משהו יודע מדוע האג"חים נפלו במחזור גבוה?
Printable View
משהו יודע מדוע האג"חים נפלו במחזור גבוה?
לא מופיע שום דבר במאיה, יש איזה דירקטור שהתפטר. אבל המניה עצמה לא נפלה כלכך חזק אז אני לא מאוד מודאג.
יש לך (לאגח ד) גם שיעבוד בשווי של 180% מהחוב על חברה הולנדית בשם star אפשר לנסות לבדוק אם פורסם משהו עליה.
גם אני מחפש סיבה לירידות החזקות אשר נמשכות גם היום.
החברה NSI השיכת לחבס סטאר המשועבדת לאגח 4 ירדה אתמול בכ 3.5% ואילו היום היא עולה ב-0.3%
חושב להגדיל הכמות בגלל הבטחונות שנראים מצוין.
אשמח לשמוע את דעתכם , האם אני מפספס משהו?
נראה מאוד מוזר.
גם אפריקה נכסים פתאום יורדת חזק מאוד ואין שום דיווח במאיה.
אני אישית מעדיף לחכות לראות אם יש איזו סיבה לירידות. במקסימום מפסידים כמה אחוזים..
חשוד מאוד
אני משוכנע שיש משהו שהציבור לא יודע...
בכתבה בכלכליסט לפני שנה הסוקרת את האג"ח מובא תרחיש פסימי:
"תרחיש פסימי: על פי שטר הנאמנות של איגרות החוב, לחבס יש זכות לשחרר את עודף הביטחונות וכן להגדיל את כמות איגרות החוב המונפקת, מהלכים שיפגעו ביחס הבטוחה לחוב."
אולי זו הסיבה
אני מעריך שהסיבה תצוץ בקרוב
כדאי להיזהר
שם המשחק - נזילות
והיא אוזלת בקבוצה, בצרוף הפסדי עתק ממחיר השוק של קרן הנדל"ן NSI - שוחקים עד דק את ההון העצמי - צפי של רווח של 50 מליון יורו על הון של 700 מליון אחרי הפחתות (שבכלל לא בטוח שהפחיתו מספיק) - זה 7% שנתי לעומת דוידנד של 14%-15% שאמורה לשלם.....
האגח מגיע לתשואות שאני משקיע בהם, צפו תמונת מצב
גם כאן המשחק הופך להיות "ממתינים לשוק שישתפר"
יש כאן הרגשה דיי משמעותית של חוסר במידע,
גם אם השיעבוד הוא 180% - יש מנגנון תיאום ולכן יש להתייחס אליו כניראה כ 120-140% כל פעם שיורד מתחת ל 120% הם צריכים להגדיל שיעבוד.
וכל פעם שעולה מעל 140% הם יכולים להקטין. עד 120% אבל אז הם יצטרכו להגיב לכל תנודה.
להבנתי מזה שקראתי את הדוחות שלהם לפני כמה זמן, וכן את ההודעות בבורסה הפדיון הקרוב מובטח. ועל הנייר זו נראת השקעה סבירה, אבל מחזור מטורף 10 מליון באגח 4, ונפילה של 10% עושים אותי חשדן למרות שאני איני סוחר.
אני גם ממליץ לחכות קצת לראות אם צצה סיבה משמעותית.
סה"כ גם ברצועה של 120-140% יש שיעבוד סביר.
איגרות החוב של חבס צונחות ב-15%; "בשוק רצות שמועות"
http://www.themarker.com/markets/1.1954470
אני ממליץ לכם בחום לקרוא את שטר הנאמנות והתשקיף.ציטוט:
ש כאן הרגשה דיי משמעותית של חוסר במידע,
גם אם השיעבוד הוא 180% - יש מנגנון תיאום ולכן יש להתייחס אליו כניראה כ 120-140% כל פעם שיורד מתחת ל 120% הם צריכים להגדיל שיעבוד.
