האם אפשר לדעתכם לקדם את רגל ה call ל 1180, או שזה עדיין מסוכן מדיי?
Printable View
האם אפשר לדעתכם לקדם את רגל ה call ל 1180, או שזה עדיין מסוכן מדיי?
הכלל אומר לא לקרב פחות מ5% בשבוע פקיעה. לפי החישוב 5% מעבר של 1140 יוצא 1197
חשבתי שכלל של 5% מדבר על 7 ימים לפקיעה - כלומר יום חמישי שלפני,ציטוט:
פורסם במקור על ידי gsk
היום אנחנו 3 ימים לפני...
אולי אני טועה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי danfrog1
שחקן כתב סגירה – בהחלט יתכן שנחליט לסגור את האסטרטגיה כשבוע לפני פקיעה. בכל מקרה לא נתקרב יותר מ 5% לכיוון מהסטרייק בשבוע פקיעה.
לדעתי אפשר. אני בכל אופן קידמתי אתמול. הסיבה היא שגם אם יעלה ל 1160 עד יום רביעי, עדיין מחיר האופציה הזו ישאר אותו הדבר (באזור ה 50 ש"ח). כמובן, מוגן. במרחקים כאלו אסור לחשוב על לא מוגן. אני הגנתי ב 1200.ציטוט:
פורסם במקור על ידי danfrog1
חשוב מאד: קידום מסוג זה אפשרי רק אם נמצאים ליד המחשב. זה לא "שגר ושכח" כמו בתחילת החודש. צריך להיות מוכנים להתפתחות לא צפוייה, וצריך גם לחשוב על נקודת החילוץ. מתי בורחים אם העניינים מסתבכים. אני אברח אם יתקרב ל 100 ש"ח.
כמו כן, צריך לעשות חישוב אם הקידום כדאי. אתמול זה היה גבולי. צריך לקחת בחשבון את העמלות. יש בסך הכל רווח של 25 ש"ח בין 1180 ל 1200. זאת אומרת שגם אם עושים 10 פעמים, זה עדיין רק 250 ש"ח. לא שאני מזלזל, אבל צריך לשקול זאת.
אני סגרתי, הלך טוב החודש, חבל בשביל הפינלה, להסתכן מבלי יכולת לתקן.
בכל מקרה מי שמקרב , כדאי לו לרדת בכמויות 1/2 , 1/3.
בהצלחה דרור,
נ.ב
ליבי ליבי למי שקנה אתמול פוט 1080 במאתים ש"ח!!!
השאלה היא בעיני אם רווח של 25 מצדיק להיות בפקיעה... בהתחשב בהיסטוריה הלא רחוקה.
מעניין לשמוע חוות דעתו של שחקן. נראה לי שעדיף לסגור את הרגל, שכן היא נשחקה כבר מזמן (הרגל העליונה).
אני נשאר בנתיים. יש עוד יומיים עם שחיקה בשמיים. לגבי פקיעה, אפשר להחליט ביום רביעי. כעיקרון, מרחק של יותר מארבעה סטרייקים הוא בסדר גמור לפקיעה. זה יוצא 3.5% למעלה ו 4.3% למטה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
דווקא הפקיעות האחרונות לא קפצו באחוז היסטרי. פקיעת דצמבר הפתיעה בכיוון, אבל לא הייתה קפיצה גדולה. פקיעת נובמבר עלתה מעט (הבעיה הייתה רצף העליות שלפני זה).ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
אופיר, רוב הסיכויים שהשוק אכן ידשדש וינחת בפקיעה באזור 1120-1150.
לדעתי כדאי לפחות לחסל חלק מהרגליים העליונות בוודאי היום בשעה 16:00, הסיכוי-הרווח הנותר לעומת הסיכון המרווחים הפתוחים בעיני לא שווים את זה.
