היי ורדה,
תודה על תגובתך
בכדי לענות על החלק הראשון שלך, בואי נסתכל על גרף ערכי סגירה , כי שם אני חושב שהתשובה נמצאת.
להזכירך, אמרתי לא פעם שכאשר הנרות יפנים משגעים עם הצללים את המסתכל, עליו לעבור, לרגע אפילו ,לגרף ערכי סגירה, כי שם אין משחקי צללים.
ובו ניתן לראות כמובן כמה ארוך ומשמעותי הקו שאני עוקב אחריו ועל פיו מוציא את העדכונים.
קובץ מצורף 3219
יחד עם זאת כמובן ישנו קו מגמה נוסף ( הקו התחתון או החלק התחתון של התעלה ) שלמרות שיש בו די נגיעות הוא עדיין חלש יחסית לקו העליון כי טווח הקו התחתון הוא הרבה יותר קטן ( הקו הקטן מספטמבר שנה שעברה , ואילו הקו הארוך מספטמבר 2012)
וגם נכון הוא שהקו העליון נשבר מספר פעמים והמחיר חזר או מיד מעליו או ירד בכדי ליצור את הקו הקטן!
עובדתית :
1- הקו העליון ארוך יותר, לכן חשוב ומשמעותי יותר.
2- זהוא קו של הטווח הארוך על פי חוקי גרן .
3- קו זה יוצר התנגדות עד היום , לכן לא ניתן לומר שהוא לא פעיל.
4- משמש היום ( מאז ספטמבר אחרון ) כ קו עליון של התעלה העולה.
5- פריצה של הקו הארוך מביא עליות חדות כי הוא הקו הראשי, ( ספטמבר 2013 )-- ( בפברואר השנה זה לא צלח ) , ואילו תמיכה בקו התחתון מביא רק לעלייה לתעלה , של איזה קו ??? קו המגמה הראשי ( כחלק עליון מהתעלה.)
אז אני מקווה שאם הקו שלא כול כך נראה לך סיימנו.
כמובן שהצדק איתך גם בכך שישנה תעלה עולה, ( לכן המתנדים לא עקרוניים כרגע שוב ) -
למה?
מסיבה מאוד פשוטה.
תחשבי על כול תבנית מוכרת נניח ראש וכתפיים , עולה או יורד.
תבנית M,
תבנית W.
משולשים על 5 סוגיו.
תעלות עולות ויורדות
ולכי למקום הקיצון שלהם , איפה שהם צפויות לתת מהלך בכדי להמשיך להשלים את עצמם , ונשאל ! האם המתנדים הם אלא , אשר ייסובבו את המסחר או עצם קיומם של התבניות הטכניות? , ואחרי זה כמובן המתנדים,
תוכלי לבדוק כמובן את אשר אני כותב נניח ב
1-בזק, גרף יומי, ראש וכתפיים + פעמיים W
2- מגדל ביטוח גרף שבועי תבנית W.
3- חברה לישראל , גרף יומי, תבנית W
4- אינטרנט זהב , גרף שבועי, תבנית M , עצמתית
5-אידיבי החזקות גרף שבועי וחודשי M ענק, ׁ שכמובן הטכני כבר אמר מזמן ש המנייה עומדת להתרסק כפי שהגיעה כיום,
ועוד.....
מי כאן החזק, בין קו המגמה או קו עליון של התעלה ???? כמובן שהחזק הוא קו מגמה!, -
למה?
לשנינו ברור ששני הקווים הם קווי מגמה !
אבל אורכם מאוד משנה, ויחד עם זאת שני הקווים הם בעצמם תעלה עולה !!! אבל !!!!!!
כאשר אנו מדברים על תעלה רגילה , הקו התחתון הוא קו מגמה , והקו העליון הוא רק קו מקביל , שהכוחות הטכניים שלו הוא רק להוביל ליעד מחירים עם התנגדות מסוימת אבל לחזרה לעליות , ועכשיו עם נוסיף את הגורמים הקודמים ששניהם קווי מגמה אבל הארוך הוא משמעותי יותר, נגיע למסקנות שלי בכול אופן ש
ביג נסחרת באופן חיובי אבל מתוך חולשה כי הנרות היפנים נמצאים מתחת לקו מגמה ראשי, ויוצר על ידי כך מגבלות בעליות הנוכחיות, אבל !! במידה וקו זה יפרץ, תשתנה ההגדרה הטכנית שלה ל
" (נניח ) , ביג פרצה קו מגמה ראשי ארוך טווח, ועלי ידי כך הצפי הוא לעליות חדות.
אבל אנו עדיין לא שם.
מקווה שהצלחתי להסביר את שלושת שאלותייך
תודה ובהצלחה,
סופ"ש נעים