וכל פעם שעולה מעל 140% הם יכולים להקטין. עד 120% אבל אז הם יצטרכו להגיב לכל תנודה.
אני גם ממליץ לחכות קצת לראות אם צצה סיבה משמעותית.
סה"כ גם ברצועה של 120-140% יש שיעבוד סביר.
עדכון השיעבוד על מניות חבס סטאר אינו קשור להבנתי לשווי השוק של אחזקות חבס סטאר, אלא על ההון העצמי והלוואות הבעלים שניתנו לחבס סטאר, ויש לזכור שהשיעבוד הוא רק על 74% ממניות חבס סאטר אך הוא כולל את כל הלוואות הבעלים שניתנו לחברה .
הנכס המרכזי של חבס סטאר זה 20% מ - NSI אך יש נכסים נוספים - פרוטפוליו בשוויץ וגרמניה שהשווי נטו שלהם לאחר מימון מוצג כ- 223 מש"ח, אך בהחלט יכול לרדת ל - 150-100 מש"ח במידה של מימוש בלחץ.
בין חבס סטאר למניות NSI יש חברה נוספת המשמשת פלטפורמה מימונית - חבס טוליפ לה מימון בנקאי של 55 מליון יורו (+5 נוסף אפשרי) שלו משועבדים אחזקות חבס טוליפ ב - NSI - ה - LTV הסחיר הוא 50% - כלומר החברה ממש לא עומדת בדרישות
במילים אחרות, שווי השיעבוד של אגח ד' הוא: שווי שוק של NSI כפול 20.5% (אחזקות חבס טוליפ ובשרשור חבס סטאר ) פחות מימון בנקאי ועוד שווי נטו של הפרוטפוליו בשוויץ וגרמניה
מניית NSI היום נסחרת ב 5.32 יורו, יש 68.2 מליון מניות - שווי שוק = 365 מליון נותן יורו 75 מליון יורו שווי מניות חבס סטאר המשועבדות לבנקים מול חוב של 60 מליון יורו ...... נותר 15 מליון יורו שווי עודף - 75 מש"ח.
כלומר שווי השיעבוד של אגח ד' הוא בין 300 מש"ח במקרה הטוב ל - 225 במקרה הפחות טוב, ו - 0 במקרה הגרוע.
חוב אגח ד- הוא כ 330 מש"ח .
זה לא ניתוח מלא של החברה, אבל הוא מראה כי לחבס אין היום הון עצמי חיובי ההשקעות בנדל"ן מניב שבוצעו באירופה לא מכסות אפילו את החוב שהונפק בגינם - עודף הוני בוודאי אין שם היום.
על פי ניתוח זה לאגחים יש עוד לאן לרדת , ומאוד כדאי למחזיקי אגח ד' לעצור התשלומים היום לאגח 12 הקצר -אם הם לא רוצים תספורת
NSI זה עסק שמייצר מזומנים, וכאשר 39% מהתיק זה משרדים בהולנד בתפוסה של 71% יש גם מה לצפות להשבחה - המבנים קיימים , צריך להכניס שוכרים. [בניגוד מוחלט לאלביט / פלאזה להם קרקעות שאין להם אמצעים / שוק לפתח - כך שאין צפיה להשבחה שתביא תשואות משמעותיות] לפיכך , המשחק כאן על זמן - על אגח ד' להיפרס מחדש כך שיתאים לתזרימים החזויים מ - NSI ואגח 12 צריך לדאוג לשיעבודים ולראות כיצד משלמים לו בלי להרוג את החברה.
הבעלים של חבס מסוגלים להכניס יד לכיס ולהזרים מזומנים , אך צריך לדאוג שיבינו זאת ויתחילו להתארגן - במאי יש תשלום של 50 מש"ח.
היי טיבי,
בוא נתחיל בהתחלה:
האמא חבס:
נכון ללפני שלושה חודשים היו ברשותה 107 מליון שקלים במזומן שכנראה מיועדים לשני תשלומים לאגרות החוב שלה.
