Re: למה החלטתי ללכת על זהב
להוסיף למה שכתבתי למעלה, הנה גרף מחירי הנחושת בשנה האחרונה:
[attachment=0:91bpid48]122-12-2010-10.16.09.jpg[/attachment:91bpid48]
הדמיון לזהב והכסף ניכר.
יותר מכך, הדיווחים אומרים שגוף בודד מחזיק היום כ-80% ממלאי הנחושת בשוק!!!
לינק
השמועות הלא מבוססות אומרות שהמחזיק הוא לא אחר מ-JP Morgan עצמו שקונה את המתכת כגידור בפני השורטים על הכסף. הדמיון בין העליות הלינאריות גורם לי להמר דווקא שגוף זהה אחראי לכולם.
שלום
טוב שהעלת את הגרף הזה.ממש מתאים לתאוריה שלי על הנפט תבנית מאוד דומה.
רק יש קצת בעיות .
המלך הסעודי -נעלם בבית חולים בניורק.
ומחר יש תרגיל גדול של הד.קוראיה על גבול הצפונית.
מה שיכול להקפיץ את מחירי הנפט ללא כל ניעור.
אך בגרף שהבאת .
רואים משולש שוורי שפרץ ואחר כך תיקן (ניער)= החלפת ידים חלשות
ואז המשיך לתוך "התחיבות" שלו.
ועוד משהו תן הסבר ל--"בחזרה למה שאמרתי לפני ימים אחדים – הדרך המהירה להוריד את מחירי המתכות היא ע"י טלטלה בשוק. לי נראה שהפוזיציה הנכונה בימים אלו היא לונג מתכות, שורט מניות."
תודה ויום טוב
שלום חברים,
להזכירכם, באם רצונכם לסחור דרך חברה העוסקת בסחורות ואינה פועלת כעושה שוק
אתם מוזמנים להירשם ללא כל התחייבות בלינק המצורף לחברת פינקסו, לשוחח עם אחד ממנהליה
ולהתרשם מפועלה.
http://www.finexo.co.il/minisites/Stock ... aign=smaof
המון בהצלחה,
ציטוט:
פורסם במקור על ידי bpy
ועוד משהו תן הסבר ל--"בחזרה למה שאמרתי לפני ימים אחדים – הדרך המהירה להוריד את מחירי המתכות היא ע"י טלטלה בשוק. לי נראה שהפוזיציה הנכונה בימים אלו היא לונג מתכות, שורט מניות."
ברגע של אי וודאות בשווקים וירידה במדדי המניות, להבחנתי בד"כ גם הסחורות מקבלות "ניעור" (שאחריו מטפסות לגבהים חדשים) והאג"ח האמריקאי זוכה לביקושים. לפיכך, "טלטול" השוק יוריד שתי ציפורים במכה אחת.
אך אני חושב שהשימוש בכלי כזה יהיה רק במצב אין ברירה ואני לא בטוח שאנו שם (עדיין).
למי שתהה איך הולכת להתחיל/להראות קריסה, מומלץ לקרוא כאן: לינק.
בגדול, בשנה האחרונה יש מגמה של בריחת כספים מהבנקים האירים. זה רק עניין של זמן עד שהאזרחים האירים יבינו שהממשלה שלהם לא יכולה להבטיח את החסכונות שלהם במקרה של קריסת בנק וירוצו בהמוניהם למשוך את הכספים ולהפקידם בבנקים מחוץ לאירלנד. אחרי קריסת הבנק הראשון התופעה תתפשט כהרף עין לפורטוגל, יוון, ספרד...
זאת ועוד, התרחיש שתיארתי למעלה (משיכה המונית של כספים) יכול להתרחש בכל רגע. סטיות התקן הנמוכות, מדדי השווקים ששוברים שיאים והכתבות שממליצות על המניות החמות ל-2011 - הכל אשליה של רגיעה. מתחת לפני השטח הכל גועש. זה לא פוסל את האפשרות ש-2011 תהיה שנת שוורים אך צריך לקחת בחשבון שהכל יכול להתהפך מהר מאוד בלי שתדעו מאיפה זה בא.
