-
שוקת רחבה פברואר - דיונים ופרשנויות
שוקת רחבה טובה הייתה לנו בינואר. אם נסכם מה שהיה, למעשה היה חודש שלא קרה בו כלום. בתחילת החודש היה גל עליות, שנראה מאיים, אבל מכיוון שהיינו כתובים על 1260 (רובינו), הרי שלא היה יותר מדי מה לדאוג. המרחק הכי קרוב שהגענו באותה תקופה היה 80 נקודות. לאחר מכן ירדנו חזרה לנקודת ההתחלה.
זה הזמן להתחיל להעלות רעיונות לגבי שוקת רחבה פברואר. כרגע, התחום של 980-1230 נראה לא רע. אבל צריך לתת ליום הזה להתפתח כדי להחליט. גם פתיחה ביום ראשון בהחלט באה בחשבון.
צריך לזכור שאנחנו נמצאים הפעם בחודש של 4 שבועות. בחודש שעבר, בתקופה זו המדד היה בערך באותו מקום, ובשוקת שחקן היינו כתובים 1000-1260.
-
Re: שוקת רחבה פברואר - דיונים ופרשנויות
אני חושב החודש ללכת על הגישה החשופה והרחוקה בעיקר באגף הפוט.
השבוע מכרתי כמה פוט 900 ב40!! עד שהמכונות התערבו מנעו המשך ריווחי. אני חושב ללכת על 1250-950 ומשם נראה
-
כיס איפה כדאי להתחיל הסטיות כל כך נמוכות והמחירים בהתאם צריך להתקרב מאד למדד בגלל זה בעיקר באגף הקולים האם כדאי להמתין או להתחיל עכשיו למרות הכל
-
נראה שבצד הקולים כמעת אין בשר...
ולפתוח מרחק של 7-8 סטרייקים זה נראה לי מסוכן... המדד בהחלט יכול להמשיך לעלות החודש ולשבור את 1200 בניגוד לכל הערכות לתיקון.
-
מה בוער ? לדעתי כדאי לחכות. אם הסטיות נמוכות המצב יכול רק להשתפר. נו טוב, הוא יכול גם להחמיר, אבל רק טיפה
-
הסטיה אגב היא באיזור ה 19 כך לפחות מופיע ב ordernet.
-
אני בעד הטווח 980-1230 זה בדיוק הטווח שחשבתי עליו.
שני דברים:
1. מתלבטת לגבי ההגנה. הגנה צמודה תתן מעט בשר....
2. להמתין להמשך היום - אולי ליום ראשון נראה לי הגיוני.
-
לא חובה להתקרב, כפי שראינו בחודש ינואר אם סטיות נמוכות ניתן לפתוח ספריד גדול יותר בהגנה,כלומר לכתוב הגנה לא צמודה.
-
אכן הצד של הקולים די עלוב כרגע.
צריך לזכור שאפשר לפתוח את השוקת באופן לא סימטרי, ואפשר גם לפתוח היום רק צד אחד, ולפתוח את הצד השני בהמשך. כמובן שהמשמעות היא סוג של הימור על כיוון. אבל אפשר לאמר שזה "הימור" מהסוג הטוב. וזאת למה? כי ההימור מתבטא בכך שיושבים עוד קצת על הגדר, ולא מהסתכנות.
כרגע, מהצד העליון הכי נראה לי 1240 חשוף. הוא במרחק של 9.2% מהמדד הנוכחי. ואם מוסיפים לכך את המסקנה שהמחיר הוא חזות הכל, הרי שהמחיר שלו (45 ש"ח) בעצם מגלם סיכון נמוך.
בצד התחתון, 1000 נמצא במרחק של 12%. וזה בדיוק זהה לנקודה שהיינו בה בחודש שעבר. לגבי הפחד מהתרסקות. קשה לראות את הדבר קורה. כמו שזה נראה, דווקא אנחנו יכולים למצוא עצמנו שוב בשוק של קונים, שרק ראו בירידות האחרונות הזדמנות, ומחפשים את העליות.
עוד בואו נזכור, שבחודש שעבר, שחקן עשה את הצעד הנועז (הירידה ל 1210) אחרי שמפת הפוזיציות הייתה ברורה, והיו רמזים יפים לגבי כיוון השוק על פי יחס P/C. כרגע אין לנו את זה, אז עדיף להתרכז באופציות הזולות שגם נשחקות מהר. נרוויח לנו כמה אלפים בנחת השבוע, ואחר כך נתקדם.
