-
אסטרטגיית שחקן מעוף לשבוע, 25/10/09
אופציות
אסטרטגיית השבוע החולף היתה מוצלחת והשיגה את יעד 10% הרווח. להזכירכם, האסטרטגיה הניחה דשדוש עם נטיה לירידות קלות, ולכן הדשדוש המתמשך בשלושת ימי המסחר הראשונים התקבל בברכה. ירידה קלה ברביעי כבר הניבה את הרווח המיוחל, ואפשרה לסגור את האסטרטגיה עוד טרם חלוף השבוע.
חשוב לשים לב, כי בשבוע החולף מלבד רווח הנובע מבחירת פוזיציה נכונה, ריבוי הכתיבות תרם משמעותית אף הוא לאור ירידה משמעותית בסטיות התקן.
השבוע אנו בשבוע פקיעה, וכמנהגי בקודש אמליץ בחום למי שאינו בקיא בתחום הנגזרים להימנע ממסחר בשבוע זה.
במהלך השבוע החולף המדד לא בצע כל מהלך, ולכן הנחת היסוד שלנו עודנה מדד מדשדש. כבשבוע שעבר, לאור הקשיים אותם מגלה המדד בפריצת הרמה הנוכחית בנוסף לכתיבות השחקנים, נניח כי סבירות גבוהה יותר לירידות מאשר עליות.
בניגוד לשבועות רגילים יקשה עלינו לתקן בשל קוצר זמן, ולכן עלינו לבחור אסטרטגיה יחסית בטוחה אך כזו שגם תניב לנו רווח בזמן קצר, בכדי שנוכל להימנע מהצורך להחזיק את הפוזיציה לפקיעה.
ההנחות בבסיס אסטרטגיה זו:
# פקיעה אופטימאלית מצד השחקנים הינה בסביבות מדד 1020-1025, נמוך מהמדד כיום.
# עלות האופציות מחייבת אותנו ביצוע קרוב יחסית למדד.
# סטיות התקן נמוכות במיוחד, ומשקפות שוק בטוח, יציב ומדשדש. קרי, עלינו ראשית לכסות פוזיציה זו.
# יחס C/P לא השתנה משבוע שעבר והוא עודנו שוק עולה. ישמש הדבר עבורנו כתמרור אזהרה, לפיו אין לכתוב קרוב מידי למדד.
# הנחה סמויה באסטרטגיה היא כי אירופה תפתח בטריטוריה השלילית בבוקר שני (אלא אם החוזים יהיו חיוביים בצורה ניכרת). לכך תתווסף קרוב לודאי סגירת מסחר שלילית אף באסיה, ולכן המדד יתקשה לטפס בבוקר שני.
# כבכל שבוע פקיעה השחיקה הינה מקסימאלית, ולכן עלינו לשאוף לכיסוי שוויוני בין קניות וכתיבות.
האסטרטגיה המוצעת היא בשלב הטרום עפ"י מדד 1040. יש לערוך התאמות כנדרש.
נבחר באסטרטגיה פשוטה ובסיסית השבוע (ללא אסטרטגיית משנה) - צילינדר:
נמכור CALL 1060
נרכוש PUT 1020
בהתאם להתאמות הדרושות, יש לבצע את האסטרטגיה עם פתיחת המסחר (מניות ולא גלום).
האסטרטגיה הינה מאוזנת, עלותה כמובן 0, והיא דורשת מעט בטחונות. המדובר באסטרטגיה אלימה, שבמקרה שוק יורד קלות (0.4% יספיקו) צפויה כבר להניב את הרווח המבוקש. מכיוון שכך, יש לבצע רק במידה וקייימת יכולת מעקב יומית, שכן זוהי אינה אסטרטגיה לפקיעה והמטרה לממשה בהקדם. מיותר לציין, שאסטרטגיה מסוג זה אין מבצעים פעם אחת אלא מספר פעמים איש – איש עפ"י יכולותיו הכספיות וחששו. לאלו הסבורים כי האסטרטגיה עלולה לספוג הפסד (מוגנים עד מדד 1060), הרי שניתן לבצע בסטרייק אחד רחוק יותר לכל כיוון, תוך הקפדה על מרחק סימטרי מהמדד.
במצב דשדוש אנו אדישים, והאסטרטגיה לא תניב רווח אך גם לא תסב נזק.
