-
שאלות בנוגע לתיק מנייתי לדוגמא
אהלן רונן, מספר שאלות אליך בנוגע לתיק לדוגמא שבנית.
- "גוף התיק" אלו בעצם מניות יציבות יחסית שאתה צופה להן עלייה גבוהה בחודשים הקרובים (לטווח הבינוני)?
- "מניות עוגן" מניות בטוחות לטווח הארוך (שנים)?
- מדוע אתה רוכש את המניות בשתי מנות? למה לא להציב לימיט נמוך בכאחוז ולקנות בכל הסכום הרצוי את המנייה?
-
Re: שאלות בנוגע לתיק מנייתי לדוגמא
ציטוט:
פורסם במקור על ידי indy
אהלן רונן, מספר שאלות אליך בנוגע לתיק לדוגמא שבנית.
- "גוף התיק" אלו בעצם מניות יציבות יחסית שאתה צופה להן עלייה גבוהה בחודשים הקרובים (לטווח הבינוני)?
- "מניות עוגן" מניות בטוחות לטווח הארוך (שנים)?
- מדוע אתה רוכש את המניות בשתי מנות? למה לא להציב לימיט נמוך בכאחוז ולקנות בכל הסכום הרצוי את המנייה?
אופק ההשקעה של התיק הוא מספר שבועות עד מספר חודשים, לפיכך:
עוגן התיק - מניות סולידיות לטווח של מספר חודשים לפחות. מקנות יציבות ובסיס איתן לתיק ומהוות גם עתודת מזומנים לאיתור הזדמנויות.
גוף התיק - (מכונה גם החלק העובד של התיק) מניות בעלות פוטנציאל להשיג את התשואה שהוגדרה כתשואת התיק (בתיק שלנו 10-20%), לטווח של מספר שבועות עד מספר חודשים ("מניות עובדות").
מרכיב ה-"ריסק" - (מכונה גם תשואת יתר) - מניות "משוגעות" עם פוטנציאל להשגת תשואה "מטורפת" שתפצה על הגמלוניות של מניות העוגן ותכניס קצת אקשן לחיים (לטווח של ימים עד מספר שבועות).
---------------------------------------------------------------------
האמת היא שאני רוכש בדר"כ ב-3 מנות, אבל בגלל מגבלת התקציב של התיק (קיים מינימום לרכישת מניות בשלב הרצף) חילקתי את זה רק ל- 2 מנות בתיק הזה.
הסיבה היא שלאחר שהחלטתי לקנות, אני "שם רגל" וקונה מנה ראשונה במחיר השוק, ורק לאחר מכן מתחיל "לסחור" ולנסות להשיג במחיר נוח יותר.
לעיתים השוק "בורח" לך ולא תוכל לקבל את המנה הבאה במחיר לו קיווית, אבל המנה הראשונה צוברת את הרווח ומפצה אותך על "בריחת השוק".
בהצלחה,
רונן
-
רונן שלום,
אתה מתכוון לעדכן/לתחזק את האשכול של "דוגמא לתיק מנייתי"?
אני מתכוון בעדכון רשימות המניות המופיעה בתיק.
כמו כן איתותי קנייה ו- SL לרשימות המניות.
האם עוד אפשר לתקן אם לא קניתי מרשימת מניות ה"עוגן" וממניות "גוף התיק"?
האם הרשימה שכתבת היא נכונה רק לתאריך 30/12/09. אני מניח שאין השפעה על מניות העוגן ומניות גוף התיק אם אקנה ביום ראשון?!
-
ברור שאני מתכוון לעדכן ולתחזק את התיק ... זו כל המטרה לא?
אתה יכול להתחיל ביום ראשון. אין שום בעיה.
רונן
-
רונן
ראשית אני רוצה לברך אותך על היוזמה הנהדרת להציג וללוות
תיק מנייתי לדוגמא. זה לא ברור מאליו , ואני סבור שרבים מהחברים
הצעירים, וגם הוותיקים , יפיקו הרבה תובנות מועילות להמשך דרכם בשוק ההון.
