז מתוארים מצבים שונים. "אם שווי האופציה הכתובה הוכפל......
מישהוא יכול להסביר? (הניסוח שם לא ברור לי)
תודה רבה
עוד שאלה,
לא הבנתי מה המטרה בהזזת הרגל האחרונה. מראש אמרת שחקן לא להתעקש על המחיר העיקר הלימוד אבל בכל זאת לרובינו הקידום הניב שקלים בודדים או כלום, וזאת במחיר של עלייה בסיכון והתקדמות לעבר המדד.
לא הבנתי מדוע ביצענו זאת, האם לא כדאי היה להמתין אפילו עד תום שבוע הבא (בגלל שזה חודש ארוך ובגלל שהשפעת היווניות נמוכה, לפחות היינו מרווחים עוד תטא....ומקדמים כשיש ערך ממשי לקידום...???? :?:
אשמח להבהרות - חשוב מאוד להבין בשלב זה
תודה ושבת שלום