מה אתם יודעים, נמצאים סנטימטר משיא כל הזמנים.
כנראה שרמת השערים הנוכחית יותר קלה לעיכול מהמצות.
Printable View
מה אתם יודעים, נמצאים סנטימטר משיא כל הזמנים.
כנראה שרמת השערים הנוכחית יותר קלה לעיכול מהמצות.
למרות הנגיעה בשיא כל הזמנים, זה לא השאיר הרבה רושם על השוקת שלי. המשיכה להרוויח גם היום.
מי שיושב על 1370 וצפונה, צריך להתחיל לחשוב על הרחקות. הנזק מאחורי הדלת.
ה C1400 שלי עדיין פחות מ 20 ש"ח. רגוע. ולמרות זאת התחלתי לצמצם כמויות. עשיתי את זה בבוקר במחיר מצויין של 13 ש"ח ליחידה.
ארה"ב (DJ) נמצאת בשיא מקומי מאז המשבר. רואים גם שם התעלמות מוחלטת מסימנים מדאיגים מסביב.
יש הרגשה של שוק במאניה דיפרסיה. לא ניתן להסביר את מה שקורה באמצעות היגיון כלכלי.
הזהב והנפט בשיאים מדהימים. זה צריך להשפיע על האינפלציה ולגרור העלאת ריבית נוספת.
אי אפשר לדעתי יותר מדי מה יהיה בטווח הקצר (עד הפקיעה).
מזל שפסח. אחרת היה צריך לרשום לשוק כדורי ליתיום.
מדהים איך הורדת דירוג שולחת את השוק לעליות כל כך חזקות. כולם על סמים או משהו ?
מזל שכאן יש רק עוד שלושה ימי מסחר עד הפקיעה.... מקוה שהנזק יהיה מינימלי :)
1. לא הורידו דירוג - הורידו תחזית לדירוג שזה שונה לחלוטין. הורדת הדירוג תהיה, אם בכלל, רק בעוד שנתיים.
2. נראה לי שמי שעל סמים זה האנשים פה באתר שעדיין מאמינים שאנחנו במצב רע (כנראה בהשפעת גורו מסוים מאוד). ראיתם את הרווחים של החברות בארה"ב ? כמעט כולם היכו את התחזיות. השוק בדרך למעלה לה לה לה :) :) :)
השוק רץ כאילו עם פלפל חריף בתוך התחת.
המצב מאוד מזכיר את הספטמבר השחור בגלל שגם עכשיו המדד לאט לאט מתקרב לאופציות הכתובות, אבל בגלל שאנחנו קרובים לפקיעה אנחנו עדיין מרווחים ולא רוצים לסגור. (לפחות זה מה שקרה לי בספטמבר ההוא...)
אמרתי שהחודש ברגע שהמדד נוגע ב 1345 אני סוגר את הרגל העליונה בלי להסס.
ולדעתי כל חודש צריך להציב גבולות מראש, ולא לנוע קדימה אחורה רק לפי הרגש.
מה דעתכם?
כמו שכתבתי, החודש לא התקרבתי מתחת ל 1400. ולכן אני מסתכל על העליות היום באדישות גמורה.
בשולי הדברים:
לא פעם אני רואה, שבדקה הראשונה למסחר, נמכרות אופציות בכל מיני מחירים לא הגיוניים.
למשל היום, מי זה שקנה C1400 ב 35 ש"ח ליחידה, כאשר ארבע דקות אחרי זה אפשר היה לקנות ב 25 ש"ח, ויותר מאוחר ב 20.
רואים את זה הרבה פעמים. זה ממש מוזר.
סטיות התקן ירדו היום ל 10.2%. ממש מזכיר את ספטמבר, ובענק.
אופטימיות מוחלטת. ירידות בכלל לא מתקבלות על הדעת. גם בחו"ל האופוריה חוגגת.
אל תשפוך את התינוק עם המים.ציטוט:
1. לא הורידו דירוג - הורידו תחזית לדירוג שזה שונה לחלוטין. הורדת הדירוג תהיה, אם בכלל, רק בעוד שנתיים.
2. נראה לי שמי שעל סמים זה האנשים פה באתר שעדיין מאמינים שאנחנו במצב רע (כנראה בהשפעת גורו מסוים מאוד). ראיתם את הרווחים של החברות בארה"ב ? כמעט כולם היכו את התחזיות. השוק בדרך למעלה לה לה לה
השחקן צודק בהמון הערכות שלו, למרות שלא עם הכל אני מסכים.
המצב של הממשלות הוא בכי רע - טובעות בחובות עצומים.
מצד שני המצב של הסקטור הפרטי באמריקה, במיוחד של חברות הטכנולוגיה, הוא על פניו מצוין!
החברות יושבות על הררי מזומנים, מציגות ביצועים טובים.
השאלה היא כמה זה מחלחל לאיש הפשוט ולכלכלה האמיתית
לגבי החובות, אני רק רוצה להזכיר לכולם 3 דברים:
1. יפן כבר 20 שנה בערך עם חוב של 200% מהתמ"ג ולא מפסיקים לקנות את האג"ח שלה.
2. כמות האג"ח של ארה"ב שנמכרה היא הרי עצומה (ומכאן החוב הגדול) ולכן האינטרס של הקונים של אג"ח זה (בעיקר סין ויפן אבל גם עוד שאר ירקות) הוא שארה"ב תחזיר להם את ההשקעה. כיוון שכך, הסיכוי שהם ירצו שארה"ב תבצע דיפולט (שמיטת חובות/תספורת) קטן ולכן הם כנראה ימשיכו וירכשו אג"ח זה, כך שלא יווצר מצב שארה"ב לא תהיה מסוגלת לגלגל את החוב שלה.
3. החוב האמריקני הוא 100% במטבע מקומי (דולר) ולכן תמיד אפשר להדפיס כסף על מנת לשלם את החוב. למעשה זו דרך לביצוע דיפולט מתון, מכיוון שערך החוב יורד בהדרגה. לפי עניות דעתי, זו הדרך בה הם מנסים ללכת על מנת להפטר מהחוב, בבחינת "ללכת עם ולהרגיש בלי".
בקיצור ולעניין, כל מי שמחכה לאירוע בגזרה זו, אשר יגרום למפולת בשווקים, כנראה יחכה עוד זמן רב, אם בכלל. לכן, לפי דעתי, עדיף להצטרף למגמה (העולה), בבחינת the trend is your friend.
חג שמח.