Re: למה החלטתי ללכת על זהב
שבת שלום.
סאן - לכל שחקן יש מחיר בו הוא מוכן למכור. כך המחיר מטפס עד ששחקן אחד מחזיק 90% מהסחורה.
אני עוד חושב על "המהלך הבא" שלך ואעלה בזמן הקרוב את מחשבותיי.
ססי - עוד לגבי המשחק המכור, מציע לעיין בלינק הבא ובסרטון המופיע בו. נראה שיש יציאה של כספים מקרנות הנאמנות בארה"ב המשקיעות באג"ח מדינה ומניות לכיוון שווקים זרים. נשאלת השאלה מה דוחף את הבורסה? התשובה היא QE2. הדפסות הכספים של הפד. מה יקרה כשההדפסה תיפסק? שאלה רטורית כנראה כי כבר יש מועמדים ל-QE3: האג"ח המוניציפליות.
אז מה המהלך הבא?
או במילים אחרות, איך אנחנו עושים מזה כסף?
שהרי האישור האולטימטיבי לכך שאנו מבינים מה קורה סביבנו הוא האם הצלחנו להרוויח מהידע הזה, שנאסף מדיווחים, טבלאות וגרפים ועלינו לחבר את פיסות המידע והניתוחים הללו, לברור את העיקר מהטפל, את האמיתי מהשקרי, ללמוד מההיסטוריה ולהתכונן לחדש.
אז ככה, אפשרות אחת אני מוכן לפסול כבר עכשיו: הכלכלה העולמית הריאלית במצב קשה והתאוששות אמיתית לא נראה בקרוב. החובות העצומים בארה"ב, אירופה, סין ויפן בולעים כל סיכוי לצמיחה ממשית. הכסף זורם בעקביות מהאנשים הפשוטים (הרוב) לשכבה השלטת שיושבת כמו עלוקה על צינור הממון ומוצצת את העמלה שלה מכל תנועה. ידעתם שנכון להיום יש בארה"ב 43 מיליון בני אדם שחיים על תלושי מזון? באותו הזמן וול-סטריט מחלקת מיליארדים בבונוסים.
לדעתי, העולם עומד בפני מיתון ארוך שיתוחזק ע"י הדפסות כספים כדי להזין את החורים השחורים במאזני המדינות והבנקים ואשר ימשיכו לערער את האמון בכסף הנייר. וכל הזמן תרחף הסכנה שהנה יגיע המשבר שכבר לא ייפתר ע"י עוד כסף, החור בספינה השוקעת שיהיה גדול מכל טלאי קיים.
היום, יותר מתמיד, אני שורי על הזהב. העובדה שכל בנק מרכזי מחזיק את חלקו בזהב הופכת אותו למטבע לגיטימי, מטבע שאי אפשר לפחת ע"י הדפסה. כל עוד הסטאטוס-קוו נמשך, אין לי ספק שהזהב יתחזק.
אבל... מה יקרה אם יפרוץ משבר חדש?
ב-2008, במשבר הסאב-פריים, הסחורות איבדו כ-50% מערכן בממוצע וההתאוששות במחירן הייתה איטית מאוד. הזהב, איבד בשבועיים כ-30% ממחירו והחזיר הכול כמעט באותה מהירות. מאז התחזק בעשרות אחוזים.
מה אני רוצה לומר? שהזהב זו לא סתם סחורה. זה מטבע. יותר מכך, הירידה במחירו במקרה כזה מתוקנת בחלקה אצלנו ע"י עלייה במחיר הדולר-שקל.
אני עומד היום בפני התלבטות. לפניי סכום כסף מזומן שאני שוקל מה לעשות בו. למניות אני לא מתקרב. מקסימום סיבוב קצר לעשות רווח מהיר ורק עם הגנות.
יש לי כבר השקעה נכבדת בזהב שהיא בגדר פק"ל קבע – לא נוגע בה עד ימות המשיח.
