בהנחה שלא יהיה הסדר, 12 אג' לאג"ח ד' זה רק המזומן - מה לגבי שווי מניות פיתוח - האם אתה מעריך אותו באפס -
נראה לי פסימי מדי ולא משקף את המציאות, בוודאי לאור העובדה שמניית אחזקות נסחרת כיום לפי שווי של 500M - דעתי...
Printable View
RH תודה על הניתוח המעמיק המבוסס על מספרים .חג שמח
מנכ"ל פסגות , בדש, אומר בדיוק את מה שאני טוען זה זמן ואפילו משתמש בביטוי "פרוק דה פקטו" במקום "פרוק מרצון" .....
בדש: "ההסדר באי.די.בי אחזקות גרוע; דנקנר מבצע עסקות לא ענייניות"
חגי בדש, מנכ”ל פסגות: "קבוצת אי.די.בי נמצאת בפירוק 'דה פקטו' ומי שמנהל את הפירוק הזה הוא נוחי דנקנר. הוא מבצע מימושים במחירים לא נוחים רק כדי לשמר את השליטה שלו" ■ "החברה חדלת פירעון גם אחרי הסדר החוב"
ההסדר כולל תספורת אדירה לציבור החוסכים. הסדר החוב המוצע מתעלם לחלוטין מבעיית החוב העצום של החברה הבת אי.די.בי פיתוח - 5.8 מיליארד שקל - שהיא הנכס היחיד של אי.די.בי אחזקות. מצד שני, ההסדר הזה נסמך על כך שאי.די.בי פיתוח תזרים סכומים משמעותיים לחברה האם שלה, כדי שזו תוכל לשרת את סדרות האג”ח החדשות. “הסדר החוב הזה אינו מבריא את אי.די.בי אחזקות, והיא נשארת חדלת פרעון גם אחריו. מדובר במשיכת זמן עד להסדר החוב שיבוא לאחריו. ההסדר כולו נסמך על אופציית השקעה של אדוארדו אלשטיין, שאין כל ודאות שתמומש. ההסדר הזה אינו כולל הזרמת הון המצדיקה את שימור השליטה, והוא כולל פטור מתביעות בעבור תרומת בעלים שאינה מספקת. זאת במצב שבו כבר כיום תלויות ועומדות נגד מנהלים באי.די.בי תביעות בהיקפים של מיליארדי שקלים”.
איך צריך להיראות הסדר חוב בקבוצת אי.די.בי?
“הסדר חוב אמיתי צריך לתת פתרון כולל וארוך טווח עבור אי.די.בי אחזקות ופיתוח. זה צריך להיות הסדר שיבריא את הקונצרן מהיסוד ויאפשר לו לצאת לדרך עסקית חדשה. ללא פתרון כזה אנחנו מנציחים את המצב הבעייתי הנוכחי בקונצרן, שבו כל החברות בפירמידה ממונפות לעייפה, מוחלשות ומשועבדות כדי לשרת גם את חוב של חברות האם שלהן במעלה הפירמידה. בעינינו הפתרון הנחוץ ברור: בעלי השליטה באי.די.בי אחזקות, שנהנו במשך שנים מפירות החברה, צריכים להזרים לה סכומים משמעותיים כדי להבריאה. ואם הם לא יעשו זאת, הבעלות עליה תעבור לנושים”.
נו באמת, אתה מביא בן אדם נגוע באינטרסים שכל האינטרס שלו זה פופוליזם זול ושישמעו אותו בתקשורת, אולי בדש צריך לשאול את עצמו איך הוא הגיע למצב להיות בעל חוב בפיתוח בלי שום בטחונות והתניות.
אני אצטט אותך מפוסט אחר: "להבין לאן העסק הולך ולפעול בחוכמה." אז מי שמבין למה נוחי נסע לארה''ב גם לפגוש את אלשטיין, ופעל בחוכמה ביומיים האחרונים (משמע רכש אג''ח אחזקות) להערכתי עשה עסקה לא רעה, אני שוב לקחתי את ההלוואה של 100K ורכשתי עוד אג''ח ד לתקופה של שבועיים עד חודש בלבד, שיימכרו אחרי שאלשטיין יממש את האופציה ויזרים את הכסף.
ואנשים כמו בדש יכולים מצידי להמשיך לברבר ולגרום לי לקנות שוב אג''ח בזיל הזול.
:thumbs-up:שים לב בחמישי לקראת סוף יום עשו שם נקיון ולקראת סגירה הייתה גם עסקה 196 אלפ.
אנו מתקרבים לישורת האחרונה של השלב הראשון של תוכנית השלבים של דנקנר.
שלב א' 2013
אידיבי אחז' - הסדר / הזרמה. שקט לכמה שנים
אידיבי פיתוח - מכירת כלל ביטוח. שקט לכמה שנים
דיסקונט השק' - מכירת גיוון, בנין HSBC. שקט לשנתיים
שלב ב' 2013-2014
העלאת כור במעלה הפירמידה
קובץ מצורף 1233
דנקנר מביט על כור ורואה חברה פיננסית במהותה המחזיקה פוטנציאל מזומן נטו של למעלה מ-4 מיליארד ש"ח. הבעיה שכרגע המזומן נמצא רחוק במורד הפירמידה ולכן יש להעלותו למעלה בדרך של מיזוג. אידיאלית, דנקנר היה מעדיף מיזוג של כור עם אחזקות או פיתוח אבל ככל הנראה יסתפק במיזוג עם דיסקונט השקעות שגם כך מחזיקה ב-70% מכור. המיזוג יהיה כרוך ברכישת אחזקות המיעוט וגם של פיתוח בכור שבסה"כ יעלה לדיסקונט השק' 900-800 מ' ש"ח ויסדר לפיתוח מעל 300 מ' ש"ח מזומן. הנ"ל ישולם מקופת כור (אני מניח שלרכישת כלל ביטוח תילקח הלוואה בנקאית שכן בכור היחסים הפיננסיים טובים). למחזיקי אג"ח כור יוצע אג"ח חדש שיגלם תוספת תשואה או לחילופין פרעון מוקדם. אני מניח שרוב המחזיקים יעדיפו את האפשרות הראשונה שכן אג"ח כור נסחר מעל הפארי ופרעון מוקדם יגלם הפסד.