אם כך, למחפשים ביטחון מקסימלי: 980-1250
לאלו שמחפשים טיפה יותר נועזות, אבל עדיין בטוח מאד: 1000-1240
כמובן שזו דעתי האישית, ולא נחשב יעוץ וכו' וכו' וכו'. כל אחד יעשה לפי הבנתו.
-
שאפו על ינואר היה חודש מרתק (וממכר...)
מקווה שתמיד תהיה לנו פקיעה כמו האחרונה.
ניפגש בפברואר עם עוד מנה של נגזרי מעוף. :P
בברכה
-
פתחתי את השוקת הבאה:
צד עליון 1230 מוגן ב 1270. ההגנה יחסית זולה, ומאפשרת כתיבה של יותר יחידות בעבור אותם ביטחונות. זו למעשה הדרך היחידה להוציא משהו מהצד הזה. אחרת חבל על הזמן.
צד תחתון 1000 לא מוגן. חצי מהכמות בצד העליון. ההגנות למטה יקרות בגלל מרווחים קטנים מאד. עדיף לכתוב חצי כמות ולעבוד לא מוגן.
טווחים באחוזים: 8.6% למעלה, 11.6% למטה.
כלל אצבע כדי לקבל מושג לגבי כדאיות ההגנה (תקף בתחילת חודש):
-אם מחיר ההגנה הוא 35% ומטה ממחיר האופציה שמוכרים, ההגנה כדאית. בטווח 35%-50% זה בסימן שאלה. בטווח של 50% ומעלה - לא כדאי.
למשל, הצלחתי למכור C1230 ב 60 ש"ח, ולקנות C1270 ב 20 ש"ח. זה מאפשר לי להכפיל את כמות הכתיבות ואפילו יותר. זאת אומרת שעבור אותם ביטחונות, אפשר להכניס 50% יותר כסף. אז גם אם יש עמלות אז זה עדיין כדאי.
לעומת זאת, את P1000 אפשר למכור ב 135 ש"ח וההגנה ב P960 עולה 65 ש"ח. זאת אומרת שאם הולכים על מרווח מרוויחים 70 ש"ח בקרוב. ואילו לא מוגן מכניס 135 ש"ח. במקרה הזה, אם הולכים על מוגן ומכפילים כמות, נכנס אותו כמות כסף. ואז העמלות והבלגאן הופכים את העניין ללא כדאי.
אם מחיר ההגנה הוא מעל 50%, אז בכלל אין טעם להגן. ההגנה מביאה לירידה משמעותית בהכנסות, מול האלטרנטיבה.
כמובן שככל שהחודש מתקדם ורוצים לקרב, הכלל הנ"ל משתנה, כי אז היחס בין כתיבה מוגנת ללא מוגנת הוא כבר לא כפול אלא פי 3 או יותר מבחינת כמויות.
-
אני מאוד מתלבט ולכן בניגוד להרגלי עוד לא כתבתי השוקת להחודש.
מתלבט בין כתיבת פוט 960 או 950. כהרגלי בקודש מעדיף פרמיות קטנות במרחק גדול וללא הגנה...
בקולים אין כלום שווה כרגע. לא מתקרב.
מעניין אם שחקן יחווה דעתו.
אולי אמתין ליום ראשון.
איציק
-
שחקן אמר שהוא לא יחזור שוב על גינון שוקת. מתוך הצ'ט:
(13:44) קרנף:שלום שחקן האם גם החודש יהיה ליווי לשוקת חודשית?
(13:45) שחקן מעוף:לא קרנף - אני חושב שחודש אחד זה מספיק מה גם שכל אחד חייב לנסות ולהשתפשף באסטרטגיה הבסיסית ביותר
לכן יש לנו החודש רק אחד את השני.
-
אני כתבתי למטה p990 לא מוגן, מעדיף להיות מתחת ל 1000, כי 1000 אמורה להיות רמת תמיכה פסיכולוגית במידה ויהיו ירידות.
למעלה בגלל שבינתיים כמעת ואין בשר כתבתי כמות מאוד קטנה של c1220 עם הגנות ב 1250.
ביום ראשון אמשיך לבנות את הצד העליון בהתאם להתפתחויות.
בהצלחה לכולם!
-
אתם אמיצים!!!