57.4 הון עצמי + 50 מליון כהלוואה נוספת שהם לקחו.
מבחינת חבס הם טוענים בהודעה לבורסה שאין מידע חדש, ובדוחות שלהם כתוב שלא צריכה להיות להם בעיה לעמוד בהתחייבויות בשנתיים הקרובות.
כמו כן, לחבאס סטאר יש עוד אחזקה לא פחות משמעותית מ NSI והרבה יותר נזילה והיא חבס שוויץ.
(אשקרה צריך מפה בשביל הקבוצה הזאת.)
חבס שווייץ היא חברת מזומן, כל הנכסים שלה עומדים למכירה.
אחד מומש ב 60 מליון שקלים,
בנוסף יש לחברה שני נכסים אחרים שהיא מתכננת למכור בעוד 120 מליון שקלים.
חוץ משוויץ יש לסטאר גם החזקה בדורנגו - שהיא חברה כושלת שכנראה תיסגר. היא מוכרת כהפסד בגובה ההשקעה בדוחות הכספיים - אבל נכסי דורנגו נמכרים לסטאר שתקים חברה חדשה כדי לממן את הרכישה (לדעתי במחיר נמוך יחסית.) בשביל לסבר את האוזן מדובר בתמורה של 34 מליון יורו בבעלות מלאה של סטאר.
דווקא ההחזקה בNSI בצורה משורשרת דרך חבס טוליפ - היא פחות תזרימית כרגע,וממומנת בהלוואה בתנאים נוחים יחסית, יחס LTV של50% ודרישה שהכנסות הדיבידנד יכסו את הריבית + 50% זו הייתה השקעה חלשה כרגע, ולראייה סטאר העבירה להם 11 מליון יורו כדי לשמור על תנאי האחזקה של טוליפ.
נקודת האור באחזקה זו היא שהפירעון של ההלוואה ההיא מתחיל רק ב2016. והדיבידנד מ NSI מספיק בשביל לשלם ריבית שוטפת ועוד נשאר עודף.
לדעתי אם משקללים את נכסי שוויץ, ומאמינים להון העצמי של סטאר - האג"ח מכוסה בצורה סבירה, נכון שאם העסקים הראלים יחוו עוד שנה או שנתיים לא מוצלחות המצב יהיה רע, ולא נהיה מכוסים. אבל אני לא יודע מה יוליד יום, כיום נראה כאילו האחזקה מכסה.
ועכשיו לשאלה למה ירד ביומיים 15% - התשובה לא בדוחות הכספיים, כל הדברים שאמרתי הרה התבססו על הדוחות הכספיים שפורסמו מזמן, אין מידע חדש שמסביר את זה - זה יכול להיות מימוש של אחז המחזיקים הכבדים או משהו פלילי של בעלי עניין שיודעים שהדוחות הקרובים יהיו קטסטרופה ומתקדמים לפעול.
אני חייב לציין שלמרות שזה ניראה טוב על סמך הדוחות הכספיים, אני עדיין חושש - כי המחזורים ענקיים ואני כל הזמן שואל את עצמי, מה אני מפספס.
מדוע להאמין להון של NSI? - תבדוק את הדוחות - הם מוחקים שווי נכסים באופן שוטף - פוקע חוזה שכירות ולא מחודש או מחודש במחיר יותר נמוך - זה גורר שיערוך הנכס , שטחים ריקים עומדים ריקים מעל תקופה מסויימת - שיערוך נכס. רק ב - 2012 מחקו כ- 120 מליון יורו משערוכים.ציטוט:
לדעתי אם משקללים את נכסי שוויץ, ומאמינים להון העצמי של סטאר - האג"ח מכוסה בצורה סבירה, נכון שאם העסקים הראלים יחוו עוד שנה או שנתיים לא מוצלחות המצב יהיה רע, ולא נהיה מכוסים. אבל אני לא יודע מה יוליד יום, כיום נראה כאילו האחזקה מכסה.
