אופוריה מוחלטת. אין שום הסבר למי שקנה היום בסוף היום, על פי מדד של 1207, וחושב שגל העליות ימשיך באותה תנופה. ככל שהאופוריה יותר גדולה, ככה הנפילה יכולה להיות יותר כואבת.
Printable View
אופוריה מוחלטת. אין שום הסבר למי שקנה היום בסוף היום, על פי מדד של 1207, וחושב שגל העליות ימשיך באותה תנופה. ככל שהאופוריה יותר גדולה, ככה הנפילה יכולה להיות יותר כואבת.
דמ"כ, אני לא בטוח שגל העליות הנ"ל לא יכול להימשך. במצב בו הריבית נמוכה ואין אלטרנטיבות השקעה אטרקטיביות יותר הגל יכול להמשך. נפילה תבוא בשלב כזה או אחר. בנתיים אנחנו נחנקים עם CALLים כתובים, שחשבו בעבר שהם בטוחים. אני כתוב על 1280 (אחרי שגלגלתי אחורה מ 1260) ובכלל לא רגוע, זה סה"כ 6% למעלה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
זה נכון שכאשר כל יום הבורסה עולה, קשה לדמיין ירידות. ובכל זאת, זו טבעה של בורסה. אלו 6% קשים לעליה. מספיק איזה נתון, איזה בעיה בעולם, איזה טריגר, כדי להצית מימוש. ויכול להיות שסתם ככה יגיע מימוש.ציטוט:
פורסם במקור על ידי gsk
אתמול בקורס אופציות יוסי שאל את הכיתה מי חושב שעכשיו מצבן של החברות טוב יותר מאשר היה תרם המשבר? (הרי עכשיו הברוסה חזרה לאותן הרמות) וכל הכיתה גימגמה...
מצד שני קשה ללכת נגד המגמה.
הרי היתה הרחבה מוניטרית, הרבה כסף זרם לשוק... וכנראה שרובו הולך להספג בסוף בבורסה.
אני רואה שחודש מרץ מתחיל להיות מלחיץ כמו פברואר ברגל הקול שלי.
גם בפברואר המדד כל הזמן התקרב לרגל הקול שלי (הייתי כתוב ב1190), אך לפי מפת הפוזיציות דאז ולפי ההבנה שכיוון שאין סחירות וכולם אמרו שלשחקנים נוח עם פקיעה באיזור 1160-1180 המשכתי עם רגל הקול עד הפקיעה ללא תזוזות...........זה היה מאוד מפחיד והסתיים טוב.
החודש אני שוב כתוב 1250 שהמדד כל הזמן מתקרב אליו, שוב מלחיץ...מקווה שיבוא מימוש מתי שהוא, אחרת נצטרך לספוג הפסדים לא נעימים.....
מדהים לראות המשך רצוף כל כך של עליות במיוחד בארץ עם מעט רוח גבית חלשה יותר מוול סטריט....מקווה ששחקן יפרשן המצב ויתן תחזית ביום ראשון.
חברה.....יש עוד 21 יום לפקיעה נקווה שהשוק ירגע בפרק זמן זה, כי הוא רץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץ ץץץץץץץץץץץץץץץץץץ מספיק.
שלום חברים,
אם לנסות להיות אוביקטיבי, ולא לדבר מתוך פוזיציה , אז יש לי מס' תובנות,
1. דיברו על התנגדות ב 1180 והתנגדות ב 1200 , זה נראה כמו "שטויות במיץ עגבניות" המעוף חצה התנגדויות אלו ואפילו לא התעכב שם , לא יומיים , לא יום ואפילו לא שעה!!!
2. מעוף ב 1207 זהבאמת נראה הזוי, אבל כנראה שהמחיר משקף הכל ואי אפשר להתווכח עם המחיר. וחברים יש פה הרבה פסיכולוגיה, ככל שבורסה עולה יותר, כך הסיכוי שלה בטווח הקצר להשיך ולעלות עוד גובר. ויש יותר מצטרפים לעגלה, וגם הפוך ככל שהיא יורדת יותר, אז יותר אנשים בורחים והסיכוי להמשך ירידות גובר.
שחקן אמר מס' פעמים שיש יותר סכוי לפגוש את המעוף ב-900 מאשר ב-1200.
השחקן די דובי לגבי השוק, כך גם אני, אבל יש אתרים אחרים שמאש שוריים.
מה שאני רוצה להגיד, שההגיון שלנולא תמיד עובד, ושכל תרחיש יכול להיות. נקודה!
מעוף יכול להיות ב-1300 כמו גם ב-1100 !!!
