-
יפה R.
סיכום נחמד מאוד.
אני אישית לא מאמין בפוטנציאל כללי בסאני. יתכן ומי שיקנה ירוויח ויתכן אפילו ירוויח בגדול. אני לא חושב שתחת הנתונים הנוכחים זה יכל להחשב "השקעה"
לעומת זאת סקיילקס ההערכה שלי היא שפרטנר תתאושש קמע ולכן בסהכ האגחים ישלמו. האם כל הסדרות ישלמו הכל? כאן נראה לי שדווקא לא. שוב זו תחושת בטן, נראה לי שכך או אחרת ינסו לגלגל חלק מההפסדים של החברה לבעלי החוב.
עם זאת, אני מושקע בסקיילקס מכרתי לפני כמה זמן אגח ד' וקניתי א'. חוץ מזה אני מחזקי גם פחות מאגח ח'.
-
tby hey how r u
תודה שענית לי
איזה שם יש לך...............
אגב אני קוראת את הניתוחים שלך בהתעניינות רבה
כיפ לראות אותך כאן
אני מחכה לכלם שיכתבו כאן ......
הפרום חי ותוסס
תודה לכלם
R
-
אודי:
אם כל האהבה שלי לדמויות שאותן הזכרת. אתה לדעתי טועה, או לכל הפחות ממש מגזים.
צריך להפריד בין שני דברים.
אחד הוא המושג של חברה בע"מ, לי לפחות לעת עתה ברור כי ההגנה של מפני נושים מחזיקי המניות מפני הנושים הכרחית לקיום שוק מודרני. זה אומר שאם החברה השקיעה במקומות קיקיוניים ובנתה על זה שלחזירים יהיו כנפיים. אז כן בעלי האגח גם צריכים להפסיד. הרי לא יתכן שכל האגחים תמיד ישלמו הכל ובזמן, אחרת הכל היה נסחר כמו אגח ממשלתי (כאילו שממשלות משלמות בזמן ובכלל...)
השני הוא נורמות קלוקלות, פושעות הרבה פעמים בשוק ההון בארץ וגם בעולם. המבנה של הפיקוח, החל מהפיקוח על שוק ההון וכלה בדירקטורים הוא שערוריה שאין כדוגמתה. את הדירקטורים ה"חיצוניים לא מענין כקליפת השום דאשקד להגן על החברה, או על המשקעים הקטנים " (אולי יש כמה צדיקים בסדום אבל לא היתי מהמר על זה). מה שמענין אותם זה הארנק, הגוב הבא והארנק, ואיך לשים את לשונם במקום שנמצא בין הלחי השמאלית והימנית של בעל השליטה (ולא אני למתכוון ללחי של הפנים). אני מקווה שילדים לא קוראים את זה. וכאן עדין לא הזכרתי את גילוי העריות הפיננסי רגולטרי שנוצר עקב אמאמא של אי הפרדה בין תאגידים ראלים לפיננסים: עובדים נאמנים של תשובה ודנקנר מימנו מכספי הפנסיה שלנו הרפתקאות לדנקנר ותשובה (בהתאמה בעקיפין ומכל הכיוונים).
חוקים להפרדה בין ראלי לפיננסי. לדירקטורים חיצונים רבים יותר ועם שיניים. לאחריות אישית של דירקטורים. לאחריות אישית של נושאי משרה (במקרי קיצון). על זה צריך להלחם (אחח חבל שהמחאה החברתית בוזבזה על גנים בחינם ולא על דברים חשובים)
וכי יצא לי כהרגלי ארוך, אסיים ואגיד שלא כל תיקון כושל/שכשל אותו דבר הוא:
לבייב נתן כסף טוב לחברה והחזיר מאות מיליונים, לפי זכרוני הרבה מעבר לדיבידנדים ששילם.
תשובה, תשובה עם הכבוד של תשובה שכולם בנו עליו (וגם אני לצערי קצת) נתן תכלס צינור. אולי הוא שילם קצת. אבל המשכורות של אליק ורכישות בעלי עניין... צינור.
נוחי, עוד נראה. בנתיים למרות שהוא נראה כמו חתול מדושן עונג שאכל את כל השמנת ׁ(של כולם), נראה שהוא יותר צדיק מתשובה בטוח ויתכן שלא פחות מלבייב
נראה,
נ.ב.