לגבי שוויץ וגרמניה - אפשר להאמין לשווי של החברה ואפשר להיות קצת סקפטיים....
הבעיה היא שאיך שלא מסתכלים על זה - השווי הנוכחי של נכסי חבס סטאר לא מכסים את אגח ד' ומבחינה תזרימית לדעתי אין מספיק עודף הכנסות בסטאר לשלם את הריבית השוטפת של אגח ד' - (NSI תשלם דוידנד במניות ) כלומר שווי נכסי של הפעילות בחו"ל כרגע שלילי.
זה שיש לחבס כסף לשלם היום שנה שנתיים זה שוב המצב של יתרת מזומנים אחרונה של חברה שלא יכולה לממן מחדש את האגח , שאחרי שתשתמש במזומן - תגיע חדלות הפרעון.
במקרה של חבס יש מוצא - חבס עצמו ביצע רכישות מניות בשוק - הבעלים יקנו אגח בשוק וימכרו אותו חזרה לחברה תמורת הקצאת מניות ובמקביל יצהירו כי יזרימו כספים (זכויות) לגיבוי התשלומים העתידיים - זה יתמוך במחיר האגח, יאפשר מיחזור חוב במחירים סבירים וייצב את המצב.
הצהרות של "לא קרה כלום" הם באמת נכונות - המידע על תחזית NSI לשנת 2013 התפרסמה באמצע בפרואר, אבל כנראה לקח שבועיים לאנליסט זריז לעבור ולהבין המשמעות - ומישהו התחיל למכור וכדול השלג החל להתגלגל ויצר מצב חדש שמאוד מסוכן לחברה.
מכל הסיפור, הכנסתי את NSI למעקב - במחיר הנוכחי וברווחיות הצפויה ובמדיניות הדוידנדים המוצהרת מדובר על קרן ריט בתשואה של 14%-16% - אני מחזיק קרנות דומות בארה"ב וזה יכול להיות גיוון אירופאי מעניין. יהיו עוד מחיקות זה ברור, אך אנו קרובים לתחתית מבחינת הנדל"ן המסחרי באירופה .
מעניין, אז אתה חושב שהעניין זה הדוחות של NSI שפורסמו לפני שבועים שהם קטסטרופה של מחיקת ערך ספרים.
בכל מקרה, אני לא הייתי שוקל להכנס לפני הדוחות הכספיים הבאים של חבס. (יש ספק אין ספק). גם נהיה יותר חכמים לגבי הערך הסחיר, וגם נקבל חינם אין כסף הערכה מדוקדת של גובה השיעבוד העדכני. (אפשר גם יהיה להעריך איך ירידת NSI השפיעה עליו ולהבין בדיוק מה המשקל שלה.)
הפסקת מסחר בני"ע של חבס.
http://www.globes.co.il/news/article...p_firstarticle
שיא החוצפה לפני 5 ימים פירסמו שאין להם מושג
http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=800519
אם זאת לא עילה לחקירה פלילית אז אני לא יודע מה, בטח חיכו שכל המקורבים יפטרו מהאג"חים...
מדוע אגח4 נסחר כעת ב- 55 ואילו אגח 12 רק ב- 48?
חבס אג"ח 12 אינו מבוטח בשום שיעבוד ולאג"ח 4 יש את סטאר.
שיעבוד שהיה שווה לפני שלושה חודשים יותר מהאג"ח (והיום מי יודע...)
בכל מקרה, בפירוק אין לך סיכוי לדעתי לראות ערך באגח 12, אלה רק באגח 4, לו יש שיעבוד שאני מקריאת הדוחות חשבתי שהוא סביר, בניינים בכמה מאות מליוני שקלים בשוויץ + חבס טוליפ שמחזיקה את ההלוואה לNSI - למעשה הזרמת המזומן לטוליפ היא עוד פחות לרעתך, כי היא מגדילה את הסיכוי שטוליפ שווה משהו אחרי שמחסלים את ההלוואה של הבנק. (אחרי הכל כבר היום יש שם עוד 50 מליון ש"ח במזומן - ובימים האחרונים כניראה שהוזרם לשם עוד או לפחות הבנק דואג שיוזרם לשם עוד.