כבכל שבוע, יעד הרווח הוא 10% ויש לממש מייד עם ההגעה אליו.
בהצלחה !
-
Re: אסטרטגיית שחקן מעוף לשבוע, 25/10/09
כדי להקטין השחיקה על הפוט הקנוי - מה דעתך על
קניית פוט נובמבר וכתיבת קול אוקטובר ?
תודה
-
איך האסטרטגיה מגיעה ליעד בירידה של 0.4%? הרי רוב הדרך עד 1020, אם יש רווח, אז הוא די קטן?
-
פוט נובמבר יהיה הרבה יותר יקר, ומכאן תקבול שלילי
-
בנוגע לנובמבר ליאור מדייק.
מבחינת תשואה כיס, ירידה של חצי אחוז לעומת הקניה תניב 5% רווח על ה PUT ובאותה
קורלציה 5% רווח על ה call (סה"כ 10%).
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי שחקן מעוף
בנוגע לנובמבר ליאור מדייק.
מבחינת תשואה כיס, ירידה של חצי אחוז לעומת הקניה תניב 5% רווח על ה PUT ובאותה
קורלציה 5% רווח על ה call (סה"כ 10%).
לא רוצה חס וחלילה להשמע נודניק, ולא שזה רע. אבל זה אמנם 10% על המחזור, אבל זה לא 10% מהביטחונות.
-
טעיתי בהקלדה, במקום למכור קול 1060 מכרתי פוט 1060 עד שהתעוררתי נמחקו להם 1200 ש"ח מהחשבון... 8-)
-
אני מסכים עם דמי כיס, זה בדיוק מה שגם אני חישבתי
-
מאחר שהמחירים של השניים די זהים בסביבות ה- 300 ליחידה יוצא שבמקרה של 5% רווח לכל כיוון מדובר סה"כ ב- 15 ש"ח לכיוון ו- 30 ש"ח במצטבר, וזאת בהנחה שהדבר התבצע על יחידה אחת לכל כיוון.
בנוסף, מכירת יותר מיחידה בקולים מגדיל את הבטחונות באופן משמעותי ומסכן את כל הפוזיציה במקרה של עליות ועלול להביא לפדיון כפוי שכן כמדומני הדרישה מבחינת בטחונות היא כ- 13,000 ש"ח עבור יחידת קול אחת (ובאותה הנשימה גם אציין כי מדובר בכתיבה חשופה לחלוטין).
שחקן - האם אתה יכול להסביר קצת יותר לעומק את האסטרטגיה, כי אני ממש מבולבל כרגע למרות שביצעתי אותה כפי שאמרת? כמו-כן, האם בהנחה שביצעתי את האסטרטגיה פעם אחת הרווח אליו אני מכוון הוא 30 ש"ח (ויש להוריד מכך מחיר עמלות)?
הבהרה: אני לא גרידי בקשר לרווחים אבל חשוב לי להבין את ההגיון מאחורי האסטרטגיה כמו גם יחס סיכון/סיכוי באסטרטגיה זו.
-
בהצבתה בדמו, על כל צמד אחד יש דרישת בטחונות של 10,500 שח
-
צודקים - בחישוב דלתא כוללת + גמא, נצטרך תנועה של מעל אחוז על מנת להשיג
10% על הבטחונות ולא רק על המחזור.
עם זאת, ההנחה שלי היא שסטיות התקן כבכל שבוע פקיעה יאמירו, לצז זינוק באופציות ה PUT.
אחרת, בכל מקרה האסטרטגיה לא צפויה להניב רווח (לדוגמא בזליגה איטית של המדד מטה),
ותהא שווה 0.
ביג - זו לא אסטרטגיה לביצוע פעם אחת אלא מספר רב של פעמים, וציינתי זאת באסטרטגיה. אחרת, כבר היינו מבצעים על המדד (מכירת call1040 + קניית put1040). זו פשרה בין הרצוי לבטחון לו אנו זקוקים בשבוע פקיעה.
מבחינת בטחונות - פעם נוספת לא ברור לי מקור הנתונים. נכון לשניה זו (10:40) כתיבת call בודד דורשת 9800 ש"ח בטחונות ולא 13K.