ואו יצא ארוך ממה שציפית
-
שלום ELADE,
אני באמת לא יודע איך להתחיל וכמה לענות לך כי הנושא רחב מאד והיריעה קצרה. אולי בהזדמנות על כוס קפה.
התגובה שלך נוגעת בשורשי הקפיטליזם החזירי וההרס שהוא מביא לעולמנו הקטן. לפחות לטעמי.
יחד עם זאת, יתכן בהחלט כי אני טועה ואולי מגזים.
אני מבין בהחלט את מושג בע"מ ואת כל המשמעויות שלו. אבל פה אנחנו נתקלים בתופעות ייחודיות שלא זוכות למענה הולם.
קח לדוגמא את בן-חוב - מינף את עצמו עד טירוף (ברשותך, נעזוב כרגע את הבנקים והמוסדיים), קטף שכר ובונוסים נאים ועומד לאבד את הממלכה/פירמידה ההזויה שבנה לו.
האם מגיע לו פיצוי על "מכירת סקיילקס" ?? מחזיקי האג"ח יעברו תספורת והוא יוצא עם כסף ?? השתגענו או מה.....
ומה עם תשובה - תקרא מה השופטת אלשייך כתבה עליו ועל תהליך הפרדת דלקן מקבוצת דלק, בבחינת "גבעול שנבל מתוך עץ מפואר" או משהו דומה.
בע"מ בע"מ, אבל מה היה קורא לאדון אם היה נותן/מבטיח קצת ממה שעומד ליזול לו מכל החורים עוד רגע קט. איך אמר וצדק ידידנו LEMBO - להלאים הכל !!!
ומה עם גורביץ מארזים - במקום להזרים כסף לחברה, מצא לו הבחור זמן להתעסק בניסיון לקניית שלדים (אולטרא) ולשם כך העמיד אפילו סכומים לא קטנים. ולא אמרנו מילה על המטוס הפרטי....ביזיון.
ומה עם גרינפלד ושותפו מקרדן - אלופי השכר בשוק ההון לאורך שנים, רוקנו את הקופה לחלוטין עם הקניות החוזרות האסטרונומיות שלהם. האם הם שקלו להחזיר כמה גרושים מהימים העליזים ?
וכך הלאה וכך הלאה.
ELADE, מסכים איתך לגבי הנורמות וההפרדה בין ריאלי לפיננסי. עם זאת, אינני מפריד בין הדברים. הכל משולב ואמור לעבוד בצורה הרמונית (עד כמה שניתן). קצת אוטופי.
בברכה,
אודי
-
סוף סוף תחילת פעילות אקטיבית של סקיילקס להורדת חוב -
הכוונה לגייס 500 מש"ח מובטחים במניות פרטנר / תפוז (כאשר פעילות סמסונג תעבור אליה) - 120% בטוחות עם מנגנון התאמה לעליה / ירידה בערך בטוחות
הגיוס יהיה בהנפקה פרטית עפ"י התנאים של אגח ו', ובאפשרות להמרה לאגח ו' כשהכוונה לרשום למסחר .
התמורה מהגיוס תופקד בחשבון מיוחד שייועד לשרות חוב החברה - תשלומים שוטפים / רכישת אגח בשוק
אם אכן יצליחו לגייס ב -4.5% ריבית ולקנות אגח ארוך ב - 40%-50% הנחה זה ישפר מאוד את מצב החברה
-
למה שמשהו יקנה אג"ח בתשואה של 4.5% כאשר הוא יכול לקנות אג"ח נושא 40-50%???
-
בגלל הבטחונות.
יחד עם זאת, אינני חושב שבהצעה יש מספיק בטחונות על מנת לפתות את המשקיעים. ימים יגידו.
-
שלום לכולם,
קראתי סקירה היום ואשמח לשתף אתכם בה.
הסקירה נגעה בפירמידה של בן דב. כמו TBY היא טענה שפרטנר נסחרת מתחת ל"שווי הראוי" שלה. הם טענו כי האג"חים הקצרים נמצאים מאוד קרוב לכסף (כמו שנטען גם כאן בפורום).