אני כותב סביב ה940 ולוקח 40 ש"ח. בעקרון אני מחכה עם רגל הפוט ליום של ירידות שאז נוכל לקחת יותר.
בקול כתבתי 1250-1240 ג"כ 40 ש"ח ליחידה (אני כבר מורווח לא רע) אבל נאלצתי לקנות הגנות 1280 ב13
-
C1270
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
פתחתי את השוקת הבאה:
צד עליון 1230 מוגן ב 1270. ההגנה יחסית זולה, ומאפשרת כתיבה של יותר יחידות בעבור אותם ביטחונות. זו למעשה הדרך היחידה להוציא משהו מהצד הזה. אחרת חבל על הזמן.
צד תחתון 1000 לא מוגן. חצי מהכמות בצד העליון. ההגנות למטה יקרות בגלל מרווחים קטנים מאד. עדיף לכתוב חצי כמות ולעבוד לא מוגן.
פתחתי היום שוקת כמו שלך בצד העליון (אני מכרתי ב 55 :( ), אך בצד התחתון מכרתי P940 עם הגנה ב P970. מבחינתי זה מסוכן מאוד ללכת חשוף במיוחד לכיוון מטה. יש תחושה שהשוק לפני מימוש שיגרום לעלייה בסטיות תקן ויהיה קשה לתקן את הפוזיציה. הרגל של הפוט רחוקה משמעותית מהקול, בבגנה היא במרחק ש 3 סטרייקים ולא 4 כמו בקול ועדיין קיבלתי מרווח גדול יותר ברגל הפוט (מכרתי ב 72 וקניתי ב 37). אפשר להבין מזה את צפיות השוק לעתיד.
נ.ב
זו פעם ראשונה שאני קונה חשוף ואני יודע שזה נטו הימור אך קניתי היום 2 P1100 לחודש מרץ ב 2080 ש"ח. מקווה שזה ישתלם.
-
אני הייתי רוצה לפעול ע"פ הנחיות שחקן לניהול שוקת חודשית. שחקן אמר שאם קונים הגנה צמודה (סטרייק אחד) אזי צריך לשאוף לקחת 20-30 ש"ח תקבול מהרגל. הבעייה, ניתן להגיע לתקבול כזה ברגל ה CALL רק בכתיבת 1220 וקניית 1230. העניין הוא שזה לקחת רק 7.8% מרווח בטחון למעלה. נכון שהסבירות לעליות של למעלה מזה החודש לא גבוהות, אבל השאלה, האם זה עונה בכלל על הגדרה של שוקת רחבה.
מקווה שביום ראשון אוכל לכתוב רגל CALL יותר גבוהה ועם תקבול מתאים.
דעתכם?
-
ובכן, שוקת שניה שאני כותב (הראשונה לא הניבה הרבה בגלל שלא היתה רחבה מספיק)
קולים:
הגנה (קניה) C1250 (35 ₪)
כתיבה 1220 C1220 (105 ₪)
פוטים:
כתיבה: P980 (85 ₪ )
הגנה: P950 (40 ₪)
אני מקווה שזה עומד בכללי האצבע של דמי כיס ....
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gimani
C1270
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
פתחתי את השוקת הבאה:
בצד התחתון מכרתי P940 עם הגנה ב P970. מבחינתי זה מסוכן מאוד ללכת חשוף במיוחד לכיוון מטה. יש תחושה שהשוק לפני מימוש שיגרום לעלייה בסטיות תקן ויהיה קשה לתקן את הפוזיציה. הרגל של הפוט רחוקה משמעותית מהקול, בבגנה היא במרחק ש 3 סטרייקים ולא 4 כמו בקול ועדיין קיבלתי מרווח גדול יותר ברגל הפוט (מכרתי ב 72 וקניתי ב 37). אפשר להבין מזה את צפיות השוק לעתיד.
נ.ב
זו פעם ראשונה שאני קונה חשוף ואני יודע שזה נטו הימור אך קניתי היום 2 P1100 לחודש מרץ ב 2080 ש"ח. מקווה שזה ישתלם.
איך הצלחת למכור p940 ב72?????????????