בהצלחה, דרור
לא יודע. עוד שוכב שם עוד די הרבה כסף פוטנציאלי, שכבר שולמו עליו עמלות ושכבר גמרתי לריב על המחירים שלו. כסף שנמצא בסיכון נמוך. המדד עכשיו הוא 1133. יושב בשוקת 1080-1180 בדיוק ב"צנטרום של הפיילה" (זה מהגששים, וכרגע גם הסגרתי את גילי ). שזה יוצא 4.4% לכל צד, ונשארו עוד יומיים מסחר ובוקר פקיעה אחד.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
תוסיף לזה שזה אזור פקיעה שמתאים לשחקנים כמו כפפה, שוק מדשדש, ארה"ב שנרגעה. נראה לי ששווה את הסיכון הלא גבוה במיוחד. לא בוער לי לסגור. אבל אני שומר את הזכות להתחרט .
אני כתוב בפוט 1040 ובקול 1210. לא סוגר כלום ומחכה לפקיעה אלא אם המעו"ף יגע במרחק 3.5% מכיוון כלשהו.
לסגור עולה עמלות ופקיעה מחוץ לכסף זה בלי עמלות. זה סיבה נוספת לכתוב רחוק.
שתהיה פקיעה מוצלחת לכולנו!
איציק
איציק אני איתך
בהצלחה לכולנו
שאלה של מתחילים:
בתחילת החודש המרווח היה של סטריק אחד - הבטחונות היו 1000 ש"ח. אבל כשחקן עדכן את האס' לכתיבה CALL 1210 והגנה ב1240 זה אומר שהבטחונות קפצו ל3000 ש"ח דהיינו 300%.
אז למה אמרו שצריך להשאיר בטחונות של פחות מ60% צריך 300%?
אם אני טועה - אז איפה הטעות שלי?
הטעות שלך היא בסכום שאתה מתייחס אליו כאל 100%. ה 100% זה סך כל הכסף שאתה מגדיש לאסטרטגיה מסויימת. אתה מתייחס ל 1,000 ש"ח כ 100% כשה 100% האמיתיים הם ה 3,000 ש"ח. מכאן שההשקעה הראשונית היתה 33% מסך כל הכסף.
דוגמה - יש לך 10,000 ש"ח לאסטרטגיה שדורשת 2,000 ש" בטחונות. ע"פ חישוב של 40/60 תבצע את האסטרטגיה פעמיים (4,000 ש"ח בטחונות) ותשאיר 6,000 ש" בצד לתיקונים.
הכסף שמשאירים בצד הוא לתיקונים והכפלות אם וכאשר יש תנועה במדד שמסכנת את האסטרטגיה. קירוב הרגל ע"י שחקן לא בא בעקבות חשש לאסטרטגיה אלא בכדי להגדיל את התשואה עקב סטיות התקן הנמוכות. גם אדם שלא השאיר מספיק ככף בצד היה יכול לבצע את המהלך רק עם הגנה קרובה יותר ותשואה נמוכה יותר (או ע"י הורדת כמות ההכפלות וביצוע ההוראה כלשונה).
מי שנשאר, בשוקת צמודה, הולך לעבור רכבת הרים רגשית עד הפקיעה, כדי להחזיק חזק, לא לפתח ידיים חלשות ולהצמד להוראות שחקן מעוף
אסיה גמרה אדום מדם, חוזים אדומים, יש לפעול בשיקול דעת ולא להלחץ.
זכרו כי ביום א' היה מי שרכש פוט 1080 במאתיים ש"ח.
בהצלחה.
דרור
זהירות !!!
מחר בשעה 21:15 הוא יום החלטת הריבית בארה"ב .
יום זה הוא בדרך כלל יום שמשמש כטריגר לשווקים לנוע לכיוון שאליו הם מתכננים לנוע.
למחרת הוא יום הפקיעה ולכן תנועה חדה בארה"ב בלילה יכולה לטרוף את הקלפים בבוקר.
תודה על ההארה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי big bear
בכל מקרה מן הסתם ישפיע על ה-PUT-ים הנמוכים ולא על ה-CALL-ים הגבוהים שאיני מוצא טעם לסגור אותם.
ניצלתי את השחיקה בזכות הטתא וגילגלתי את ה-1080 ל-1070.
