Re: שוקת רחבה פברואר - דיונים ופרשנויות
דויד- תודה על העדכון של הבוליגר. לא כ"כ מבין ומחזיק מהטכני אך מהמעט שהצגת פה מהבוליגר היה דיי אמין, מה גם שתחושותיי דיי דומות.
אני ממש מעריך את הקור רוח שלך להפסיד 100 K ולהמשיך להחזיק בפוציזיה עד להחזרתם, מה שלי לא היה השבוע - עת מכרתי לונג ביום א' וכולה הייתי צריך להחזיק את יום ב' והייתי מסיים את החודשית שלי, ולא כך קרה.
אני לא מבין למה חזרת ללונג כ"כ מהר אחרי שכתבת שתמתין עד יום א-ב.
שחקן כתב פעם שלא כדאי לעבור מיידית מלונג לשורט והפוך כי אנו לא צריכים להניח שאנו מתזמנים פעולות בדיוק בנקודת ההיפוך.
אני נשארתי עם השורט אז לצערי לא אוכל לאחל לך בהצלחה הפעם. שבת שלום.
יתכן שהייתי צריך לחכות עד יום ראשון אחה"צ.
נראה שאני לא כל כך קר רוח, כפי שבאמת צריך להיות.
אבל השיקול שלי היה או יום ראשון או כאשר יורדים מ-1310
נכנסתי בערך ב1306.
מופסד כ-10K אי אפשר לתפוס את השיא.(וזה מהרווח, כי החזרתי יותר מ100K יצאתי מהלונג ב-1326 לאחר שהוגדל.)
אני מעריך שאולי תהיינה ירידות נוספות אך לא בטוח.
אם נרד ל1295, אגדיל עוד 10% את הלונג
אם נרד ל1280 אגדיל בעוד 20% את הלונג.
את ההגדלות הבאות אעשה בחוזים סינטטיים למרץ.
ישנו עוד תסריט של דשדוש מס' ימים, אני אחכה בסבלנות.
לדעתי בתחילת מרץ עד אמצעו עוברים את ה-1340 (אם כי זו מסוכה קשה)
ואם כך יקרה ארוויח מעל 100K
שבת שלום
איזה קטע עם העליות היום. וזה אחרי שיום חמישי נגמר בנמוך היומי...
השוקת שלי התחילה היום שחיקה מואצת. פתאום הפוטים שמכרתי ביום חמישי נראים כמו רעיון טוב.
איזה כיף זה לטפוח לעצמי על השכם. אבל
האמת
שזה סתם מזל. וחוץ מזה אין לזה יותר מדי משמעות, כי עדיין מוקדם לקדם צד תחתון.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
איזה קטע עם העליות היום. וזה אחרי שיום חמישי נגמר בנמוך היומי...
השוקת שלי התחילה היום שחיקה מואצת. פתאום הפוטים שמכרתי ביום חמישי נראים כמו רעיון טוב.
איזה כיף זה לטפוח לעצמי על השכם. אבל
האמת
שזה סתם מזל. וחוץ מזה אין לזה יותר מדי משמעות, כי עדיין מוקדם לקדם צד תחתון.
כל הכבוד דמי כיס
אני נהנה מההתנהלות שלך.
ולומד ממך די הרבה.
מגדיל את חוזה הסינטטי חזרה ל-100%
מגדיל את כתיבות הפוטים ב-1250.
מתלבט לגבי כתיבה בקולים.
נראה לי ש-1390 הוא המקום הבטוח, אבל אין שם בשר.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי david15
מגדיל את חוזה הסינטטי חזרה ל-100%
מגדיל את כתיבות הפוטים ב-1250.
מתלבט לגבי כתיבה בקולים.
נראה לי ש-1390 הוא המקום הבטוח, אבל אין שם בשר.
בוצע.
על 1250 מוגן 1240 קבלתי 45 ש"ח בלי מלחמות.(עם קצת עקשנות אפשר היה לקבל 50)
לא כותב קולים- 1390 -20 ש"ח 1380 - 25ש"ח. אין מה לכתוב.
ציטוט:
כל הכבוד דמי כיס
אני נהנה מההתנהלות שלך.
ולומד ממך די הרבה.
וואו. תודה!
ציטוט:
בוצע.
על 1250 מוגן 1240 קבלתי 45 ש"ח בלי מלחמות.(עם קצת עקשנות אפשר היה לקבל 50)
לא כותב קולים- 1390 -20 ש"ח 1380 - 25ש"ח. אין מה לכתוב.
לי 1250 קרוב מדי. אני מאמין שהוא יפקע מחוץ לכסף אבל לא מתאים לי לעקם את הפרצוף, אם איזה מצרי יתקע גרעפס ברגע לא מתאים. אני הוספתי עוד קצת 1230 היום על חשבון ה 1160 העתיקים, שאיבדו כבר כל צלם אנוש (או צלם אופציה). הצלחתי לעשות את זה לא רע. על גבול הגבוה היומי.