בכל מקרה, 12 כניראה השקעה פחות גרועה מ 4.
הגרף של מניית NSI נראה כמו בואינג שאיבד את המנועים שלו, צלילה מהירה למטה, ללא שום התישרות בדרך. אם הייתי מנתח טכני הייתי אומר להמתין עם קניה של NSI עד שיהיו סימני התייצבות.
היי אייל, איפה אתה מסתכל על הגרף של NSI?
למעוניינים:
http://www1.bizportal.co.il/article/354865
הנה קישור לגרף:
http://www.reuters.com/finance/stock...ymbol=NSTEc.AS
אותי גרפים לא מעניינים
לפני מספר ימים כתבתי:
ביום רביעי כבר קניתי .ציטוט:
מכל הסיפור, הכנסתי את NSI למעקב - במחיר הנוכחי וברווחיות הצפויה ובמדיניות הדוידנדים המוצהרת מדובר על קרן ריט בתשואה של 14%-16% - אני מחזיק קרנות דומות בארה"ב וזה יכול להיות גיוון אירופאי מעניין. יהיו עוד מחיקות זה ברור, אך אנו קרובים לתחתית מבחינת הנדל"ן המסחרי באירופה .
הם לא מבינים כל החברות שלא מחזירות חובות שבסוף יאבדו אמון בדוחות שלהם
וברואי חשבון שלהם ופשוט לא יתנו להם שקל לגייס.
מצד שני המוסדיים זה משחק מכור והציבור זה חבורה של פראיירים
ולכן סביר שזה יימשך עוד.
עד סופשנה ישנם 25 מליארד שח אגח קונצרני שצריכות להיפרע.
מי יכול להכין רשימה לטובת חברי האתר של חבסים בקנה?
TBY
אני מניח שאתה מתייחס ל http://finance.yahoo.com/q?s=NISTI.AS
האם אתה יכול להרחיב לגבי מסכת השיקולים כאן?
תודה
NSI זו ריט (כמו ריט הישראלית) זו פלטפורמה נפוצה בעולם להשקעה בנדלן , בישראל משום מה זה עדיין לא "נתפס" בחברות סחירות -הרעיון של ריט זה פטור ממס בחברה אך דרישה להעברת 90% מהרווחים לבעלי המניות כדוידנד כל שנה - כלומר זו מניה עם איכויות של אגח כי מחוייבת לחלק רווחיה.ציטוט:
האם אתה יכול להרחיב לגבי מסכת השיקולים כאן?
NSI עצמה היא ריט מעורבת - מחזיקה משרדים , קניונים ונכסים לוגיסטיים = הכל נכסים מניבים (חישבו על גב ים / עזריאלי / מבני תעשיה ביחד) שעוסקת גם בייזום נכסים חדשים אך במינון זניח ביחס להיקף הנכסים
עפ"י דוחות החברה, ערך הנכסים (לאחר שיערוכים) נמוך מערך הכינון (בניה מחדש) של הנכסים - כלומר הנכסים משוערכים נמוך. בנוסף שווי השוק עוד נמוך הכ 50% מההון כך שכל ש"ח קונה רכוש ב - 50% משוויו הנמוך.
אינני אומר כי השווי בספרים , כמה שהוא נמןך, לא ישחק עוד בעקבות שיערוכים מטה, אך לי זה כבר לא משנה - יש "מקדם הגנה" לכל העניין.