זה כמעט כפול מהמחיר שאני קיבלתי
-
הוא התבלבל, הוא התכוון שהוא מכר P970 והגנה P940
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי michaelbl
הוא התבלבל, הוא התכוון שהוא מכר P970 והגנה P940
כמובן :d
-
שלום חברים,
אני כתבתי C1220 עם הגנה C1270
וכן כתבתי P1000+P990 עם הגנה P970
לגבי ה-PUT אני חושב שדיי מסוכן להיות חשוף ללא הגנה, בעת הנוכחית.
דמי כיס, קשה לשמור על כלל האצבע ב-PUT אם לא רוצים לעבוד חשוף, והגנה לא צמודה גם דורשת בטחונות גבוהים בהרבה.
בהצלחה לכולם
מאיר טל
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי מאיר טל
שלום חברים,
אני כתבתי C1220 עם הגנה C1270
וכן כתבתי P1000+P990 עם הגנה P970
לגבי ה-PUT אני חושב שדיי מסוכן להיות חשוף ללא הגנה, בעת הנוכחית.
דמי כיס, קשה לשמור על כלל האצבע ב-PUT אם לא רוצים לעבוד חשוף, והגנה לא צמודה גם דורשת בטחונות גבוהים בהרבה.
בהצלחה לכולם
מאיר טל
מבחינת הכנסה, הנה החישוב המתמטי (לפי מחירי סגירה):
מכירה של P1000 חשוף מכניסה 120 ש"ח. דרישת ביטחונות 4700 ש"ח.
מרווח P1000-P970 מכניס 53 ש"ח. הגבלת הפסד - 3000 ש"ח. דרישת ביטחונות מעשית (כרגע) יותר קטנה. משהו כמו 2000 ש"ח.
זאת אומרת, על כל כתיבה של P1000 חשוף צריך לעשות פעמיים (ומשהו) מוגן.
עבודה החשופה:
יתרונות:
-חצי עמלות
-חצי כתיבות
חסרונות:
-מפחיד
-ביטחונות לא מקובעים
עבודה מוגנת:
יתרונות:
-ביטחונות מקובעים
-נותן הרגשה יותר בטוחה (למרות שאם זה יבוא לידי ביטוי, זה מאד רע בכל מקרה)
חסרונות:
-כפול כתיבות משמע שיפוע תלול יותר
-עמלות ותחזוקה מורכבת יותר.
נכון לעכשיו, ארה"ב עושה סימנים רצינייים של עצבנות. ובכל זאת, אנחנו לא נמצאים בספטמבר 2008. הירידות הם בעיקר כי עלה יותר מדי. אבל (להערכתי), כבר מחר נראה התיישרות. מול נתוני מאקרו גרועים, יבואו דו"חות טובים ולהיפך. יכול להיות שאנחנו במגמת ירידות, אבל לא התרסקויות. זו לפחות נקודת המבט שלי.
כל זה לא משנה כמובן שצריך להתכונן לגרוע מכל. זה יהיה אמנם מאד חבל להתחיל ככה חודש, אבל חוק זה חוק. במידה ותהיה התרסקות ומחירי האופציות יותר מיכפילו עצמם. צריך להחלץ.
חשוב להדגיש שמי שכתב רק בצד אחד, בעצם הימר על כיוון. בהנחה שיום ראשון יהיו ירידות, מי שכתב רק למעלה הרוויח. מי שכתב רק למטה הפסיד, כי אין שום דבר בצד השני שיאזן (אפילו חלקית).
ועד שגמרתי לכתוב את כל זה, אפשר לראות שהירידות בארה"ב נחלשות.
-
בקושי עבר חודש וכבר שכחתם את הכללים של שחקן -לא כותבים חשוף.
ואם בכל זאת אז בטח שלא כלפי מטה שכרגע זה ענין של זמן שהתיקון יגיע ובגדול.
מה אתה רוצים להמר על כל הקופה שלכם לא מספיק לסכן סכום מוגדר.
במיוחד כשאתה אומרים לבד שכתבם יחסית קרוב 10-12%.
וכפי שאמר שחקן מעולם לא היתה ירידה של על 15% בחודש אבל פחות מזה היתה גם היתה.
-
שלום לכולם,
אני בחרתי בנתיים לפתוח רק את רגל הפוט ובתחילת שבוע הבא להוסיף קולים.
בצעתי כך:
כתיבה: P980 = 90
הגנה: P950 = 45
יש לי חוק: בחודש שמטעמי לחץ בעבודה המחשב לא תמיד זמין אני כותב רק מוגן.
