-
1 קבצים מצורפים)
ידידי אייל,
ברשותך אני פותח את דבריי, בדברים מסביב , כי לדעתי הם מאוד חשובים , לאדם כמוך ואחרים שרוצים להתקדם. בנושאים טכניים.
יש דבר אחד שלא ניתן לעשות בפורום ! וזה ללמד .
לא ניתן להשוות פורום לכיתה עם הרצאות. ו ממרצים מקצועיים.
ומה הבעייה, אני כקורא גרפים כתוב , ומפענח ומסביר דברים מסויים שאני יודע ומודע להם כבר שנים רבות אבל השיקולים לקבל החלטה כזו לגבי כול גרף שהו , נמצאים אצלי , וזאת אני אומר בהקשר מוחלט לשאלתך....
נושא הנר ה " תוחם ", שייך רק לגרף יומי , וכאשר אתה שואל לגבי הגרף השבועי, אולי חשבת שהדוגמאות הרבות והמוצלחות שהבאתי כאן ושכולם על גבי גרך יומי, תופסות גם בטווחים אחרים , אז זהוא , שלא ! הנושא הזה שהוא גם לא שייך לטכני אלא לנרות יפנים מתקדם שייך אך ורק לתחום היומי.
שנית , סוד העינין מתחיל מה נר הראשון לאחר אותו נר ארוך , וראה בעצמך ששתי הנרות לאחר אותו נר כבר יצאו מהטווח על כן החומר המאוד איכותי שאני מדבר עליו כאן , לא עובד ! ראה את הגרף , הגדלתי לך את התמונה.
שלילי ואחרון,
עינין הנרות הקטנים בתוך הטווח קיים מהסיבה ש כאשר הנר הראשון לאחר אותו נר אדום נפתח ונסגר בתוך טווח הנר וגודלו לא יעלה על 25% מגודל הנר האדום ( או ירוק ) , הגדול , זה מהסיבה שזו תבנית המשכיות בתבניות נרות יפנים, הבעיה היא שתבנית זו ותבנית הרמי מתחילות אותו דבר אבל מדברות על דברים שונים כי ההרמי מדבר על היפוך מעלה , ותבנית ההמשכיות מדבר על חזרה מטה.
לגבי שאלתך מה יקרה בגרף זה , בתשובה ברורה בשני טווחי הזמן ( ובלי קשר לנר האדום הגדול בשבועי ), והיא צפי לירידות בשני הטווחים החל מיום המסחר הבא, כך שהצפי הוא שלילי
תודה לך ובהצלחה
קובץ מצורף 6489
-
היי עובדיה מה קורה ? הרבה זמן לא דיברנו..
מקווה שהכל בסדר :)
בהמשך לשאלתו של אייל (אם זה אפשרי להסביא זאת כאן), מדוע אותו נר תוחם רלוונטי רק לגרף יומי ?
מה ההגיון שמאחורי העניין ?
אגב, בהמשך לנושא, חשבתי שאולי זה יהיה מעניין לפתוח קורס "מתקדם" לניתוח טכני לאנשים שיש להם מושג או שתיים בנושא (וורדה אייל, אני וכו"..) ורוצים להעמיק..
-
2 קבצים מצורפים)
היי,
שלומי טוב תודה,ואתה?
ראה ההסבר הוא מאוד פשוט !
העוקב , הסוחר, הקורא גרף, המנתח ,,,, זקוק לנר היומי בכדי לראות את הנחרצות של הקונים או המוכרים בנר אדום או בנר ירוק, ( כי כבר סיפרתי לכם שגם הירוק טופס ), כי אנו רוצים לראות כמה המוכרים מוכנים למכור בזול בדחיפות כי מחר יהיה זול יותר ( בהמשך הכוונה ולא בהכרח מחר באמת ) , או כמה הקונים מוכנים לקנות במחירים עולים כי מחר ... יהיה יקר יותר.
אבל הנק" העיקרית היא הנחרצות, ואת הנחרצות רואים אותה בנר יומי כי ראה בבקשה את שני הצילומים ותבין מיד את ההבדל....
גרף יומי והחץ מסמן את הנר המדובר שלראשונה העלתי כאן את הנושא....
קובץ מצורף 6496
וכאן ראה בבקשה את הגרף השבועי.....
קובץ מצורף 6497
מקווה שהצלחתי להסביר,
לגבי שאלתך הנוספת, אבדוק את הנושא.
תודה לך ובהצלחה
-
עובדיה שלום
למען האמת חשבתי לבקש ממך לפתוח קורס לקריאת גרפים ואלעד הקדים אותי . ויפה . גם קורס משולב למתחילים ומתקדם יתקבל בברכה .