הייתי רוצה להגדיל את הפוזיציה שלי בזהב אך אני מתלבט אם זה הזמן. לדעתי, הזהב ימשיך לטפס מכאן אם השווקים ישמרו על "שקט", ויתקן למטה אם יתעורר משבר בזמן הקרוב. האינטואיציה שלי אומרת שמגיע תיקון אבל לרוב אני מפספס ב"הרגשות" אז אני מנסה למצוא את הפתרון המושכל.
אם אכן מגיע תיקון, שווה לי לחכות לזהב במחיר יותר אטרקטיבי ואולי אפילו לקנות איזו תעודת שורט על מנת לעשות משהו עם הכסף בינתיים. שמתי עין על תעודת שורט נדל"ן 15. אם לא יגיע תיקון הפירוש יהיה הפסד.
קיוויתי שתוך כדי כתיבת שורות אלה יתברר לי הצעד הבא שלי, אך לצערי זה לא קרה.
כתמיד, אשמח לשמוע תגובות.
אינני סבור שחברת פינקסו פועלת כעושה שוק בסחורות
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אבי1
אינני סבור שחברת פינקסו פועלת כעושה שוק בסחורות
אודה לכם אם תמשיכו את הדיון במקום אחר.
בוקר טוב
סין מעלה את הריבית.
1-מה לדעתך המושכלת זה יעשה לשווקים.?
2-ובאיזה שלב ימוצאה מהלך-"הדפסות הכסף" וכבר לא יהיה אפקטיבי.
כשלב סופי-כי כרגע עם כל הבעיות נראה שכן הולך להם בכיוון.
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000610846
שבוע טוב ויום מוצלח.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אחנתון
אז מה המהלך הבא?
או במילים אחרות, איך אנחנו עושים מזה כסף?
...
אבל... מה יקרה אם יפרוץ משבר חדש?
....
אשמח לשמוע תגובות.
אחנתון בוקר טוב, חשבתי על זה, הדילמה קשה ולא ברורה, להלן מספר תובנות שלי בעניין "מה יקרה אם יפרוץ משבר חדש".
איזה משבר? על הכוונת זה משבר חובות של מדינות אירופה, יותר מזה של מדינות ועיריות בארצות הברית.
המשמעות שהמלווים או שיקבלו את כל כספם לאחר הדפסה= אנפלציה שווה שחיקת החוב=שחיקת ערך המטבעות על כן ערך הנכסים יעלה ובכלל זה הזהב.
או שהלווים ישלמו פחות ממה שהתחייבו=תספורת, כעוצמת הקיצוץ בתשלומים כך תהיה עוצמת חוסר האימון המערכת ומכאן "הנכונות" להמשיך להלוות לגלגל חוב, במצב כזה לדעתי,
ראשית, ימכרו נכסים, מכל הבא ליד, נדל"ן, מניות, סחורות, מתכות-זהב.., הכל.
על כן מי שצופה משבר לדעתי, צריך להמתין בסבלנות על מזומן.
השאלה איזה מזומן/מטבע ?
לדעתי למרות ההרחבה הכמותית, בשעת משבר המטבע הנדיר יהיה הדולר, כווולם עמוסים בהתחייבויות ברבית אפסית ועל כן גם העמיסו ויעמיסו עוד ועוד .
כאשר יפרוץ משבר הם יצטרכו לסגור את ההתחייבויות שלהם , על כן ימכרו נכסים מכל הבא ליד, על כן מחירי הנכסים יצנחו, הם יקבלו פחות דולרים עבור הנכסים שבידם ועל כן הדולר ירקיע שחקים.
לדעתי, הם כולם יחפשו דולרים. הדולר יטוס למעלה. הזהב יחד עם שאר הנכסים ירד, אתה אוהב זהב, זה יהיה הזמן להעמיס זהב.
אם יפרוץ המשבר שכולם חוששים ממנו אז לדעתי, רק זהב אמיתי ביד יוכל להועיל, לא תעודות לא הבטחות, רק זהב אמיתי ביד.