נכון לעכשיו, עושה רושם שהחודש הזה צועד לי לכיוון ה 3% רווח. נקווה שחודש הבא יהיה קצת יותר מוצלח. בנתיים הגישה של "להיות אמיץ בתחילת החודש" ו"פחדן בסופו" עושה לי יותר ויותר שכל. מכרתי פעם 1370 ב 105 ש"ח ליחידה. אז זה היה נועז יחסית, אבל החודש היה בתחילתו, והיה מספיק אפשרויות בריחה. היום 1370 כבר שווה 40 ש"ח בלבד. אני אתן לו לגמור את חייו במוות טבעי.
גם אני, כמו שדמי כיס כתב על להיות "יותר אמיץ בתחילת החודש", חשבתי על זה וניסיתי אפילו להרחיק קצת לכת, והתחלתי לפזול על אופציות "יותר ארוכות" (או בשפה האג"חית עם מח"מ יותר ארוך) וניסיתי להבין האם זה כדאי יותר מאשר פעולה "סטנדרטית" כאשר עובדים על החודש הקרוב בלבד. מבחינה הסתברותית נראה לי שאין הבדל בין למכור אופציה X1 "קרובה" במחיר Y1 ואופציה "ארוכה" X2 במחיר Y2 (מן הסתם Y2 יהיה גדול מ-Y1 בהנחה שמדובר על אותו סטרייק) בתנאי שתימחור חושב נכון (שזה תמיד שאלת מליון דולר :-)) כמובן לא חייבים ש-X2 יהיה על אותו סטרייק, זה רק לצורך ההמחשה (סביר לההניח שנצטרך להתפשר בין רצונות מנוגדים - הגדלת הפרמיה והתרחקות מהסטרייק). זה גם די ברור אפילו בלי להיות מומחה גדול במתמטיקה - פשוט לאופציה X2 יש ערך זמן יותר גבוה ולכן באופציות מחוץ לכסף (הרי אנחנו בשוקת רחבה) סיכוי של X2 לפקוע בכסף הרבה יותר גבוה מאשר ל-X1 ולכן היא תתומחר יותר יקר.
אחרי ההקדמה התאורטית הזו, הייתי רוצה לציין כמה נקודות בעד ונגד:
1. במכירה של X2 (יותר ארוכה) יש יותר מרחב תימרון במידה ומדד זוחל/הולך/רץ אל אחד מקצוות השוקת וזה מפתה בהתחשב בתקבול יותר גבוה (שהוא כמובן רק פיצוי על סיכון גבוה יותר).
2. אם אנחנו עדיין עם השוקת של החודש הקרוב, כלומר עדיין מחזיקים X1 כתובה (לא סגרנו פוזיציה מטעמי חסכון של עלות הסגירה) ורוצים במקביל למכור אופציה X2, אזי נדרשים לזה בטחונות מוגדלים כל עוד נחזיק גם X1 וגם X2
3. טטא על X2 היא לא משהו ... :-(
4. סחירות על X2 (בסטרייקים ממש מרוחקים) יכולה להיות בעייתית.
בסיכום בעד ונגד לא נראה לי שיש יתרון כלשהו לעבודה עם אופציות "ארוכות" יותר (בלי קשר במקביל עם האופציות של החודש הקרוב או כאשר כבר סגרנו אותם).
אשמח אם למישהו יש דעות או נימוקים אחרים.
ממש בורסה במאניה דיפרסיה. אתמול התחילה בהתלהבות. במשך היום ההתלהבות ירדה משמעותית. היום שוב מתלהבים שם.
מבחינתי יצא שקידום הפוטים אתמול היה לעניין.
שמתם לב שת"א 25 נמצא כבר מעל הבנקים? איזו שחיקה הרביצו הבנקים...
אני חושב שמכירת אופציות של חודש רחוק (מרץ כרגע) היא רעיון טוב. אבל לא תמיד מעשי. יש איזו מכונה שתמיד מוכנה לקנות, אבל במחירים ממש גרועים. אז לא כדאי.
לדעתי, בהחלט יש מקום לכתיבת אופציות רחוקות.
כשבוע לפני הפקיעה, הגבולות של החודש הנוכחי יהיו ידועים בסבירות גבוהה (סקוויז עלול להגיע, אבל זו אפשרות פחות סבירה), ומכאן שניתן יהיה לכתוב לחודש הבא ולקבל פרמיה נאה על הזמן.
הייתי נזהר מכתיבה מוקדמת מידי, גם בגלל ענייני סחירות וגם בגלל שקשה לדעת כיצד יסתיים החודש הנוכחי.
כך או כך, כתיבה בסטייה הנוכחית מאוד מסוכנת (אפילו לא מקבלים תוספת סיכון על המצב במצריים), והייתי מעדיף להתקרב לסטרייק אך להמעיט בכתיבות (וודאי שלא חשופות).