אני זוכר את עצמי לפני שנים לא רבות קונה ומוכר מניות ע"פ תחושות בטן, ע"פ שם המניה ועוד המצאות שונות ומשונות.
הלוואי והיה לי מדריך בסדר הגודל שלך בתחילת דרכי.
ולאחר הברכות יש לי שאלה:
לא התייחסת כלל לנושא אגרות חוב בתיק ההשקעות , האם זה משום שברור מאליו שהבסיס האיתן של התיק הוא האג"ח ואתה תוקף כרגע רק את החלק המנייתי בתיק או שפשוט אתה לא מאמין בהשקעה באג"ח?
יש לא מעט אג"חים ברמות ביטחון שונות "שמבטיחות" את תשואת היעד בתיק המנייתי , דהיינו 10%-20% שנתי ויכולים להוות חלופה ראויה ,לפחות לעוגן התיק.
אשמח לשמוע מה אתה חושב על כך.
-
היי רונן
ברכות על היוזמה
קורא נאמן שלך
מהי תדירות העידכונים שתדווח לנו?בשעה קבועה,סיכום יומי....
תודה
יעקב
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי devy
רונן
ראשית אני רוצה לברך אותך על היוזמה הנהדרת להציג וללוות
תיק מנייתי לדוגמא. זה לא ברור מאליו , ואני סבור שרבים מהחברים
הצעירים, וגם הוותיקים , יפיקו הרבה תובנות מועילות להמשך דרכם בשוק ההון.
אני זוכר את עצמי לפני שנים לא רבות קונה ומוכר מניות ע"פ תחושות בטן, ע"פ שם המניה ועוד המצאות שונות ומשונות.
הלוואי והיה לי מדריך בסדר הגודל שלך בתחילת דרכי.
ולאחר הברכות יש לי שאלה:
לא התייחסת כלל לנושא אגרות חוב בתיק ההשקעות , האם זה משום שברור מאליו שהבסיס האיתן של התיק הוא האג"ח ואתה תוקף כרגע רק את החלק המנייתי בתיק או שפשוט אתה לא מאמין בהשקעה באג"ח?
יש לא מעט אג"חים ברמות ביטחון שונות "שמבטיחות" את תשואת היעד בתיק המנייתי , דהיינו 10%-20% שנתי ויכולים להוות חלופה ראויה ,לפחות לעוגן התיק.
אשמח לשמוע מה אתה חושב על כך.
זהו תיק לימודי, מנייתי לחלוטין.
אני בהחלט חושב שאג"חים כאלו או אחרים הם אפיק השקעה ראוי, אבל לשם כך הוקצה פורום ייחודי באתר. בתיק מסוג זה, יכולים אג"חים להחליף מניה אחת או שתים לכל היותר בעוגן התיק.
שנה טובה,
רונן
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי yaacovz
היי רונן
ברכות על היוזמה
קורא נאמן שלך
מהי תדירות העידכונים שתדווח לנו?בשעה קבועה,סיכום יומי....
תודה
יעקב
איתותי קניה או סטופ לוס, אני נותן במהלך היום, ברגע שאני מזהה אותם (כפי שעשיתי היום בעניין אלרוב וסאני).
השאיפה היא לתת בכל יום סיכום יומי (אינני יכול להתחייב לשעה קבועה.
רונן
-
לרונן
ראשית ברצוני לברך על היוזמה והעשרה שאתה נותן פה לכולם .על התגובות המהירות והמקצועיות ישר כוח.
אני רוצה לישאול לגבי הנושא של הSL .
אני יודע שדיברתה המון על הנושא אבל עדיין משהוא לא ברור לי בתהליך, אך מבצעים את הSL ,אני אתן דוגמה:נגיד שקניתי מניה בשער 1000,המניה עלתה לשער של 1400 אני נותן SL בשער של 1350 שזה בערך ירידה של 3.5% .
במידה והמניה יורדת לשער הנ"ל היא אמורה להימכר(איך? אני אמור לתת הוראת מכירה במקום ,או שיש אזו שהיא מערכת שמבצעת את זה באופן אוטומטי)
במידה והמניה עולה אני אמור לשנות את הSL בהתאם כלפי מעלה?