מקדם ההגנה - החברה ריווחית בתפעול. ההפסדים הם משיערוך נכסים אך התזרים מזומנים חיובי - החברה בוחרת לשלם דוידנדים במניות - כלומר לשמור את הכסף בקופה על מנת להוריד מינוף - וזה מה שגורם לדעתי חלק מהלחץ במניה
מקדם ההגנה נוסף זו תשואת הדוידנד שתתקבל מ - NSI - בטווח בקצר ובטווח הארוך (אינני קונה בשביל סיבוב) - במחיר הנוכחי היא מעל (במניות או מזומן15% ) , אך ששיעורי התפוסה במשרדים יתחילו לעלות, התזרים יגדל ויפצה על ירידה בשכר דירה אם תהיה. לבסוף השוק יתאושש , מחיר המניה יזנק (יותר רווחים, פחות סיכון = דרישה לתשואת דוידנד יותר נמוכה - מאוד נמוכה כי זה יחשב נכס סולידי מאוד.....)
כפי שכתבתי בעבר , אני מחזיק ריטים בארה"ב שקניתי בעיצומו של המשבר עוד ב - 2008 / 2009 - היה בדיוק אותו סיפור, והרווחים הם (ועדיין הריטים לא הגיעו לאן שצרכות להגיע) של פי 5 עד 10 - זה מה שיהיה ב NSI - אך צריך 5 שנים של סבלנות בלי לבדוק כל יום "מה זה עשה" - NSI לא תעשה פי 10 , אך פי 4 בקלות.
אני מדגיש את נושא הסבלנות - יש לי השקעה גדולה מאוד במניות בכורה של פרדי מק. רכשתי אותם ב - בפחות מ 2 סנט לדולר ב - 2010 . עלו פי 5 ל - 10 סנט לדולר וירדו כל הדרך חזרה ב - 2012
האם השתנה משהו בחברה - כן - המצב השתפר. האם תזת ההשקעה שלי השתנתה? -לא. האם מצב השוק השתנה - כן - המצב השתפר. אז קניתי עוד, "ההימור" רק גדל.
היום זה כ- 11 סנט לדולר. הפיתוי למכור אדיר, אך תזת ההשקעה היא שזה יגיע ל דולר - פי 50 על השקעה .....
כך עם NSI - זה זול, מאוד זול ויש לזה פוטנציאל מאוד גבוה.
TBY
תודה על הניתוח של NSI .
בתור מחזיק ותיק ומרוצה של ריט1 וסלע נדלן בארץ אני חייב להזהיר שמיסוי דיבידנד ריט שונה ממיסוי רווח הון רגיל. זה ממוסה כהכנסה מעבודה עם רצפה של 30 %. לא יודע איך זה ישפיע על מיסוי דיבידנד ריט מחו"ל.
דבר שני, יש לי בעיה בקניית ריט בחו"ל לאור חוסר היכולת האמיתית לתמחר את הדברים (בגלל הריחוק), למשל, היכן ראית שערך הכינון גדול מהשווי בספרים? האם זה במצגות החברה או בדוח אנליסטים? של מי?
אגב - היום התקבלה הצעה דיי דרקונית לגבי חבס מאספן גרופ, שאומרים שהם מוכנים לקנות את חבס ולהעמיד לה הלוואה בתנאים נוראיים בתמורה שבעלי האג"ח יסכימו להמיר אותו באג"ח חדש (של אספן נדמה לי) בשוויו הסחיר היום.
אז א: ניראה שבשווי הסחיר האגח של חבס אטרקטיבי לרכישה על ידי אספן - זה סה"כ סימן טוב לדעתי. מי יודע אבל.
תודה ראם למרות שזו רשימה חלקית בלבד בכלכליסט
מהזיכרון אני מצרף את
אדרי-אל, קרדן, נאנט, ארזים, שפיר, ויש עוד רבות
הסכום הכולל של אגחים שצריכים להיות משולמים השנה ע"י תאגדים בישראל הוא סביב 25 מליארד שקל
אם אני זוכר נכון , סיטי ישראל כתבו על זה.