אמת כי מדובר בפוזיציה לא מגודרת אך איני רואה צורך במקרה הנוכחי לגדר לאור הפרמטרים שציינתי.
תאורטית תמיד קיים החשש לפדיון כפוי, אך בדיוק בגלל זה אתה מבצע את האסטרטגיה כמספר הפעמים האפשרי תוך השארת אחוז הבטחונות הרצוי ולא מעבר לכך.
-
תודה על תשובתך המהירה שחקן. שאלה נוספת לי אלייך:
בהנחה שבחשבון נתון יש 50,000 ש"ח, ומבחינת בטחונות היחס הרצוי כפי שלמדנו הינו 30%-70%, קרי הכלל הוא שאסור לחרוג מ- 30% בטחונות, הרי המשמעות הינה שאני יכול לכתוב מקסימום call אחד, כי הגבול של אותו חשבון הוא 15,000 ש"ח מבחינת בטחונות. האם הנחה זו צודקת או שבשבוע פקיעה נושא היחס של בטחונות הינו גמיש יותר?
-
הבטחונות הם לא מעטים בכלל כתיבת קול אחד דורשת 10000שח והיכן סטופ לוס כי יש כאן חשיפה גבוהה לעליה
-
שאלה :
בזמן שקראתי את האסרטגיה הנתונים היו :
call 1060 =310 כתיבה
put 1020= 300
לאחר כשעה -
call 1060 =350
put 1020= 280
הפסד 60 - יותר מ 10% האם טריגר ליציאה ?
כרגע
call 1060 =250
put 1020= 390
רווח 150
השאלה מתי יוצאים בהפסד ? האם הנתונים שלי נכונים או אני טועה ?
תודה
-
נראה לי שהמצב הפוך. הקול התנפח והפוט התכווץ. הפסד גדל
-
צודק
הדיוק הפוך :oops:
השאלות עדיין רלוונטיות 10% ממה ?
-
נראה שהשחקנים נרדמו או שטעו בכיוון , ועל זה אמר פעם חכם ממני - "הפוך גוטה הפוך......"
:mrgreen:
-
תמתינו בסבלנות.
יש בזה משהו מדהים - ככל שעובר יותר זמן כך חלקכם מאבדים סבלנות מהר יותר. בקצב הזה עוד
תסגרו אסטרטגיה אחרי 5 דקות :)
-
שחקן שלום,
האם אני יכול לנצל את העליות הקלות, בכדי למכור את P1020 ולקנות במקומו P1030?
-
שחקן,
לדעתך השחקנים יורידו את המעוף עוד היום, או שכרגיל יצפו לירידות בשני שיגיעו או שלא ?
-
שחקן שלום!
לא הבנתי מדוע לא להחזיק את הפוזיציה עד הפקיעה, יש לה שוליים מאוד רחבים (הגנה מאוד רחבה)!
זאת בהנחה שהפקיעה תהיה באזור 1020 1030 אז אין בעיה
שאלה נוספת: האם הצפי שהמדד ירד דרסטית מחר? האם סמוך לפקיעה בעקבות השחקנים?
תודה
-
כמו כן, האם שווה לכתוב קולים היום באזור 1060 ?
תודה
-
אם תשאיר את הפוזיציה עד הפקיעה, והפקיעה תהיה סביב 1030, כל האופציות פוקעות מחוץ לכסף.
לעניות דעתי: שחקן מחכה לשינוי מחירים ולסגירת הפוזיציה ברווח לפני הפקיעה. זה שונה לגמרי.
-
שורט-סקוויז ???Re: אסטרטגיית שחקן מעוף לשבוע, 25/10/09
סטיות תקן + C\P
נראה קצת לחוץ פה :)
-
יש להמתין בלי לחץ, שחקן מעו"ף דיבר בפרוש על ירידה
מחר (יום ב') בבוקר, קול 60 שווה 0 כל עוד המדד לא הגיע
אליו,
תנו לשחקן את הקרדית, בלי חוסר סבלנות אחרי מספר שעות.
-
לדעתי מתבצע בשעה האחרונה סקוויז
-
מצרף לדעתי ron1
העליות תלולות מידי ללא סיבה נראית לעין
אם אכן נראה תיקון מחר, אכן זה היה סקוו'יז
יום טוב לכולם
דוד
-
אכן מחזור מסחר חריג בקול 950.