האם הבנתי נכון? :?
תודה ושבת שלום
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי xman
אני יודע שדיברתה המון על הנושא אבל עדיין משהוא לא ברור לי בתהליך, אך מבצעים את הSL ,אני אתן דוגמה:נגיד שקניתי מניה בשער 1000,המניה עלתה לשער של 1400 אני נותן SL בשער של 1350 שזה בערך ירידה של 3.5% .
במידה והמניה יורדת לשער הנ"ל היא אמורה להימכר(איך? אני אמור לתת הוראת מכירה במקום ,או שיש אזו שהיא מערכת שמבצעת את זה באופן אוטומטי)
המסחר בארץ מעט מגביל את הפעולה הממוכנת וקיימות מספר אפשרויות להפעלת סטופ לוס:
1) סטופ לוס תיאורטי - נקודה תיאורטית שקבעת לעצמך שברגע שהיא נחתכת, אתה מתקשר לברוקר איתו אתה עובד (בנק/בית השקעות) ונותן פקודת מכירה (במחיר השוק או בלימיט). לשיטה זו חסרונות רבים (אבל גם כמה יתרונות). אתה יכול לנהל מעקב אחר מניה גם אם אינך צמוד למסך במהלך המסחר, באמצעות פורטפוליו אינטרנטי שיאותת לך כאשר המניה מגיעה לנקודת הסטופ לוס באמצעות אס.אמ.אס למשל ... (גלובס דהמרקר ואחרים מאפשרים לך אופציה זו, חלקן חינם ואחרות בתשלום).
2) ישנן מערכות המספקות אפשרות להצבת סטופ לוס ממוכן (כולל הגדרת סטופ נגרר) כמו טרייד1 למשל (לא ניסיתי אבל אחרים המליצו עליה). ישנם גם יישומים נוספים, אבל הם מיועדים בדרך כלל לסוחרים גדולים, מנהלי תיקים ובתי השקעות. אני עובד עם FMR אשר קיים בה יישום כזה.
3) נדמה לי שבנק הבועלים מספק אפשרות להגדיר מראש סטופ לוס. צריך לבדוק את זה שוב.
אני יודע ... מסורבל ... ולעיתים מסוכן, אבל זה מה שהשוק הישראלי מאפשר, עד שהבורסה תחליט לשחרר את האופציה הזו (היא מובנית במערכות שלה ונוטרלה על ידה).
במסחר בארה"ב - זו אפשרות מובנית בכל מערכת מסחר. אני עובד עם TOS
ציטוט:
פורסם במקור על ידי xman
במידה והמניה עולה אני אמור לשנות את הSL בהתאם כלפי מעלה?
אכן, זה הרעיון. הפעולה הזו נקראת סטופ נגרר (Trailing stop).
במערכות אוטומטיות ניתן להגדיר פרמטרים לגרירת הסטופ בנקודות או באחוזים.
אני משתמש גם בכלים טכניים להגדרת גרירת הסטופ.
שבת שלום,
רונן
-
אכשיו הכול ברור
תודה על התגובה המהירה.
לילה טוב
-
רונן יקר,
כתבת:
אתה יכול לנהל מעקב אחר מניה גם אם אינך צמוד למסך במהלך המסחר, באמצעות פורטפוליו אינטרנטי שיאותת לך כאשר המניה מגיעה לנקודת הסטופ לוס באמצעות אס.אמ.אס למשל ... (גלובס דהמרקר ואחרים מאפשרים לך אופציה זו, חלקן חינם ואחרות בתשלום).
חיפשתי באתר דהמרקר את האפשרות, והגעתי "קרוב" (מצאתי כל מיני אפשרויות של משלוח הודעות כתובות וכו') אבל מה שהצלחתי למצוא הוא שירות בו אני שולח (מיוזמתי) בקשה לשער מניה כלשהי, ואני אמור לקבל חזרה הודעה עם השער הנוכחי.