אכן רכבת הרים. אתמול עוד הסתכלתי בעיין מתעניינת על הצד העליון, והנה היום הצד העליון הוא כבר אבק, והצד התחתון מרים את ראשו.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
נכון לעכשיו המדד סביב 1122. P1080, אשר מהווה "איום", עדיין דבוק יפה לרמת המחירים של 60-70 ש"ח. הטתא היום קטלנית במיוחד, ולמרות הירידות, ערכו של ה P1080 לא צפוי לזוז מעל הרצועה הזו, ויותר סביר שלקראת סיום המסחר יעבור גם הוא לטריטוריה אדומה.
שווקי אסיה תמיד מתנהגים כשיכורים. במיוחד הבורסה בשנחאי. אני לא חושב שיש יותר מדי השפעה מהכיוון הזה לכיוון ארה"ב. גם החוזים כרגע לא אומרים יותר מדי. מה שיקבע זה בעיקר הדו"חות.
לכן אני מצטרף להמלצה של דרור. לא להכנס לפאניקות (עדיין). אבל כן להיות עם יד על דופק.
אגב, ברמת המתמטיקה, לפי BS השחיקה של P1080 הייתה אמורה להיות 80% היום במדד עומד. זאת אומרת שאם המדד היה עומד היום, הרי שבסופו של יום P1080 היה אמור להגיע למחיר של 9 ש"ח. זה רק כדי לקבל את התחושה לגבי העוצמה של התטא היום.
שחקן , נתן הודעה על סגירת שוקת רחבה.
אני כרגע ממשיך עם השוקת שלי. יש עדיין מספיק כסף לא ממומש שיצדיק (מבחינתי) השארות עד הסוף. אני מסכים אם שחקן שמה שחשוב זה כמות הכסף מרוויחים ובפחות חשוב כמה אחוז זה. אבל רק בשביל הדיון האקדמי:
חישובי הרווח שלי שונים. אני מחשב את הרווח מתוך המקסימום של הביטחונות שהשתתפו ומכניס את העמלות לחישוב, כי זה חלק מהמשחק, במיוחד בשוקת רחבה. לפי חישוב זה, השוקת של שחקן הגיעה ל 5% כי כמות הביטחונות שהיה צריך להעמיד זה 4000 ש"ח. פשוט כי מי שלא היה לו 4000 ש"ח לא יכול היה לעשות את השוקת. לא שזה רע. 5% זה מעולה.
לפי שיטת החישוב שלי, אני כרגע ב 3.8% רווח. הגעה לפקיעה תביא אותי ל 5% רווח. זאת אומרת ש 30% מהרווח צריך להגיע בעוד יום וחצי מסחר והפקיעה. יש לי נכון לעכשיו 45 נקודות למטה ו 55 נקודות למעלה. אין סיבה לברוח.
אגב, P1080 שביקר הבוקר ב 65 ש"ח, נמצא כבר ב 35 ש"ח.
itsikf1 17:18
משתמש מכור
הודעות: 66 אני כתוב בפוט 1040 ובקול 1210. לא סוגר כלום ומחכה לפקיעה אלא אם המעו"ף יגע במרחק 3.5% מכיוון כלשהו.
לסגור עולה עמלות ופקיעה מחוץ לכסף זה בלי עמלות. זה סיבה נוספת לכתוב רחוק.
שתהיה פקיעה מוצלחת לכולנו!
איציק
איציק שלום,
שמתי לב שבבית ההשקעות שלי אני משלם עמלת ביצוע רגילה גם אם הגעתי לפקיעה.
אז תבדוק את הנושא, אולי שווה להשאר לפקיעה בשביל עוד שקל שניים של שחיקה, אבל לא בטוח ששיקול העמלות רלוונטי במקרה זה, לפחות לא בבית השקעות שלי, אולי בית השקעות שלך עובד אחרת, שווה בדיקה.
יום טוב.
שווה לבדוק את העניין הזה - איזה בית השקעת גובה עמלות על פקיעה ואילו לא גובים.
יש אפשרותלקבל או אולי מישהו כבר עשה ריכוז של כל המה כן לעשות ומה לא לעשות שנתן שחקן ?
מגדל לא גובים ממני על פקיעה מחוץ לכסף.
על אופציה אני משלם 2 שח.
פקיעה בכסף (לא משנה לשלם או לקבל) זה 50%, כלומר 1 שקל.
