עובדיה שלום
לפי מה שהבנתי עיקר העבודה עם פיבוט היא לצורך התוך יומי
הפיבוט השבועי אם כך פחות רלוונטי
ישנם מס' אפשרויות לחישוב פיבוט שהעיקרי והשימושי ביותר הוא פיבוט סטנדרארטי
תודה
אייל
Printable View
עובדיה שלום
לפי מה שהבנתי עיקר העבודה עם פיבוט היא לצורך התוך יומי
הפיבוט השבועי אם כך פחות רלוונטי
ישנם מס' אפשרויות לחישוב פיבוט שהעיקרי והשימושי ביותר הוא פיבוט סטנדרארטי
תודה
אייל
היי אייל,
בוקר טוב,
ה סיכום שלך הוא לא על פי הדברים שאני כתבתי !
1- עיקר הידיעה על העבודה עם קווי פיבוט הוא יקר ערך לסוחר שיכול להלביש אותם על מקרים רבים כולל בהחלטה האם לקנות או למכור את המנייה.
2-הפיבוט השבועי מאוד רלוונטי למשקיעים.
3- אין מספר אפשרויות לחישוב פיבוט , יש נכסים שונים עם חישובי פיבוט שונים.
תודה ובהצלחה
עובדיה שלום
אתמול ראיתי רק חלק מהתשובה שלך
לא ברור לי למה
עכשיו חזרתי אחורה ראיתי שוב את התשובה המלאה שלך
תודה רבה על הסבלנות
אייל
עבודה תוך יומית באופציות מעוף, על פני גרף של 15דק".
ההסברים על הגרף !
מיד לאחר הפתיחה הוצאתי עדכון על מדד תא" 25 שהוא צפוי לתת מהלך יורד , וזאת כאשר היה ב 1536-8 , וכאן מצורפים גרפים על פי הסדר, לעבודה של סוחר תוך יומי באופציות מעוף חשופות , ללא כתיבה , קניית פוטים נטו.
ממליץ לעקוב אחרי סדר הגרפים,
ההסברים בתוכם.
תודה ובהצלחה
קובץ מצורף 6956
קובץ מצורף 6957
קובץ מצורף 6958
קובץ מצורף 6959
קובץ מצורף 6960
פשוט נהדר! נהנתי מהמעקב וההסברים שנתת על מהלך המסחר התוך יומי. זו זכות ללמוד מסוחר מנוסה.
שאלה: מה שהפריע לי היה שהמסחר נפתח מעל קו הפיבוט שנותן בד"כ צפי ללונג. אז למרות ההתנגדות הברורה, האם כניסה לשורט היא רק בשבירת הפיבוט?
היי יוסי,
בוקר טוב,
תודה על תגובתך, זה מראה את רצונך להתקדם !
ישנם כמה סיבות כמובן ש או שכול אחד מהם בנפרד או שחלקם יחדיו או שכולם יחדיו.
1- יש לזכור שמסחר תוך יומי הוא יותר רצף של הסתברות , ולכן קיים בו סיכון מסויים, לתחילת המהלך.
2-יש לזכור שמסחר תוך יומי מגיע מ ה הבנה והתובנות של הגרף היומי , בכדי שכאשר נכנסים למסחר תוך יומי, עליך לדעת מה הכיוון הצפוי ביומי, בכדי ללכת עם כיוון הצפי, וכמובן שהליכה נגד כיוון הצפי ביומי חייבת להיות בתודעה של הסוחר.
3-המשפט שכתבת על התנהלות המחיר בתוך קווי הפיבוט הוא נכון חלקית כי...
א- הוא מאוד נכון כאשר המחיר פותח בחלל הטווחים שבין קו הפיבוט להתנגדות 1.
ב- הוא גם תקף כאשר הוא פותח ירוק בקרבת ההתנגדות 1 .
ג-כאשר המחיר פותח באדום ( כמובן שאחרי שהנר המדובר מסתיים ), והוא נוגע בקו ההתנגדות 1 זה מגביר את סיכויי הירידה ממנו.