שאלתי היא האם ישנם שירותים מבוססי "טריגר" (שהוא בעצם ה-SL, או קרוב לו) בהם במידה והמניה חצתה את אותו טריגר, אני אקבל הודעה כתובה? כמו כן, האם שירות ה-SMS שאמור להיות מושק באתר זה בקרוב אמור לבצע פעולות אלו?
תודה מראש,
אבישי
-
שלום רונן,
קודם כל הכבוד על היוזמה של התיק לדוגמא - זה מבורך.
אני עדיין לא מחזיק את כל המניות שיש בתיק אלא חלקם, רציתי לשאול בקשר ללאומי
ובזק
כתבת שיש איתות קניה לשניהם השאלה שלי היא אם לקנות מנה שנייה מחר?(לקחתי מנה ראשונה במניות העוגן). השאלה השנייה היא בקשר לאיתמר
ואמות
לשניהם גם כן נתת איתות קניה, לאיזה חלק בתיק הם נכנסות? אם בכלל? ומתי? אתה תעדכן כאשר היא תכנס לתיק או שהאיתות קניה מספיק?
תמשיך כך ותודה על העזרה!
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי avishais
רונן יקר,
כתבת:
אתה יכול לנהל מעקב אחר מניה גם אם אינך צמוד למסך במהלך המסחר, באמצעות פורטפוליו אינטרנטי שיאותת לך כאשר המניה מגיעה לנקודת הסטופ לוס באמצעות אס.אמ.אס למשל ... (גלובס דהמרקר ואחרים מאפשרים לך אופציה זו, חלקן חינם ואחרות בתשלום).
חיפשתי באתר דהמרקר את האפשרות, והגעתי "קרוב" (מצאתי כל מיני אפשרויות של משלוח הודעות כתובות וכו') אבל מה שהצלחתי למצוא הוא שירות בו אני שולח (מיוזמתי) בקשה לשער מניה כלשהי, ואני אמור לקבל חזרה הודעה עם השער הנוכחי.
שאלתי היא האם ישנם שירותים מבוססי "טריגר" (שהוא בעצם ה-SL, או קרוב לו) בהם במידה והמניה חצתה את אותו טריגר, אני אקבל הודעה כתובה? כמו כן, האם שירות ה-SMS שאמור להיות מושק באתר זה בקרוב אמור לבצע פעולות אלו?
תודה מראש,
אבישי
נתתי גם קישור לשירות בגלובס (בו אני עושה שימוש) בשירות זה ניתן להגדרי כעשרים פרמטרים שונים (טריגרים) ולקבל התראה על כל אחד מהם במייל ו/או במסרון.
למיטב ידיעתי, שירות המסרונים באתר משרת רק את צרכי שחקן_מעו"ף.
שבוע טוב,
רונן
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי idan_f1
שלום רונן,
קודם כל הכבוד על היוזמה של התיק לדוגמא - זה מבורך.
אני עדיין לא מחזיק את כל המניות שיש בתיק אלא חלקם, רציתי לשאול בקשר ללאומי
ובזק
כתבת שיש איתות קניה לשניהם השאלה שלי היא אם לקנות מנה שנייה מחר?(לקחתי מנה ראשונה במניות העוגן). השאלה השנייה היא בקשר לאיתמר
ואמות
לשניהם גם כן נתת איתות קניה, לאיזה חלק בתיק הם נכנסות? אם בכלל? ומתי? אתה תעדכן כאשר היא תכנס לתיק או שהאיתות קניה מספיק?
תמשיך כך ותודה על העזרה!
מיקומה של כל מניה הוגדר בפירוש במבנה התיק.
אם קנית כבר מנה ראשונה
בלאומי,
אתה יכול להשלים את הפוזיציה ביום ראשון.
בזק
- איתות קניה ניתן רק עכשיו, והמשמעות היא כניסה לפוזיצה במנה ראשונה.
אם כבר נכנסת, אתה יכול לחזק.
לא כל מניה שאני מציג לגביה איתות קניה, תכנס לתיק. לתיק יש תקציב מוגדר ומוגבל.
