Re: שוקת רחבה פברואר - דיונים ופרשנויות
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
דמי כיס, אני חושב שהגישה שלך של כתיבה ללא הגנות וניצול מקסימאלי של בטחונות נכונה , לדעתי, אך ורק להנחת המוצא שלך שאתה חותך הפסדים מיד כאשר התנהלות השוקת הרחבה השתבשה.
לעומת זאת מי שרוצה לנקוט בגישה של ניהול אסטרטגיה , ולא חיתוך הפסדים כמוצא ראשון, חייב להותיר בטחונות רזרבים לכל מקרה לשם, ניהול האסטרטגיה.
אתה צודק. מי שרוצה לנהל את האסטרטגיה חייב להשאיר ביטחונות בצד.
אבל עכשיו בוא נשחק קצת במספרים. נניח, סתם בשביל הספורט, שמתוך כל 4 חודשים 1 מתפספס (שזה אגב אומר שמשהו בניהול השוקת לא בסדר, כי זה המון).
לפי השיטה שלי, שבה אני חותך את הרגל המפסידה, יוצא שבאותו חודש אני טוחן מים. סה"כ החודש אינו הפסד כי הרגל השניה מרוויחה. יוצא חודש שלא קרה בו כלום. זאת אומרת שעל כל 4 חודשים, יש רווח של שלושה חודשים.
עכשיו נניח שאנחנו באופן קבוע משאירים 50% מהביטחונות בצד, ובזכות זה מגיעים להצלחות של 100%. יוצא שכל 4 חודשים, 4 חודשים מצליחים. אבל רגע. 4 חודשים כאלו שקולים מבחינת הרווח ל 2 חודשים מוצלחים בשיטה המנצלת את כל הביטחונות. זאת אומרת, שבסך הכל במבט לטווח ארוך, מרוויחים פחות.
ועכשיו, נותר להתווכח האם הנחת הבסיס שאומרת שניהול האסטרטגיה יביא ל 100% הצלחה, נכונה.
אני רואה בעיה בהשארה של 50% מהמשאבים שלנו לא מנוצלים. מי שמכוון ל 10% רווח ומשתמש לצורך זה ב 50% מהכסף, מסכן עצמו הרבה יותר, מאשר מי שמכוון ל 5% רווח ומשתמש ב 100% מהכסף.
אבל אם השוק רץ לכיוון אחת הרגליים, ממילא הבטחונות הנדרשים עולים. כלומר, בכל מקרה אתה צריך להשאיר בטחונות. איך תדע כמה להשאיר ? אני מניח שבזחילה איטית כלפי מטה (למשל) אתה תסתדר ותגיב בזמן, אבל מה תעשה אם השוק יתן נפילה של 8% ביום ? הרי הבטחונות יזנקו בטירוף. זה לא יהיה חודש ללא הפסדים, תאמין לי...
sun,אופיר,
אבל מי שמעוניין לנהל את השוקת ע"פ המלצות השחקן, עדיין לא צריך לשים בטחונות בצד מכיוון שכל גלגול אחורה הוא נשאר באותה כמות - ולכן באותם בטחונות.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dragon74
אבל אם השוק רץ לכיוון אחת הרגליים, ממילא הבטחונות הנדרשים עולים. כלומר, בכל מקרה אתה צריך להשאיר בטחונות. איך תדע כמה להשאיר ? אני מניח שבזחילה איטית כלפי מטה (למשל) אתה תסתדר ותגיב בזמן, אבל מה תעשה אם השוק יתן נפילה של 8% ביום ? הרי הבטחונות יזנקו בטירוף. זה לא יהיה חודש ללא הפסדים, תאמין לי...
ביום בו השוק יפול 8% דמי כיס רק ירויח. רגל הפוט שלו תסגר בסטופ לוס שיאפס בעצם את אווחיו משתי הרגליים (ואולי תלוי בגובה הסטופ לוס יגרום נזק קטן) מנגד הסטיה תעלה רגל הקול תמחק כמעט לחלוטין והוא יוכל לקדמה ולהרויח מצד הקולים ובנוסף להתרחק עוד 8% ויותר בפוטים שיתייקרו הרבה הן בגלל התזוזה והן בשל העליה בסטיה. בסיכומו של חודש הוא יגמור ברווח.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי noam_a
sun,אופיר,
אבל מי שמעוניין לנהל את השוקת ע"פ המלצות השחקן, עדיין לא צריך לשים בטחונות בצד מכיוון שכל גלגול אחורה הוא נשאר באותה כמות - ולכן באותם בטחונות.
בשיטה של שחקן גילגול אחורה כולל בד"כ הכפלה
ציטוט:
פורסם במקור על ידי leayael
ציטוט:
פורסם במקור על ידי noam_a
sun,אופיר,
בשיטה של שחקן גילגול אחורה כולל בד"כ הכפלה
אני לא בטוח...
חיפשתי שוב אתמול ולא מצאתי שהוא גם מכפיל.
אני יודע שיוסי אומר שכדאי להכפיל. האם גם שחקן?
יום טוב לכולנו.
אני שוקל לפתוח שוקת עכשיו עם הגנות צמודות.
מה דעתכם על 1030 - 1190?
1190 אנחנו שבועיים וחצי לפקיעה זה 6% מהמדד !
גם אם הגנה צמודה זה עדיין קרוב לדעתי.
השוקת אמורה להיות רחבה.
שים לב שבחודש שעבר בגלל סטיית תקן נמוכה שחקן בחר לפתוח הגנה לא צמודה !
כמו כן מפת הפוזיציות עדיין לא מוחלטת ואין כרגע מיגדל שניתן להסתתר מאחוריו יש כתיבות די רחבות
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
אני רואה בעיה בהשארה של 50% מהמשאבים שלנו לא מנוצלים. מי שמכוון ל 10% רווח ומשתמש לצורך זה ב 50% מהכסף, מסכן עצמו הרבה יותר, מאשר מי שמכוון ל 5% רווח ומשתמש ב 100% מהכסף.
[/quote]
דמי כיס,
אני מסכים איתך שצריכים להשתמש ב 100% מהכסף.
אבל כשאתה כותב חשוף, איך אתה יודע כמה סכף להשאיר על מנת לא להיכנס למינוס כשהבטחונות קופצים כתוצאה מעלייה או מירידה?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי שוקי
1190 אנחנו שבועיים וחצי לפקיעה זה 6% מהמדד !
גם אם הגנה צמודה זה עדיין קרוב לדעתי.
השוקת אמורה להיות רחבה.
שים לב שבחודש שעבר בגלל סטיית תקן נמוכה שחקן בחר לפתוח הגנה לא צמודה !
כמו כן מפת הפוזיציות עדיין לא מוחלטת ואין כרגע מיגדל שניתן להסתתר מאחוריו יש כתיבות די רחבות
צודק, מה גם שהיום מתחיל ירוק. חשבתי לקרב את רגל הקול שלי לשם אבל בינתיים השוק לא זז למטה.