ראיתי את הדוחות אכן דוחות יפים החברה עברה לרווח
קטן ויש תזרים חיובי מפעילות שוטפת (מה שלא מראה על העתיד בגלל שהחברה כחברה קבלנית מחזור החיים שלה הוא לא שנתי אלא נמשך על פני שנתיים שלוש לעניין הכרה בהכנסה ומשיכת כספים) אולם לרבעון זה התוצאות סבירות.
שימו לב להפנית רו"ח לביאור 1 שבו הוא מפרט שיכולת החברה לבצע פרעון מותנית במימוש נכסים ובכך שהדברים לא בשליטתה הבלעדית של החברה על פניו נראה שתשלום יוני מובטח (רו"ח לא היו מוציאים חוו"ד עם הפנית תשומת לב כאשר החברה לא מתכוונת לשלם בעוד 3 שבועות.. למרות שהיו דברים מעולם). המדאיג בכל הסיפור הוא שחלק מהמקורות העתידיים של החברה לפרעון האג"ח נובעים מהונגריה שם המצב קשה ומה עוד שהונגריה היא בעלת מטבע עצמאי - פורינט מה שמגביר את החשיפה במקרה של קריסה של המדינה..
אולם באופן כללי הדוחות הרגיעו אותי.
מחזיקה באג"ח ג'.. כרגע לא שוקלת למכור.. למרות תגובת השוק הפושרת לדוחות. ממשיכה במעקב צמוד..
נראה לי שאתה קצת מתבלבל.. אם יש תזרים
ציטוט:
פורסם במקור על ידי
udiwe
שלום PIRATE ו-MIMI,
לאור המלצותיכם החמות, עיינתי קצת בדוחות ולהן הערותי:
MIMI - שימי לב, אין קשר ודאי בין הכרה בהכנסה והתזרים בחברות הנדל"ן לאור המקדמות מלקוחות שנובעים לאורך התקדמות הבניה. נדמה לי שברבעון זה מימשו מלאי קרקעות וזה שיפר את התזרים.
פולין - החברה העירה שלאחרונה שינה הרגולטור את התנאים להבטחת כספי הלקוחות ולפיכך החברה צופה, ככל הנראה, פגיעה מסויימת במכירות הרבעונים הקרובים.
תזרים עתידי - עיקר התקבולים להבטחת תשלומי האג"ח ב-2013 אמורים לנבוע מהונגריה (MIMI התייחסה) ומדיבדנד שמן מפולין. הכל לאור צפי מכירות של מאות דירות ויותר. נחזיק אצבעות.
בברכה,
אודי
חיובי מפעילות שוטפת זה אומר שנכנס כסף ברבעון זה פיזית.. זה לא כסף ממכירת קרקעות כי אז זה היה מופיע בפעילות השקעה.. לגבי 2013 כפי שציינתי אכן העתיד לוטה בערפל בייחוד בגלל ההסתמכות על הונגריה הבעייתית ועל דיבידנד מרוביג.. שום דבר לא מבטיח שיוכלו אכן לחלק אותו..
ועוד תיקון קטן אני ממש לא ממליצה בחום על האג"ח. מדובר באג"ח בסיכון גבוה שהתשלום הקרוב לדעתי מובטח בו.. מעבר לזה דרוש מעקב צמוד כדי לא ליפול..
בכל מקרה בהצלה לכולנו...