איתמר
תיכנס מחר לתיק, במרכיב הריסק.
אמות,
לא תכנס לתיק.
הנחיות מפורטות לגבי מחר, ינתנו באשכול התיק, במהלך הלילה.
שבוע טוב,
רונן
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי mronen62
ציטוט:
פורסם במקור על ידי avishais
רונן יקר,
כתבת:
תודה מראש,
אבישי
נתתי גם קישור לשירות בגלובס (בו אני עושה שימוש) בשירות זה ניתן להגדרי כעשרים פרמטרים שונים (טריגרים) ולקבל התראה על כל אחד מהם במייל ו/או במסרון.
למיטב ידיעתי, שירות המסרונים באתר משרת רק את צרכי שחקן_מעו"ף.
שבוע טוב,
רונן
רונן, כתמיד - תודה, תודה!
-
תודה על התשובה עכשיו הכל מובן
שיהיה בהצלחה
-
רונן - מניות העוגן
רונן היי,
במניות העוגן א.ק. עדיין לא הגיע ובכל זאת הצעת לנו לקנות. מדוע?
מה א.ק. של מניית איתמר?
-
Re: רונן - מניות העוגן
ציטוט:
פורסם במקור על ידי orit456
רונן היי,
במניות העוגן א.ק. עדיין לא הגיע ובכל זאת הצעת לנו לקנות. מדוע?
מה א.ק. של מניית איתמר?
הסיבה היא שהמניות האלו בתיקון מינורי כעת והרכישה המידית לא תשפיע על האחזקה לטווח ארוך, גם אם ימשיכו לרדת זמן מה, להפך ההמתנה תגרום לך לקנות בשער גבוה יותר (מה עוד שמניית
לאומי
כן סיפקה איתות קניה - חפש הודעה בפורום).
איתמר
- חפש את ההודעה על איתות הקניה בפורום.
שבוע טוב
רונן
-
שאלות בנוגע להרכב תיק מנייתי לדוגמא
שלום רונן,
ראשית כל אני שמח שהפורום נפתח שוב ושאתה איתנו.
רציתי לשאול לגבי הרכב המניות בתיק:
כיצד אתה קובע מהי מניית עוגן בתיק? האם מניית עוגן נשארת בתיק גם כאשר יש תיקון ברמה משנית (שבועית) או שגם מניות אלו יכולות לצאת מהתיק?
כיצד קובעים מהם מניות "גוף" ומניות "ריסק" האם השיוך למדד כלשהו(TA100, תלטק וכד') או על פי תנודתיות המניה?
תודה.
ניר
-
Re: שאלות בנוגע להרכב תיק מנייתי לדוגמא
ציטוט:
פורסם במקור על ידי nzimmerman
שלום רונן,
ראשית כל אני שמח שהפורום נפתח שוב ושאתה איתנו.
רציתי לשאול לגבי הרכב המניות בתיק:
כיצד אתה קובע מהי מניית עוגן בתיק? האם מניית עוגן נשארת בתיק גם כאשר יש תיקון ברמה משנית (שבועית) או שגם מניות אלו יכולות לצאת מהתיק?
כיצד קובעים מהם מניות "גוף" ומניות "ריסק" האם השיוך למדד כלשהו(TA100, תלטק וכד') או על פי תנודתיות המניה?
תודה.
ניר
שאלת שאלה גדולה !
1) גם מניית עוגן עפה בסטופ לוס. סטופ לוס הוא המלך.
2) ידע... ידע... ידע פשוט ללמוד את המניות ולא לגעת במה שלא מכירים. מניות בעלות פוטנציאל צמיחה העונה להגדרות התיק - מניות גוף. מניות תזזיתיות, עם פוטנציאל מאד גדול (וכך גם הסיכון) - מניות ריסק.
בהצלחה,
רונן
-
ניהול תיק
בוקר טוב
בעקבות המאמץ שאתה משקיע לעזור למשקיעים הקטנים רואים את התגובות האוהדות מקיר לקיר
ואני כמובן מצטרף אליהם
האם אתה יכול לעדכן את נקודות ה- SL של המניות בתיק
תודה
אייל
-
Re: ניהול תיק
תנו לי כמה שעות להתארגן, והכל יסתדר.
