העניין הוא שבמרחק סביר יותר, נגיד 1220 - מרחק 8.2%, כבר אין בשר.ציטוט:
פורסם במקור על ידי שוקי
CALL 1220 שווה 30 ש"ח....
אז לא כדאי לפתוח רגל CALL בכלל לא?
Printable View
העניין הוא שבמרחק סביר יותר, נגיד 1220 - מרחק 8.2%, כבר אין בשר.ציטוט:
פורסם במקור על ידי שוקי
CALL 1220 שווה 30 ש"ח....
אז לא כדאי לפתוח רגל CALL בכלל לא?
מבין אותך לגמר אני באותו מצב תקוע ב1230 אחרי שחיקה של 50% ורוצה להתקדם.אך לא בכל מחיר.
אתה צודק לגבי זה שאין בשר של 30 שקל בגלל זו, אני כניראה יפתח מרווח גדול יותר מהגנה אבל יכתוב רחוק יותר אולי 1210 או 1200 .בכל מקרה עדיין אני ממתין, היום יהיה דשדוש עד שלא יגיעו חדשות מחו"ל ושם אם יהיו ירידות אולי סטיית תקן תעלה טיפה ותעזור לכתיבה אם יהיו עליות אז מחירי קולים יעלו ואז גם ניתן יהיה לכתוב.
בכל מקרה לי לא משנה מה, יש בשר אין בשר בטיחות לפני הכול.
אני חושב שהתחום הזה סביר לאור המצב. רק שים לב! תגדיר לעצמך קודם כל כמה אתה מוכן להפסיד, ומתי אתה נחלץ. תעשה את זה לפני שאתה בונה את השוקת, ולא אחרי.ציטוט:
פורסם במקור על ידי aviade
אני משאיר משהו כמו 15% לצורך זה. וחוץ מזה, אני יודע מראש שאם תהיה חריגה בביטחונות, אז מקסימום אני קונה כמה אופציות זולות במרחק 5 סטרייקים לפחות, על מנת להחזיר את הביטחונות למסגרת.ציטוט:
פורסם במקור על ידי danfrog1
אתמול למשל, דווקא הרגל העליונה שלי התקרבה לגרוד מקסימום הביטחונות באיזה שלב (כנראה בגלל שסטיות התקן עלו). אז קניתי אופציה אחת זולה ב 25 ש"ח, וזה כבר החזיר את הביטחונות לגבולות שרציתי. כמובן שאלו 25 ש"ח שילכו לפח. אבל זה לא משמעותי.
דמי כיס, ככל שמתקדמים בחודש לקראת הפקיעה ונותרים פחות ימים אז צריך להגביר את ניצול ההון , לא חייבים כבר בתחילת החודש לסמן טווח , לרוקן את כל התחמושת ולאחר מכן לנהל את נושא הבטחונות בדרך של כיבוי שרפות. בחודשים שהסטיה תהיה בשמים מובטח לך כי ניהול הבטחונות יהיה מתיש במיוחד.ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
כאשר אתה כותב חשוף בתחילת החודש מבקשים 4K בטחונות מספיק שתהיה תנודה של 4-5 סטרייקים כדי להקפיץ לך את דרישת הבטחונות פי שלוש.
לעומת זאת למי שכתב מוגן לא תהיה קפיצה והוא יוכל לנהל את האסטרטגיה (ברוב המקרים רק להתבונן, למכור עוד רגלים במרווחים יפים) ולא לפעול בדרך של אילוץ.
על כן עם התקדמות החודש , התבהרות התמונה וקבלת טווח "מדוייק" יותר לפקיעה (למדנו שהשחקנים לא תמיד צולפים, אבל כנראה מסוגלים לצמצם לטווח של חמישה אחוז לכל צד) ניתן להתקרב באופן מושכל למדד בניצול גבוה הרבה יותר של בטחונות שבועיים לפני פקיעה ולהנות משחיקת טאטה מואצת ויפה , יחד עם חשיפה מינמאלית בזמן לשינויים במדד , על כן לא מדובר בהותרת הון בלתי מנוצל בצד, אלה בניהול של הכסף בצורה מיטבית לקראת הפקיעה.
על כן החשבון של רווח/הפסד צריך להעשות בפקיעה לאחר החשפות מינמאלית לסיכונים ומצד שני להנות באופן מקסימאלי מרווחים.
