משקיע נבון שיתן לחברה אורך נשימה עשוי לגזור רווחים יפים
Printable View
משקיע נבון שיתן לחברה אורך נשימה עשוי לגזור רווחים יפים
קצת יותר על מה שהיה בישיבה http://www.calcalist.co.il/markets/a...593462,00.html
שווי שוק אלביט היום 160 מש"ח - זה כל החברה. נניח ויהיה קמיקזה שיהיה מוכן לשלם פי 3 משווי השוק ויקנה 50% מהחברה - זו הזרמה של 240 מש"ח - זה לא נותן אפילו מענה מלא ל- 2013 - עדיין יזדקקו למימושים של פלאזה או אלביט מדיקל וב 2014 שוב יש חור תזרימי ענק. ומי יכנס בסכומים כאלו בלי להיות בטוח שנכס ל"עסק חי"?
אם אני הייתי רוצה להיכנס כמשקיע באלביט הדמיה, לא הייתי משקיע כסף לתוך החברה - הייתי קונה אגח ארוכות בשוק וממתין לתהליכי הסדר - כמו קרן יורק - אם החברה תצליח ותשלם האגח - יש תשואה אסטרונומית על ההשקעה, אם יש הסדר - אני יכול להחליף את הבעלים במסגרת הסדר - הרבה יותר בזול, עם פחות חובות, בלי זיסר כשותף ובלי הנהלה כושלת - מאוד יכול להיות שיש גוף אחד או שניים שממתינים בשקט לרגע המתאים להיחשף.
מישהו בטוח קנה/קונה אגחים במחירים זולים בזמן האחרון השאלה אם זאת החברה עצמה או גוף אחר שממתין בשקט לרגע ההשתלטות.
לא יודע... למה להכנס לחברה כזו כשהערך מתחבא מתחת לערמות של זבל ולא מסוגל לכסות אפילו את שווי השוק של האג"חים כאשר יש אפשרות לרכוש אג"חים של אידיבי כמו יורק או של אינטרנט זהב שהיום עלתה שוב לכותרות. בשני המקרים האחרים יש חברות יציבות וחזקות שפועלות בשוק מוכר ולא בונות על קרקעות בטיזינבי. האמת שיש לי פחד מכל מה שקשור לקרקעות בהודו מאז מקרה אנרון הידוע לשמצה. גם שם היו רשומים פרוייקטים מזהירים בהודו ובשאר מדינות עולם שלישי שהתבררו לבסוף כשווים אפס.
שורט על המניה יעשה רק טוב לדעתי
באספה אומר שיץ "מימושים זה ב DNA שלנו" כהסבר מדוע זה "לא בעיה" לעמוד בתזרים הצפוי שנסמך ברובו על מימושים.
המשפט האמיתי - "משיכת זמן מול נושים זה ב - DNA של זיסר"
נסיון החיים לימד את זיסר להתייחס לזמן בו יש לשלם חובות כדבר גמיש -אם אפשר לדבר על זה - אז מדברים ומדברים ומדברים - ובנתיים לא משלמים כלום
זו אסטרטגיה של דחיה שברורה מדוחות תזרימי המזומנים של 2012 - המימושים נדחים מרבעון לרבעון.
לכן אומר שיץ "נשמח לעבוד מול כל נציגות" - יסבירו לנציגות כי או טו טו יש מימוש, תנו 2-3 חודשים וכך זה יתגלגל.
אם אני בנציגות, הייתי בודק בפינצטה את ההון העצמי של פלאזה - מוריד ממנו את הרווחים החשבונאים שנבעו מירידה במחיר האגח של פלאזה, בוחן את הפרויקטים שפועלים לוודא שהפרויקטים משוערכים בשווי הנכון [היום זה בטוח לא המצב - גם לא קרוב] בודק את המגה פרויקטים - קאסה רדיו, האי בהונגריה, הפרויקטים ההודו ומשערך אותם לשווי אמיתי , ואת כל האדמות "במלאי" - משערך מחדש - דבר ראשון מוריד את כל ההוצאות שהוונו לתוך מחיר הקרקע ובודק מה שווי הקרקע האמיתי - תהליך כזה ישאיר אולי 50% מההון העצמי - אבל זה הון אמיתי לעסק חי .