מזכיר לכולכם שסטופ לוס הוא עניין אישי המשקף את סכום המקסימלי אותו אתם מוכנים לאבד בטרייד במידה והוא לא יתקדם לכיוון הצפוי. נקודה זו מותנית כמובן גם בגודל הפוזיציה.
הסטופ לוס שאני מפרסם אינו המלצה, אלא הצגת הדברים כפי שהם בתיק שלי, בכפוף לרווח שכבר צברתי ולסכום שאני באופן אישי מוכן לאבד מנקודת השיא האחרונה.
לא להעתיק אותו באופן עיוור - זו תהיה טעות.
רונן
-
שלום רונן תודה רבה על הכל . בני . שאלה קצרה..
באשכול על בניית תיק המניות מצורף גרף בו כל המניות מסודרות ע"פ הגדרתן, לרבות א.קנייה, מכירה, רווח והפסד יומי וכד.
רציתי לדעת כיצד אפשר להשיג מערכת כזו אשר כאמור מאפשרת את ניהול תיק המניות בצורה נוחה וברורה.
תודה רבה ושבת שלום
בני
-
Re: שלום רונן תודה רבה על הכל . בני . שאלה קצרה..
ציטוט:
פורסם במקור על ידי benjamin
באשכול על בניית תיק המניות מצורף גרף בו כל המניות מסודרות ע"פ הגדרתן, לרבות א.קנייה, מכירה, רווח והפסד יומי וכד.
רציתי לדעת כיצד אפשר להשיג מערכת כזו אשר כאמור מאפשרת את ניהול תיק המניות בצורה נוחה וברורה.
תודה רבה ושבת שלום
בני
אני עובד כעת על שיפורים לקובץ אקסל זה וברגע שאהיה מרוצה ממה שיש בידי (וזה לא פשוט אצלי) אפיץ אותו לכולם.
שבת שלום
רונן
-
Re: שלום רונן תודה רבה על הכל . בני . שאלה קצרה..
תודה רבה רונן
לאחר קריאה של ניתוחים שלך בפורומים השונים אני חייב לציין את המקצוענות הרבה.
סחרתי תקופה לא מבוטלת בחוזים עתידיים EMINI וכיוצב, בזמני הפנוי ( ואין לי הרבה ), והניתוחים וההסברים שלך פשוט מחברים לי הרבה דברים שהיו חסרים אצלי בעבר.
שוב תודה ושבוע טוב
בני
-
היי רונן שאלה לגבי תיק המניות אשר אתה כותב בעניינו באשכול נפ
רונן בוקר טוב
בנוגע לניהול תיק מניות מסודר, באשכול נוסף שאתה כותב. מה קורה באם איתות הקנייה היה לפני כ 20 יום לערך ובינתיים המנייה ירדה לשער נמוך יותר אך עדיין לא הגיע לסטופ שהצעת. כאמור עדיין לא קניתי את המנייה. האם לקנות או שמה עבד מומנט העלייה כלפי מעלה.
הכוונה למניות אשר הגדרת אותן כריסק מוגדל בתיק
תודה רבה
בני
-
היי רונן שאלה לגבי תיק המניות אשר אתה כותב בעניינו באשכול נפ
רונן בוקר טוב
בנוגע לניהול תיק מניות מסודר, באשכול נוסף שאתה כותב. מה קורה באם איתות הקנייה היה לפני כ 20 יום לערך ובינתיים המנייה ירדה לשער נמוך יותר אך עדיין לא הגיע לסטופ שהצעת. כאמור עדיין לא קניתי את המנייה. האם לקנות או שמה עבד מומנט העלייה כלפי מעלה.
תודה רבה
בני
-
Re: היי רונן שאלה לגבי תיק המניות אשר אתה כותב בעניינו באשכול נפ
ציטוט:
פורסם במקור על ידי benjamin
רונן בוקר טוב
תודה רבה
בני
לא רצים אחרי הרכבת אחרי שיצאה מהתחנה ...