ברגע זה תשואת אג"ח 10 שנים של יוון עברה את ה-12%
http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=GGGB10YR:IND
אירלנד מרחק יריקה מ-9%
http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=GIGB10YR:IND
הדולר והאירו מתחרים על תואר המטבע המסוכן. אינדקס הדולר, המשמש כנקודת התייחסות לגבי חוזק הדולר האמריקאי, מראה התחזקות מסויימת (האינדקס מורכב מכ-50% אירו) ונראה שהאירו מוביל כרגע בתחרות. אך רק השוואה בין האירו למטבע השוויצרי מראה עד כמה קשה מצבם של שני המטבעות ה"חזקים" בעולם:
[attachment=0:3cycl56j]122-12-2010-22.58.01.jpg[/attachment:3cycl56j]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אחנתון
מדדי השווקים ששוברים שיאים והכתבות שממליצות על המניות החמות ל-2011 - הכל אשליה של רגיעה. מתחת לפני השטח הכל גועש. זה לא פוסל את האפשרות ש-2011 תהיה שנת שוורים אך צריך לקחת בחשבון שהכל יכול להתהפך מהר מאוד בלי שתדעו מאיפה זה בא
- אחנתון, אני מסכים איתך, כי המדדים הגלובליים שוברים שיאים, ולמרות זאת כותבים הכתבים על מניות חמות ולוהטות לשנת 2011, וזה למרות שהם מודעים לכך שהעדר באשליה של רגיעה, כי מתחת לפני השטח הכל רועש וגועש, אז האם המשחק מכור?
- כן, המשחק מכור, וזה בגלל נתוני התמ"ג המאכזבים של אתמול, כי הערכות מוקדמות ניבאו (הנבואה לשוטים) על קצב צמיחה של 3%, ולמרות זאת לא ירדה וול סטריט.
- המשחק מכור, וזה בגלל נתוני מכירות הבתים המאכזבים של אתמול, אשר הציגו עלייה מתונה מהתחזיות המוקדמות, ומסתבר לפי הנתונים כי שוק הדיור ממשיך לסבול מחולשתו המתמשכת, וזה בנוסף לשיעורי אבטלה גבוהים, ולמרות זאת לא ירדה וול סטריט.
המשחק מכור, כי מיום שני, 12 ליולי, ועד היום, ההתאוששות איטית בכלכלות האמריקנית והאירופית, ולמרות זאת התבססה וול סטריט על כל פלטפורמה, וזאת כדי לקפוץ לפלטפורמה גבוהה יותר, אז האם זה גם מה שיקרה שם בשבוע האחרון של השנה? בגלל שברננקה חייב להצליח? או לחילופין, האם יתחיל התיקון ביום שני הזה? תודה
ססי, המשחק מכור אך יש כבר מי שממתכונן ליום שאחרי. הנה כתבה מלפני יומיים ב-Wall Street Journal
Trader Holds $3 Billion of Copper in London
ציטוט:
[rtl:2z9133ge]Single traders also own large holdings of other metals. One trader holds as much as 90% of the exchange's aluminum stocks. In the nickel, zinc and aluminum alloy markets, single traders own between 50% and 80% of those metals, and one firm has 40%-50% of the LME's tin stockpiles.[/rtl:2z9133ge]
נראה שמישהו משתלט על שוק הסחורות. בדקתי את תבנית המחירים של סחורות נוספות ומצאתי רבות שמראות נסיקה לינארית של עשרות אחוזים שהתחילה באוגוסט השנה, כגון: נפט, תירס, פלאדיום, סויה, כותנה ועוד.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אחנתון
ססי, המשחק מכור אך יש כבר מי שממתכונן ליום שאחרי. הנה כתבה מלפני יומיים ב-Wall Street Journal
Trader Holds $3 Billion of Copper in London
ציטוט:
[rtl:21weslwm]Single traders also own large holdings of other metals. One trader holds as much as 90% of the exchange's aluminum stocks. In the nickel, zinc and aluminum alloy markets, single traders own between 50% and 80% of those metals, and one firm has 40%-50% of the LME's tin stockpiles.[/rtl:21weslwm]
נראה שמישהו משתלט על שוק הסחורות. בדקתי את תבנית המחירים של סחורות נוספות ומצאתי רבות שמראות נסיקה לינארית של עשרות אחוזים שהתחילה באוגוסט השנה, כגון: נפט, תירס, פלאדיום, סויה, כותנה ועוד.
בוקר טוב,
ננסה לחשוב ביחד, מה הם יעשו עם זה, בהנחה שזה נכון.
אחנתון, בהנחה שהנתונים הללו נכונים זה נראה "שהכוחות העמוקים" בכלכלה העולמית נערכו זה מכבר. כעת כאשר הידיעות יוצאות החוצה זה כנראה האות להתחלת המהלך הבא.
אבל לא ברור לי מה אמור להיות המהלך הבא על פי ההנחות הללו.
1. אם תהיה התאוששות כלכלית , צמיחה גלובלית אמיתית, אז שווקי המניות יעלו וכן מחירי הסחורות יעלו.
2. אם תהיה האטה, מיתון אז מחירי הסחורות ירדו יחד עם שווקי המניות.
3. המצב היחיד שאני יכול לחשוב עליו שכדאי להחזיק מתכות , זו אנפלציה משתוללת.
אגב , כיצד יכול להיווצר מצב כזה שמשקיע יחיד יחזיק מחצית מהמשאבים העולמים של מתכת מסוימת ?
מה כל השחקנים האחרים נרדמו בשמירה?