ד- כאשר מתווסף צל עליון לאותו נר = חיזוק נוסף לצפי לירידות.
ה- בינתיים זה שוב סיבות לחיוב בשורט אבל כהסתברות ויש להוסיף עליהם, ממוצעים ומתנדים בכדי להעלות את ההסתברות.
ו -ויחד עם כול הסיבות הללו בכדי שיהיה מקום כניסה טכני בטוח יותר, על המחיר לחצות מטה את הגבוה של אתמול , כי זו אומנם נק" פשוטה, אבל מאוד חשובה למסחר התוך יומי.
ז- המקום הזה שאתה שואל עליו הוא המקום הטכני עם ה סטופ הקצר ביותר --- נניח , נכנסת מיד עם הנר ה אדום שליד הקו , ואתה קובע סטופ של נק" +- מעל קו ההתנגדות 1 ! , והנר הבא הוא ירוק מעל הקו , אזי זו היציאה הברורה ואמירה שהמסחר הולך ל התנגדות 2, ומיד קונים קול לעליה. לאחר מכירת הפוט , אבל במידה והנר השני ממשיך בכיוונך, אזי אתה בדרך הנכונה !
ח- קצת חוצפה , ואפילו מינימלית שנדרשת למסחר תוך יומי.
ונסיים ב : יוסי: ברגע שאתה מקבל החלטה על הכיוון ביומי, אתה בהחלט יכול לשפר את הביצועים שלך בתוך יומי, כמובן במידה ותהיה זריז מספיק בכדי להיכנס לכול עסקה בהיוולדה ולא להמתין כול פעם לאישור נוסף, כי אחרת לא תכנס לעולם , או שזה יהיה כבר מאוחר.
תשליך את כול הכתוב לעסקה שלך על הפאונד -- דולר.
על כול שאלה נוספת, אתה מוזמן.
בהצלחה
תודה רבה!
שלום לוי!
בהמשך לנושא המסחר התוך יומי, יש לי עוד כמה שאלות שאני אשמח אם תוכל לעזור לי בהן.
1) לא מעט פעמים, קורה שאני יושב מול גרף ומוצא את עצמי נקלע למצב של דשדוש וחוסר החלטה בין שני קווים (לפעמים פריצת שווא שנראית החלטית ואז שוב מייד שבירה של הקו). האם במצב כזה עדיף לא להכנס לשום עסקה, ולעבור לגרף של נכס אחר?
2) בהקשר לשאלה הקודמת, על כמה גרפים של נכסים שונים אתה ממליץ לעקוב בו זמנית?
3) מה החשיבות של קווי תמיכה והתנגדות/ קווי מגמה בגרפים של 15/30/1H? (בלי קשר לקווי הפיבוט).
תודה על העזרה!
היי יוסי,
לתשובותיך :
1-עליך לשים לפי דירוג , מה יותר חשוב או חזק, קווי דשדוש , או המשכיות הכיוון = מגמה תוך יומית, והתשובה הברורה היא טווח דשדוש חזק יותר .
2- לא הסברתה את עצמך כאן ! לעקוב ל מה , או על מי ?? האם מדדים , מט"ח , מניות. מה כוונתך ?
3- כמה שטווח הגרף גדול יותר כך הקווים שלי חזקים יותר , ולכן באם עובדים עם טווחים קצרים נניח 15 ד"ק , יש להעתיק קווים של שעתי ו 4 שעות אל תוך הגרף ב 15 ד"ק. ( כמובן שתשובתי היא לגבי מסחר במט"ח , ובמידה ואתה מעביר קווים אז יש לקבוע גוונים קבועים אחרת זה ישגע אותך, נניח קווים של שעתי = שחור , קווים של 4 שעות = סגול , וזה בכדי להבדיל מה כחול בהיר , ירוק , אדום של הפיבוט עצמם. ).
בהצלחה
שלום לוי,
1) ברגע שיש דשדוש, ניתן לסחור בטווח קטן כ"כ? כי בד"כ הטווח הוא קטן.
2) כוונתי היא לסחור במט"ח.
3) תודה רבה על העצה, יעזור לי מאוד.