3. הסכנה בשוקת רחבה, שעבור כמה עשרות שקלים של רווח, מסכנים 1000 ש"ח (או אפילו 2000) ומספיק שתרחיש רע קורה אחת לשנה או אפילו שנתיים אז זה מעמיד בספק את כל הכדאיות באסטרטגיה.
4. לא תמיד הענינים בשליטה, דוגמה לתרחיש - אם בסוף השבוע השווקים יהיו שוריים מאד, המעוף באופריה הקיימת יפתח ב-3% למעלה - אז יהיה קשה מאד לתקן מבלי להפסיד כסף , או להגיע למכפלות כאלה , שיגדילו את הסיכון והבטחונות עשרות מונים, במיוחד שהולכים נגד השוק, שאולי "לא רואה בעיניים" ומחפש רק לעלות.
אם הדוגמה הייתה הפוכה והיינו נוגעים בנקודת התחתית של השוקת, לדעתי המצב היה חמור בהרבה היות ואז סטיות התקן היו עולות ומכבידות על מחירי התיקון. מזלנו כרגע שהסטיות נותרו נמוכות.
אני לא רוצה להישמע פסימי או להפחיד, אבל מנסה להיות ריאלי.
מה שצריך הרבה מאד סבלנות, וגם לקחת בחשבון ששוקת רחבה טובה לשוק מדשדש, ולא חייבת להיעשות בכל חודש, ובמיוחד בחודש בו סטיות התקן מאד נמוכות ואין "בשר" בסטרייקים הרחוקים.
זה לא מנחם, אבל גם אסטרטגית השחקן צפתה דישדוש השבוע ואפילו ירידות וקרה בדיוק הפוך, כך שבדרך ליצירת 10% רווח, יש בינתיים לאסטרטגיה מעל 30% הפסד.
בחודש קודם היה בדיוק אותו הדבר באסטרטגיה הראשונה ואם שחקן מעוף ידע אז לצאת ברווח בסופו של דבר , אז בבורסה הכל אפשרי.
כל זה מהרהורי ליבי, ואני מאחל לכולם המשך יותר מוצלח מהשבוע שחלף, והרבה סבלנות.
מאיר טל
מאיר, אני שותף לתחושות שלך. אני למעשה די מתוסכל מעצם העובדה שציפיתי לבצע שוקת רחבה כאסטרטגיה "סולדית" שלא עושה התקפי לב. לצערי בפעם השנייה שאני מבצע שוקת אני מגלה שלא כך הדבר. בגלל אחוז הרווח הזעיר בשוקת הרחבה (לא ציפיתי לקחת יותר מ-5% רווח), נכנסתי עם כמויות גדולות למדי וההפסד הפוטנציאלי כאן הוא גדול מאוד מבחינתי. גם אם הפקיעה תהה בטווח הרצוי, האסטרטגיה שלי תהה מופסדת, בגלל שנאלצתי לגלגל אחורה ולא הגדלתי כמויות בגלל החשש שהעליות ימשיכו (חשש שהתמשש היום). בקצב הזה יתכן שנזדקק לעוד גלגול אחורה.
אני מאד מצטער אבל נדמה לי שאין מקום לחישובים כמו חששות שאתה מדבר עליהם יש רק חישובים קר כקרח בלי לערב רגש בכלל ונדמה לי עוד שמי שלא יכול להיות קר כקרח אין מקומו בשוק הזה כלל ועיקרציטוט:
פורסם במקור על ידי gsk
בגלל זה אני שיניתי קצת אסטרטגיהציטוט:
פורסם במקור על ידי gsk
התחלתי החודש עם אוכף
הרבה יותר קל לתיקון כך נראה לי
גם השארתי המון כסף לשיפוצים בהמשך החודש
בהחלט לא אסטרטגיה סולידית החודש ורמת התסכול עולה.
אני כתוב ברגל 1260 עם הגנה צמודה. במידה וביום ראשון המדד יעלה בכחצי אחוז אצטרך שוב להפעיל את חוק הדילוג לאחורה.
ברגל הפוט אני כתוב ב - 1070 ומוגן ב - 1050. אומנם במקביל לדילוג אחורה של רגל הקול אלי לקדם את זו גם, אך בכדי שהדבר ישתלם אני נכנס לאזור ה - 1100, אשר אף אחד לא מבטיח לי שהמדד כפי שהוא עלה רבות לא יצנח לשם לפתע.
בנוסף הדילוג אחורה אחרי הכפלות ינצל לי את מלוא הביטחונות.
למרות שעלי להיות ממושמע ולפעול על פי הכללים, אולי למשהו יש פתרון יצירתי אחר שאוכל להתעמק בו לאורך הסופ"ש?
מה שבטוח זה שהחודש העמלות ששילמתי כיסו לפחות משכורות אחת של משהו בבית ההשקעות חחחח...
:d
ד.