אם אנסה לסכם את נושא הנר ה"תוחם"
1. מופיע בגרף יומי בלבד
2. הנר הראשון לאחר הנר התוחם חייב להיות בתחום הנר ולא לחרוג מהתחום . כמו כן נר זה לא יעלה על 25% מהנר התוחם מפני שזוהי תבנית המשכיות
3. לא ברור מה גודלו המינימאלי של הנר התוחם ( זה נר גדול יחסית לקודמים או אולי פי כמה מהקודמים ) ? עם זנבות או בלי ?
תודה מראש
אייל
-
ערב טוב אייל,
הסיכום שלך נכון,
לגבי הדברים הנוספים , אין לי כרגע תשובות.
תודה ובהצלחה
-
1 קבצים מצורפים)
עובדיה שלום
הגרף שהעלתי הוא של עזריאלי גרף יומי
הקווים שהתוכנה סימנה לפי מה שביקשתי וכתבתי - פיבוט שבועי ולא יומי (שאמור להתאים לכל השבוע)
הנתונים הם אותם נתונים על כל גרף – פיבוט שבועי
מה שהיה לי מוזר שהמניה רצה למעלה ופרצה 3 התנגדויות בפיבוט השבועי
זה היה לי מוזר
ואני לא יודע אם זה מצב רגיל והיה ניראה שדורש תיקון יורד (או לפחות כמו שאתה אומר – הליכה ימינה) ?
ישנה אפשרות לבקש פיבוט יומי (שמתאים לתוך יומי ) שבועי או פיבוט חודשי (כניראה למסחר ארוך טווח)
על כל גרף יומי או שבועי .... ניתן לבקש לסמן איזה פיבוט שרוצים : יומי שבועי או חודשי
בפיבוט היומי כניראה מי שמשתמש בזה הם סוחרי מטח או תוך יומי או אופציות
האם יש שימוש לפיבוט השבועי או החודשי ?
לגבי החישוב כדי לבדוק הורדתי אפליקציה שם ניתן להקליד את השערים והפיבוט מחושב
החישוב באפליקציה הוא תוך יומי וזהה לחישוב תוך יומי בתוכנה
בלחיצת כפתור התכוונתי שהתוכנה מסמנת את הקווים של סטנדרט פיבוט על הגרף
לכן לא ברור לי למה התכוונת :
ממליץ לך בחום רב ומניסיון רב שנים לא לגעת בפקודות שהתכנה יודעת לעשות על פיבוט !!!!! ,פיבוט יש לחשב לבד ולא על פי התוכנה,. ( כי ישנם הבדלים בתכנות התוכנות השונות.)
לדוגמה לקחתי את הסנופי תוך יומי 15 דקות וסימנתי פיבוט יומי (מתאים לתוך יומי) מצורפת תמונה
לשם השוואה בדקתי גם באתר הזה
http://www.livecharts.co.uk/Members/...ock_pivots.php
והנתונים הם אותם נתונים
עד כאן סטנדרט פיבוט אבל יש עוד סוגי פיבוט
באיזה פיבוט אתה משתמש ולצורך מה שאר סוגי הפיבוט
פיבונאצי פיבוט , דה מרק פיבוט ואולי יש עוד
תודה מראש
אייל
קובץ מצורף 6787
-
2 קבצים מצורפים)
היי אייל,
בוקר טוב,
נלך לאט אבל בטוח בכדי שתוכל ללמוד את הנושא,
למרות שישנו קושי רב ללמד משהו דרך פורום.
ראה פיבוט שבועיות על עזריאלי בגרף ועל כן ראה את ההבדל !
קובץ מצורף 6788
חישוב מלא של הפיבוט השבועיות של עזריאלי.
קובץ מצורף 6789
בינתיים
-
אייל
תן לי בבקשה שתי אופציות לזמנים שתהיה מול המסך בכדי להחליף אתך דברים ברצף אחרת זה ייקח שבועות.
אני לא אוהב לסחוב נושא לנצח. ואם אתה מתענין אני מוכן כמובן לעזור.
ממתין לך.
תודה
-
עובדיה בוקר טוב
תודה על התשובה
אופציות אני לא מכיר
אבל בקשר לזמנים עדיף שתבהיר
1. פיבוט יומי מחושב לפי הנר היומי האחרון ומתאים לתוך יומי של יום המסחר הבא
פיבוט שבועי מחושב בסוף השבוע לפי הנר השבועי האחרון ומתאים למסחר של כל השבוע הבא
תקן אותי אם אני טועה
2. האם יש שימוש לפיבוט השבועי ?
אם יש חריגה מעל ההתנגדות השלישית או מתחת לתמיכה השלישית זה מתריע על משהו חריג ?
3. האם משתמשים בפיבוט הסטנדארטי בלבד ?