המפתח הינו הזמן=טאטה.
למשל החודש כיוון שלא היו ספרדים בחלק הפוטים התחתון ומצד שני התעקשתי עם עצמי לכתוב רק עם הגנות, אז במקום למכור שוקת קניתי שוקת במרווח של 15 ש"ח. כאשר השוק ירד קניתי שני סטרייקים למטה ומכרתי את החלק הקנוי, גם יצא שכתבתי בהגנה של סטרייק אחד וגם יצא שמכרתי פוטים ביום של ירידות שכולם מדמינים /מפחדים/מצפים שהנה השוק קורס.
הסיכון בכתיבה רחוקה לא שווה אם אין מרווחים ראויים. והחודש היה קושי להשיג מרווחים ראויים.
דרור
זה נכון. אפשר להתחיל בקטן ולהתקדם עם החודש.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
זה מצד שני, ממש לא נכון.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
עכשיו למשל, P1000 חשוף דורש 5060 ש"ח לאופציה חשופה. P1050 דורש 6800 ש"ח לאופציה חשופה. הבדל של חמישה סטרייקים, והבדל של 34%.
טוב. כאן אנחנו חוזרים לדיון על מוגן/לא מוגן.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
מסכים. נראה לי שלושה שבועות לפקיעה, זה הזמן להתחיל לירות בכל התותחים.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
בסדר. אבל הימרת על כיוון. הימרת על ירידות. כאשר אתה מהמר על כיוון וזה מצליח, זה נהדר. אבל זו לא שיטה סולידית.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
מתוך הצ'ט היום:
(11:44) דמי כיס: שחקן, וויכוח קטן שיש לנו בשוקת. כשנתת את הכלל להרחקה, האם התכוונת שיש להכפיל כמויות? או שיש לספוג ירידה ברווח?
(11:45) שחקן מעוף: כיס כשאני מרחיק אני נאלץ להכפיל כמויות אע"פ שאני גורס שאם פתחת מספיק רחב לא תצטרך לגעת ברגל הבעייתית
(11:49) דמי כיס: שחקן, בכמה אחוז מהביטחונות צריך לדעתך להשתמש בשוקת? האם אפשר להגיע לאחוזים גבוהים?
(11:50) שחקן מעוף: כיס זו שאלה לא הוגנת .. רשמית אענה ש 40-50% אבל בפועל שוקת היא כ"כ סולידית ש..... - תסיק לבד
(11:51) דמי כיס: שחקן, התמונה ברורה.
דמי כיס: ראיתי תשובת שחקן:
נסיגה לאחור = הכפלות
ניצול הון= פתרון בית ספר - 40 /50 אחוז. אם אתה מנוסה, מרגיש בטוח וצברת נסיון בניהול של השוקת= נצל הכל...
בהצלחה.
מה שברור שכל מי שהולך בדרך של כתיבה ללא הגנות וניצול מקסימאלי של הון , צריך להבין שאין ארוחות חינם, חייב לנהל באופן יומי את נושא הבטחונות וחייב לכתוב לעצמו על דף גדול , סדר פעולות במקרה של תזוזות במדד תוך התייחסות למועד הפקיעה ודרך פעולה, כל זאת כאשר הוא רואה את פוט 1080 קופץ בבוקר מחמישים ש"ח למאתייים ש"ח הוא לא נלחץ והוא יודע בדיוק מה הוא עושה.
ממה שראיתי אתה כבר סגור על עצמך , וגם אם נעיר אותך באמצע הלילה אתה תדע בדיוק מה אתה הולך לעשות.
רק הצלחות....*
תודה לשחקן על התשובה ותודה כמובן אופיר שזכרת לשאול.ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
מה לגבי המצב של ביצוע שוקת רחבה עם הגנות, אשר במהלך החודש יש בעיה לסגור ולקרב רגל רחוקה עקב דלילות מסחר/מחירים של הרגל הרחוקה?
אם אינני טועה, דמי כיס התחיל ב CALL1250 שזה ממש רחוק. האם אין חשש להישאר תקוע עם כתיבה כל כך רחוקה בהמשך החודש והקירבה לפקיעה?
האם במקרה כזו תשאירו הרגל הרחוקה ותכתבו אחת נוספת קרובה יותר (כמובן עדיןן עם שמירת מרחק בטחון מהסטרייק)?