ממתינים לאיתות הקניה הבא.
בהצלחה
רונן
-
הצעה לרונן
סליחה על ההתערבות.
אני לא מאמין בניתוח טכני אבל לא איכפת לי לדעת שאני טועה ובגדול.
אני מציע לרונן לאחר ניתוח מניה להגיע למסקנא אם כדאי לקנות או למכור לקבוע מראש נקודות יציאה ולראות האם לפחות רוב התחזיות מתגשמות.
הצלחה של 50% היא גם בלי לדעת כלום לכן חשוב לראות האם רוב ההחלטות שמתקבלות על סמך ניתוח טכני מצליחות.
אני מדגיש רוב ולא הכל. אני לא מצפה למאה אחוז וגם לא לתשעים אחוז ,שבעים וחמש אחוזי הצלחה מהעסקאות מספקים אותי בתנאי שההפסדים לא יהיו יותר על הרווחים לא במספר העסקאות אלא בכסף בפועל.
בהצלחה !!!!
-
שאלה לרונן
אחרי הירידות האחרונות כדאי לקנות את
קמטק
או
אינטרנט זהב
או לחכות לאיתות קניה כמו כן האם כדאי לחזק את התיק לדוגמא בתודה מראש.
-
Re: שאלה לרונן
לא סוחרים לעולם נגד הכיוון.
נכנסים לפוזיציה רק בעליה (באיתות קניה) למרות שלכאורה נראה שמפסידים כך כמה אחוזים.
זוהי פרמיית סיכון שאני מעדיף לשלם, וללכת "על בטוח" (ככל האפשר).
מעדיף לא להמר ...
רונן
-
תודה רבה על תשובתך יישר כח.
-
שאלה: מכירת מניות (בתיק המנייתי לדוגמא)
שלום רונן, ראשית אציין שאני עוקב בהנאה אחרי התיק שפרסמת באתר...
כמו כן, אני מוצא בפרסומיך הזדמנות מצויינת ללמוד (מחדש) דברים שחשבתי לתומי שאני יודע...
בימים האחרונים מכרת את מניית
בזק,
שיכון ובינוי
וסרגון (בהתאמה? אינני זוכר...) ושאלתי היא האם אתה עתיד להכניס במקומן מניות חדשות - ואם כן האם יש חשיבות למגזר של המניות שתיכנסנה (האם ייכנסו מניות ממגזרים חופפים לאלה שייכנסו)?
בנוסף, בהתייחס לקובץ שפירסמת ב-7 בינואר, לא ממש הצלחתי להבין מתי באים המימושים (או הדילולים בתיק) - שוויו של התיק עומד על כ-140,000 ש"ח, האם שוויו של התיק לא אמור לעמוד על כ-100,000 ש"ח, והרווח אמור להיות מופקד מדי שבוע/חודש בפק"מ?
בהערכה על תשובות ב"גובה העיניים",
ועל הזמן הרב שאתה משקיע (במתן תשובות לאינספור שאלות),
סנופקין.
-
Re: שאלה: מכירת מניות (בתיק המנייתי לדוגמא)
ציטוט:
פורסם במקור על ידי snufkin
בימים האחרונים מכרת את מניית
בזק,
שיכון ובינוי
וסרגון (בהתאמה? אינני זוכר...) ושאלתי היא האם אתה עתיד להכניס במקומן מניות חדשות - ואם כן האם יש חשיבות למגזר של המניות שתיכנסנה (האם ייכנסו מניות ממגזרים חופפים לאלה שייכנסו)?
1) בהחלט. יכנסו מניות חדשות (או אותן מניות). אני ממתין לאיתותי קניה.
2) אינני עובד מגזרית (למרות שבארה"ב זה די חשוב).
ציטוט:
פורסם במקור על ידי snufkin
בנוסף, בהתייחס לקובץ שפירסמת ב-7 בינואר, לא ממש הצלחתי להבין מתי באים המימושים (או הדילולים בתיק) - שוויו של התיק עומד על כ-140,000 ש"ח, האם שוויו של התיק לא אמור לעמוד על כ-100,000 ש"ח, והרווח אמור להיות מופקד מדי שבוע/חודש בפק"מ?
