Re: ניהול שוקת רחבה - דצמבר
אם קבעת לעצמך SL על C1180 בשער 235, תתפלא אוליי לדעת שנגיע לשם כבר במדד 1125-(עכשיו, בעוד שבוע למשל 1135)- דיי קרוב הייתי אומר.[/quote]
לא יודע אם זה נכון. כמו שאמרתי. מכרתי ביום ראשון בשער של 85 ש"ח לאופציה, והיום היא על 135 ש"ח לאופציה, וזה בשבוע עליות די קיצוני. ככל שמתקדמים בחודש, הטתא תעזור יותר ויותר.אופיר כמה דברים שימושיים ותיאוריטיים שיעזרו לך בניהול STOP LOSS
1. סקיו (SKEW) - מתאר גרף יורד (ציר X סטרייק, Y ס.ת. גלומה) בשוק האקווטי של סטית התקן הגלומה- וזהו המצב הרגיל בשוקי המניות, לרבות המעוף. במעשי זה אומר שס.ת. של הקול שכתבת מחוץ לכסף היתה נמוכה מאד מלכתחילה, ותעלה ככל שהקול יתקרב לכסף. מה שאומר, ששיעור השינוי למעלה ילך ויגדל במהירות. בצד היורד, הפחות מדאיג כרגע, ס.ת. של אופציות הפוט מחוץ לכסף גבוהה והיא יורדת ככל שהסטרייק עולה והיא נכנסת לכסף. כלומר גרף דומה לקול בצורת שיפוע יורד, ולכן השם סקיו, אבל מגלם תופעה הפוכה וזאת עקב
העובדה שבדר"כ יותר סביר שתהיה ירידה דרמטית בפרק זמן קצר מאשר עליה דרמטית , וכמו כן שמוסדיים הרבה פעמים מממנים קניית פוט מחוץ לכסף, כהגנה על התיק, ע"י מכירת קול מחוץ לכסף וכך תורמים למגמה של פוט מחוץ לכסף יקר וקול זול.
אם נחזור לשוקת שלך וניישם את הנ"ל- אל תתרשם מהעליה האיטית עד כה במחיר אופצית קול 1180. זה עתיד להשתנות אם השוק ימשיך צפונה.
2. בסימולטור תעשה פעולה פשוטה. ,תכניס כמות מינוס 1 C1180,תכניס מחירי
אמת
של C1180 שזה אני מבין 135 ש"ח , תכניס מחיר ביצוע 1 ש"ח (או פרמיה 85 ש"ח) ותראה בטסט באיזה סטרייק תגיע להפסד של 234 ש"ח (או 150 שח אם הכנסת 85 פרמיה), וזה יוצא כיום בערך במדד 1125 (תציב באיסטרטגיה רק ק1180). המצב בעצם גרוע יותר בגלל שנכון להיום הנל מחושב בס.ת. גלומה נמוכה 17% וזו אך תלך ותגדל ככל שתתקרב לכסף, כך שיכול להיות שהבעיה תתעורר אפילו במדד נמוך יותר. נכון אמרת שהזמן פועל לטובתך, אך זאת רק במידה המדד יפסיק לעלות.
3. למרות שאני קצת סקרן, הייתי מעדיף לו היינו יכולים לקיים את הדיון ברמה התיאורטית בלבד. עליות נוספות ממש לא מתאימות לי, כשם שלא מתאימות לך.
4. בהצלחה
ציטוט:
פורסם במקור על ידי RH2000
אם קבעת לעצמך SL על C1180 בשער 235, תתפלא אוליי לדעת שנגיע לשם כבר במדד 1125-(עכשיו, בעוד שבוע למשל 1135)- דיי קרוב הייתי אומר.
הי רון.
תודה רבה על הארותך. מאד מאד מעניין.
אני חושב שה Stop Loss מתאים. אם המדד ימשיך לעלות עכשיו ל 1125, אין לי ספק גם ברמה האינטואיטיבית, שזה חודש מוטרף לגמרי, ועדיף לחתוך ולצאת מהרגל הזו. שכן זה אומר שזה חודש לא נורמלי שהכל יכול לקרות בו. תמיד יש את האפשרות להכנס לרגל בחזרה אם וכשיש ירידות. אז מפסידים קצת עמלות ואולי גם קצת הפרשים. אבל שטויות. העיקר הבטיחות. בכל אופן חיתוך משמעו קניה מחדש של המכירות. את ההגנה אני משאיר. כך שאם יש עוד עליות אחרי החיתוך, ההגנה מתחילה להכניס כסף. ואם יש ירידות, ההגנה מוכנה לכניסה מחדש.
