תנו לי להבין משהו. פשיטת רגל של נאנט היום תיצור רווח עצום לאגח ד?
Printable View
תנו לי להבין משהו. פשיטת רגל של נאנט היום תיצור רווח עצום לאגח ד?
REEM לדעתי השוק מפנים שמעבר לפירעון הקרוב אם בכלל החברה תצליח לעמוד בו סיכויי הפרעונות של ב ג נמוכים. החברה מוכרת בחתיכות את פרת המזומנים היחידה שלה.
לגבי מה יקרה אם החברה תפשוט רגל לדעתי הכל תלוי מה יקרה עם מניות רוביג. אם הנאמן שימונה יצליח למכור את המניות במחיר סביר אז רוב החוב יכוסה. כרגע המחיר פחות או יותר משקף את הסיכון. ככל שהחברה מוכרת מניות רוביג או מושכת דיבידנד מרוביג מצב סדרה ד מרע וסדרות ב ג מוטב
מצגת מטעם החברה לשוק ההון
http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=786482
האסיפה ננעלה ללא קבלת החלטות
http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=787278
חברים רק עדכון קטן:
חתכתי מההשקעה באג"ח ג' ו-ד' ובעצם חיסלתי את כל ההשקעה שלי בנאנט.
סה"כ הרווחתי יפה ב-2 הטריידים והסיכון בשבילי גבוה כעת מהסיכוי לכן החלטתי למכור.
אם זה מעניין מישהו אני יכולה לפרט יותר בכל מקרה בהצלחה לכל מי שעדיין מחזיק את האג"ח.. מאחלת לכם פארי++
הי מימי,
בהחלט אשמח לשמוע את שיקוליך!
במצגת לשוק ההון לא מצאתי שום דבר חיובי או שלילי באופן דרמטי, החלטתי האישית הייתה לבחון מחדש את ההשקעה בנאנט ד' אם יגיע לשער 81, מאז הוא נע לשם בקצב מסחרר.
שלום
גם אני בחרתי לסגור את הפוזיציה שלי בנאנט. לטעמי התשואה הנוכחית הופכת אותו לפחות משתלם כרגע מול אגחים אחרים. אני עדיין חושב שהוא אחלה לפיזור.
אשמח להכנס שוב בשער 60-65.
שלום חברים.. שמחה על ההתעניינות ותודה על השיתוף.
אני אפרט לגבי הפוזיציה שלי בנאנט וסגירתה. לגבי אג"ח ג' - החזקתי בנייר מאיזור חודש 3-4/2012 ברכישה מדורגת קיבלתי את פדיון+ריבית של האג"ח בחודש יוני ואת הריבית של חודש דצמבר 2012. לגבי אג"ח ד' - אותו רכשתי יותר מאוחר באיזור חודש יולי 2012 והחברה שילמה קרן+ריבית בדצמבר 2012. בתחילת השנה הנוכחית החלטתי לסגור את הפוזיציה.
לדעתי לחברה אין נכסים משמעותיים כיום (בהנחה שהמצב במזרח אירופה לא ישתפר פלאים בשנה הקרובה מה שלא צפוי לדעתי) למעט רוביג הפולנית. כאשר החברה מוכרת בחתיכות למעט החלק המשועבד למחזיקי ד' את מניות רוביג היא מאבדת את הנכס היחיד שלה שמניב כרגע. כך שגם אם החברה תעבור בהצלחה את פדיונות יוני הקרובים אין לי מושג איך היא תפרע בשנה לאחר מכן. לגבי אג"ח ד' - לדעתי החברה תעשה ככל שביכולתה לפרוע את האג"חים שלה ולכן הפרעונות הכבדים שצפויים ביוני ישורתו ממספר מקורות - מכירת מניות רוביג - מהלך שכבר בוצע על ידי החברה, משיכת הלוואות מועדפות מרוביג מהלך שאושר על ידי מחזיקי האג"ח של רוביג בגיוס האחרון שם, ומכירות מלאי ופרויקטים בהונגריה (אם היה לחברה מזל...). מה שאומר שהחברה בעצם חולבת את רוביג עד העצם כך שרוביג עצמה תהיה שווה פחות עקב משיכות אגרסביות ובמקביל הבטוחה של מחזיקי אג"ח ד' תהיה שווה פחות.