בברכה
נ.ב: כיאה ליהודים טובים, כמספר המשתתפים בפורום כך מספר הדעות. :)
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי משקיע מתחיל
תקן אותי אם אני טועה, אבל מההודעה שלך יוצא ניחוח קל של הטפת מוסר.
אז חן חן, אבל אף אחד לא שכח כלום:
-הרעיון של כתיבה חשופה היה בדיון נמרץ גם בחודש שעבר.
-אף אחד לא יודע אם יגיע תיקון גדול או לא. שחקן כתב בעצמו שאנחנו עדיין בשוק של קונים. כמו כן כתב שגם אם יהיה תיקון, יהיו ירידות. לא התרסקויות. אין ירידות היסטריות. גם היום אפשר לראות את ארה"ב מתמתנת מאד וסוגרת ירידות אזור האחוז. אני לא אתפלא אם מה שנסתכל עליו בסוף יהיה רגל הקול ולא רגל הפוט.
-שחקן פתח שוקת של 5 שבועות במרחק של 14%. אנחנו בחודש של 4 שבועות בלבד והנועזים שביננו עובדים על 12%. כששחקן פתח את השוקת הוא עבד עם אופציות של 155 ש"ח. המחיר של P1000 הוא 120 ש"ח. נזכור שהמחיר מגלם בתוכו את הכל.
-שחקן אמנם כתב שהשיא היה 15% מפקיעה לפקיעה, אבל באותה נשימה אמר שלעיתים נצטרך להתקרב בגלל סטיות תקן נמוכות.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי משקיע מתחיל
אני כותב אמנם חשוף לעת עתה אבל בים פוט 900 ל940 זה יותר מ15%
כמובן שאני עם אצבע על הדופק.
-
שאלה לחכמים
מה דעתכם שבמקום לקנות הגנות בשוקת {מה שעושה לפעמים את השוקת ללא כדאית}-להציב ס טופלוסים.ניתן לשנות את הסטופ לוס בהתאם להתקדמות המסחר עד לסף הסכנה ולפעול בהתאם.
במידה שהשוק מתרחק הרווחנו את מחיר ההגנה.במידה והשוק מתקרב נוכל להתערב ולהגדיל את
מחיר הסטופ לוס עד סף הרווחיות.
אבי
-
בהמשך להודעתי הקודמת
לצורכי בטחונות יהיה קל יותר זול יותר לקנות בטחונות רחוקים
-
ברצוני להוסיף היבט נוסף לשאלה האם לכתוב עם הגנות או לא.
כאשר כותבים עם הגנות ישנה אשליה של בטחון שאינה קיימת בכתיבה חשופה והאשליה הזו עלולה לעלות ביוקר רב.
כאשר כותבים עם הגנה גורמים לכך שגם אם השוק נע חזק דרישת הבטחונות לא גדלה ובכך אפשר להפסיד את כל הכסף שהועמד לבטחונות. כאשר כותבים אופציה חשופה כאשר השוק נע חזק דרישת הבטחונות גדלה או להיפך צריך לסגור פוזיציות ובכך מוסבת תשומת לבו של המשקיע להפסדים העומדים להגרם לו.
כוונתי היא כמובן כאשר מוקצה סכום שווה לבטחונות בשתי האסט' אלה שאחת מוגנת ואחת לא.
ברור שאם מקצים סכום שונה של בטחונות לכל אסט' הדברים שכתבתי אינם מדויקים.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי avraham-go
שאלה לחכמים
מה דעתכם שבמקום לקנות הגנות בשוקת {מה שעושה לפעמים את השוקת ללא כדאית}-להציב ס טופלוסים.ניתן לשנות את הסטופ לוס בהתאם להתקדמות המסחר עד לסף הסכנה ולפעול בהתאם.
במידה שהשוק מתרחק הרווחנו את מחיר ההגנה.במידה והשוק מתקרב נוכל להתערב ולהגדיל את
אבי
מאד ממליץ לך לקרוא את השירשורים של דצמבר וינואר. תראה כמה טחנו את העניין הזה. אין טעם להתחיל מחדש לדון בזה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי navhmjep
ברצוני להוסיף היבט נוסף לשאלה האם לכתוב עם הגנות או לא...............
אפשר לקרוא לזה "הגנה מן ההכרח".
-
.