הנעלם הגדול, הינו שלא ברור מה ארצות הברית של אמריקה הולכת לעשות מכאן והלאה, באיזה רעה חולה היא תבחר?
סין בבעיה.
בשבוע שעבר הייתה הנפקת אג"ח ע"י ממשלת סין שלא צלחה. הסיבה כנראה היא שהריבית שהציעו לא הייתה גבוהה מספיק. איפה הבעיה? בהעלאת הריבית הם ימשכו עוד יותר דולרים לסין, אותם הם צריכים לספוג על מנת לא להעלות את שער היואן וזה מגביר בתורו את הלחץ האינפלציוני שכבר מפחיד אותם מאוד.
הפתרון מבחינתם (לדעתי ועם היידע המוגבל שלי) הוא שחרור הצמדת היואן והדולר או לפחות העלאה בשער החליפין. גם כאן יש בעיה. סין מחזיקה רזרבות של מספר טריליונים בדולרים והפעולה קרוב לוודאי תפגע בערכו. יותר מכך, העלאת ערך היואן תפגע בצמיחה במדינה.
מה זה יעשה לשווקים? הלוואי וידעתי.
גם לגבי השאלה השניה שלך - אין לי תשובה.
סאן, הבט בגרפים הבאים, אולי תרצה לשנות חלק מהתובנות שלך בעקבותיהם (שלי השתנו):
[attachment=1:25vnay6z]126-12-2010-14.07.26.jpg[/attachment:25vnay6z]
[attachment=0:25vnay6z]126-12-2010-14.10.12.jpg[/attachment:25vnay6z]
מה רואים כאן? את מדד הS&P ואת הדולר האוסטרלי בשנה האחרונה (כנגד הדולר). מזכיר משהו?
כמו הסחורות, גם כאן יש עלייה לינארית שמתחילה בסביבות אוגוסט (הדולר האוסטרלי דומה לזהב ברוויה של החודשיים האחרונים - מעניין מה המשמעות של זה?).
ידידיי, מישהו קונה את העולם! פשוט ככה. אנו עדים לקנייה הגדולה בהיסטוריה. קח שטר דולר - תן לי נכס. לא חשוב מה המחיר, העיקר שיהיה ממשי.
אבל למה להגיד "מישהו"? למי יש טריליונים של דולרים במזומן פנויים? נראה שבסביבות אוגוסט השנה סין הגיעה להחלטה אסטרטגית לנטוש את הדולר.
בינתיים לא נתקלתי בשום מקום בתובנה הזו ואני מזמין כל אחד מכם לשכנע אותי שאני טועה. אבל אם זה נכון, כשהמידע הזה יהיה ציבורי יתחילו צרות קשות לאמריקאים.
מה דעתכם?
בעצם יש עוד "מישהו"? האמריקאים באמצעות הבנקים שלהם.
אבל גם במקרה זה המשמעות היא שמתכוננים לפיחות חזק בערכו של הדולר שתוביל לאינפלציה באמריקה שאולי תזלוג לעולם כולו.
טוב, אני על הגל אז הנה עוד מחשבה:
אם זו אכן סין שקונה מכל הבא ליד, יש לה אינטרס לשמור את המחירים בשוק נמוכים. האם האירו יספק את ה"ניעור"? נראה שהיא דווקא מעוניינת לתמוך בגוש האירו כי היא הציעה לא מזמן לקנות אג"ח של פורטוגל. אולי היא רואה באירופה את המחליפה של ארה"ב (או אולי זה סתם תרגיל הסחה). בכל אופן, אם בטלטלות עסקינן, מה יותר פשוט מלשלוח את הילד המופרע והמנודה שלה, צפון קוריאה, לערבב קצת את העולם?
אם התיאוריה שלי נכונה, אני מנחש שנראה בקרוב הסלמה במשבר הקוריאות. זו תהיה כנראה ההזדמנות, בה' הידיעה, לתפוס מלוא החופן זהב.