Re: שוקת רחבה אפריל - דיונים ופרשנויות
לי אין שום בעיה עם 1140. נכון שהיום היא ספגה הפסד יפה, אבל זה מאד מאד על הנייר. וצריך לזכור שזה מה שיפה במכירת אופציות. כל עוד הגבולות מספיק רחוקים, הזמן מתקן את הנזקים התיאורטיים.
למרבה הצער הייתי קצת עסוק, ולא הספקתי לקרב את רגל הקול. אבל העולם לא נגמר. יש עוד שלושה שבועות לפקיעה, ויהיו הזדמנויות.
הערכתי להמשך:
נראה לי שביום ראשון נראה את הקונים יוצאים מהחורים. ארה"ב שנבהלה מנתוני מאקרו גרועים, נבהלה עוד יותר מהירידות, ונכון לעכשיו הן נמחקו כמעט לחלוטין. יום אדיש או לחילופין חיובי קלות מחר בארה"ב, יזרים בחזרה רוח אופטימית, והאופטימיסטים על הגדרות ירוצו לקנות מפחד ששוב המדד יברח להם למעלה. בתיקשורת ידברו על תיקון טכני בריא, ושהמצב עדיין מצויין, ושהשיא הוא לא שיא.
גם אני נצלתי הירידות של יום חמישי כדי לקדם רגל הפוט שלי.
הייתי כתוב ב1090, סגרתי וקרבתי עם הגנה צמודה ל1140,
ברגל הקול לא נגעתי, עדיין כתוב ב1310 עם הגנה ב1330
באופן ממש לא מפתיע, השוק הגיב היום בעליות. תחילת המסחר אפילו בעליות חדות יחסית. ואיך שזה קרה, קפצו צ'יק צ'אק כל מני כאלו שהיססו לממש בשיא הקודם, והסתכלו בעצב על הירידות בשבוע שעבר, והחליטו ללכת על זה.
תמונת המצב שאני רואה, זה פינג פונג בין הרוצים להכנס באזור ה 1200-1210, לבין הרוצים לצאת ב 1220-1230. מה שאומר דישדוש באזור הזה. יכול להיות פינג פונג אינטנסיבי עם "הנחתות" בסיוע חו"ל.
לגבי הצד העליון, אני ממשיך להחזיק בדעתי ששיא כל הזמנים יהיה מאד לא פשוט לפריצה. על מנת לפרוץ אותו צריך עדר קונים אופטימיים/עוורים במיוחד. ונראה שעדיין ההפחדות של התקשורת/פרשנים מחזיקות מעמד. הירידות של שבוע שעבר חיזקו זאת. אני בטוח שיש הרבה אנשים שאומרים לעצמם "איזה מזל שלא נכנסתי".
אני ניצלתי הבוקר את העליה, והזזתי צד עליון ל 1270. נועז קצת, אבל אני חושב שהייתה הבוקר הזדמנות. ההגנה היא ב 1290. נשארו לי ביטחונות רזרווה, שיאפשרו לי לקדם ל 1260 ללא הזזת ההגנה. זה מתאים משתי בחינות - גם זהירות, כי בסך הכל 1270 לא ממש רחוק, וגם מאפשר קידום עתידי נוח.
דווקא בצד התחתון אני חושב שצריך לשמור על מרווח גדול. 1140 נשאר כשהיה.
ברמת הקוריוז: יש ביקושי ענק ומחזורים מרשימים ב C1300. כנראה שמישהו סוגר שם פוזיציות בקבלנות.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
ברמת הקוריוז: יש ביקושי ענק ומחזורים מרשימים ב C1300. כנראה שמישהו סוגר שם פוזיציות בקבלנות.
או מבצעי האסט' של שחקן שמנסים להקטין בטחונות
משעמם... :d (שזה טוב!)
החודש הזה ארוך מדיי.
אכן שיעמום מבורך מאד. הפינג פונג בין 1230 ל 1210 ממשיך.
ממשיכים להיות ביקושי ענק בתחומים 1280-1310, שאפשר לייחס אותם לסגירת פוזיציות בקבלנות. אני משער כך כי הביקושים גדולים, אך ללא כל התפשרות על מחיר - מתאים למי שהחליט לסגור פוזיציה עם הגעה למחיר קשיח מסויים.
ובאמת מבט על מה שקרה אתמול מראה שנסגרו לא מעט 1280,1290, ואילו 1260 הולך וצומח.
אבל שוב, למדנו בעבר שהכוח של השחקנים (מול הציבור) מוגבל מאד. אז אין ללכת בעיוורון אחרי מפת הפוזיציה, אלא להתייחס אליה כאל רמז בדבר מה חושבים הגדולים והחכמים.
והנה לא יבשה הדיו הווירטואלית על מה שכתבתי למעלה, וכבר אני רואה שהירידות הולכות ומחריפות. כל ירידה כזו מוסיפה עוד שקי חול לערימת הביצורים סביב שיא כל הזמנים. זאת משום שזה עוד יותר מוציא את החשק לאנשים להכניס כסף לבורסה ברמות שיא. שכן עד עכשיו, כל מי שהתפתה להכנס ברמות האלו, הפסיד.
במלכודת הדישדוש הסטיה הנמוכה והעמלות.
ללא שאלת העמלות היתי כבר סוגר לגמרי את רגל הקול, הכתיבות וההגנות מקול 1270 ועד קול 1310, שם כל העסק מוצה. ומצד שני יש לנו עוד שבועיים וחצי לפקיעה ,מכאן רק "רע" יכול להיות, והרווח הפוטנציאלי שם נמוך.
סה"כ: חמישה סטרייקים מהמדד רק 4 אחוז ולמרות מרחק הזמן הרב שנותר לפקיעה הרגל העליונה מוצתה.
יש למשהו רעיון כיצד יוצאים ממעגל העמלות?
איך ישרף כל כך הרבה זמן עד לפקיעה , בלי תזוזה?
מה שחשבתי לעשות זה לחסל רק את הכתיבות ב- 1280 ו-1270, כך נחסוך חצי עמלות.
וביום חמישי/ראשון להשתמש באופציות ההגנה הקנויות (ב- 1290 ) לצורך ניהול אוכף בכסף.
על פי כללי ניהול אוכף, שאז גם התטא נכנסת לפעולה מואצת ומצד שני נעבוד עם מעט אופציות לתזוזה=מעט עמלות.
אם אין לך כוונה לפתוח מחדש את הרגל העליונה, אתה יכול לסגור את האופציות המכורות בצורה טובה. פשוט תגדיר מחיר סגירה שכולל פיצוי על העמלה, ותשב שם ותתעקש. ברגע מסויים, התטא תבוא לעזרתך והמחיר שאתה רוצה יגיע. יכול להיות תוך יום, ויכול להיות תוך שבוע. בסוף זה יבוא. זאת בהנחה שלא צפוי גל עליות רציני (ואני חושב שזה המקרה).
זה מה שראיתי שהגדולים עושים. אתמול למשל ראיתי קניה של כ 1350 (!) אופציות C1300 ב 30 ש"ח. אם זה מישהו שלא לחוץ על ביטחונות ולא לחוץ לפתוח מחדש, אז הוא ישב שם עם המחיר הזה. היום, מחר, מחרתיים, מתישהו המחיר יגיע.
לגבי מכירה של ההגנות, כאן הזמן דווקא פועל לרעתך. אבל אני מניח שממילא זה כבר בתחום של פחות מ 20 ש"ח. אז ההבדל בין מדרגה למדרגה הוא רק שקל. ההתעקשות פחות עקרונית.