1) דילול (מימוש) מטרתו להחזיר את התיק לאיזון מבחינת משקלה היחסי של כל מניה. מניית עוגן למשל, מתוכננת למשקל של עד 15% מהתיק. רווח במניה עשוי להעלות את משקלה (כפי שקרה
בלאומי
למשל) ואזי הדילול תפקידו להחזירה למשקלה המתוכנן. תיק צריך לנהל.
2) כפי שציינתי בכללים - רווחים מוחזרים לתיק ולא ממומשים.
3) מזומן בפק"מ הוא חלק מהתיק. חלק מעוגן התיק ותפקידו להוות עתודה תזרימית לאיתור הזדמנויות לכניסה לטריידים נוספים, או לחיזוק טריידים קיימים.
ערב טוב,
רונן
-
רונן בתיק האישי ובניתוח של טאואר
רונן בתיק האישי ובניתוח של
טאואר
לא ציינת בשום מקום STOP LOSS למניה, או שאני מפספס ?
-
Re: רונן בתיק האישי ובניתוח של טאואר
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אופסשםמשתמש
טאואר
כתבתי כבר עשרות פעמים בפורום זה שהסטופ לוס הוא עניין אישי הנוגע לכל משקיע באופן ספציפי, אופי המסחר, הסכום אותו מוכן המשקיע להפסיד, גודל הפוזיציה וכו'.
נניח שאתה נכנסת לטאואר ב- 20,000 ש"ח ומוכן לאבד 1500 ש"ח, ואילו אני נכנסתי באותו שער ב- 5000 ש"ח ומוכן לאבד 1000 ש"ח - נקודת ה- SL של כל אחד מאיתנו תהיה ממוקמת במקום אחר. נקודת ה- SL שלי, לא משקפת כלום ביחס לפוזיציה האישית שלך.
שבוע טוב,
רונן
-
ציטוט:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אופסשםמשתמש
טאואר
כתבתי כבר עשרות פעמים בפורום זה שהסטופ לוס הוא עניין אישי הנוגע לכל משקיע באופן ספציפי, אופי המסחר, הסכום אותו מוכן המשקיע להפסיד, גודל הפוזיציה וכו'.
נניח שאתה נכנסת לטאואר ב- 20,000 ש"ח ומוכן לאבד 1500 ש"ח, ואילו אני נכנסתי באותו שער ב- 5000 ש"ח ומוכן לאבד 1000 ש"ח - נקודת ה- SL של כל אחד מאיתנו תהיה ממוקמת במקום אחר. נקודת ה- SL שלי, לא משקפת כלום ביחס לפוזיציה האישית שלך.
שבוע טוב,
רונן
אבל לא נקבע סתם רמה שרירותים לSL .. כדאי לקבוע איזשהיא רמה שממנה והלאה יש "איתות מכירה" או משהו כזה, לא ?
עדיף לקבוע SL מספר עגול כמו 400 , או 420 (שכנראה מחר תשבר)
-
[quote=אופסשםמשתמש]
ציטוט:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "אופסשםמשתמש":vlx6ncsz
טאואר
שבוע טוב,
רונן
אבל לא נקבע סתם רמה שרירותים לSL .. כדאי לקבוע איזשהיא רמה שממנה והלאה יש "איתות מכירה" או משהו כזה, לא ?
עדיף לקבוע SL מספר עגול כמו 400 , או 420 (שכנראה מחר תשבר)[/quote:vlx6ncsz]
ממש לא.
אם זה היה כך, היית מפסיד כסף בכל פעם ... פשוט הייתי מתכנת את המחשב שלי "לנער" אותך ואחרים כמוך סביב המספרים העגולים, באופן מאולץ.
רונן
-
ניהול תיק מנייתי לדוגמא (לפורום ניתוח טכני)
היי רונן
איתות קניה על איזה מניה מדובר