אם אני לא טועה אתה משתמש בו
יש גם פיבוט פיבונאצי או פיבוט תום דהמרק ואולי עוד
יש להם מטרות אחרות ? סוגי מסחר שונים ?
תודה מראש
אייל
-
היי אייל,
זו בדיוק הבעייה בלנסות ללמד דרך פורום !
על אילו אופציות אתה מדבר , כי אני דיברתי שתיתן לי שני אופציות של זמנים שמתאים לך להיות מול המסך ש נחליף דברים באותה שעה !
והכוונה הייתה שתומר שני אפשרויות נניח מ 1300-- עד 1400 ... וכולי.
ושוב איזה זמנים אתה מדבר , אולי אתה מתכוון לטווחים.
לעצם העינין עזוב כול מה שכתבתה,
עיקר עבודתם של הפיבוט היא לצורך התוך יומי !
ז"א לחשב באופן עצמאי את הפיבוט ( ולא לקחת מהתוכנת גרפים ,כי לא יצא לך נכון וחבל להרחיב את הנושא ), להלביש את הנתונים על גרף תוך יומי של אותה מנייה ולפי זה לעבוד. ( מתאים מאוד למסחר תוך יומי בארה"ב נניח )
קרא בבקשה בעיון את דרכי הפעולה של הפיבוט התוך יומיות שהם דבר נפלא.
קוויי הפיבוט
,הם קווים מאוד פופולארים,אלפי סוחרים עוקבים אחריהם,במהלך היום,
הסוחר משתמש למעשה בנתונים של יום מסחר אתמול,בכדי,להבין באיזה מקומות המדד יעצור,או יפרוץ את הרמות,או ייתמך ברמות.
ישנם סוחרים אשר עובדים עם SET UP,הבנוי על PIVOT POINTS,
תבניות נרות יפנים הנוצרים בקווים אלה נחשבים לתבניות חזקות יותר,
גם נרות בודדים,אשר סגירה ופתיחה של נר חדש החושקים קווים אלה,מראים על תמיכה או התנגדות לקווים.
השוק פשוט מגיב לקווים כול יום מסחר.
1-במידה והשוק פותח מעל קו הפיבות,הסבירות היא שזהו יום ללונג כול עוד הקו לא נשבר כלפי מטה.
2-במידה והשוק פותח מתחת לקו הפיבות הסברה היא ש זהו יום לשורט כול עוד הקו לא נפרץ כלפי מעלה.
מתוך 7 הקווים שאנו מקבלים,החשובים ביותר הם, PIVOT POINT
SUPPORT 1 RESISTANCE 1
במידה והמסחר חצה מלמטה למעלה את קו הפיבות הוא ישאף להמשיך להתנגדות 1.
במידה והמסחר חצה את התנגדות 1 מלמטה למעלה ,הוא ישאף להמשיך להתנגדות 2.
במידה ו המסחר חצה את התנגדות 2 מלטה למעלה הוא ישאף להמשיך להתנגדות 3.
במידה והמסחר חצה את קו הפיבות מלמעלה למטה,הוא ישאף להמשיך לתמיכה 1.
במידה והמסחר חצה תמיכה 1 מלמעלה למטה הוא ישאף להמשיך לתמיכה 2.
במידה והמסחר חצה את תמיכה 2 מלמעלה למטה הוא ישאף להמשיך לתמיכה 3.
במידה והמסחר נתמך באחד מהקווים הללו הוא ישאף לחזור לקו הקודם לו.
כמובן שבמסחר הדליל בארץ נושא זה לא כול כך עוזר אבל יש כן דבר שהוא מאוד מואיל והוא.
נניח קניתה מנייה לאחר היפוך,
אתה יכול להוציא פיבוט עלייה ולשים את התוצאה על גבי הגרף שלה בתוך יומי נניח 15"דק" ולפי התנהגות הנכס בתוך יומי תוכל מיד להבין ( ועל פי חוקי התנהלות הפיבוט ) האם המנייה שלך הולכת לעלות או לא.
לגבי סוגי בפיבוט :
הרגילות הם למניות.
הפיבו הם ל מדדי חול , = חוזים עתידיים.
בשלישי לא משתמשים.
לגבי הטווח השבועי כן משתמשים אבל בתי השקעות כי הם משקיעים ולא סוחרים, איני מכיר סוחר אחד שמשתמש בהם כי זה לא רלוונטי. ( ואפשר לחשוב איזו מגמת עלייה קיימת כאן בארץ !!! )
על כול שאלה אתה מוזמן
ממליץ לקרא בבלוג פרסום שלי על עינין פיבוט .
http://www.s-maof.com/Forum/entries/...93%D7%99%D7%9D