אמור לתקן בחזרה..
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי arielmbg
מצרף לדעתי ron1
העליות תלולות מידי ללא סיבה נראית לעין
אם אכן נראה תיקון מחר, אכן זה היה סקוו'יז
יום טוב לכולם
דוד
סקוויז מתרחש כאשר שחקנים סוגרים פוזיציות בגלל בטחונות
לדעתי עולים ל1060
-
המחזור החריג היה ב 13:57 ב 2 עסקאות
אחת 528 אופציות בשער 9880 והשניה 527 אופציות בשער 9900
שער המעו"ף היה 1048.8
הפריצה של ה-50 היתה לראשונה כמעט שעה אח"כ ב 14:52
לאור הנתונים הנ"ל לא מסתדר לי שורט סקווי'ז מה שיותר נראה כמו שהשחקן שקנה את המחזור הענק הזה הוא זה שהרים את המעו"ף בשביל לעשות סיבוב אבל גם חשיבה זו נראית לי מוזרה כי יוקשה לו למכור כמות כזו גדולה (המחזורים היומיים בשערים אלו נעים סביב ה100)
מה דעתכם על עסקאות אלו ספיציפית והאם יש להם השלכות על כל מדד המעו"ף
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי malov
המחזור החריג היה ב 13:57 ב 2 עסקאות
אחת 528 אופציות בשער 9880 והשניה 527 אופציות בשער 9900
שער המעו"ף היה 1048.8
הפריצה של ה-50 היתה לראשונה כמעט שעה אח"כ ב 14:52
לאור הנתונים הנ"ל לא מסתדר לי שורט סקווי'ז מה שיותר נראה כמו שהשחקן שקנה את המחזור הענק הזה הוא זה שהרים את המעו"ף בשביל לעשות סיבוב אבל גם חשיבה זו נראית לי מוזרה כי יוקשה לו למכור כמות כזו גדולה (המחזורים ה
סגירה של כזאת כמות אמורה להקפיץ את המדד, הרי מדובר בכ10 מליון ש"ח.
נשמח להתייחסות של שחקן למה שקרה היום במעוף. בהחלט לא לפי התוכנית..
-
ברור שיש לזה השלכות. אם מישהו קונה סחורה בשווי של 5 מליון שקל הוא מצפה לעשות רווח גבוה ולכן מצד אחד יעשה כל שביכולתו לגרום לעליה במדד המעוף. יחד עם זאת, צריך לבדוק ממי הוא קנה. כלומר אם הוא קנה מגורם אחד בודד או ממספר גורמים מצומצם בהחלט יתכן שאותם מוכרים הם שחקנים גדולים ורציניים בשוק, ואז במקרה כזה נראה לי שהאינטרס שלהם מחייב להוריד את השוק כדי להרוויח על המכירה שהרי אם השוק יעלה הם יצטרכו לשלם לו הרבה יותר ממה שקיבלו תמורת האופציות. במקרה כזה, יהא יותר מתקבל על הדעת שהם אלו שעשו קופה בכך שמצאו איזה "פראייר" שיקנה סחורה ביוקר ויקבל עבורה הרבה פחות (גם במקרה של פקיעה וגם אם הם יקנו אותה בחזרה ביום האחרון לפקיעה). תחשבו כמה רווח יש כאשר האופציה עמוק בתוך הכסף. כל עשירית אחוז במדד זה ים של כסף.
פרט לכך, קשה לי להאמין שכל כותבי הקולים בסטוקים (כמויות אדירות) במחירי מימוש של 1040 ו- 1050 יתנו למדד להמשיך ולטפס, כי מדובר בעשרות אלפי פוזיציות פתוחות, וסביר להניח כי מתוכן חלק ניכר שייך לשחקני המעוף הגדולים. לא הגיוני שהם יאפשרו הפסד כזה שעה שאת הסטוקים הענקיים שהם מכרו של פוטים הם כבר מזמן כיסו והפקיעה כבר לא רלבנטית לגביהם. המאמץ שלהם צריך להיות מתועל כרגע אל עבר שבירת חומות הקולים, כלומר הורדת המדד וסביר להניח שהורדה של 1% תספיק כי רוב הפוזיציות כבר יהיו במצב פקיעה במדד של 1030-1040.