כל הסיבות הללו שהשורה התחתונה שלהם לדעתי היא שלחברה צפיה תקופה מאתגרת מאוד, ובנוסף חליבת רוביג על העצם מה שמדלל את הבטוחה של מחזיקי אג"ח ד', ורווח נאה ביותר מההשקעה הביאו אותי לממש.
כמו שרשם האדון הנכבד מעלי אני לא פוסלת לחזור ולנאנט אבל לא במחירים הנוכחים אלא במחירים הרבה יותר נוחים.
חזיר קטן אוכל הרבה חזיר גדול אוכלים אותו..
בכל מקרה אני מאחלת למי שנשאר שרק ירוויח והרבה אני רק אפרגן...
Jorge, למה בחרת דווקא את שער 81? היום האגח כבר מעל 79! הוא יקר מאוד לדעתי ביחס לסיכון. הוא כולו בנוי על חברת נדלן סימפטית בפולין. בזמנו כשדיברנו על מניית בי קום אמרת שאתה לא מנסה לתזמן כניסה לנייר אז מדוע אתה מחכה הפעם לשער oפציפי? אינטרנט זהב לדוגמה נסחרת בתשואה גבוהה יותר ומחזיקה באחלה נכס.
אני חושב שמכרתם מוקדם מדי,
אגח ג' -
ישלם 50% קרן ביוני +4% ריבית - תקבול של 60.5 אג .
מחיר נוכחי - 80.5 , יתרת השקעה לאחר תקבול קרן+ריבית - 20 אג (17.5 מפארי) - מחיר האגח יסחר בהרבה יותר מ -20 אג ובמידה ויהיו בעיות בתשלום - ערך הנכסים יותיר החזר מספק .
אגח ד' -
אני חושב שמימי טועה בהנחה שרוביג תהא שווה פחות בגלל החזר הלוואת בעלים של נאנט - הלוואת בעלים זו התחייבות מאזנית שמולה עומד נכס, אם מחליפים הלוואת בעלים במימון חיצוני - אין כל השפעה על השווי.
כל זמן שיחס הכיסוי של בטוחות האגח מספק - אין שינוי ברמת הסיכון שלו, האם תשואת האגח ביחס לבטוחות ממצדיקה רכישה? לדעתי בתיק מפוזר - בהחלט
kelazar - טוב ששאלת, ייתכן שדברי לא הובנו כהלכה.
ראשית, מבחינה פונדמנטלית הנייר (ד') עדיין נסחר בשווי סביר בהחלט. הבטוחות שלו טובות יחסית, ומנגנון התאמת הבטוחות מסייע במידה מסויימת לשמור אותן ככאלה. רוביג היא חברה בורסאית בתחום קל להבנה (נדל"ן), וסחירה, ואני מאמין שתמורות בה יהיו יחסית קלות לזיהוי מבעוד מועד. גם התנית הפרעון המיידי במידה ויורד הכסף בקופה מתחת ל 7M יורו מסייעת אם הדברים בנאנט מסתבכים.
לגבי הערתי לגבי שער 81 - זו הערה שכתבתי יותר כשיתוף אישי ופיקנטי, לא בטוח שיש פה עניין ציבורי רב - ובכל מקרה הואיל ושאלת אענה:
אני לא מאמין בלתזמן פסגות ושפלים, ולמעשה לא יפתיע אותי אם הנייר ימשיך גם עד 90 בעתיד הנראה לעין. שיטת הפיזור הפרטית והפשטנית משהו שלי מבוססת על דירוג פסאודו-חישובי שאני עושה לכל נייר, ולפי זה אני קובע כמה מנות ממנו אחזיק. כמובן, זה משתנה מעת לעת לפי מצב השוק ומספר המנות הכללי (=גודל התיק שלי).
אגב - באופן תיאורטי זה לא אמור להיות מושפע משיקולי מימוש רווחים. בנייר זה למשל אני בכ-64% רווח אך לא מימשתי אותו עד כה. בפועל יש השפעה מסוימת - כי נייר שעלה חזק (או ירד חזק) - משתנה משקלו בתיק עקב תשואת היתר.
לפי החישוב שלי בשער 81 מגיע הסף שבו אני פשוט מחזיק יותר מדי מנות ביחס למה שאני צריך (במונחי סיכוי/סיכון) ולכן אדלל את ההשקעה.