מחזיקי האג"ח של חבס השקעות מבקשים לבדוק מקרוב את הנכס המרכזי של החברה הקורסת. ל"גלובס" נודע כי היום יצאה להולנד משלחת הכוללת נציגים של נאמני האג"ח (הרמטיק ורזניק פז נבו) מלווים בנציג החברה, ככל הידוע המנכ"ל רונן עקביה, וכן ביועץ כלכלי מתחום הנדל"ן. מטרת הנסיעה, שתארך כשלושה ימים במימון החברה, היא לבחון את הנכסים של קרן הריט ההולנדית NSI, אשר חבס מחזיקה ב-20.5% מהון המניות שלה, ואת מערכת היחסים שיש לחברה עם קונסורציום הבנקים המממנים את ההשקעה, בראשות הבנק ההולנדי Rabobank.
בזבוז מוחלט של זמן וכסף. 3 ימים בשביל "לבחון נכסים"?! - יש לקרן מעל 100 נכסים שמפוזרים בהולנד ובלגיה - אז הנציגות יראו את שלשת נהכסים הכי יפים + 2 פרויקטים בפיתוח - מה זה יתן להם?
"בחינת נערכת היחסים עם הבנק" - יכנסו לחדר ישיבות, יבוא הבנקאי הבכיר שעובד עם חבס, יציע קפה, ישוחחו על הא ועל דה ובסוף ההולנדי יגיד ש"אפשר" לדבר על תנאי ההלוואה, אבל קודם הם מתבקשים לעמוד בתנאיה, וכל העניין לא תלוי בו, זו וועדת האשראי של הבנק ומדיניותו קובעת מה יהיה.
הנציגים יחזרו אחרי 3 ימים - מה העצם הם ידעו יותר? - מה מזג האויר באמסטרדם , המלצות על מסעדות ומלון.
בינתיים נראה שמניית NSI התייצבה, אפילו יש לי רווח של 1% שלם על ההשקעה......
כיוון שיש לך את מניית NSI היתה צריך לבקש שיצרפו גם אותך לנסיעה על חשבון החברה.
לפחות בתום הביקור הינו שומעים קצת ספורים על הבילויים בהולנד.
הרי זו כל המטרה של הנסיעה. חבס משלם כדי שהנאמן יעזור לו מול מחזיקי אגח.
האם אין כאן ניגוד אינטרסים?
עברו עוד מספר ימי מסחר ואין ספק ש NSI התייצבה סביב 5.1-5.3 יורו למניה
אם הדוח לרבעון הראשון לא יהיה קטסטרופלי, זו כנראה התחתית, עובדה שתאפשר לחבס להתייצב מבחינת הסיטואציה -עד כה היום במוד פעולה של לרדוף אחרי הארועים.
כדאי לפקוח עין על אגח חבס - אם NSI תתחיל לעלות אגח ד' במחירו היום עשוי לגלם ריווחיות נאה
שאלה מצויינתציטוט:
מה יקרה אם הבנק יתרגז על החברה של חבס (טוליפ?) שמחזיקה במניות NSI וידרוש את מניות הערבון? האם זה לא יגרום להצפה של השוק במניות NSI כאשר הבנק יבקש להנזיל את הערבון?
התשובה אולי תפתיע - אין לבנק שום כוונה לעשות זאת - יש לו בטחונות של 200% על ההלוואה.
הוא יהיה מוכן לוותר לחבס על אחוז הבטחונות רק לא להגיע למצב שהוא לוקח המניות
גם אם יקח המניות - ראשית הוא יקח המזומן שבפקדון וישלים לסכום ההלוואה עם המניות - במקרה כזה הבנק לא ירוץ לשוק למכור - הוא יחפש משקיע שיקח את החבילה - ויתן שוב הלוואה למימון....