ציטוט:
אפשר לקרוא לזה "הגנה מן ההכרח".[/quote]
כוונתך? :?: :?: :?:
-
[quote=דמי כיס]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "avraham-go":kki9zla0
שאלה לחכמים
אבי
מאד ממליץ לך לקרוא את השירשורים של דצמבר וינואר. תראה כמה טחנו את העניין הזה. אין טעם להתחיל מחדש לדון בזה.
ציטוט:
אפשר לקרוא לזה "הגנה מן ההכרח".[/quote:kki9zla0]
אבל מה היתה המסקנה הסופית מכל אותם דיונים. האם לעבוד עם סטופלוס או לא בכל הקשור לכתיבה חשופה בקצוות?
אני מודע לכך שאם השוק יורד ואחר מתקן ועולה יכול להיגרם אבדן משימוש בפונקציית הסטופלוס אבל עדיין יש בה משהו שעשוי לבוא במקום שיקול פסיכולוגי בזמן אמת. הרבה אנשים ייטו שלא לחתוך הפסד בזמן אמת ואז עלולים למצוא עצמם עם הפסד גבוה מדי שלא היה צפוי.
בנוסף, צריך לזכור שלא כל ירידה תביא לשינוי המחיר של האופציות הרחוקות. לדעתי צריך שילוב של כמה ימים של ירידות בתוספת עליה בסטיית התקן ושכל זה יקרה בתחילת החודש כדי להשפיע על אופציות שרחוקות בכ- 15% למטה. לכן, אולי שווה לשקול שימוש כזה רק בתחילת החודש וגם אם האופציה עולה בשיעור של 50% לפחות. מקבעים את ההפסד ובמקרה הכי גרוע פותחים נמוך יותר בלי סטופלוס.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמקה
אבל מה היתה המסקנה הסופית מכל אותם דיונים. האם לעבוד עם סטופלוס או לא בכל הקשור לכתיבה חשופה בקצוות?
אני מודע לכך שאם השוק יורד ואחר מתקן ועולה יכול להיגרם אבדן משימוש בפונקציית הסטופלוס אבל עדיין יש בה משהו שעשוי לבוא במקום שיקול פסיכולוגי בזמן אמת. הרבה אנשים ייטו שלא לחתוך הפסד בזמן אמת ואז עלולים למצוא עצמם עם הפסד גבוה מדי שלא היה צפוי.
בנוסף, צריך לזכור שלא כל ירידה תביא לשינוי המחיר של האופציות הרחוקות. לדעתי צריך שילוב של כמה ימים של ירידות בתוספת עליה בסטיית התקן ושכל זה יקרה בתחילת החודש כדי להשפיע על אופציות שרחוקות בכ- 15% למטה. לכן, אולי שווה לשקול שימוש כזה רק בתחילת החודש וגם אם האופציה עולה בשיעור של 50% לפחות. מקבעים את ההפסד ובמקרה הכי גרוע פותחים נמוך יותר בלי סטופלוס.
אין מסקנה. שחקן מתנגד ואומר שאין כזה דבר.
אני בעד, אבל הטריגר שאני שם הוא יותר באזור ה 250% עליה. 50% יכול להיתפס היתפסות שווא בלי בעיה, ולגרום נזק. אני שם בכל החודש. לאופציה של 50 ש"ח אני שם למשל טריגר של 180 ש"ח. נזכור שזה אמור להכנס לפעולה רק במקרה אסונות.
-
שוקת רחבה (כמעט) תמיד תפסיד בהתחלה
בנינו שוקת רחבה. והופ, הדבר הראשון שאנחנו רואים בדרך כלל, זה שהערך שלה על הנייר יורד. יש הפסד. למה זה קורה?
בדרך כלל, ננסה לבנות שוקת כזו שתכניס כמות שווה של כסף בכל אחד מהצדדים. זה לא משנה אם השוקת סימטרית מבחינת המרחק, וגם לא משנה אם השוקת סימטרית מבחינת כמות היחידות שנכתבו בכל צד.
אם אחרי הבניה, המדד קפוא במקום, אז הכל בסדר. נוצר רווח בגלל שחיקה. אבל באופן מעשי, בדרך כלל המדד יזוז קצת לאחד הכיוונים. שינוי ערך האופציות הוא בקרוב לפי יחס הפוך. יחס הפוך זה אומר שאם נניח צד אחד עולה פי 2, הרי שהצד השני יורד לחצי. אפשר לראות שהצד שעולה, עולה הרבה יותר מאשר הצד שיורד. ביחס כפול בדוגמא שלנו. וזה מה שנותן עם פתיחת השוקת הפסד על הנייר. בצורה גראפית, גרף הרווח בתחילת החודש, דומה מאד ל U הפוך, כאשר אנו מבצעים את הקניה בקודקוד של ה U.