ראה כאן:ציטוט:
פורסם במקור על ידי קצה
http://s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=108&t=5243
למה היום ולא מחר ?ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
האופציות נשחקות במהירות ולא נראה איום שיפסיק את השחיקה.
בדקתי 100 פעם... על פקיעה מחוץ לכסף לא משולמת עמלה! ואני עובד עם בנק ולא בית השקעות.
אצלי גם פקיעה בתוך הכסף היא ללא עמלה.
ברור במגדל לגבי עמלות:
אופציות מחוץ לכסף - אין עמלות
אופציות בתוך הכסף - חצי מהעמלה ורק על אופציות קנויות (לא כתובות)
dragon74
משתמש מכור
מגדל לא גובים ממני על פקיעה מחוץ לכסף.
על אופציה אני משלם 2 שח.
פקיעה בכסף (לא משנה לשלם או לקבל) זה 50%, כלומר 1 שקל.
אהלן דראגון,
אני גם במגדל וזוכר שפעם בפקיעה מחוץ לכסף ראיתי שהאופציה נשחקה פחות ממאה אחוז - מה שהיה מחשיד, והייתי די בטוח שזה מאה אחוז פחות העמלה שאני משלם. כרגע התקשרתי למגדל והם אמרו לי גם כן שמחוץ לכסף לא משלמים עמלה.
בכל מקרה אני הולך לבדוק את זה.
יום טוב.
המדד נעצר היום על 1128. כמו לפי הזמנה.
היום השוקת הרחבה שלי נשחקה הישחקות רצינית מאד לשימחת הצופה (אני ). למעשה, נשאר למחר רק עוד קצת. נכון לעכשיו ארה"ב מדשדשת. כך שבסך הכל אני לא רואה סיבה לא להשאר לפקיעה. העלות של סגירת הפוזציה לפני זה זה סתם זריקת כסף.
דמי כיס.
במידה ושחקן לא ילווה אותנו בשוקת פברואר.
אני אשמח אם תפתח עוד אשכול לשוקת פברואר בו נוכל להתיעץ ברגעים קשים ולמנוע אחד מהשני לעשות מהלכים גרועים.
בברכה.
בסדר מבחינתי. רק שאני לא שחקן. אני יכול לספר מה אני עושה, אבל הגישה שלי שונה מהגישה של שחקן. בסופו של דבר, כל אחד יצטרך לקבל את ההחלטות שלו בעצמו.ציטוט:
פורסם במקור על ידי Bursa_Guy
הרעיון הוא שיהיה שירשור להתייעצות.
כמובן כל אחד עושה מה שהוא מבין, ואחראי למעשיו
רעיון מצוין.ציטוט:
פורסם במקור על ידי leayael
מקווה שדמי כיס או משתמש ותיק אחר יפתח אשכול שרשור שוקת פברואר להחלפת דעות ולהחלפת אסטרטגיות.
אם לא אז אני אפתח כזה, בלי יומרות כי כאמור מדובר בהחלפת דעות ובהחלפת אסטרטגיות.
לגבי הפקיעה הקרובה, היבנתי שלא זכור שהפקיעה היתה שונה ביותר מ-3.5 מערב הפקיעה.
ולכן, אני משאיר פוזיציות של 5% לירידות ושל 4% לעליות בערב הפקיעה.
ובעיקר, כאשר אין סימן ל-"רעידת אדמה" בערב הפקיעה.
דמי כיס וחברים שלום,
אני עוקב אחרי השירשור המעניין והפורה ויש לי מס' שאלות.
קודם כל ביצעתי את השוקת החודשית לפי הנחיות השחקן וטרם סגרתי- אני כרגע בכתיבת שוקת שלC1200 ו P1080 עם הגנות C1220 ו P1040. כרגע יש רווח של כ-7% אם אני מחשב נכון את הבטחונות הכפולים בגלל ההגנה הלא צמודה.
1. מדוע השחקן ביקש לסגור את השוקת אם אנו כה קרובים לסיום והמרחק מהכתיבות גדול דיו - במיוחד בקולים (העמלות הן פקטור די חשוב לדעתי)?