מה שהיה מעניין היה דווקא החלק שדן באג"חים הארוכים. הם טענו כי הם פחות ראויים להשקעה. הסיבה לכך היא מחירם של האג"חים של סאני. אם סקיילקס תצליח לשרת את החוב שלה יש סיכוי טוב
שהיא תצליח ע"י שיעבודים של מניות פרטנר שישתחררו מהאג"חים הקצרים לגייס חוב חדש ולהעלות סכום כסף מספק עבור סאני. הצעה מעניינת נוספת שהם העלו למי שמאמין בשרידותה של הפרימידה ותשלום של האג"חים הארוכים
היא השקעה במנייה של סקיילקס. סקיילקס נסחרת היום לפי שווי שוק של פחות מ-100 מיליון ש"ח כאשר כיום היא מחזיקה בנכס שלפי שווי הערכה שמרני מאוד (לפי החישובים שיצא לי הם מציינים שווי נמוך מהשווי הסחיר היום שלדעתם נמוך מדי) של 1.3 מיליארד ש"ח. במידה וסקיילקס תשרוד את המשבר ותצליח לשרת את החוב פוטנציאל הרווח הוא עצום.
אני אישית מחזיק רק באג"חים הקצרים של סקיילקס, לדעתי הסיכון באג"חים ארוכים של סקיילקס/ סאני/ מניית סקיילקס הוא גבוה ואני אישית לא רוכש אותם, אך לדעתי הסיכון בסאני ומניית סקיילקס הוא גבוה מעט יותר מהארוכות ופוטנציאל הרווח הוא פשוט עצום.
לידיעתכם
-
עוד מידע על הנפקת האגח -
הריבית הצפויה 7%
ייעוד ההנפקה -
לפי המקורבים לעסקה, בן דב מתכנן להשתמש בכספי ההנפקה כדי לרכוש את איגרות החוב הקצרות של סקיילקס. כך הוא ישחרר מהם את מניות פרטנר המשועבדות להן, והחוב של סקיילקס יתארך. ואולם שעבודים אלו אינם ניתנים לשחרור, אלא לאחר שכל החוב כבר שולם.
הדילמה של סדרות האגח (נראה לי לא רלבנטי - אם נותנים לאלביט הדמיה ללכת לשוק אפור כדי להמר על התאוששות,) -
אותן סדרות אג"ח ארוכות שאין להן שעבודים מוצאות עצמן במצב מורכב. שכן אילו סקיילקס היתה נקלעת להסדר חוב הם היו מתחלקים מהתמורה של 16.6% מהמניות החופשיות של פרטנר. עכשיו אותן מניות משועבדות לאג"ח החדשות, כך שמצבם הורע.
לסיכום -
אם הגיוס יצליח, תוכל סקיילקס לפרוע בסוף דצמבר 180 מיליון שקל למחזיקי האג"ח מסדרות ב' ו-ג' הקצרות, מתוך כך 110 מיליון שקל מסדרה ג', וגם לשמור על חלק מהמזומנים בקופה. במצב כזה מצבן של שתי הסדרות האלו משתפר, שכן שווי הבטוחות שיישאר בידיהם יכסה את מלוא החוב.
http://www.themarker.com/polopoly_fs.../109271259.jpg http://www.themarker.com/images/icons/icon_enlarge.png
ההנפקה המתוכננת של סקיילקס
ואולם אם בן דב לא יצליח לרכוש את כל האג"ח הקצרות הוא ימצא עצמו במצב שבו כל מניות פרטנר משועבדות, והוא לא יוכל למכור (כפי שתיכנן בעבר) את אחזקתו לאיל ההון חיים סבן.
והסיפור היומי -
בנוסף, אותם מקורבים הוסיפו כי אם עסקת סבן לא תצא לפועל, לחברה יש אינדיקציות מקרן גידור אמריקאית אחת לפחות כי תעמיד לסקיילקס הלוואה במאות מיליוני דולרים בריביות דו-ספרתיות תמורת שעבוד מלוא הנכסים שלה לפי יחס LTV (חוב לשווי בטוחה) של כ-120%-130%
-
kelazar
ההשקעה במניות סקיילקס נראית לי הזויה. מה זה משנה כמה שווה הנכס שבו הם מחזיקים אם יש להם חובות יותר גבוהים מערך הנכס.
שיש לך אגח בתשואה 30% מגלם רווח הון של 120%~ אז זה נראה לי קצת טיפשי להיות במניה.
אבל מי שרוצה להמר שיהיה לו לבריאות. ממש.