במקום לדבר באויר על "שווי" צריך להשקיע קצת עבודה ולצאת מהמשרד.
אהלן,
אותו תרגיל, קורבן אחר-
http://www.globes.co.il/news/article...p_morearticles
ערב טוב
קרן יורק וכנראה שחקנים זרים נוספים [ יכול להיות שהעסקה של אלביט עם דיוטשה בנק היתה למעשה עסקה עם יורק -אם זה כך - מגיע למנהלים של יורק בונוס שמן] מראים למוסדיים בישראל איך באמת משקיע מוסדי רציני צריך להתנהל.
מסתבר שהם כבר ביקרו בנכסים ויש להם אומדן שווי של אלביט והם הגיעו לאותה מסקנה כמוני - החברה פשוט ממונפת מדי
על פי ההערכות, צפויה יורק להוביל מהלך של הסדר חוב שיכלול תספורת ענקית לצד המרה כמעט מלאה של החוב למניות החברה, הסדר שיותיר בידי זיסר אחזקה קטנה בלבד באלביט הדמיה
מהלך קלאסי של השתלטות [עויינת] של בעלי חוב, כמעט מיותר לציין - בעלי המניות הקיימים ימחקו כמעט לגמרי
אם הם באמת רכשו במסגרת העסקה עם דויטשה בנק, בסיס העלות שלהם יכול להיות נמוך מאוד - 35%-40% מהחוב המתואם -אחרי המרת החוב למניות הם ירוויחו 20% על ההשקעה דרך האקוויטי ויהנו מפוטנציאל השבחה שיבוא מפיתוח פרויקטים חדשים - אך זה יקח זמן ממושך ויצריך השקעות נוספות.
מה זה אומר עבור אלו שמחזיקים מניית אלביט בשורט?
התסריט שאני חושב עליו זה מחיקה מסיבית של חוב - לפחות 50% - זה יביא את אלביט לשווי נכסי חיובי קטן - אך עדיין יהיה קשה לשרת חוב של מליארד ש"ח - זה ידרוש לחץ מימושים ומי שרוצה להשתלט על אלביט בגלל פוטנציאל, ירצה להחזיק בנכסים ולהמשיך להשקיע ביזמות נדל"ן- מימושים יהיו בנכסים בשלים כמו המלונות או ספקולטיביים / לא בליבה כמו מדיקל וקמעונאות - אך את הנדל"ן ירצו לשמר ולהשביח - לכן מחיקה משמעותית של 70% מהחוב לא תפתיע.
נניח ומוחקים רק 50% - זה 1.1 מליארד ש"ח של מחיקה, בהנחה שיורק וכו קנו אגח במחיר בסיס של 45% מפארי, מחיקה של 1.1 מליארד שווה למחיקת כל ההנחה שלהם על הפארי והחוב הנותר הוא כבר "כסף אמיתי שלהם"
אם אני מבצע מהלך כזה ומוחק 1.1 מליארד ש"ח לחברה עם שווי שוק של 160 מש"ח אם הייתי נדיב מאוד הייתי משאיר למחזיקים הקיימים 15% מהחברה - לא יותר - כנראה משמעותית פחות - הרי ללא מחיקה החברה פושטת רגל ויש לי כבעל חוב 100% מהמניות.
אחרי מחיקה של 1.1 מליארד ש"ח - מה יהיה שווי אלביט ? הניתוח שלי אומר שווי נכסי של 150 מש"ח , תוסיף פוטנציאל וכו - 500 מש"ח - כלומר מחזיקי המניות הקיימים יפסידו עוד 50% משווי המניה היום - לדעתי אף יותר