למעשה, באופן אישי, הפיוז שלי החודש הרבה יותר קצר מאשר יהיה בעתיד. עדיין יש לי כוויה מנובמבר. ומאד יכול להיות שאם מחר יתחיל בעליות, אני אחתוך את הרגל הזו על הבוקר. עדיין האסטרטגיה בכללותה תביא רווח. (אני רק מקווה שאפשר יהיה להחלץ מהאסטרטגיה של שחקן בשלום).
לכן, כמוני כמוך, אני מקווה לתיקון כלשהו. שיחזיר את החודש הזה לשפיות.
הדיון המרחיב על השוקת הרחבה בהחלט מפרה ומעניין. אני עברתי את אותן התלבטויות לפני חודשיים כאשר ביצעתי שוקת (10 יחידות לצד) + הגנות.
אני חושב שהאסטרטגיה של שוקת רחבה היא מהבטוחות יותר ודמי כיס צודק. האסטרטגיה יכולה להכניס כסף באופן קבוע אם שומרים על כללים מאד נוקשים ולומדים לחתוך הפסד באופן קבוע ועל פי הגדרות מובנות.
נקודה נוספת שאולי יש לי כדי להביא לשיפור הנושא: לדעתי עדיף לוותר על אסטרטגית שוקת רחבה בחודשים לא ברורים כמו החודש הנוכחי. כאשר די ברור שהשוק מאד מתוח ועלול לנוע בקיצוניות לאחד מהצדדים זה די מיותר לבצע דווקא שוקת בחודש כזה, כאשר כולם כאן הסכימו כי בחודשים הללו יתבצעו יותר שיפוצים ותיקונים ש"יאכלו" את הרווח במקרה הטוב או יקטינו מעט מהנזק במקרה הפחות טוב.
לפיכך כלל ברזל עבורי הוא הימנעות מביצוע שוקת בחודשים מסוכנים. אפשר להותיר את השוקת לחודשים מסוכנים פחות.
לדעתי בחודש מסוכן עדיף לפתוח עם מכירת אוכף וללכת עימה באותו הראש בדיוק (בשינוים המחויבים).
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמקה
לפיכך כלל ברזל עבורי הוא הימנעות מביצוע שוקת בחודשים מסוכנים. אפשר להותיר את השוקת לחודשים מסוכנים פחות.
לדעתי בחודש מסוכן עדיף לפתוח עם מכירת אוכף וללכת עימה באותו הראש בדיוק (בשינוים המחויבים).
אבל הבעיה היא שאתה לא יודע מראש אם זה "חודש מסוכן", עד שזה מאוחר מדי.
בכל אופן אני מאוד בעד תוכנית הביצוע של דמי כיס. כמובן כל אחד יכול / צריך לקבוע לעצמו אחוזי הרווח המקסימליים / אחוזי ניצול הבטחונות / מרחקי ה-SL.
ארז
לעניות דעתי עיקר הבעיה נובעת מ אי שמירה על הכללים
א. אם נקבע ששומרים על מרחק ל 10% עד השבוע הראשון הרי שעכשיו היית צריך להיות כתוב 1210 ולא ב-1180, וזה עוד באמצע השבוע שמחיר של הקול היה זניח
ב.לדעתי, ואני יודע שזו קצת מסוכנת ובמיוחד לאור כל העליות, בתקופה כזו שהיא של קונים- אין מה לשמור על פער כזה בפוטים ויש מקום לקדמם לסביבות ה- 1010
שני שינויים אלו ,לדעתי יאזנו את העלויות ותשמור על הסכום המקורי.
כמו כן, מצטרף לדעה שהושמעה כאן כי בשמירה על כללים אלו , אפשר לוותר על הבטחונות, הם רק מכבידים במקרה של שינויים.
לדעתי היה כדאי להפטר מהם בשני הצדדים ובתמורתם- לצמצם את כמות הכתיבות.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי hanan121
לעניות דעתי עיקר הבעיה נובעת מ אי שמירה על הכללים
א. אם נקבע ששומרים על מרחק ל 10% עד השבוע הראשון הרי שעכשיו היית צריך להיות כתוב 1210 ולא ב-1180, וזה עוד באמצע השבוע שמחיר של הקול היה זניח
אתה צודק לגמרי. רק שניסיתי להצמד לכלל נוסף שאומר ששינויים עושים ביום חמישי. כי אחרת יש מצב להיות תזזיתיים. יכול להיות שזה לא נכון לחכות. בסופו של דבר, בגלל שניסיתי להתעקש על מחירים, הצלחתי להעביר רק 11 מתוך ה 40 שלי. גם זה אולי לקח. בכל אופן, מחר אני מתכוון לתקן את אי העמידה בכלל הזה.