חמס מחפש גוף שיכנס לנעלי בנק ההולנדי
http://www.calcalist.co.il/markets/a...599803,00.html
עם מציאת גוף חדש במקום הבנק ההולנדי, זה יעשה כנראה ביחס בטוחה נמוך יותר עם ריבית גבוהה יותר.
המהלך ישחרר את הכסף - 18M יורו המופקד כיום כבטוחה. לכן הכסף יוכל לשמש כתשלום לאג"ח.
על כן אני חושב כי במחירים של היום כדאי לקנות האגחים.
השאלה מה עדיף. סדרה 4 שיש לה בטחונות או סדרה 12 שאין לה אבל עם תשואה גבוהה מאד.
היי שימו לב שיש שתי התפתחויות מעניינות לגבי חבס:
1. ערך מניות NSI עלה יפה לאחרונה וייתכן שהם יוכלו לשחרר קצת שיעבודים מהבנקים.( 5.7 יורו נכון לרגע זה) אם זה יחזיק מים הם יכולו לשחרר חלק משמעותי מהפקדון ולשלם אג"חים.
2. הם במגעים לקבל הלוואה בריבית יותר גבוהה עם בטוחה פחות טובה - כדי לשחרר את הפקדון. שני הדברים האלה אמורים לשחרר כסף לתשלום לאגחים.
3. ההלוואה היקרה שטוליפ קיבלה 12 אחוז ריבית לחירום שהיא קיבלה כדי לא להפר את תנאי ההלוואה מול הבנק נפרעה בחלקה (בעקבות עליית NSI) מליון יורו מתוך 2.5.
4. אני לא 100% סגור על זה אבל לדעתי צריך להגיע דיבידנד מNSI. (לא קראתי מאוד לעומק מחוסר זמן.)
אני נכנסתי לפני שבוע בערך לאור הנתונים האלה - ב~50 אגורות לשקל לדעתי יש כאן השקעה סבירה.
ומיקי לדעתי קח את הסדרה עם הבטחונות - בהסתברות גבוהה ההפסד ממנה חסום. ייתכן אפילו שהשנייה היא יותר רווחית - אבל לדעתי בהשקעות מסוכנות עדיף לעבוד עם מקדם חמדנות אפס. (גם ככה מצפים לתשואה דו ספרתית יפה).
כבר הודיעו שלא ישלמו בזמן ורוצים הסדר, לדעתי הסיכוי לתשלום כלשהו לאגח 12 בקרוב שואף ל "0"
חבס ביקש דחית תשלומים ולא הסדר, במטרה למצאו הלוואה בתנאים נוחים יותר ובכך לשחרר כספים לתשלום האגח. אגח 12 חייב לקבל כספים בהסדר אחרת יהיה לו אפשרות להשתלט על חבס, מהלך שבעל השליטה פוחד ממנו. יתרה מזה הוא מעונין לקנות מניות נוספות של NSI?
כן - אבל שימו לב שהמנייה של NSI כבר עומדת על 5.84 יורו. זה נותן לחברה שווי שוק של כמעט 400 מליון יורו - שאומר שנכון ל"רגע זה" הפיקדון הדרוש יכול להתכווץ ל15 מליון יורו כבר בהלוואה הנוכחית. כמו שנפילה בשער המנייה היא זאת שהביאה עליהם הסדר חוב התאוששות בשער יכולה לפתור את הבעיות של חבס.
כמו כן - NSI אמורה לחלק דיבידנד בקרוב שיכניס לקופה של חבס טוליפ משהו כמו 10 מליון יורו. ככה שהייתי מסתכן ואומר שאם המנייה מתייצבת בשער הנוכחי מצב הנזילות של חבס משתפר משמעותית.
צריך לעקוב אחרי המנייה - אם המנייה תמשיך לטפס, אנחנו נראה את האג"חים של חבס מזנקים בחדות כלפי מעלה. - המחיר עכשיו הוא כבר לדעתי קו פרשת המים בין חדלות פירעון לעמידה בחובות.