2. השחקן ציין שזה היה חודש די קשה לניהול השוקת והפקת הרווחים ממנו. אני לא הבנתי מדוע? נכון שהסטיות תקן היו נמוכות והדבר מפחית את פוטנציאל הרווח, אך מנגד החודש לא היה תנודתי כמעט וזה מצוין לכותבי שוקת רחבה !
קשה לי להאמין שבחודש כזה אפשר להפסיד בכתיבת שוקת רחבה !!!
3. באופן כללי , והיוות והמשחק סכום 0 , האם זו לא אסטרטגיה שבה אנו אמורים להרוויח כ-7% ובממוצע ואחת לאולי 15-14 חודש נפסיד את ה-100% כשהשוק יהיה אלים לכיוון מסוים? כך שהתוחלת תהיה 0 (ואיפה העמלות).
סטטיסטית אולי יש פה סיכוי להרוויח ב 95% מהפעמים אך בפעם שמפסידים -מפסידים הכל.
האם זזו לא אסטרטגיה של "להרוויח בכפיות ולהפסיד בדליים"?
אשמח לשמוע את דעתכם.
יום טוב
מאיר טל
קשה לי לראות איך הגעת ל 7%. לפי החישוב שלי, הכי אופטימי זה 5%. (לא שזה רע). לפי נקודת המבט שלי, אתה צריך לחשב את הרווח לשוקת על בסיס השקעה של 4000 ש"ח, שכן אלו היו הביטחונות המקסימליים שהיו דרושים לביצוע השוקת כלשונה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי מאיר טל
לשחקן חשוב הצד החינוכי - יש רווח? תממש. אל תהיה גרידי.ציטוט:
אפשר להפסיד אם עושים שטויות. היה סיכון בחודש הזה, כי הוא התחיל במגמת עליה רצינית. מי שלא היה שומר על משמעת היה עלול להעלות את הרגל התחתונה יותר מדי, ואחר כך להגיע למצב שצריך להוריד אותה. אם למשל מישהו היה מתפתה לעלות ל 1100, הוא יכול היה למצוא עצמו במצב לא נוח.ציטוט:
יש כאן שימוש לא נכון במושג "משחק סכום 0". הכוונה כשאומרים זאת זה שלא נוצר כסף חדש בשוק הנגזרים. בהתעלם מעמלות ומיסים, נכנס לשוק X כסף ויוצא X כסף. ולכן X-X=0. זה לא מדבר בכלל על הביצועים של שחקן ספציפי לאורך זמן. לגבי תוחלת לטווח ארוך, השאלה אם תגיע למצב של הפסד 100% תלוי אך ורק בהתנהלות בחודש בעייתי.ציטוט:
נקודה מעניינת להיום:
היום השוקת שלי כבר נתנה את כל המיץ. היא רחוקה 200 ש"ח מערך הפקיעה. אז נשאלת השאלה האם לסגור.
ובכן, צריך לשים לב שיש כאן הטעייה מסויימת. הערך על הנייר אינו דומה כלל וכלל לערך האמיתי שיתקבל בנסיונות סגירה. למשל יש לי עדיין ערימה יפה של C1240. אין סיכוי למכור אותה ולהכניס כסף. כנ"ל גם לגבי C1200. בצד של הפוטים, המצב לא יותר טוב. אין סיכון למכור את P1040 ולהכניס כסף.
כך שבאופן מעשי, סגירה כרגע משמעה וויתור על 900 ש"ח. וזה כבר סתם יהיה חבל. שווה לקחת את הסיכון המיקרוסקופי של פריצת התחום 1080-1180 ולחכות למחר.
אופיר,ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
אני לא בטוח שצורת המחשבה שלך נכונה.
ישנו סיכוי נמוך מאוד מאוד מאוד מאוד (ועוד כמה מאודים) שתהיה פריצה בפקיעה.
אתה מוכן לשים את כל הרווח שלך ולעמוד מהצד ולקוות שגם הפעם הסטיסטיקה לא תאכזב?
לא תוכל לתקן, לשנות, כלום.
אז יילכו 900 ש"ח מתוך הרווח. אבל יש רווח. ורווח יפה.
לא מובנת לי צורת המחשבה שלך.
נעם.