לאלון שלום, האם הירידות של היום באג"ח קונצרני ...
מסמנות משהו מהותייותר, או מימוש "בריא" ורגיל לאחר עליות?
האם העובדה שמדובר בלא מעט אגח"ים שירדו בו זמנית, מרמזת שגופים מוסדיים מנסים לממש אגח"ים או הציבור המושקע בגופים המוסדיים?
בכלל, אולי דנתם בשאלה בעבר, האם יש כלים לזהות מגמה של ירידות, ספציפית בשוק האג"ח הקונצרני מעין "תמרור אזהרה"? או שלא ניתן לצפות מגמה כזו?
תודה מראש.
Re: לאלון שלום, האם הירידות של היום באג"ח קונצרני ...
אם לזה אתה קורה ירידות ..מה נקרא מה שהיה בספטמבר?
אחי זה כלום ..
חשוב לזכור כי היו עליות חזקות החודש בסך הכל - כך שעדיין לא ניתן לשייך את זה לשינוי מגמה, במיוחד בגלל שהדבר מתבצע בימים שלפני סגירת הפוזיציות - בהן יש לחץ מסויים.
אם הירידות ימשיכו באותו קצב גם בשבוע הבא, אם ימי תיקון קלים בלבד למעלה או סביב האפס, אני מתכנן לממש חלק גדול מהתיק, שכן כמו שכתבתי בעבר - אני מאמין כי עדיין יכול להיות (אם כי לא בהכרח) מימוש גדול וירידה חדה.
במיוחד בתחום האג"ח הקונצרני ה"בטוח" (תשואה נמוכה, מח"מ בינוני -ארוך).
אולי כדאי להכניס לז'רגון את הביטוי אגחים "בטוחים לפידיון". כן,רמת סבירות התשלום
המלא גבוהה,אבל "בטוח לפדיון"= בעל סיכון לאחזקה.בעת הזאת.
זהו שנהוג לחשוב כי אותם אגחים שנסחרים במחירי פארי ומעל להם אכן בטוחים לפדיון - ולמרות שזה נכון לחק מאותם ניירות (עבור חברות יציבות וגדולות בשוק הישראלי), ישנם הרבה ניירות של חברות שעתידן אינן ממש מובטח לחלוטין ואף כאילו שיכולת הפרעון העתידי שלהם תלויה בשיפור השוק והמשך צמיחה של החברה - אך למרות כל זאת נסחרים בתשואה דומה או קרובה לאותם בטוחים אמיתיים.
כלומר נוכל להחזיק בהם לאורך זמן וההפסד יבוא דווקא בפדיון!
הייתי אומר כי הביטוי (שאני דווקא שוקל לחיוב לאמץ :) ) של בטוחים לפדיון נכון רק עבור הקבוצה הראשונה של הניירות ולא לשנייה, כאשר שני הקבוצות עוד עתידיים להפגע לדעתי במחיר השוק עם עליית הריבית - כפי שהוסבר בעבר.
אבל נקודה טובה למחשבה...
לאלון תודה לך על ההבהרה וההסבר.