נשאלת השאלה אם כן, האם היה כדאי לחכות. שהרי השוקת הפסידה. זאת אומרת שאם היינו בונים אותה קצת אחר כך, היינו מרוויחים יותר. התשובה לכך שזה נכון רק אם אנחנו יודעים בוודאות לאיזה כיוון השוק הולך. הבעיה היא שאנחנו לא יודעים. ולכן לא צריך להתרגש מירידת הערך של השוקת בתחילת דרכה. זו תופעה טבעית. עם התקדמות החודש, הטתא מתחילה להשפיע ומכסה את ההפסד.
-
ערב טוב,
ראשית, בהצלחה לכל הכותבים החשופים.
שנית, זכרו כי זה בניגוד לכלל בסיסי של שחקן, הגנה סטרייק אחד.
שלישית, הפיתוי לכתוב חשוף ברור, 1. עלות העמלות בכתיבה מוגנת לפחות 20 אחוז מהרווח הפוטנציאלי, חשוף שווה חסכון של 10 אחוז בעלויות לפחות= רווח נוסף של 10 אחוז.
2. לקבל מרווח נורמאלי בסטרייקים הרחוקים, זה עניין מתיש, עד משביז.
3. מנהלתית צריך להתעסק עם הרבה יותר רגלים=מסבך את העניינים.
לאור זאת, מבחינה פרקטית, אני מנסה לפתור את הקשיים הללו בדרך הבאה.
ראשית, כתיבה בהגנות של סטרייק אחד בלבד. מאידך כתיבה במרחקים הולכים ויורדים מהמדד, בדרך של פרמידה.
נומר מקדישים לאסטרטגיה 20K , אני מתכוון להקדיש, 8K בטחונות (אמתיים) לקבלת הכנסה של 50 ש"ח משני צדדים. 4K בטחונות לקבלת הכנסה של 100 ש"ח משני צדדים. 2K בטחונות לקבלת הכנסה של 200 ש"ח משני צדדים. 6K נותרים בעתודה. את הפוזיציה הזו אני מתכוון לקבל במהלך השבוע הקרוב.
בפועל עד כה ברגל תחתונה קניתי שוקת בעלות של 15 ש"ח (980-990) ולא מכרתי וזאת בהעדר ספרדים ראויים.
ברגל עליונה הצלחתי למכור שוקת "יחסית" רווחית (ב- 1240-1250) וזאת ביום הפקיעה כאשר התנודתיות היתה גדולה.
בהצלחה לכולם.
דרור.
-
מה דעתכם על שוקת 'צומחת' ? כלומר, מכירה הדרגתית של השוקת במהלך השבוע הראשון:
- מחר יהיו ירידות חזקות - נמכור פוטים במחיר מופקע.
- מחרתיים תחזור השפיות - נמכור קצת קולים, וכן הלאה, עד להשלמת הפוזיציה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dragon74
הרעיון מצויין אם אתה סגור לגמרי על זה שאתה יודע מה יקרה. שיטת העבודה הזו מהווה הימור על כיוון. העניין הוא שהעתיד תמיד יכול להפתיע.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dragon74
אני בהחלט מתכוון לעשות זאת אבל עדייו לשמור על שוליים רחבים ככל האפשר.
נתראה מחר במכירת הפוטים...
-
ומחרתים בקולים...
ודמי כיס, לא צריך לחזות את העתיד, אלא ללכת עם ההווה. אם במילא תכננת למכור 40 יחידות מכל צד, תן לזה שבוע - תמכור את הפוטים בירידה המקומית ואת הקולים בעליות.
נכון שייתכן ויהיו רק ירידות כל השבוע, אז פשוט תמכור את הקולים ביום חמישי, ויותר נמוך ממה שתכננת (אבל עדיין 12-15% מהמדד).
תחושת בטן שזה יותר בטוח, ולפחות חוסך כמה אחוזים ראשוניים של התקרבות המדד אל האופציות שנמכרו בסוף חודש קודם (ואת התרופות להרגעה). המחיר (תמיד יש מחיר) - האופציות יימכרו כמה שקלים יותר בזול.