שלב ג' - הנפקת מכתשים ומכירת מניות קרדיט 2014-2015
כמצ'יינה התחייבה להנפקת מכתשים או החברה הממוזגת בתוך 3 שנים מתאריך הרכישה ולכן אני מניח שההנפקה תעשה מייד לאחר מיזוג כור. עם הנפקת מכתשים , לדנקנר יהיה קצת יותר מרווח נשימה בקשר עם מכירת קרדיט סוויס כך שיוכל לנסות למקסם את התמורה.
שלב ד' 2014-2015
מחזור אג"ח בדיסקונט השקעות שייסחרו עד אז בתשואה של 5-6%.
שלב ה' 2015
העלאת מזומנים לאידיבי פיתוח בדרך של דיבידנד מרווחיות השנים האחרונות. ייתכן ואף לא יידרש אישור בית משפט במידה והרווחיות תשתפר דרמטית.
שלב ו' 2015-2016
שיפור מבנה הון פיתוח ע"י מיחזור אג"ח אם אפשר, הלוואות בנקאיות, הנפקת פיתוח או מכירת נתח 20% למשקיע אסטרטגי.
שלב ז' 2017
דיבידנד מפיתוח לאחזקות
בסופו של התהליך, דנקנר ואלשטיין ישארו עם החזקות המפתח סלקום,שופרסל,נכסים ובנין וגם יחזיקו בשליטה בכלל ביטוח שכולן רווחיות ותחת מבנה חוב שאפשר לשרת אם דרך דיבידנד ואם דרך מחזור חוב.
במקום לדבר על ישורות וצ'יקנים(הלו פה זה לא פורמלה 1) מה קורה עם הכסף של אלשטיין? האופציה שלו פגה במרץ ואנחנו עכשיו באפריל. את משכורות מרץ נוחי והכנופיה שלו משכו? משכו! את ריבית אג"ח ד' שילמו? קדחת!ציטוט:
אנו מתקרבים לישורת האחרונה של השלב הראשון של תוכנית השלבים של דנקנר.
התשובה לאיפה הכסף של אלשטיין:
http://www.calcalist.co.il/markets/a...599452,00.html
דנקנר יבקש דחייה במימוש האופציה בגנדן לחודש יוני
האופציה של אלשטיין להשקעה בגנדן עומדת לפקוע מחרתיים. אלשטיין צפוי להפקיד בשבועות הקרובים דמי רצינות של עד 30 מיליון דולר בבנקים בישראל
רק "דמי הרצינות" הם לא דמי רצינות - זה ספין.
הוא יעביר כסף לחשבון שלו בישראל - שכולם ישתגעו מריח הכסף......
ומריחת הזמן תמשיך - כל זמן שהנציגות מאפשרת לדנקנר לשחק בהם - זה ימשך - זה רק מוכיח את שאני טוען - לנציגות אין מושג בניהול מו"מ מהסוג הזה - הם ודנקנר זה פשוט לא כוחות - ובמקום לאזן את הכוחות ע"י בית המשפט - הם נאיבים ותמימים וחושבים שהם מבינים במה שמתרחש "מאחורי הקלעים"
אפשר את כל הדברת לעשות אחרי שפונים לבית המשפט - נסיון העבר עם דנקנר מוכיח שפתאום הכל זז מאוד מהר ומגיעים להסכמות
לי דווקא זה לא נראה שאלשטיין משחק משחקים, נראה לך שאלשטיין נותן אישור לדנקנר לעשות ספינים בשמו, לא נשמע לי הגיוני,
בכל מקרה דנקנר משחק על הזמן שיש לו, ולהזכירך יש לו בקופה כסף עד ליוני, לכן הוא חייב להגיע להסדר סגור וחתום עד יוני כי אחרי זה באמת השליטה כבר לא תהיה בידיים שלו. והגלגלים על ניסוח ההסדר עדיין עובדים, זה לא משהו מהיום למחר.
spot onציטוט:
ומריחת הזמן תמשיך
ככה לא מתנהג מישהו שרוצה להשקיע, מה גם שאין לאף אחד הסבר למה להשקיע בגנדן ולא בחברות כלפיי מטה.
האיש עושה טובה לנוחי להרוויח זמן שזאת המטרה שלו מלכתחילה, לא יותר מזה.
אני לא אתפלא אם יום אחד יגלו שה-25 מיליון דולר בכלל לא שייכים לו והגיעו בדרך סיבובית רק כדי להוריד את לחץ הבנקים מנוחי.
בכל אופן הסירחון מאידיבי גדול מחיריה
בקצב שפורעים שם חובות יש לו כסף עד אין סוף.ציטוט:
ולהזכירך יש לו בקופה כסף עד ליוני
האג"ח הזה לא שווה יותר משתי קוביות נייר טואלט שזה 10 אג' פלוס מינוס, רק אנשים הזויים שחיים בסרט מחזיקים את המחיר מעל המים.