מה אתם אומרים?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי bigtip4u
ברור שיש לזה השלכות. אם מישהו קונה סחורה בשווי של 5 מליון שקל הוא מצפה לעשות רווח גבוה ולכן מצד אחד יעשה כל שביכולתו לגרום לעליה במדד המעוף. יחד עם זאת, צריך לבדוק ממי הוא קנה. כלומר אם הוא קנה מגורם אחד בודד או ממספר גורמים מצומצם בהחלט יתכן שאותם מוכרים הם שחקנים גדולים ורציניים בשוק, ואז במקרה כזה נראה לי שהאינטרס שלהם מחייב להוריד את השוק כדי להרוויח על המכירה שהרי אם השוק יעלה הם יצטרכו לשלם לו הרבה יותר ממה שקיבלו תמורת האופציות. במקרה כזה, יהא יותר מתקבל על הדעת שהם אלו שעשו קופה בכך שמצאו איזה "פראייר" שיקנה סחורה ביוקר ויקבל עבורה הרבה פחות (גם במקרה של פקיעה וגם אם הם יקנו אותה בחזרה ביום האחרון לפקיעה). תחשבו כמה רווח יש כאשר האופציה עמוק בתוך הכסף. כל עשירית אחוז במדד זה ים של כסף.
פרט לכך, קשה לי להאמין שכל כותבי הקולים בסטוקים (כמויות אדירות) במחירי מימוש של 1040 ו- 1050 יתנו למדד להמשיך ולטפס, כי מדובר בעשרות אלפי פוזיציות פתוחות, וסביר להניח כי מתוכן חלק ניכר שייך לשחקני המעוף הגדולים. לא הגיוני שהם יאפשרו הפסד כזה שעה שאת הסטוקים הענקיים שהם מכרו של פוטים הם כבר מזמן כיסו והפקיעה כבר לא רלבנטית לגביהם. המאמץ שלהם צריך להיות מתועל כרגע אל עבר שבירת חומות הקולים, כלומר הורדת המדד וסביר להניח שהורדה של 1% תספיק כי רוב הפוזיציות כבר יהיו במצב פקיעה במדד של 1030-1040.
מה אתם אומרים?
פקיעה שעברה, המדד האופטימלי עמד בין 970 ל 980, שחקנים העלו את המדד לאיזור ה 1000 יום(!) לפני הפקיעה, ופקיעה עצמה כמעט גרמו לפתיחה אנגלית.
צריך לזכור שהשחקנים זה לא גוף אחד, ויש מי שעניין אותו לעשות עסקים בתוך יומי ולא בפקיעה. יכול להיות שאחרי הפקיעה המושלמת של חודש שעבר, הם גידלו ביצים אפילו מעבר למה שהיה להם, ומרשים לעצמם לעשות מניפולציות כאלה בשבוע הפקיעה. הבעיה שתהליכי מיקסום הרווחים האלה מסכנים מאוד את הפוזיציה החודשית, ואני מקווה שהם לא ישרפו אותנו ביחד איתם
-
באיזה דמו אפשר לראות ביטחונות ?
-
מישהו יכול להסביר מה זה אומר שכתיבות הput ירדו מ31,000 ל28,000?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אביגדור1
מישהו יכול להסביר מה זה אומר שכתיבות הput ירדו מ31,000 ל28,000?
סגרו פוזיציות,מכרו יקר קנו בזול בחזרה.
-
מה אתם אומרים, אפשר להגיד קדיש על פוט 1020 ?
ניראה לי עם חוצה את 1060 יש מצב לסקוויז יפה
-
כנראה שאפשר להגיד קדיש על PUT 1020, אנ משאיר יחידה אחת "למזל".
-
לא בטוח בכלל
פוט 1020 עלול להשיג את העלות שלו אם המדד יגיע לאזורים של 1030
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי bigtip4u
לא בטוח בכלל
פוט 1020 עלול להשיג את העלות שלו אם המדד יגיע לאזורים של 1030
למעשה מי שביצע את האסט של שחקן, יוכל להשיג רווח חלקי על ידי מכירת הפוט והשארת הקול לפקיעה, שאמורה להיות בכל מקרה פחות מ 1060.
נראה שקניה מחדש של הקול באסט של שחקן היא בזבוז כסף מוחלט.