ציטוט:
ב.לדעתי, ואני יודע שזו קצת מסוכנת ובמיוחד לאור כל העליות, בתקופה כזו שהיא של קונים- אין מה לשמור על פער כזה בפוטים ויש מקום לקדמם לסביבות ה- 1010
כאן אני לא מסכים איתך. במיוחד לאחר מהלך כזה אלים של עליות, יכול להיות תיקון אלים, שגם עלול להעלות את סטיות התקן באופן משמעותי. הטווח שקבעתי לעצמי הוא 12.5% בתחילת שבוע שלישי מהסוף. גם 980 זה רק 12%. מעדיף ככה.
ציטוט:
אפשר לוותר על הבטחונות, הם רק מכבידים במקרה של שינויים.
לדעתי היה כדאי להפטר מהם בשני הצדדים ובתמורתם- לצמצם את כמות הכתיבות.
גם צודק. אבל כרגע, ללא קניה של ההגנות הייתה לי חריגה של ביטחונות. בעתיד אני אנסה ללא הגנות. אבל אני משתמש בהגנות רחוקות. ההגנה שלי למעלה היא על 1240 וקניתי אותה בזיל הזול. כך שאני לא טורח להזיז את ההגנה עם ההזזה של הרגל העליונה.
אופיר- אתה
באמת
חושב שיתכן תיקון כזה אלים שבשלשה שבועות יעשה 12% ?
הרי יש פה שוק של קונים וכל תיקון משמש כאמצעי לקניה נוספת.
ייתכן בהחלט תיקון אך אני לא רואה אותו ברמות שמעל 3-5 %.
גם חודש שעבר "שותקנו" מהתיקון שאוטוטו מגיע, ובכך נמנענו מפעולות שהיו מקטינות נזקים.
ציטוט:
אופיר- אתה
באמת
חושב שיתכן תיקון כזה אלים שבשלשה שבועות יעשה 12% ?
הרי יש פה שוק של קונים וכל תיקון משמש כאמצעי לקניה נוספת.
ייתכן בהחלט תיקון אך אני לא רואה אותו ברמות שמעל 3-5 %.
גם חודש שעבר "שותקנו" מהתיקון שאוטוטו מגיע, ובכך נמנענו מפעולות שהיו מקטינות נזקים.
שמע, אני לא יודע. רוב הסיכויים שלא. ורוב הסיכויים שאתה צודק. תיקון כלפי מטה עכשיו של 12% יהיה משהו מוטרף ברמות שלא נראו הרבה זמן. מצד שני, רק לפני כמה שבועות ביקרנו ביקור חפוז ב 980. וכשהיינו ב 980, אף אחד לא העלה בדעתו ש 1114 יראה במקומותנו כל כך מהר.
אבל אולי אתה צודק, ויש מקום להזיז ל 1010, ששווה היום 150 ש"ח, ולשים עליו Stop Loss על 300 ש"ח. בוא נאמר שהמשך עליות מחר יהיה נימוק חזק מאד בעד נקודת המבט שלך.
אני אגיד אפילו יותר מזה,
לדעתי- ושוב אנו בתהליכי לימוד והתגבשות- כמו שזה נראה לי כעת,
שמירת הסימטריה בשוקת הינה חלק מההגנה על השוקת- אפילו יותר מקניה במרחק של סטרייק כזה או אחר שכן הסימטריה מאפשרת לך לנייד השוקת במקרה הצורך , מה שמנסים להמנע ממנו בשל העלויות
כמו כן, מצמצמת נזקים. אתה יכול להפעיל סטופ בחלק העליון ולא לקדם הרגל התחתונה ולהפסיד משני הכיוונים.
כמו כן, לדעתי, רובנו מסתכלים על השוק מפוזיציית הירידה שאנו מייחלים לה, אבל מבט אובייקטיבי יותר היה אומר שאם כבר, בשוק שכזה כדאי לתת 12% לכיוון מעלה ולא מטה.
בכל זאת יש הבדל בין עליות לירידות. ירידות גורמות לעליה בסטיית התקן, ולניפוח מהיר של ערך האופציות. וגם זה דבר שצריך לקחת בחשבון. מה עוד שהאופציות ה PUT יותר יקרות, ואפילו עם המרווח המוגדל, הן שוות יותר.